Γεια χαρά στο θέμα των NEXάκιδων
Ψήνομαι εδώ και κανένα χρόνο για αγορά φωτογραφικής. Η πρώτη μου ψηφιακή ήταν η Nikon Coolpix 8700 από την οποία έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Εδώ και δυο χρόνια έχω ξεπέσει σε μια Panasonic DMC-LS85 οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν την παλεύω και πολύ λέω επιστρέψω στο άθλημα.
Μου αρέσει να το ψάχνω αρκετά αν και στην πράξη μπορεί να μην εξαντλώ όλες τις δυνατότητες και για αγορά είχα διάφορες σκέψεις ανάμεσα σε κόμπακτ Sony RX100 και DSLR Canon EOS 650D να πέρναγα και κάνα Magic Lantern να ήμουνα άρχοντας.
Σήμερα έπεσε στην υπόληψη μου η Sony NEX 3 NL σε πολύ καλή τιμή και ομολογώ ότι κοιτάζοντας τα specs αλλά και τις ατελείωτες δυνατότητες και αξεσουάρ με έβαλε στο τριπάκι για την αγορά της! Καταρχήν μου έκανε εντύπωση το ότι είναι αρκετά μαζεμένη (κοίταζα και την Samsung NX1000 που έχει πέσει στα 280κάτι ευρώ έλεος) και για κάποιο λόγω μου φάνηκε αρκετά μαζεμένη για mirorless + για μένα το θετικό ότι έχει ενσωματωμένο φλας γιατί δεν σκέφτομαι χρήση με εξωτερικό.
- Καταρχήν λοιπόν θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας για την συγκεκριμένη (δυστυχώς το DPReview δεν έχει in depth review προφανώς γιατί η sony αφενός τους έχει σπάσει τα νεύρα να βγάζει καινούργιο μοντέλου, αφετέρου φέτος είχαν πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να ασχοληθούν βλέπε 5R και 6)
- Το ότι δεν έχει ISO 100 πρέπει να με προβληματίσει; Το ότι η το βίντεο της είναι 1920x1080 60i (και όχι 60p όπως στην 5R) Επίσης είδα στο manual ότι το AutoHDR της δουλεύει με 2 λήψεις ενώ της 5R με 3, τώρα βέβαια θα μου πείτε γιατί δεν πάς για manual αλλά λέμε τώρα...
- Ποια η πρόταση σας για ελαφρύ-μικρό-σταθερό-γρήγορο & φθηνό(!) φακουδάκι; (Μη ρωτήστε τοπία ή πορτρέτα δεν μπορώ να απαντήσω ακόμα). Απλά είδα ότι εκτός από το φαρμακείο της Sony υπάρχουν και της Sigma γι αυτό ρωτάω.
Αυτά προς το παρών, κάθε γνώμη η προτροπή είναι ευπρόσδεκτη...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές post...