Sony σειρά NEX

Απάντηση: The Sony NEX Thread.

Αντε να μου ερθει ο φακος να ξεκινησω ξανα την ζωη μου απο τα 42 μου χρονια.

Μου μπηκε πολυ στραβα η χρονια ειχα βαλει τον σκληρο (3ΤΒ) πανω απο το ψυγειο και μου τον πεταξε η γυναικα μου κατω και εχασα τα παντα!

Φωτογραφιες και βιντεο απο ολη μου την ζωη. (πλεον δεν εχω ουτε μια φωτογραφια απο τους γονεις μου που εχουν πεθανει) Δεν εχω πλεον ουτε φωτογραφιες και βιντεο απο τις γεννησεις και βαπτισεις των παιδιων μου.

Η μονη μου ελπιδα ειναι ο παλιος μου δισκος (2TB) που τον εχω δωσει σε φιλο γιατι εκει τα ειχα πρωτα και πηρα μεγαλυτερο μπας με κανα recovery προγραμμα σωσω τιποτα.

Re: The Sony NEX Thread.

Για αυτό ,πάντα μα πάντα, να κρατάς εφεδρικά αντίγραφα , τουλάχιστον 2 για κάθε αρχείο σου.
Δεν ξέρεις πότε θα έρθει η κακιά στιγμή!
Δοκίμασε πρώτα μέσω software μήπως γίνει κάτι , διαφορετικά η μόνη λύση, είναι οι διάφορες εταιρίες ανάκτησης δεδομένων αλλά με σημαντικό κόστος..

Μην τον πετάξεις όλα γίνονται recovery. Μην προσπαθείς μόνος σου, μην το βάζεις σε λειτουργία. Έχω ακούσει ότι οι εταιρίες recovery data κάνουν πραγματικά επαγγελματική δουλειά, ψάξε και μόνος σου, παράδειγμα:

http://www.tictac.gr/

Εχει παει σκουπιδια πλεον τωρα σκαναρω τον παλιο που ειχα.

Εγώ κρατώ αντίγραφα σε δεύτερο σκληρό και σε DVD. Άραγε πόσο ασφαλή είναι τα απλά dvd κατά τη διάρκεια του χρόνου; Δοκίμασα κάποια που είχα γράψει πριν 5 χρόνια είναι μια χαρά αναγνώσιμα, αλλά υπάρχει κίνδυνος με την πάροδο του χρόνου; Τα έχω σε μέρος χωρίς υγρασία προστατευμένα.

εγω παντως, πολλα απο τα dvd που ειχα γραψει πολλα χρονια πριν, τωρα ουτε που διαβαζονται... για αυτο κραταω διπλα αντιγραφα σε εξωτερικους δισκους.

εγω παντως, πολλα απο τα dvd που ειχα γραψει πολλα χρονια πριν, τωρα ουτε που διαβαζονται... για αυτο κραταω διπλα αντιγραφα σε εξωτερικους δισκους.

Είναι τόσο ευαίσθητα; Από την πολλή χρήση ή απλά παρουσιάζουν σφάλματα από μόνα τους;

Ειχα γραψει κατι φωτογραφιες σε ενα dvd που απλα το ειδα μια φορα μετα μπηκε σε κουτακι και στην ντουλαπα. Σημερα που ειπα να εχω και μερικες φωτογραφιες εκει, το εβαλα και δεν..... off το δισκακι.

Η καλύτερη λύση είναι η αποθήκευση σε σκληρούς.
Η πιο ολοκληρωμένη είναι να εχεις τα πολύτιμα data σου σε NAS .
Εγώ έχω αποθηκευμένα όλα τα media(photo-video-ταινίες) στο NAS
και κρατάω έξτρα αντίγραφα( για φωτό και video) σε εξωτερικούς οι οποίοι βρίσκονται σε άλλο σπίτι...

Μου ηρθε ο φακος με πηραν τηλ παω το απογευμα να τον παρω.

Τον πηρα! Μπηκε κανονικα πανω στην μηχανη και ο 16-50 μπηκε μονιμα στο κουτι.
Το παρασολεϊ πως το λενε πρεπει να ειναι πανω; γιατι το ειχε στην συσκευασια αλλα ειναι ασχημο.

κυριως για εξωτερικους χωρους με ηλιο ή σε περιπτωσεις με πολλα φωτα απο διαφορετικες πηγες ... καλο ειναι να το εχεις πανω.
Πως σου φαινεται ?

Εβγαλα μερικες φωτο αλλα δεν τι εχω δει ακομα γιατι στον υπολογιστη εχω βαλει το get data back μπας και σωσω τιποτα απο τον 2TB που ειχα δωσει σε φιλο και θελει ακομα 5:30 ωρες.

Τωρα θα συνδεσω την μηχανη στην τηλεοραση να παρω μια γευση.

Να του βαλω φιλτρο; και αν ναι ποιο;