Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

γι αυτο ειπα οτι δεν εμπιστευομαι απολυτως το dpreview (οπως και πολλα site) με κλειστα ματια.

Ειναι πολλες παραμετροι που δεν ελεγχονται ευκολα.... γι αυτο και τις δοκιμαω μονος μου, οταν μπορω.

Έχω την μηχανή στα χέρια και είπα να πειραματιστώ με τα settings στο video. Kαλά δεκάδες ρυθμίσεις αλλά αρχίζουμε από τα απλά.

Έβαλα το S mode. Κρατάω σταθερή τη μηχανή σε ταχύτητα 1/50 για 25p. H μηχανή αλλάζει μόνη της διάφραγμα. Και τώρα απορία: Τι ISO επιλέγω; 800;

Ποιό πρόγραμμα κρατάει ταχύτητα σταθερή και αλλάζει αυτόματα η μηχανή ISO και διάφραγμα;

Και άλλη απορία: Αλλάζετε creative styles; Portrait, Lanscape, Sunset; και τιμές στα ρυθμίσεις τους (φωτεινότητα κλπ;) ή αφήνετε το standard;
Εδώ http://philipbloom.net/forum/threads/best-movie-settings-on-the-nex-5n.16/ είδα τα αλλάζουν όλα και γιατί οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το Sunset (με μείον σε φωτεινότητα κλπ) ακόμα και για νυχτερινές λήψεις;

Καλά εδώ μιλάμε για ολόκληρα σεμινάρια αλλά έτσι να μαθαίνουμε τα βασικά και ευχαριστώ όλους όσους απαντάνε.

Έχω την μηχανή στα χέρια και είπα να πειραματιστώ με τα settings στο video. Kαλά δεκάδες ρυθμίσεις αλλά αρχίζουμε από τα απλά.

Έβαλα το S mode. Κρατάω σταθερή τη μηχανή σε ταχύτητα 1/50 για 25p. H μηχανή αλλάζει μόνη της διάφραγμα. Και τώρα απορία: Τι ISO επιλέγω; 800;

Ποιό πρόγραμμα κρατάει ταχύτητα σταθερή και αλλάζει αυτόματα η μηχανή ISO και διάφραγμα;

Και άλλη απορία: Αλλάζετε creative styles; Portrait, Lanscape, Sunset; και τιμές στα ρυθμίσεις τους (φωτεινότητα κλπ;) ή αφήνετε το standard;
Εδώ http://philipbloom.net/forum/threads/best-movie-settings-on-the-nex-5n.16/ είδα τα αλλάζουν όλα και γιατί οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το Sunset (με μείον σε φωτεινότητα κλπ) ακόμα και για νυχτερινές λήψεις;

Καλά εδώ μιλάμε για ολόκληρα σεμινάρια αλλά έτσι να μαθαίνουμε τα βασικά και ευχαριστώ όλους όσους απαντάνε.

Στο πρόγραμμα S , το διάφραγμα και το iso , επιλέγονται αυτόματα , δεν χρει'αζεται να ρυθμίσεις το iso.
Τώρα όσον αφορά τα profiles , καταρχήν δεν υπάρχει φωτεινότητα.
Υπάρχει contrast , χρώμα και οξύτητα και ο λόγος που επιλέγουν αρνητικές τιμές , είναι για να πάρουν
όσον το δυνατό ουδέτερο αρχείο ώστε αργότερα στην επεξεργασία να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα.

Ναι τώρα είδα ότι έχει και επιλογή.... Auto. Πολύ καλό. Θα πειραματιστώ με αυτό.

Όχι είναι για camcorder και dslr της Sony: http://store.sony.com/webapp/wcs/st...1&productId=8198552921666518059#compatability
Το μόνο που υπάρχει είναι το Sony ECM-SST1 http://store.sony.com/p/ECM-SST1/en/p/ECMSST1#compatability όχι για 6 αλλά για τη σειρά 5

Although it is currently being advertised for use with some Sony® camcorders, the ECM-XYST1M stereo microphone is compatible and can be used with the NEX-6 camera. (απο επισημο moderator της Sony)

καλά η nex6 δεν έχει 3,5mm είσοδο για μικρόφωνο όπως η nex7?

