Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

στα λεφτα της η XZ2 ειναι καταπληκτικη.
Δεν μπορεις να βρεις καινουργια μηχανη μεχρι 250 ευρω τοσο καλη (συνολικα).

Βαλε το LR 5.4 ...

Η 5n σκετη γυρω στα 250-300 , με κιτ φακο 350-400 περιπου.

Σημερα και εντελως τυχαια βρεθηκαν στα χερια μου μια μηχανη και δυο φακοι

προκειται για μια Pentax k1000

και ενας pentax-A 50mm f:2
και ενας clubman (?) 28mm f:2.8

χτύπησα και εναν adaptor αξιας 6Ε για χρηση με τη 3n

τους φακους τους γνωριζει κανεις ?

[url=https://flic.kr/p/ncnFip]DSC02321 by balotass, on Flickr[/URL]

Παίρνω μία βαθιά ανάσα...
Όταν αποφάσισα να πάρω μία καλή φωτογραφική μηχανή, η πρώτη μου σκέψη ήταν η Canon 600D. Tην είχε φίλος και το άπειρο μάτι μου ενθουσιάστηκε. Μπήκα σ'αυτό το forum και ζήτησα την άποψη εμπειρότερων αν είναι η κατάλληλη μηχανή γιά μένα.
Κάποιος μου πρότεινε την ΝΕΧ 5 γιατί η Canon δεν είχε autofocus στο βίντεο (που ήταν απαραίτητο) και γιατί έχει καλύτερη συμπεριφορά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Μετά από σχεδόν δύο χρόνια νιώθω ότι δεν έκανα σωστή επιλογή. Ή καλύτερα ότι τώρα (αποκτώντας λίγη εμπειρία) θα προτιμούσα να έχω την Canon.
Με δεδομένο ότι οι δύο μηχανές έχουν πάνω κάτω την ίδια τιμή, πιστεύετε ότι μία ανταλλαγή θα ήταν δίκαιη (να βάλω αγγελία;)
Πόσο δύσκολο είναι να εστιάζεις χειροκίνητα σε λήψη βίντεο;
Σε τι άλλο υστερεί η Canon;

Παίρνω μία βαθιά ανάσα...
Όταν αποφάσισα να πάρω μία καλή φωτογραφική μηχανή, η πρώτη μου σκέψη ήταν η Canon 600D. Tην είχε φίλος και το άπειρο μάτι μου ενθουσιάστηκε. Μπήκα σ'αυτό το forum και ζήτησα την άποψη εμπειρότερων αν είναι η κατάλληλη μηχανή γιά μένα.
Κάποιος μου πρότεινε την ΝΕΧ 5 γιατί η Canon δεν είχε autofocus στο βίντεο (που ήταν απαραίτητο) και γιατί έχει καλύτερη συμπεριφορά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Μετά από σχεδόν δύο χρόνια νιώθω ότι δεν έκανα σωστή επιλογή. Ή καλύτερα ότι τώρα (αποκτώντας λίγη εμπειρία) θα προτιμούσα να έχω την Canon.
Με δεδομένο ότι οι δύο μηχανές έχουν πάνω κάτω την ίδια τιμή, πιστεύετε ότι μία ανταλλαγή θα ήταν δίκαιη (να βάλω αγγελία;)
Πόσο δύσκολο είναι να εστιάζεις χειροκίνητα σε λήψη βίντεο;
Σε τι άλλο υστερεί η Canon;

Το εχω δοκιμασει, δεν ξερω καποιο tip... μου φαινεται παρα πολυ δυσκολο, στα ορια του αδυνατου... Σιγουρα για καποιους ειναι ευκολακι.

Αγορασα compact για βιντεο....

αν μιλαμε γι ακινητα θεματα, δεν ειναι δυσκολο.
αλλα αν μιλας για κινουμενα , σχεδον αδυνατον... ειδικα με μεγαλα διαφραγματα (απο 2.8 και κατω).

Τι ακριβως δεν σ ενθουσιασε ?
Σε φωτο ή βιντεο μονο μιλας ?

αν μιλαμε γι ακινητα θεματα, δεν ειναι δυσκολο.
αλλα αν μιλας για κινουμενα , σχεδον αδυνατον... ειδικα με μεγαλα διαφραγματα (απο 2.8 και κατω).

