Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

Έχω την Nex 5R και σκέφτομαι αγορά μεταχειρισμένης Nex 7... Είναι upgrade ή downgrade? Διαβάζω διάφορα στα ξένα forum όσον αφορά την ποιότητα των φωτογραφιών της Nex7 σε σύγκριση με την Nex 5R , και επίσης ότι έχει κάποια ασυμβατότητα με τους Legacy Manual φακούς που χρησιμοποιώ κατά 99%.... Λοιπόν?

Όσο αφορά το σώμα είναι σίγουρα Upgrade. EVF, Tri-Navi, Magnesium-alloy top and front. Σε ταχύτητα εστίασης είναι η 5R νομίζω λίγο πιο γρήγορη, και έχει λιγότερο θόρυβο στα υψηλά iso αλλά δεν ξέρω πως συγκρίνονται σε downsize της 7 στα ίδιες διαστάσεις. Δεν ξέρω απο gadgetοκατάσταση τί έχει η 5R βέβαια, touch screen και άλλα τέτοια... Πάντως ο αισθητήρας της 7 παραμένει στο DxO πάνω απο όλες τις mirrorless αν θυμάμαι καλά.

Το πρόβλημα που αναφέρουν με τους legacy φακούς έχει να κάνει με τα color shifts στους ευρυγώνιους Leica M φακούς. Εγώ χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά (με εξαίρεση τον 19αρη Sigma) legacy φακούς και μόνο με τον Voigtlander 21mm Color Skopar έχω θέμα με το color shift το οποίο όμως διορθώνεται με ένα κλικ μέσω του Cornerfix. Μάλιστα τα άκρα του είναι οξύτερα απο αυτά του 19αρη Σιγμα (δες και συγκριτικό στο sticky με τους Legacy φακούς).

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Τον σχεδον καθολου θορυβο τον εχω προσεξει και εγω στην 5R που εχω και που να ειχα και κανεναν καλυτερο φακο, τον μαμα εχω 16-50

Απο φακους μονο ενας 16-70 f4 θα βγει.

Μαλλον πρεπει να ασχοληθω με το αθλημα των manual φακων.

Ενα σχεδιαστικο προβλημα που ειδα στην 5R ειναι οταν εχω το φλασακι πανω δεν μπορω να γυρισω την οθονη μπροστα.

Γιάννη να περιμένω... αλλά από τιμές τι να περιμένω? Είναι η ερώτηση κλειδί :D

μερικες εικονες απο τους νεους φακους

16-70mm f/4.0 oSS Zeiss
sony_16-70f4oss_1_zpsfb0b12a0.jpg

και

Σονυ 18-105mm f/4 G PZ OSS
sony_18-105f4oss_1_zpsc3b73545.jpg

Αυτο το κουμπακι για το ζουμ το εχει και ο 16-50 που εχω και δεν το συμπαθω καθολου!

Απο τιμες να υποθεσω τις προσιτες που εχει παντα η Sony ε????

ο ενας ειναι zeiss, αρα δε χρειαζεται να πω περισσοτερα!
Ο αλλος ανηκει στη κατηγορια G (κατι αντιστοιχο με τους Canon L (uxury) )…

Μιλαμε για 1000αρικο …. θα δουμε συντομα.
Δεν ειναι μονο η σονυ ακριβη , και στο συστημα μ4/3 που ειμαι τωρα, τα ιδια και χειροτερα ειναι.

