Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

Nέα ερώτηση για adaptor για έναν φακό. Ο helios 44-2 58mm f2 παίρνει ένα adaptor για nex M42 to NEX δυστυχώς δεν τον έχω για να κάνω δοκιμές.

Bρήκα έναν helios 44-4 58mm f2 αυτος είναι νεότερος και έχει ένα διακοπτάκι με το πάτημα του κλείστρου να κλείνει το διάφραγμα στο νούμερο που έχουμε επιλέξει με το δαχτυλίδι στις ΖΕΝΙΤ. Τι adaptor χρειάζεται αυτός για ΝΕΧ; Υπάρχει κάτι ειδικό; Πως λειτουργεί ο φακός στη ΝΕΧ μένει πατημένο το διακοπτάκι δεν ξέρω πως να τον χρησιμοποιήσω.

Nέα ερώτηση: O Sony SEL-50 f1.8, ανοίγει 1.8 και στο video ή μόνο στις φωτογραφίες, αναφέρομαι σε αυτόν το φακό: http://www.sony.gr/product/ddl-fixed-focal-length-lenses/sel-50f18 αν μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει:

7aef9098f15b4742fa3368b57372a683.jpeg

Kαλά Χριστούγεννα σε όλο το forum!
Mε έπιασε μια ψιλοαπογοήτευση σήμερα με τον 50άρη manual. Kαλός και ωραίος φωτεινός, αλλά είναι πολύ tele μέσα στο σπίτι ειδικά σήμερα δεν ήξερα που να σταθώ, πρέπει να απομακρύνεσαι πάρα πολύ από τα πρόσωπα, από τα αντικείμενα, θα ήθελα να μπορώ να καδράρω σαν σε 35mm, αυτό για τη NEX σημαίνει φακός 19mm....; Τι εναλακτικές υπάρχουν; να είναι και φωτεινός από 1.8 και κάτω; Φαντάζομαι είναι κάτι που έχετε αντιμετωπίσει όλοι, τι μάρκες τι προτάσεις υπάρχουν και σε manual και σε e mount;

O 35αρης emount ειναι σαν 50mm στη nex. Nα ρωτησω οι 35 manual prime, απο παλιες μηχανες, βινιεταρουν στις nex;

αν θελεις πραγματικο 35mm , τοτε μονο zeiss 24mm 1.8 yparxei native.

Aν δεν αντεχεις οικονομικα τον zeiss, ψαχνεις για 24mm με ανταπτορα , πχ αυτον εδω http://www.kenrockwell.com/nikon/2420.htm με ανταπτορα nikon -> nex.

Αν παρεις φακους φτιαγμενες για slr δε θα εχεις βινιετα (οχι παραπανω απο το "κανονικο").

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Ειδα οτι ο 35 1.8 εχει πεσει στα 429 αν παω σε κανα καταστημα με 400 μετρητα ποσες πιθανοτητες εχω να φυγω με τον φακο;

Ο 35αρης είναι υπέροχος αλλά μόνο για πορτραίτα. Ο 24αρης ιδανικός για σχεδόν ολα, σχεδόν.

Γιαννη σε αγγελια μονο ενας τον ειχε και τον εδωσε 320 ευρω.

Για τον 24αρη παμε διπλασια τιμη βαλε και τα ξενοδοχεια λογω οτι θα με εχει διωξει η γυναικα απο το σπιτι παει ακριβα.

Προσπαθησα να βολευτω με τον 50 1.8 που μου δανεισε φιλος για μερικες μερες γιατι και σε αγγελιες τον βρισκεις και φτηνα αλλα για να βγαλω φωτογραφια μεσα στο σπιτι επρεπε να βγω στην βεραντα.

Τον πηρα! Η μαλλον τον εχω πληρωσει και κατα 90% θα τον εχω την Παρασκευη.
Τον πηρα απο Photoagora στα 390 ευρω ενω ολα τα υπολοιπα μαγαζια που τον ειχαν 429 δεν μου εκοβαν ουτε τα 9 ευρω και σε μερικα που πηγα που τον ειχαν ποιο ακριβο με το ζορι μου εκαναν την τιμη των υπολοιπων 429 δηλαδη.

Για να δουμε τι φωτογραφιες θα καταφερουμε να βγαλουμε με NEX-5R & SEL35F18

Ειχε τον Zeiss 24 1.8 στην βιτρινα αχ καταραμενη φτωχια!

Ο επομενος θα ειναι κανενας zoom για το Καλοκαιρι, να βρω κανεναν 55-210 η κατι αλλο;

Re: Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Καλησπερα σε ολους και Χρονια Πολλα.
Εχω παρακολουθησει σχεδον ολο το thread και εχω ερωτηση.
Εχω μια nex5 και θελω να παρω εναν φακο ζουμ αλλα οι φακοι Ε-mount ειναι ακριβοι. Θα προτεινατε να παρω τον ανταποτρα LA-EA1 και να φορεσω πανω καποιον Α-mount?? Βρηκα στο ebay αυτο το bid και θελω τη γνωμη σας
http://www.ebay.co.uk/itm/Sony-LA-E...d=100033&prg=1011&rk=3&rkt=4&sd=121224681839&

αυτος ο ανταπτορας δε προσφερει αυτοματη εστιαση ομως.... αν δε σ ενδιαφερει οκ.
Τι φακο θελεις να παρεις? Οι απλοι emount zoomδεν ειναι ακριβοι, οι νεοι zeiss 16-70 kai sony g 18-105 ειναι πιο ακριβοι .

σε εναν ιδανικο κοσμο θα ηθελα τον 18-200 αλλα ειναι ακριβος. Αρχες Δεκεμβριου ημουν Βερολινο και στο μαγαζι της Sony μεσα στο Sony Center πουλουσαν τον 55-210 γυρω στα 200ευρω. Ακομα κοπαναω το κεφαλι μου στον τοιχο γιατι δεν τον πηρα!

Εχω δει επισης τον Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II αλλα εαν εχω καταλαβει καλα δεν εχει AF σωστα??