Τι ακριβως δεν σ ενθουσιασε ?
Σε φωτο ή βιντεο μονο μιλας ?

Περίεργο που το θεωρείς σχεδόν αδύνατο. Είδα κάποια βίντεο που τραβούσε η κοπέλα του φίλου (πρώτη φορά που κρατούσε DSLR) και όταν γυρνούσε την κάμερα εστίαζε πολύ γρήγορα. Κρίμα που τότε δεν ήξερα ότι θα κολλήσω το "μικρόβιο". Μένει και εξωτερικό ο φίλος...

Γιάννη το πρόβλημα μου είναι κυρίως τα κινούμενα θέματα, κυρίως τα πιτσιρίκια με πρωτοστάτη τον γιό μου (2 ετών) που ποτέ δεν στήνεται να τον φωτογραφήσω.
Χθές προσπάθησα να δουλέψω με το AF-C. Εκνευριστικό το "τρέμουλο" που κάνει, αλλά κάτι κατάφερα να κάνω. Ίσως να θέλω εξάσκηση.
Και εννοείται ότι υπάρχει το θέμα με τους φακούς. Εσύ ήσουν από τους πρώτους που το ανέφερες στις αρχές. Και ακόμη και τώρα που βγήκαν κάποιοι φακοί είναι σχετικά ακριβοί.
Ο Sigma 30mm αξίζει; Θα δω αισθητή διαφορά σε οξύτητα (ή γενικά ποιότητα) εικόνας;

ΥΓ: Μην με θεωρείτε τεμπέλη. Έχω ρίξει πολύ διάβασμα. Αλλά οι γνώμες διίστανται και εγώ εσάς "ξέρω" εσάς εμπιστεύομαι.

Περίεργο που το θεωρείς σχεδόν αδύνατο. Είδα κάποια βίντεο που τραβούσε η κοπέλα του φίλου (πρώτη φορά που κρατούσε DSLR) και όταν γυρνούσε την κάμερα εστίαζε πολύ γρήγορα. Κρίμα που τότε δεν ήξερα ότι θα κολλήσω το "μικρόβιο". Μένει και εξωτερικό ο φίλος...

Γιάννη το πρόβλημα μου είναι κυρίως τα κινούμενα θέματα, κυρίως τα πιτσιρίκια με πρωτοστάτη τον γιό μου (2 ετών) που ποτέ δεν στήνεται να τον φωτογραφήσω.
Χθές προσπάθησα να δουλέψω με το AF-C. Εκνευριστικό το "τρέμουλο" που κάνει, αλλά κάτι κατάφερα να κάνω. Ίσως να θέλω εξάσκηση.
Και εννοείται ότι υπάρχει το θέμα με τους φακούς. Εσύ ήσουν από τους πρώτους που το ανέφερες στις αρχές. Και ακόμη και τώρα που βγήκαν κάποιοι φακοί είναι σχετικά ακριβοί.
Ο Sigma 30mm αξίζει; Θα δω αισθητή διαφορά σε οξύτητα (ή γενικά ποιότητα) εικόνας;

ΥΓ: Μην με θεωρείτε τεμπέλη. Έχω ρίξει πολύ διάβασμα. Αλλά οι γνώμες διίστανται και εγώ εσάς "ξέρω" εσάς εμπιστεύομαι.

διαφορά σε σχέση με ποιόν φακό;

Κονταροχτυπιεται ακομη και με τον zeiss 24mm πουναι 4πλασιος σε τιμη σε οτι αφορα τα χαρακτηριστικα του.

λενε οτι δεν εχει το χαρακτηρα του zeiss αλλα και μονο οτι μπορει να μπει σε διαδικασία συγκρισης και ας βγαινει στα σημεια κατωτερος για τα αποτελέσματα του λεει κατι.

Το μεγαλο μειον του ειναι η απουσια σταθεροποιησης, δυστυχως. Αρα τον χρησιμοποιεις κυριως ημερα η βραδυ με τριποδο.

υπαρχει και μια σημαντικη διαφορα...

ο ενας (zeiss) γινεται 36αρης και ο αλλος (sigma) 45αρης...

καμια σχεση...

σωστά και σωστά.

