Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

Σε πρώτη ανάγνωση φαίνονται ωραίοι. Αν είναι και οι επιδόσεις στα γνωστά επίπεδα της εταιρίας, γεμίζει σιγά σιγά η γκάμα για τις ΝΕΧ. Δυστυχώς προβλέπεται μάλλον και η τιμή να είναι στα γνωστά επίπεδα...

Last edited:

Βεβαια για οποιον δεν τον νοιαζει η αυτοματη εστιαση (που στα 12μμ ειναι ετσι κιαλλιως σχεδον περιττη) και ειναι προθυμος να προσθεσει ενα σταδιο ακομα στην επεξεργασια του (Cornerfix για διορθωση του magenta lens cast στα άκρα) υπάρχει ο πολύ καλός Voigtlander Super Wide Heliar 12mm f/3.5 που βρισκεται γύρω στα 400Ε στο ebay. Αλλά ας κυκλοφορήσει πρώτα, να δούμε τί ψάρια πιάνει αυτή η σχεδίαση και το ξανασυζητάμε!

Βεβαια για οποιον δεν τον νοιαζει η αυτοματη εστιαση (που στα 12μμ ειναι ετσι κιαλλιως σχεδον περιττη) και ειναι προθυμος να προσθεσει ενα σταδιο ακομα στην επεξεργασια του (Cornerfix για διορθωση του magenta lens cast στα άκρα) υπάρχει ο πολύ καλός Voigtlander Super Wide Heliar 12mm f/3.5 που βρισκεται γύρω στα 400Ε στο ebay. Αλλά ας κυκλοφορήσει πρώτα, να δούμε τί ψάρια πιάνει αυτή η σχεδίαση και το ξανασυζητάμε!

μόνο που δεν είναι 3.5 αλλά 5.6.

Για να δούμε σε τι τιμές...

Touit 32mm f/1.8 -> 799 Euro
Touit 12mm f/2.8 -> 1099 Euro

Έκπληξη η τιμή του 32mm... βέβαια υπάρχει και ο Sony 35mm, με IS, και 350 ευρώ ρέστα...

μόνο που δεν είναι 3.5 αλλά 5.6.

Έχεις δίκιο φυσικά, μπερδεύτηκα.
1000ρικο τελικά. Εκεί γύρω τον περίμενα είναι η αλήθεια. Οπότε πρέπει να δούμε πως συγκρίνεται σε απόδοση με τους ανταγωνιστές σε αυτά τα μήκη, που δεν είναι και πολλοί είναι η αλήθεια. Απο την Zeiss βέβαια δεν περιμένω τπτ λιγότερο απο εξαιρετικό.

Παίρνω βαθιά ανάσα... και το λέω... :). Σε πρόσφατη έρευνα αγοράς που έκανα, και διαβάζοντας άπειρα Review, και μετρήσεις... ο 24αρις Sonar, εξαιρετικός δεν φαίνεται να είναι... Μάλλον για να είμαι πιο ακριβοδίκαιος είναι ένας πολύ καλός οπτικά φακός prime αλλά τρομερά υπερ-κοστολογημένος.

Είχα παραγγείλει από το ebay τον Sony 18-55 κυρίως για το auto focus, αφού δεν μου επιτρέπουν πάντα οι καταστάσεις τους manual όσο και να το έχω συνηθίσει. Ο φακός όμως κάπου χάθηκε στην πορεία και ευτυχώς μου δώσανε refund.

Τι autofocus φακό μου προτείνετε για everyday use? Δεν θέλω να είναι πορτραίτου, θέλω έναν general use για μονοήμερες με παιδιά κλπ κλπ. Είναι ο 1855 μονόδρομος ή έχουν αλλάξει τα πράγματα? Υπάρχει κάποιος αντίστοιχος sigma autofocus?

Σε ευχαριστώ για ακόμη μια φορά Γιάννη. Θα σου ήμουνα υπόχρεος αν κάποια στιγμή πέσει στην αντίληψη σου κάποιος 1855 μέχρι 100 (+-) ευρώ να με ενημερώσεις !!! Εννοείται ότι ψάχνω και εγώ για έναν παράλληλα.

Πρέπει να είναι Ζουμ? Γιατί υπάρχουν οι εξαιρετικοί Σίγμα 19 και 30μμ στην τιμή που αναφέρεις, που είναι οπτικά κόσμους καλύτεροι απο τον 18-55.

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

σε όσες συγκριτικές φωτό έχω δει με σιγμα vs τον 18-55 μικρές διαφορές έχω δει...
αξίζει να χάσεις τον σταθεροποιητή για ελάχιστη παραπάνω ποιότητα στην φωτογραφία?

Re: Απάντηση: The Sony NEX Thread.

σε όσες συγκριτικές φωτό έχω δει με σιγμα vs τον 18-55 μικρές διαφορές έχω δει...
αξίζει να χάσεις τον σταθεροποιητή για ελάχιστη παραπάνω ποιότητα στην φωτογραφία?

συγνώμη φίλε μου αλλά....

1. Οι δυο sigma μετρούν 25% περισσότερη ανάλυση σε σχέση με τον 18-55 και μάλιστα σε 1,5 στοπ λιγότερο φως. Τρομερή διαφορά μετρήσιμη. Ο 18-55 είναι φακός μάλλον θαμπός με σκληρό κοντράστ. Ο 16-50 δείχνει πολύ καλύτερος συνολικά.
2. Αν βασίζεσαι σε φωτογραφίες του flickr συγνώμη, αλλά ο αλγόριθμος που χρησιμοποιούν αλλάζει τα φώτα στις φωτογραφίες, μάλλον κολακεύει τους φθηνοζουμ και κάνει πολύ σκληρούς τους πραγματικά καλούς φακούς. Δεν είναι τυχαίο που αρκετοί γνωστοί φωτογράφοι έχουν αρχίσει να κλείνουν τις σελίδες τους εκεί γι αυτό το λόγο.

Επίσης να μην ξεχνάμε και το 1 stop διαφορά που έχει ο sigma σε σχέση με τον κίτ.
Ουπς, Βλάσση με πρόλαβες.

το πιο σημαντικό είναι ότι οι sigma είναι σχεδόν μισοί σε μέγεθος από τον 18-55, πράγμα που βολεύει ιδιαίτερα στην καθημερινή χρήση. Εγώ προσωπικά μόλις δοκίμασα τον 30άρη sigma δεν ξανακούμπωσα ποτέ ξανά τον 18-55.
Αναρωτιέμαι αν οι Mark II έχουν εμφανείς διαφορές. έχει πάρει κανείς?