Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Προχθές πήγαινα για 5D mk1.. αλλά επειδή είμαι και πολύ σταθερός τύπος, πάω τώρα για D700.. :)

Προχθές πήγαινα για 5D mk1.. αλλά επειδή είμαι και πολύ σταθερός τύπος, πάω τώρα για D700.. :)

Και οταν θελεις βιντεο τι θα κανεις? Θα προσθετεις ενα 0 στο τελος να την κανεις D7000... ? :jester:

Kαλησπέρα σας :operator:
έχει αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα με το προστατευτικό της οθόνης; Εχω τη nex 3 και η οθόνη μου πλεον είναι όπως αυτή στο λινκ που παραθέτω.
http://www.photoclubalpha.com/2011/04/18/replacing-nex-lcd-cover-glass/

Από το μαγαζί που την αγόρασα με παρέπεμψαν στο σέρβις, απλά θέλω να ξέρω αν κάποιος εχει το ιδιο πρόβλημα κ το αντικατέστησε μόνος του, αν είναι εύκολο κλπ.

Καλημερα. Αγορασα την 5Ν το σαββατο και παρατηρησα καποια στγματα στις φωτογραφιες. Στο ιδιο παντα σημειο λιγοτερο η περισσότερο εμφανει αναλογα τη φωτεινότητά. Εκανα lense clean απο το menu της μηχανης αλλα δεν εγινε κατι. Τι προτείνετε ;

ισως ειναι σκονη στον αισθητηρα... βγαλε το φακο , γυρνα τη μηχανη προς τα κατω και φυσα στο εσωτερικο μ ενα blower αρκετες φορες.
Συνηθησμενο προβλημα στις reflex μηχανες.

Nα κάνω μερικές ερωτήσεις περί NEX? Η NEX 5 σε τι τιμή παίζει αυτή την περίοδο? Ξέρετε αν υπάρχει δυνατότητα να την πάρω μόνο με τον 16mm και αργότερα να πάρω και τον 18- 55mm? Oι διαφορά στους 2 φακούς είναι μόνο το zoom ή αλλάζει και η ποιότητα της εικόνας?Επίσης οι ΝΕΧ έχουν σταθεροποιητή εικόνας?( στο σώμα η φακό ποια η διαφορά?)Θέλω να μεταβώ από compact σε mirrorless και νομίζω είναι η ιδανική επιλογή,είμαι ανάμεσα στην ΝΕΧ C3 KAI NEX 5. Η C3 γιατί δεν ακούγετε καθόλου?Εχει κάποια +++ απο την 5,όπως περισσότερη διάρκεια μπαταρίας και λίγο καλύτερη ποιότητα εικόνας και ISO Αλλά η ΝΕΧ 5 έχει καλύτερο video full hd και ίναι λίγο πιο γρήγορη στις συνεχείς λήψεις...πραγματικά δύσκολη απόφαση....KAMIA ΒΟΗΘΕΙΑ ??? Ευχαριστώ

Αγαπητοι μου για σας εδω κα λιγες μερες ειμαι κατοχος το νεου TAMRON 18-200 Di III VC για ΝΕΧ. Δειτε παρακατω για μια πρωτη γευση ολες ειναι τραβηγμενες με ΝΕΧ-5 σε Program, ARW και export απο Lightroom χωρις καμμια αλλαγη (εκτος απο lens profile για τον Tamron). 1. ISO 1600, 200mm , F/6,3, 1/30 2. ISO 1600, 100mm, F/6.3, 1/20 3. ISO 1600, 36mm, F/4.5 1/50, 4. ISO 500, 18 mm, F/3.5, 1/30.
ΥΣ. Ειναι η πρωτη φορα που κανω upload φωτογραφιες ...

Attachments

• tamron test-1.jpg
    tamron test-1.jpg
    64.8 KB · Views: 178
  • tamron test-2.jpg
    tamron test-2.jpg
    59.3 KB · Views: 176
  • tamron test-3.jpg
    tamron test-3.jpg
    60 KB · Views: 174
  • tamron test-4.jpg
    tamron test-4.jpg
    56.4 KB · Views: 175

Απο εδω
http://www.pchc.ch/Entertainment/Kameras/Zubehoer-323/Objektive-Filter/Tamron-Objektiv-AF-18-200mm-f---3-5-6-3-Di-III-VC-silber---fuer-Sony-NEX-06-B011S.html που ειναι περιπου 565 ευρω, αρκετα μεγαλη διαφορα με τον Σονυ.. Απο ταχυτητα εστιασης διαβασα οτι εινια εφαμιλος ή και καλυτερος απο τον Σονυ 18-200 αλλα αφου δεν τον εχω δεν μπορω να πω. Σε σχεση με τον 18-55 ειναι λιγο πιο αργος μεχρι τα 100mm, η διαφορα γινεται εμφανης στα 200mm και σε σκοτεινο περιβαλλον. Διαβασα καπου οτι αν απενεργοποιησεις το βοηθημα εστιασης (πορτοκαλι φωτακι) συμπεριφερεται πιο γρηγορα αλλα δεν το δοκιμασα ακομη.

και εγώ το AF illuminator το έχω μόνιμα απενεργοποιημένο και είδα σημαντική διαφορά...

Μικρη ερωτηση ακαδημαικης φυσεως...Υπαρχει "σοβαρος" λογος αναβαθμισης απο Nex 5-> 5N? Φιλος μου ζητησε την καμερα και σκεφτομαι να υπαρχει λογος να παω σε κατι "καλύτερο".

Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Σε iso για παραδειγμα 6400 και 12800 η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη, σε χαμηλα ειναι μικροτερη. Κοιτα εδω και κρινε μονος σου με βαση τα "θελω" σου. Αν δεν σου βγει πολυ μακρια ειναι καλη περιπτωση. Μεχρι 50 αντε με το ζορι 100ευρω δηλαδη θα το εκανα στη θεση σου.
http://www.dpreview.com/reviews/sonynex5n/12 (βαλε σε ενα απο τα 3 συγκριτικα παραθυρακια την NEX 5 και παιξε)

Υπαρχουν και καποιες αλλες λειτουργικες διαφορες οπως το touch screen φανταζομαι...