Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Απ οτι ειδα εδω, το rolling shutter, ειναι σαφως βελτιωμενο!

http://ctec3.blog.so-net.ne.jp/2011-09-10-1

Είναι ο χρονισμος του αισθητήρα διπλάσιος στο 60p/60i αρα και το rοlling shutter μισό.

Το ίδιο γίνεται και στην GH2 η οποία όμως αλλάζει (κατεβάζει) χρονισμό οταν τραβάει 24p. Στην ΝΕΧ τι γίνεται στα 24/25p ??.

H gh2 δεν εχει 1080 50p(ουτε καν 25p) , κι εχει μικροτερο αισθητηρα και πολυ μεγαλυτερο σωμα.

Για τη νεχ στα 25 θα δουμε οταν τη παρω στα χερια μου...αλλα μαλλον 50p θα τραβαω μονιμα!

Last edited:

Δυστυχως η Ελληνικη αντιπροσωπεια λαλακιζεται... ακομη δεν εχουν φερει τη sony nex 5n!
Απο βδομαδα σε βδομαδα το πανε... μου φαινεται θα παρω μια και καλη τη nex 7 -bye-

Nai Βλασση, εξαιρετικος φακος, αλλα ακριβος.
Αν ειναι να παω εκει πανω, παιρνω και τον νεο Zeiss emount 24mm 1.8 που ειναι και autofocus.

Σε επικοινωνια που ειχα με τη Sony, μου ειπαν οτι δεν εχουν ετοιμασει ακομη τις Ελληνικες οδηγιες, γι αυτο αργουν να τις διαθεσουν στην αγορα !:twoguns:

Δεν τις θελω γαμωτι μου... ξερω και Αγγλικα !:flipout:

Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5/3 !

Έχοντας παίξει λίγο με την 5αρα, έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος με την ποιότητα της εικόνας, αλλα και την ευκολία στην χρήση για έναν average χρηστη όπως εγώ.
Ο όγκος της με τον 18-55 φακό είναι μικρότερος από ότι περίμενα όπως και το βαρος. Σκέφτομαι σοβαρά να την χρησιμοποιώ σαν βιντεοκαμέρα στην θεση της HV-20 γιατί με έχει κουράσει πολύ η κασέτα, άσε που είναι και πιο ελαφριά!
Στις φωτό, είναι όντως εντυπωσιακό το να τραβας πορταιτα με θόλωμα στο background, δίνει μια "κινηματογραφική" αίσθηση.
Έχω πολλα να ανακαλύψω ακόμα, αλλα θεωρώ ότι ήταν από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει , ειδικά στην τιμή που την πηρα (400 ευρω).

ΥΓ. Kudos στον Γιάννη και στα υπόλοιπα παιδιά για το thread, άπειρες πληροφορίες, τυφλα να έχουν τα φωτογραφικά φόρουμ! :a0210:

Οταν κανεις τετοια panning, ετσι κι αλλιως ο ηχος ειναι αχρηστος...

Και η εικονα επισης (to panning που κανουν ειναι με μεγαλη ταχυτητα και δεν ειναι ωφελημο πλανο ετσι κι αλλιως).