Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

o 19αρης Sigma αξιζει τα λεφτα του? (ο με τα 109 ευρω, εννοω...)

ειναι αισθητη η διαφορα του απο τον 16-50 στην εστιακη του αποσταση?

Τον έχω και τον προτείνω. Οξύς, ελαφρύς, φθηνός. Απο ποιότητα κατασκευής, είναι λίγο πλαστικούρα αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα...
Τον βρίσκεις και κάτω απο 100Ε

κι εμένα με βλέπω να τείνω προς Nex ως επόμενη αγορά, μιας δεύτερης μηχανής που θα αντικαθιστά τη Pentax K5 σε περιπτώσεις που θέλω να έχω μαζί μου κάτι "μικρότερο". Θα ήθελα είναι η αλήθεια να έχω καταλήξει σε Fuji αλλά 1ον δεν είναι μικρή ώστε να λογαριάζεται ως 2η μηχανή ενώ, απ ότι διαβάζω, έχει κάποια τεχνικά θέματα που δεν τα έχει λυσει ακόμα. Επίσης δεν με βλέπω να στρέφομαι σε Olympus λόγω μεγέθους αισθητήρα και ιδιομορφιών του κάδρου λήψης.

Αν λοιπόν έχουμε ως απαραίτητο παράγοντα το EVF τι θα προτείνατε? Να κινηθώ προς Nex 7, Nex 6 ή να περιμένω τη καινούργια Nex 7? Εχοντας παίξει λίγο με τη Nex 6 δεν θα έλεγα ότι την βρήκα πολύ εύχρηστη, έχοντας βέβαια κακομάθει και από τη Pentax την οποία θεωρώ καταπληκτική ως προς τις ευκολίες χειρισμού, κυρίως γιατί με τον ένα περιστροφικό διακόπτη δεν σου δίνει πολλές ρυθμίσεις κρατώντας το μάτι στο οφθαλμοσκόπιο - πχ δεν μπορούσα να ρυθμίσω τα iso ταυτόχρονα. Η Nex 7 ειναι καλύτερη σε αυτό το τομέα και αν ναι αξίζει να περιμένω τη καινούργια?

Τον έχω και τον προτείνω. Οξύς, ελαφρύς, φθηνός. Απο ποιότητα κατασκευής, είναι λίγο πλαστικούρα αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα...
Τον βρίσκεις και κάτω απο 100Ε

thanx!

Η ΝΕΧ 6 δεν έχει το Tri-navi που είναι για μένα κ απο τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της ΝΕΧ 7 στο θέμα της χρηστικότητας. Λέγονται πολλά για τα μενού της Σονυ, αλλα η αλήθεια είναι οτι μόλις στήσεις τα κουμπιά όπως θες, δεν τα χρειάζεσαι τα μενού παρα μόνο σπάνια. Εγώ μπαίνω στα μενού μόνο για να κάνω φορματ την κάρτα, και δεν μου παιρνει πάνω απο 4-5 δευτερολεπτα.
Εμένα με βολεύει που έχω ρυθμίσει στα δυο ρουλεμαν του Tri-Navi ταχύτητα και διάφραγμα (αν και το διάφραγμα λόγω συχνής χρήσης μανουαλ φακών είναι ανενεργο) και στην ροδέλα στην πλάτη της μηχανής το iso. Με το κουμπάκι μπροστά απο το κλείστρο έχω κάποιες έξτρα ρυθμίσεις WB, color profile, Dynamic Range να κάνουν rotation και σε άλλο ένα κουμπάκι δίπλα στην οθόνη έχω το ζούμ για την εστίαση. Μπορώ να την δουλεψω χωρίς να την βγάλω απο το μάτι.

η διαφορα στην τιμη τους ομως ειναι σημαντικη και σε θεμα ποιοτητας εικονας, στην οποια ειναι σχεδον τα ιδια, θεωρω οτι η 6αρα ειναι value for money...

για μένα το θέμα της χρηστικότητας είναι βασικός παράγοντας, κι άλλωστε απ ότι βλέπω η διαφορά ειναι κάτω από 150 Ε (στα 1000 που κοστίζουν περίπου), άρα όχι τοσο σημαντική. Επειτα, μολις βγει η καινούργια 7 η τωρινή θα αρχίσει τη κατιούσα ενώ πολλοί θ αρχίσουν να τις πουλάνε στο βωμό της καταναλωτικότητας. Αυτά που λέει ο Αλεξ ειναι ενθαρρυντικά για την επιλογή μου αλλά θα πρέπει να βρω μια να τη δοκιμάσω στο χέρι.

