Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Μόλις είδα αυτό. Άρα για βίντεο από USA είναι άχρηστη;

Vasada, στα 340 μια used με τον 16άρη δεν είναι άσχημη περίπτωση νομίζω.

Ελλάδα θα την βρεις στα 425 καινούργια με τον 18-55 ... για NEX-3 μιλάω ...
Μπορείς να την βρεις και Ελλάδα μεταχειρισμένη με τέτοια τιμή πάντως.

Σκέψου ότι μπορεί να φας και τελωνείο οπότε τα 340 θα πάνε εύκολα 440 +++ ;)

Ευχαριστώ Γιάννη :)

Μπορείς να μου λύσεις και την απορία μου; :D

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με βίντεο και δεν ξέρω. Πχ ένας φίλος έχει μια GoPro HD, αυτή τραβάει σε 30 και 60 FPS. Νομίζω έχει και επιλογή για PAL ή NTSC αλλά ας υποθέσουμε ότι έχει μόνο PAL για τώρα. Αν έχω τραβήξει με αυτή σε PAL και 30p και με τη NEX σε NTSC και 30p, τα βιντεάκια τι πρόβλημα θα έχουν για να τα βάλω σε ένα βίντεο; Δε δέχονται διαφορετικούς τύπους τα προγράμματα;

Πάντως έτσι κι' αλλιώς τώρα δεν τραβάω καθόλου βίντεο, έχω μια καλή κάμερα της Sony αλλά δεν τη χρησιμοποιώ γιατί είναι MiniDV. Άρα δεν νομίζω να υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα με το μοντάρισμα (έτσι και αλλιώς δεν έχω μοντάρει ποτέ :D). Την ανηψιά μου θέλω κυρίως να τραβάω γιατί δεν έχω ούτε ένα βίντεο στο σκληρό μου.

Eιναι καλο, να μη βαζεις στην ιδια timeline υλικο 25 και 30 καρε.
Θα υπαρχει σιγουρα προβλημα στη κινηση , μιας και πρεπει το ενα απο τα 2 να "ταιριαξει" με το αλλο, πραγμα καθολου ευκολο !

Eιναι καλο, να μη βαζεις στην ιδια timeline υλικο 25 και 30 καρε.
Θα υπαρχει σιγουρα προβλημα στη κινηση , μιας και πρεπει το ενα απο τα 2 να "ταιριαξει" με το αλλο, πραγμα καθολου ευκολο !

κ.Σπυρου,

Συγνωμη που επεμβαινω, αλλα ειδα το θεμα των 'καρε' και σκεφτηκα οτι μπορει να με βοηθησετε.

Ενδιαφερομαι να τραβηξω βιντεο με φακο μακρο 85μμ νικκορ, (θεμα τα μυρμηγκια γυρω απο μυρμηγκοφωλια η/και αντικειμενα σε πτωση/θραυση) και αναρωτιεμαι εαν μπορω να αναπαραξω το αποτελεσμα σε slow(er) motion δινοντας ενα πιο 'δραματικο' τονο στην αναπαραγωγη.

Πως μπορω (εαν μπορω) να το επιτυχω με καμερα δυνατοτητας 30 καρε/δ?
Χρειαζεται συγκεκριμενο και ειδικο software? Χρειαζεται ειδικη β/καμερα?

Απ οσο γνωριζω, καμια απο τις 2 δεν εχει 50-60π, που σημαινει οτι δε μπορεις να κανεις ποιοτικο slowmotion.
Μπορεις απλα να τραβηξεις 720 30p, και μετα να το κανεις slow down σε καποιο προγραμμα editing (αλλα δε θα εχεις τα ιδια αποτελεσματα).

Απ οσο γνωριζω, καμια απο τις 2 δεν εχει 50-60π, που σημαινει οτι δε μπορεις να κανεις ποιοτικο slowmotion.
Μπορεις απλα να τραβηξεις 720 30p, και μετα να το κανεις slow down σε καποιο προγραμμα editing (αλλα δε θα εχεις τα ιδια αποτελεσματα).

Ευχαριστω κ.Σπυρου. Ισχυει οτι η GH2 Panasonic εχει τετοια δυνατοτητα?
Μηπως εχετε υπ'οψη εαν η βκαμερα Sony TG3 (1080)εχει τα απαραιτητα καρε? Την εχω καπου καταχωνιασμενη.

Hello baby :D

DSC_1296.jpg

DSC_1298.jpg

DSC_1295.jpg

Μπραβο!!! Καλοριζικη!!!

Αν και δεν ειναι καιρος για εξοδα, πολυ καλα εκανες :ernaehrung004:

Μια συγκριση με την Δ40 σου σε general image quality συγκριση θα ηταν ενδιαφερουσα! (Σε φ16 day light :))

Θα κάνω μια σύγκριση όταν έρθει ο αντάπτορας για τους Nikon φακούς, πάντως ειδικά άμα ανέβει λίγο το ISO η NEX θα είναι καθαρά μπροστά.

Τη D40 θέλω να τη δώσω, τη ΝΕΧ τη θέλω για μικρή γιατί το καλοκαίρι σκέφτομαι να πάρω μια D700 :)

Βγήκα σήμερα βολτούλα και φυσικά την πήρα μαζί μου.. Δεν πρόλαβα να τη μάθω καθόλου στο σπίτι και την έμαθα κατά τη χρήση της. Πολύ ευχαριστημένος είμαι, ίσως ανεβάσω και κανά δείγμα. Τα προγράμματα της Sony για τα RAW μου φαίνονται λίγο δύσχρηστα.. Έχω καλομάθει από το ViewNX2 μου φαίνεται.