για αυτο και ειχε φαει πολυ κραξιμο στην αρχη που βγηκε απο τους φανς, λογω ελλειψης 3.5mm mic

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Ερωτηση: Ξερω οτι τα RAW ειναι καλυτερα απο τα JPEG αλλα εγω τις φωτογραφιες θελω να τις βλεπω στην τηλεοραση απο το Dune ελα ομως που οπως ξερω κανενα media player δεν βλεπει αρχεια RAW

Η ερωτηση μου ειναι. Να τραβαω JPEG η να τραβαω RAW και μετα με καποιο προγραμμα να τις κανω JPEG οπως με ενα της Sony το Image Data Converter Ver. 4 που εχει και χαμηλη συμπιεση και ετσι δεν υπαρχει μεγαλη απωλεια;

Γιαννη το ξερω αυτο αλλα τι να το κανω απο την στιγμη που το τελικο αρχειο που θα κρατησω ειναι το JPEG

Η ερωτηση μου ειναι αν με καποιο προγραμμα θα εχω καλυτερο JPEG απο αρχειο RAW (μετατροπη RAW σε JPEG) απο οτι θα μου δωσει σαν καθαρο JPEG η φωτογραφικη.

για αυτο και ειχε φαει πολυ κραξιμο στην αρχη που βγηκε απο τους φανς, λογω ελλειψης 3.5mm mic

ητανε και ενας απο τους λογους που την εδωσα πισω την αλλη ημερα !!
παμε για αλλα !

Re: Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Δοκιμασε το Adobe Lightroom.
Τραβα σε RAW , κανε την επεξεργασια εκει και σωσε σαν jpg.
Μετα αν θες πετα το raw....

Γιαννη το ξερω αυτο αλλα τι να το κανω απο την στιγμη που το τελικο αρχειο που θα κρατησω ειναι το JPEG

Η ερωτηση μου ειναι αν με καποιο προγραμμα θα εχω καλυτερο JPEG απο αρχειο RAW (μετατροπη RAW σε JPEG) απο οτι θα μου δωσει σαν καθαρο JPEG η φωτογραφικη.

Για να το δουμε και αυτο τι JPEG φτιαχνει; Δεν με αποσχολει το μεγεθος σε mb που θα εχει το αρχειο αλλα που δεν μπορω να βλεπω RAW στο Dune.

ητανε και ενας απο τους λογους που την εδωσα πισω την αλλη ημερα !!
παμε για αλλα !

προφανώς το έκαναν για να μην καταδικάσουν τη nex7.. και για να πουλήσουν και κανα μικρόφωνο

την εδωσες τελικα ?
Τι θα παρεις τωρα ?

γιαννη δεν ξερω τι θα παρω τωρα ! ισως να περιμενω τη Nex-7n η θα ξανακοιταξω την OM-D και παλι !
δεν ξερω ακομα ειμαι μπερδεμενος ! δεν σα κρυβω οτι μου αρεσει και Fuji EX-1 ( πιο ωραια χρωματα ευκρινια τουλαχ. για μενα ) αλλα και αυτην υστερη αλλου παλι !
αργη εστιαση και χωρις σταθεροποιητη !!
για να δουμε !

προφανώς το έκαναν για να μην καταδικάσουν τη nex7.. και για να πουλήσουν και κανα μικρόφωνο

μπορει ! απλως για την χρηση που την θελω θεωρω απαραιτητο καποια στιγμη την υποδοχη του
μικροφωνου !

μπορει ! απλως για την χρηση που την θελω θεωρω απαραιτητο καποια στιγμη την υποδοχη του
μικροφωνου !

Περιμενε την 7n...θα τα εχει ολα (μαλλον) :Banane0:

Μάλλον ετσι φαίνεται ! θα τα χει όλα η 7n , το θεμα ειναι ποτε θα την δουμε ?
με κατάστημα της sony πο μίλησα σήμερα μου είπανε οτι λόγο απογραφής η κατι τέτοιο τέλος πάντων
η sony ανοίγει 10 απριλιου ,τότε πιστεύω θα ξέρουν πότε θα ρθει
την κόβω για Μάιο πάντως !!