μια βόλτα στο youtube και η Nex 6 φαίνεται να έχει αρκετή διαφορά, προς το καλύτερο, στη διαχείριση του θορύβου. Ειναι ενα σημείο που θα πρέπει να βελτιωσει η Sony στη καινούργια 7. Απ την άλλη, η Fuji ειναι τοσο καλύτερη στη ποιότητα εικόνας απ όλες τις υπόλοιπες, γκρρρρ..:furious3:

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Έχω την F3 και το θέμα φορητότητας με απασχολεί. Ο 16 pancake φθηνός αλλά κακός φακός. Ο καινούριος 2οάρης ακριβός και μέτριος...

Μία ερώτηση παίδες... δουλεύω με manual φακούς και ως τώρα έχω δοκιμάσει μοντούρας m42, m39, contax/yashica.
Η ερώτηση είναι μπορώ να βάλω φακούς olympus, canon, nikon etc?
Αν ναι.. φαντάζομαι θα πρέπει να είναι φακοί με επιλογή manual διαφράγματος. Πως μπορώ να το ξέρω?

Eγώ που δεν είχα καμία, βρέθηκα ξαφνικά με τρεις ΝΕΧ, δύο 5N και μια F3. Τελικά η μία 5N πουλήθηκε σε 1 μέρα! (έχει ζήτηση αυτή η μηχανή!)

Χτες είδα κάτι που με εντυπωσίασε, μια εφαρμογή για τις ΝΕΧ 6 και 5R: https://www.playmemoriescameraapps.com/portal/usbdetail.php?eid=IS9104-NPIA09014_00-000007
https://www.youtube.com/watch?v=FnHlXwRGK-g

Σκεφτόμουν αυτό το "Portrait Lighting" πως γίνεται στο photoshop; Προσθέτουμε spot φωτισμό 1 ή 2 σημεία ή απλά με μια μάσκα φωτίζουμε πιο πολύ το πρόσωπο, στο τέλος από ότι είδα κάνουμε μια μάσκα σχήματος ανάλογα με την σύνθεση με vinniete εφέ. Πάντως δεν υπάρχουν όρια...

http://www.sonyalpharumors.com/sr4-...ed-on-september-24-tomorrow-zeiss-lens-specs/

Σύμφωνα με το sonyalpharumors η Sony ενδέχεται να ανακοινώσει την NEX Full Frame στις 24 Σεπτεμβρίου. Η φήμη έχει την διαβάθμιση SR4 και μπορεί να γίνει και SR5 απο ότι λέει ο τύπος. Που σημαίνει απο αρκετά αξιόπιστες πηγές.

Μερικά χαρακτηριστικά, θα έχει λέει In Body stabilisation σχεδιασμένο απο την Ολύμπους, θα είναι λίγο μεγαλύτερη απο την ΝΕΧ7 και θα κοστίζει στα επίπεδα της RX1.

Μήπως να βάλω απο τώρα αγγελία την 7αρα?

Υπολογίστε και άλλα 1000-1500 ευρώ για τους καινούργιους full-frame zeiss....

Απάντηση: Re: The Sony NEX Thread.

Μία ερώτηση παίδες... δουλεύω με manual φακούς και ως τώρα έχω δοκιμάσει μοντούρας m42, m39, contax/yashica.
Η ερώτηση είναι μπορώ να βάλω φακούς olympus, canon, nikon etc?
Αν ναι.. φαντάζομαι θα πρέπει να είναι φακοί με επιλογή manual διαφράγματος. Πως μπορώ να το ξέρω?

Εγώ έχω δοκιμάσει με επιτυχια έναν Helios 44 (m42) και δύο Canon FD (50/f1.4 & 35-105/f3.5) με τους κατάλληλους adaptors from ebay (< 10)
Φαντάζομαι μπορείς και με νεώτερες σειρές (πχ Canon EF)

So who is excited that in less than two months we should know about the new Sony FF camera. Have you heard the newest rumors? Larger than a NEX-7, on sensor 5 Axis IS from Oly, New Zeiss full frame lenses, E-Mount APS lens compatible in crop mode, and yes, full frame. This means we can mount Leica lenses and use them how they are meant to be used, on full frame.

If this is as good as I think it is going to be, my dream camera is coming. It wont be cheap, but will be much less than a Leica. $2800 for body only, $1000 - 1500 for a full frame Zeiss fast prime of which there may be THREE at launch. If it has RX1 performance...man oh man, it will beat the Leica M for IQ and performance and with a built in VF, incredible IS, Sony video quality and the latest Sony FF sensor...it will be a real technological marvel.

Of course these are rumors but to me it sounds like it could be the real deal. If so, it will be the hottest camera..well...EVER.

Steve Huff

ερχεται λοιπον...