Sony σειρά NEX

Έχω τον 18-200 της σονυ και ειμαι απόλυτα ευχαριστημενος
Για τους άλλους δεν γνωρίζω

Αν ήμουν στη θέση σου, ίσως αντί να έδινα 700+ για φακό, θα κρατούσα τον 18-55, θα πουλούσαν την 5αρα, και θα έβαζα τα 700+ να πάρω την 7...

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

ο τριτος φακος, δε μπορει ν αντικαταστησει τον 18-55 , τον συμπληρωνει.
Αρα εχεις 2 επιλογες ...
1) 2 φακοι (και οικονομικοι) , 18-55 + 55-200

2) 1 φακος , ακριβος (tamron - sony 18-200).

ton tamron που τον βρηκες ?

Έχω τον 18-200 της σονυ και ειμαι απόλυτα ευχαριστημενος
Για τους άλλους δεν γνωρίζω

Αν ήμουν στη θέση σου, ίσως αντί να έδινα 700+ για φακό, θα κρατούσα τον 18-55, θα πουλούσαν την 5αρα, και θα έβαζα τα 700+ να πάρω την 7...

Τελικά αξίζει τα 700+, η 5 με την 7 ?
Μήπως είναι καλύτερα να περιμένει κάποιος μερικούς μήνες πριν κάνει την κίνηση?

Το MF πάντως είναι λίγο κουραστικό και δύσχρηστο (κατά τη γνώμη μου).
Θα κοίταζα (κοιτάζω δηλαδή) και προς Σονυ.
Για τους Ζeiss (την καινούργια σειρά της σονυ) τι ξέρουμε?

Παιδια λιγη βοηθεια... Εχω τη Νex5 με τον 18-55 μαμισιο φακο και τελευταιο firmware. Προσφατα ξεκινησα καποια μαθηματα φωτογραφιας μιας και τοσο καιρο τραβουσα στο Αυτο/Program. Το θεμα μου ειναι οτι ενω ο δασκαλος μετραει με φωτομετρο και μας λεει διαφορες ρυθμισει εγω βγαζω το απολυτο μαυρο. Πχ. Στο Μanual mode, Iso200, Daylight white balance, F8 και ταχυτητα 1/60, flash fill τα αλλα default και ενω με την Nikon dSLR του δασκαλου βγαινουν αψογες οι φωτο, εγω παιρνω μαυριλα. Θα πρεπει να κατεβω σε F5.6 και ταχυτητα 0.3", 0.8" για να παρω αποδεκτη εικονα? Ειναι θεμα φακου? Ειναι θεμα καποιας αλλης ρυθμισης? Ειναι limitation? Εχει τρελαθει ο δασκαλος με τις αναποδες ρυθμισεις της Nex5+οτι πρεπει συνεχεια να ψαχνω για να βρω αλλες ρυθμισεις μπας και βγαλω καμια φωτεινη φωτο! Help! :ernaehrung004:

Last edited:

ειναι αδυνατον να εχεις και τις δυο στο manual... με ιδιο διαφραγμα, ευαισθησια και ταχυτητα και να σου βγαινουν μαυρες... δεν καταλαβαινω...

μηπως εχεις πειραξει την αντισταθμιση εκθεσης (EV)?

που τραβας αυτες τις φωτο... ?
Σε εσωτερικο χωρο ή εξω και με τι φως (τεχνητο - ηλιοσ ) και τι ενταση ?
Κατι δε κανεις σωστα ... παντως με τετοιο διαφραγμα - taxythta και ISO , θελεις πολυ φως .

Εσωτερικος χωρος με 2 φωτα σε τριποδια που αναβουν με το δικο μου φλας (σορυ για την ορολογια τωρα μαθαινω).

Κοιταζα ξανα τις φωτο και:
F8/Εxposure: 1/60s => Μαυριλα
F6.3/Exposure: 1/60s=> Μαυριλα
F5.6/Exposure: 1/60s => Mαυριλα
F5.6/Exposure: 1/3s => Πρωτη φωτογραφια που φαινεται!
F5.6/Exposure: 1s => Αρκετα φωτεινη.

Δεν εχω πολλες (ακομα) γνωσεις, αλλα κατι δε παει καλα (νομιζω). Μηπως δε συγχρονιζοταν με τα εξωτερικα φλας?

Eμ , πεστα ολα.... πως να συγχρονιζει με εξωτερικο φλασ η 5?
Και πως να φωτομετρησει - και να οδηγησει τα φλας .... δοκιμασε χωρις εξωτερικα φλας , και θα δεις οτι τραβαει το ιδιο .
Δεν ξερω ουτε τι μοντελα φλας χρησιμοποιειτε , πως συγχρονιζουν με το σωμα , κλπ.

Δεν ειναι το ιδιο .... εμεις εδω τουλαχιστον , τις περισσοτερες φορες δε χρησιμοποιουμε ουτε καν το εσωτερικο φλας.

Νομιζω οτι τα εξωτερικα φλας επιαναν το μαμισιο φλας της 5 και εδιναν και αυτα φως, δουλευαν...

οκ θα το δοκιμασω στο επομενο μαθημα, παντως χωρις φλας ηταν καλυτερα τα πραγματα...

Απο οτι ειδα το νεος F1.8 50mm δεν ειναι συμβατος με την 5? Μονο με τη 5Ν?

Πού το είδες αυτό; Με όλες τις ΝΕΧ είναι συμβατός.

Στο site της Sony.gr δε τον εμφανιζει αν επιλεξεις για φακους την απλη 5... Ειναι μια καλη επιλογη στα 310 ευρω ή ειναι υπερβολη σα φακος?

οποτε περιμενουμε, στο ebay υπαρχουν με ελαχιστη τιμη τα 333 ευρω, βεβαια παντα υπαρχει ο κινδυνος του τελωνειου...

Εναλλάξ με τη D40 τη χρησιμοποιώ. Όταν θέλω AF για τις εκδηλώσεις του στρατού ή το καρναβάλι πχ διαλέγω τη D40, όταν δεν το θεωρώ απαραίτητο ή θέλω video παίρνω τη ΝΕΧ. Για άλλο λόγο την αγόρασα αλλά θέλω πλέον να έχω μια μηχανή που να κάνει τη δουλειά της καλά και όχι να έχω 2 για διαφορετικές χρήσεις και τελικά καμία να μην κάνει αυτό που πρέπει σωστά.