Γεια χαρά στο θέμα των NEXάκιδων
Ψήνομαι εδώ και κανένα χρόνο για αγορά φωτογραφικής. Η πρώτη μου ψηφιακή ήταν η Nikon Coolpix 8700 από την οποία έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Εδώ και δυο χρόνια έχω ξεπέσει σε μια Panasonic DMC-LS85 οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν την παλεύω και πολύ λέω επιστρέψω στο άθλημα.
Μου αρέσει να το ψάχνω αρκετά αν και στην πράξη μπορεί να μην εξαντλώ όλες τις δυνατότητες και για αγορά είχα διάφορες σκέψεις ανάμεσα σε κόμπακτ Sony RX100 και DSLR Canon EOS 650D να πέρναγα και κάνα Magic Lantern να ήμουνα άρχοντας.
Σήμερα έπεσε στην υπόληψη μου η Sony NEX 3 NL σε πολύ καλή τιμή και ομολογώ ότι κοιτάζοντας τα specs αλλά και τις ατελείωτες δυνατότητες και αξεσουάρ με έβαλε στο τριπάκι για την αγορά της! Καταρχήν μου έκανε εντύπωση το ότι είναι αρκετά μαζεμένη (κοίταζα και την Samsung NX1000 που έχει πέσει στα 280κάτι ευρώ έλεος) και για κάποιο λόγω μου φάνηκε αρκετά μαζεμένη για mirorless + για μένα το θετικό ότι έχει ενσωματωμένο φλας γιατί δεν σκέφτομαι χρήση με εξωτερικό.

- Καταρχήν λοιπόν θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας για την συγκεκριμένη (δυστυχώς το DPReview δεν έχει in depth review προφανώς γιατί η sony αφενός τους έχει σπάσει τα νεύρα να βγάζει καινούργιο μοντέλου, αφετέρου φέτος είχαν πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να ασχοληθούν βλέπε 5R και 6)
- Το ότι δεν έχει ISO 100 πρέπει να με προβληματίσει; Το ότι η το βίντεο της είναι 1920x1080 60i (και όχι 60p όπως στην 5R) Επίσης είδα στο manual ότι το AutoHDR της δουλεύει με 2 λήψεις ενώ της 5R με 3, τώρα βέβαια θα μου πείτε γιατί δεν πάς για manual αλλά λέμε τώρα...
- Ποια η πρόταση σας για ελαφρύ-μικρό-σταθερό-γρήγορο & φθηνό(!) φακουδάκι; (Μη ρωτήστε τοπία ή πορτρέτα δεν μπορώ να απαντήσω ακόμα). Απλά είδα ότι εκτός από το φαρμακείο της Sony υπάρχουν και της Sigma γι αυτό ρωτάω.

Αυτά προς το παρών, κάθε γνώμη η προτροπή είναι ευπρόσδεκτη...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές post...

Last edited:

Βρε παλικαρια η 5R που εχω δεν τραβαει 3D φωτογραφιες; Αν θυμαμαι καλα η 5N που ειχα τραβουσε.

Re: Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Γεια χαρά στο θέμα των NEXάκιδων
Ψήνομαι εδώ και κανένα χρόνο για αγορά φωτογραφικής. Η πρώτη μου ψηφιακή ήταν η Nikon Coolpix 8700 από την οποία έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Εδώ και δυο χρόνια έχω ξεπέσει σε μια Panasonic DMC-LS85 οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν την παλεύω και πολύ λέω επιστρέψω στο άθλημα.
Μου αρέσει να το ψάχνω αρκετά αν και στην πράξη μπορεί να μην εξαντλώ όλες τις δυνατότητες και για αγορά είχα διάφορες σκέψεις ανάμεσα σε κόμπακτ Sony RX100 και DSLR Canon EOS 650D να πέρναγα και κάνα Magic Lantern να ήμουνα άρχοντας.
Σήμερα έπεσε στην υπόληψη μου η Sony NEX 3 NL σε πολύ καλή τιμή και ομολογώ ότι κοιτάζοντας τα specs αλλά και τις ατελείωτες δυνατότητες και αξεσουάρ με έβαλε στο τριπάκι για την αγορά της! Καταρχήν μου έκανε εντύπωση το ότι είναι αρκετά μαζεμένη (κοίταζα και την Samsung NX1000 που έχει πέσει στα 280κάτι ευρώ έλεος) και για κάποιο λόγω μου φάνηκε αρκετά μαζεμένη για mirorless + για μένα το θετικό ότι έχει ενσωματωμένο φλας γιατί δεν σκέφτομαι χρήση με εξωτερικό.