Μπήκα στη διαδικασία να ψάχνω για zeiss γιατί το έχω καημό από μικρός αλλά εν τέλει δεν παρόλο που στο ebay υπάρχουν auctions που ξεκινάνε πολύ καλά από τιμές.

είναι πιο γρήγορος και φωτεινός ο zeiss. Διάβασα πολύ πράγμα χθες μέχρι να απογοητευθώ. Προσωπική άποψη ωστόσο δεν έχω.

Λέγεται όμως πως είναι η καλύτερη επιλογή για τις NEX (all around). οπότε τέθηκε το θέμα ότι ναι μεν αλλά υπάρχει για αυτό ο 30mm με καλύτερο value for money.

έχει να προτείνει κανείς κάτι καλύτερο για τοπίο ας είναι και manual?
(να σημειώσω ότι εχω τον sigma)

σωστά και σωστά.

Μπήκα στη διαδικασία να ψάχνω για zeiss γιατί το έχω καημό από μικρός αλλά εν τέλει δεν παρόλο που στο ebay υπάρχουν auctions που ξεκινάνε πολύ καλά από τιμές.

είναι πιο γρήγορος και φωτεινός ο zeiss. Διάβασα πολύ πράγμα χθες μέχρι να απογοητευθώ. Προσωπική άποψη ωστόσο δεν έχω.

Λέγεται όμως πως είναι η καλύτερη επιλογή για τις NEX (all around). οπότε τέθηκε το θέμα ότι ναι μεν αλλά υπάρχει για αυτό ο 30mm με καλύτερο value for money.

έχει να προτείνει κανείς κάτι καλύτερο για τοπίο ας είναι και manual?
(να σημειώσω ότι εχω τον sigma)

ο σιγμα είναι εξαιρετικός. Αντίστοιχος πρέπει να είναι ο http://samyang-europe.com/index.php/csc-lenses-mirrorless/samyang-16mm

http://www.sonyalpharumors.com/the-best-lenses-for-your-nex7-according-to-dxomark/

ενα βαθμο διαφορα υπερ του zeiss λεει το dxo...

δες αν σε καλυπτει η εστιακη αποσταση και το μεγιστο διαφραγμα...

οπτικα οι διαφορες ειναι λιγες...

το εχω ξαναβαλει το link αλλα νομιζω οτι βοηθαει...

http://thewirecutter.com/reviews/these-are-the-first-lenses-you-should-buy-for-a-sony-nex/

το wire cutter διαβασα χθες.

το "θέμα" μου μέχρι τώρα ήταν ότι με 18-55 κιτ+ πολωτικό μου άρεσαν περισσότερα τα τοπία σε σχέση με τον sigma 30mm σκέτο (ζωντάνια). Περιμένω το step up ring για να φορέσω το πολωτικό και στον sigma για να δω διαφορά και αν δεν θα κοιτάξω τις εναλλακτικές (όσες υπάρχουν)

Ο Zeiss 24 1.8 είναι πολύ καλός και αξίζει τα λεφτά του. Όσο είχα τη Nex7 όλο αυτόν είχα καρφωμένο πάνω.

Το 36 equiv. προσωπικά το προτιμώ, όταν είναι να έχω έναν φακό μαζί μου για γενική χρήση.

Με τον κιτ και τον 24άρη Zeiss ένιωθα καλυμμένος το διάστημα που ήμουν με τη Nex7.

Σίγουρα, ανάλογα τι τραβάει κανείς, αλλά η γενική χρήση παραμένει γενική χρήση.
Δεν είναι τυχαίο που οι μηχανές με σταθερό φακό είναι στα 35mm.
Π.χ. RX1, Fuji X100.

διαφορά σε σχέση με ποιόν φακό;

Παράλειψη. Έχω τον 18-55. Ψάχνω κάτι να με "ανανεώσει". Οι πιό προσιτές λύσεις είναι οι τρείς Sigma.
Ο 30mm θεωρείται γενικής χρήσης αλλά απ'ότι κατάλαβα είναι κυρίως γιά τοπία. Δεν τεξιδεύω πολύ οπότε φωτογραφίζω κυρίως ανθρώπους. Θα με καλύψει και σε αυτό ή χρειάζεται 50άρης;

Με AF-C και τραβώντας σε jpeg+raw κάνει μόνο τρεις λήψεις (ριπή). Κάνω κάτι λάθος;