Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

Στα υψηλά iso , λένε θα είναι καλύτερη μισό stop ..
Πολύ καλό αυτό και εάν έχει και touch screen , θα είναι super.:2thumb22sup:

μη περιμενεις να δεις διαφορα στην εικονα απο την nex 6 .
Λιγο περισσοτερη αναλυση , σχεδον ιδια συμπεριφορα στα υψηλα iso.

Μιά βασική διαφορά είναι το σκόπευτρο..
Όσο είχα την 5 και παράλληλα χρησιμοποιούσα και διάφορες dslr φίλων μου , η έλλειψη του με ενοχλούσε.
Και αυτός ήταν ο ουσιαστικός λόγος που την έδωσα.

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Και στην 5 μπορεις να βαλεις αλλα η τιμη ειναι τσουχτερη.
210 το οπτικο και 300 το ηλεκτρονικο.

Re: Απάντηση: The Sony NEX Thread.

καλή η πατάτα ο HELIOS τελικά. απορώ με τις όποιες φωτό έχουν αναρτηθεί με το σετάπ nex+helios. έχω τραβήξει κάποιες φωτό με τον κιτ και με αυτόν θα τις βάλω σε ένα νέο νήμα μπας και γλυτώσω κανέναν από μελλοντική αγορά αντάπτορα.

Για τον sigma 30mm 2.8 διαβάζω γενικώς πολλά καλά, αλλά δεν έχω βρει κάποιο συγκριτικό με τον κιτ 18-55. Γνωρίζει κανείς υπεύθυνα να μου πει τι θα κερδίσω με την αγορά του αν την κάνω?

Ποιός ΗΕΛΙΟΣ ήταν? o 44M?
Έχω δεί τρομερά δείγματα απο αυτόν. Τί ακριβώς πήγε λάθος? Ένα μεγάλο πρόβλημα αυτών των φακών ειναι το flare. Δεν αντέχουν καθόλου τον ήλιο να βλέπει το μπροστινό κρύσταλλο. Βέβαια αν το ξέρεις μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για εφέ, αλλά μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό. Γιαυτό και ήταν τότε απαραίτητο το σκίαστρο με αυτούς τους φακούς.

Θέλεις να ανεβάσεις κανένα δείγμα?

Ποιός ΗΕΛΙΟΣ ήταν? o 44M?
Έχω δεί τρομερά δείγματα απο αυτόν. Τί ακριβώς πήγε λάθος? Ένα μεγάλο πρόβλημα αυτών των φακών ειναι το flare. Δεν αντέχουν καθόλου τον ήλιο να βλέπει το μπροστινό κρύσταλλο. Βέβαια αν το ξέρεις μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για εφέ, αλλά μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό. Γιαυτό και ήταν τότε απαραίτητο το σκίαστρο με αυτούς τους φακούς.

Θέλεις να ανεβάσεις κανένα δείγμα?

με προβληματίζεις. Απο αυτα που ειχα δει περιμενα και εγω καλύτερα πράγματα. ετοιμαζω το νήμα να δεις.

Σχετικά με το video στην NEX έκανα πάρα πολλές δοκιμές πριν 2 μέρες σε εσωτερικό χώρο με απλό τεχνητό φωτισμό. Δοκίμασα και τα αυτόματα mode (πορτοκαλί και πράσινο δεν θυμάμαι τα ονόματα) και με σταθερή ταχύτητα 1/50 για 25p με αυτόματο διάφραγμα αυτόματο ISO και με manual ρύθμιση ISO, όλες οι δοκιμές με τον φακό 18-50. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι τα αυτόματα προγράμματα έδιναν πάντα καλύτερο video χωρίς θόρυβο. Είδα ότι τα αυτόματα έριχναν πολλές φορές την ταχύτητα στο 1/30.
Είναι τόσο απαραίτητο να είναι πάντα 1/50 η ταχύτητα αφού σε εσωτερικούς χώρους δεν έχουμε τόσο γρήγορες κινήσεις;

οχι, δεν ειναι κανονας απαραβατος.
Αν μπορεις να το εχεις στο 1/50 καλως... αν δεν υπαρχει κινηση εντονη μπορεις να πεσεις και 1/25 (για περισσοτερο φως).
Επισης, μη ξεχνας το ιστογραμμα.... πρεπει να ειναι "απλωμενο" οσο γινεται.
φυσικα μη περιμενεις σπουδαια πραματα με τοσο σκοτεινο φακο.
Παρε ενα manual εστω 50mm 1.8 (με 50 ευρω) και θα δεις τεραστια διαφορα .

οχι, δεν ειναι κανονας απαραβατος.
Αν μπορεις να το εχεις στο 1/50 καλως... αν δεν υπαρχει κινηση εντονη μπορεις να πεσεις και 1/25 (για περισσοτερο φως).
Επισης, μη ξεχνας το ιστογραμμα.... πρεπει να ειναι "απλωμενο" οσο γινεται.
φυσικα μη περιμενεις σπουδαια πραματα με τοσο σκοτεινο φακο.
Παρε ενα manual εστω 50mm 1.8 (με 50 ευρω) και θα δεις τεραστια διαφορα .

Ποιόν manual προτείνεις;

Γιαννη δεν ειναι καπως δυσκολο να τραβας βιντεο και να δουλευεις manual φακο;

Εγω την 5N την εδωσα και ο λογος οτι με χαλουσε που ηταν ασημι. Αν την βρω σε μαυρη θα την παρω η θα παω στην 5R

αν τραβας θεματα με κινηση, ναι ειναι δυσκολο…. αλλα οχι αδυνατον.

Αν δε μπορεις ομως να διαθεσεις περισσοτερα για εναν sony sel 50mm 1.8, ενας τετοιος manual ειναι καλη λυση.
Μη ξεχνας οτι με τις nex εχεις και το focus peaking που απλοποιει τα πραγματα.

οριστε κι ενας απο Ελλαδα και πιο φωτεινος…http://www.insomnia.gr/classifieds/gadgets/cameras/139877-nikon-50mm-f14-ai-s/

Last edited:

Ποιόν manual προτείνεις;

Εάν σε ενδιαφέρει δίνω τον δικό μου Pentax S.Takumar 55 1.8 μαζί με αντάπτορα για Νεχ (Δες το νήμα με τις αγγελίες) -bye-

Να ρωτησω κατι; Η NEX-5N εχει οθονη αφης και μπορεις να εστιασεις στο σημειο που θελεις. Για να βγαλει φωτογραφια φτανει το πατημα στην οθονη η θελει να πατησεις και το κουμπι;

Ουφ! Επεμενε αυτος που την αγορασε οτι μονο με το πατημα στην οθονη βγαζει φωτογραφιες και αν ειχε προβλημα το σωστο ηταν να την παρω πισω.