- Καταρχήν λοιπόν θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας για την συγκεκριμένη (δυστυχώς το DPReview δεν έχει in depth review προφανώς γιατί η sony αφενός τους έχει σπάσει τα νεύρα να βγάζει καινούργιο μοντέλου, αφετέρου φέτος είχαν πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να ασχοληθούν βλέπε 5R και 6)
- Το ότι δεν έχει ISO 100 πρέπει να με προβληματίσει; Το ότι η το βίντεο της είναι 1920x1080 60i (και όχι 60p όπως στην 5R) Επίσης είδα στο manual ότι το AutoHDR της δουλεύει με 2 λήψεις ενώ της 5R με 3, τώρα βέβαια θα μου πείτε γιατί δεν πάς για manual αλλά λέμε τώρα...
- Ποια η πρόταση σας για ελαφρύ-μικρό-σταθερό-γρήγορο & φθηνό(!) φακουδάκι; (Μη ρωτήστε τοπία ή πορτρέτα δεν μπορώ να απαντήσω ακόμα). Απλά είδα ότι εκτός από το φαρμακείο της Sony υπάρχουν και της Sigma γι αυτό ρωτάω.

Αυτά προς το παρών, κάθε γνώμη η προτροπή είναι ευπρόσδεκτη...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές post...

Φίλτατε νομίζω πως αν δώσεις κανα δυο μέρες να διαβάσεις όόόόόλο το νήμα θα σου λυθεί κάθε απορία. Γνώμη μου να αν δεν σε πολυενδιαφέρει το video η διαφορά είναι αμελητέα. Από φωτογραφία, εξαιρετική ποιότητα σε όλες τις νεξ από την πρώτη ακόμη. Από εκεί κ πέρα βγαίνει και ένα μοντέλο κάθε τόσο με περισσότερη χρησιμότητα σε παράπλευρα πράγματα παρά ποιότητα φωτό (για τους όχι και πολύ ψαγμένους). Επίσης αν πάρεις μην κολλήσεις καμία άσχετη μεμβράνη στην οθόνη παρά μόνο της Σόνυ. Για φακούς λέγεται πως αξιζει η σειρά της σιγμα. ο 30άρης που έχω εγώ στην κατοχή μου είναι πολύ καλύτερος από τον κιτ αλλά δεν βγάζεις τόσο εύκολα βραδυνές γιατί δεν έχει σταθεροποίηση. αυτά περιληπτικά.

Ωχ, μια 3N[LB] φορτίζει πάνω στο γραφείο μου!

Δεν άντεξα, ήταν πολύ decent η τιμή για μοντέλο που κυκλοφορεί μόλις 6 μήνες και την τσίμπησα μιας και με τον 16-50 πλησιάζει αποφασιστικά προς το κόμπακτ (κάτι το οποίο με απέτρεψε να ανέβω ποιοτικά και χρηματικά στο σκαλοπάτι 5Ν με 18-55).

Να σημειωθεί ότι μου πείρε όντως δυο μέρες να διαβάσω όλο το thread, ήταν όμως πραγματικά γεμάτο από χρήσιμες πληροφορίες και άξιζε τον κόπο!

Last edited:

Καταρχάς καλοριζικη! Σε ποια τιμή την βρηκες με τον φακό;

Να 'σαι καλά φιλαρακι! Δεν κρατιεμαι να περιμένω να φορτισει η μπαταρία να την ανοιξω να δω τι παιζει με αυτή τη διάσημη mirorless nex ράτσα... Δε λέω περισσότερα, μπορεί να μου τη βαρεσει και να φύγει στο βομο της αναβάθμισης ταχυστα!

Last edited:

Μολις ανακοινωθηκαν οι νεες sony nex 5Τ και οι φακοι που λεγαμε...
Ο zeiss οπως ειχαμε προβλεψει στο χιλιαρικο και σχετικα οικονομικος o 18-105 G OSS f/4 στα 600 eyrv.

http://www.sonyalpharumors.com/offi...-ilc-3000-16-70mm-zeiss-and-18-105-g-pz-lens/

NEX-5T_wSELP1650_BK_kiseki_zps7e903396.jpg

A3000-Situation3_zpsc15fd5ea.jpg

Eπισης μια νεα κατηγορια δημιουργει η sony με τις nex mount αλλα dslr like μηχανες , με την ILC 3000 και χα,ηλο κοστος !

tVREHTgxgPaS21YNcTvBT30YNhaXpVuKyMwLoHyieqk_zpsda6  29fc9.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited: