Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

Να ρωτήσω κάτι και τους ποιο έμπειρους , έχω την sονυ 5ν με τους εξ εις φακούς 16 2,8 -30 2,8 -jupiter manual 8 (50mm) 2 - jupiter 11 135 mmF 4 ,ποιος κατα την γνώμη σας θα πρέπει να είναι ο επόμενος ? Καταλαβαίνω ανάλογα τις αναγκες καθενός άλλα ποια ειναι η λογική έχει να πρωτεινη κανεις κάτι , σκέφτομαι για μακρο άλλα ψαχνω εάν ξέρει κανεις για manual μακρο , έχει κανεις κανα makro manual σε sony να μου πει εμπειρία ? Ευχαριστώ .

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Εγω σημερα περιμενα ανθρωπο να του δωσω την Olympus και τελικα του πουλησα την NEX-5R και εμεινα με την σαβουρα E-PL3 αντι να κανω αναβαθμισεις κανω υποβαθμισεις. :bigcry:

Αν και διάβασα το manual της Nex 5r δε μπόρεσα να βρω κάποιον τρόπο να αλλάξω το Control Dial της φωτογραφίας. Θέλω να κάνω assign κάτι άλλο και όχι το διάφραγμα μιας και χρησιμοποιώ 99% manual φακούς. Έχει βρει κανείς κάτι στα settings?

Sony_NEX_5R_Top-580-100.jpg

Μια φιλικη συμβουλη Λευτερη.
Με την μικρη εμπειρια που εχω μπορω να σου πω οτι αν αλλαζεις τις μηχανες σαν τα πουκαμισα δεν θα μπορεσεις ποτε να εκμεταλευτεις τις δυνατοτητες που μπορει να σου δωσει η εκαστοτε μηχανη.
Εχω δει υπεροχες φωτογραφιες που σου πεφτει το σαγονι και ειναι τραβηγμενες με μια απλη καλη compact καμερα.
Φιλικά παντα:smile:

Γιατί σαβούρα η EPL3? Μια χαρά σώμα, μια χαρά αισθητήρας, παίρνει όλους τους φακούς που παίρνει και η ΝΕΧ και ακόμα περισσότερους μιας και το σύστημα είναι πιό ολοκληρωμένο. Είσαι σίγουρος οτι την έχεις εξαντλήσει?

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Δεν τραβαει 1080p βιντεο

Τωρα να σου πω την αληθεια δεν εχω καθολου χρονο λογω οτι κανω την νταντα στα παιδια μου τις ωρες που δουλευει η γυναικα μου.

Με την μικρη εμπειρια που εχω μπορω να σου πω οτι αν αλλαζεις τις μηχανες σαν τα πουκαμισα δεν θα μπορεσεις ποτε να εκμεταλευτεις τις δυνατοτητες που μπορει να σου δωσει η εκαστοτε μηχανη.
Εχω δει υπεροχες φωτογραφιες που σου πεφτει το σαγονι και ειναι τραβηγμενες με μια απλη καλη compact καμερα.

Πολύ σοφές κουβέντες..

Re: Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Δεν τραβαει 1080p βιντεο

Τωρα να σου πω την αληθεια δεν εχω καθολου χρονο λογω οτι κανω την νταντα στα παιδια μου τις ωρες που δουλευει η γυναικα μου.

Υπο τις συνθήκες αυτές Λευτέρη δες το budget σου και οταν μπορείς πάρε μια καλή compact (ξερεις ποιες, τα έχουμε πει). Θα σε βολέψει καλύτερα.
Την Κυριακή βρεθήκαμε με ενα φιλο που ειχα να δω καιρό.. Την τελευταια φορά τον θυμάμαι φορτωμένο με NEX5 + φακους . Τα έδωσε ολα για μια Panasonic LX7 και από οτι λέει τουλάχιστον, δεν ξαναγυριζει πισω.

Η ευκολία και η φορητότητα ειναι ανεκτιμητες ειδικά για εμας που δεν ειμαστε επαγγελματίες.. και δεν έχουμε το χρόνο για να επενδύσουμε πολύ σε γνώση. Ειναι υπέροχα χόμπυ η φωτογραφία και το βίντεο αλλά το καλό αποτέλεσμα απαιτεί σεβαστή επένδυση σε γνώση και χρόνο.

Last edited:
Απάντηση: Re: The Sony NEX Thread.

Με ενδιαφερει πολυ το βιντεο μεσα στο σπιτι και δεν υπαρχει καλυτερος τροπος απο να τις δοκιμαζεις :ADFAD2:

Τωρα θα μου πεις με τον κιτ φακο μην περιμενεις και πολλα αλλα....

Οπως καταλλαβα η μηχανη που μου κανει ειναι η Panasonic LX7 αλλα αυτη ειναι κακασχημη.

Καμία φορά νομίζουμε λανθασμένα ότι θα γίνουμε πιο φωτογράφοι θα βγάζουμε καλύτερες φωτογραφίες κτλ ας μάθουμε πρώτα τις μηχανές μας και σιγά σιγά θα έρθουν και οι σωστες φωτογραφιες εγω μιλάω βασικα για των εαυτό μου για να μην παρεξηγηθώ

Re: Απάντηση: Re: The Sony NEX Thread.

Φωτογραφικη ψαχνεις ή γυναικα ? :flipout:

Χωρις παρεξηγηση…. παρε την LX7 kai θα με θυμηθεις.
Εχει ολα οσα ζητας και τη βρισκεις και σε καλη τιμη μεταχ/νη….http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=50207.0

ΥΓ… προσωπικα τη βρισκω ομορφη!:2thumb22sup:

Με ενδιαφερει πολυ το βιντεο μεσα στο σπιτι και δεν υπαρχει καλυτερος τροπος απο να τις δοκιμαζεις :ADFAD2:

Τωρα θα μου πεις με τον κιτ φακο μην περιμενεις και πολλα αλλα....

Οπως καταλλαβα η μηχανη που μου κανει ειναι η Panasonic LX7 αλλα αυτη ειναι κακασχημη.

xl_PanasonicLX7_lead_624.jpg

Καλη ε ,η αλήθεια είναι ότι θέλεις να σου αρέσει και στο μάτι

Re: Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Εγω σημερα περιμενα ανθρωπο να του δωσω την Olympus και τελικα του πουλησα την NEX-5R και εμεινα με την σαβουρα E-PL3 αντι να κανω αναβαθμισεις κανω υποβαθμισεις. :bigcry:

Ώπα ρε φίλε, σαβούρα η Ε-PL3; Πόσο τη δούλεψες, πόσο ασχολήθηκες, τι φακούς χρησιμοποίησες;
Μήπως έχει κι αυτή την τύχη της ΝΕΧ-5n;
Που, όπως λες κι ο ίδιος πέντε σελίδες πιο πίσω (post 2434) την πούλησες γιατί ήταν ..ασημί; Και τρία ποστ μετά (2437) ρωτάς δημόσια αν η ΝΕΧ-5n (που την είχες και την πούλησες) διαθέτει οθόνη αφής κλπ;
Δηλαδή αγόρασες μια μηχανή και την πούλησες χωρίς να ξέρεις αν είχε οθόνη αφής;
Μετά από αυτό, πόσο σοβαρά μπορεί να πάρει κάποιος την άποψη σου περί σαβούρας;
Ξέρω ότι δεν μπορείς να σβήσεις το μήνυμα αυτό, θα παρακαλέσω τον διαχειριστή να το κάνει. Για να μην παρασύρουμε σε λάθος απόψεις όσους διαβάζουν το νήμα και δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις