Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

Υπάρχουν 2 εξηγήσεις:
1) στο 1.8 όντως την κουνούσες ενώ στο 2.2 έτυχε και κατάφερες να είσαι σταθερός. Αυτό είναι τελείως απρόβλεπτο. Το Steadyshot δουλευει και στα δύο ανεξάρτητα από το διάφραγμα.
2) και στο 1.8 μήπως απλά ήταν out of focus?

Ειλικρινά δεν υπάρχει κάτι που να συνδέει το κούνημα με το διάφραγμα εφόσον μιλάμε για το ίδιο μήκος. Μπορεί να έτυχε στο δευτερο πορτραίτο να βρήκε περισσότερο φως και έτσι το shutter speed να ήταν πιο γρήγορο.

Παίξε με τον φακό. Εγώ τον έχω ερωτευτεί. Είναι καλός για τα λεφτά του.
Δεν είναι τέλειος για σπορ, αλλά για ωραία εικόνα/φωτογραφία είναι πολύ καλός.

out of focus, δεν θα το έλεγα εύκολα. ήταν περίεργη συμπεριφορά για αυτό με εντυπωσίασε.
ίσως κούνημα. ηταν και 2 το βράδυ, δεν ειχα και πολλά κουράγια είναι η αλήθεια, θα δοκιμασω ξανά και θα δείξει.

μενει να αγοράσω και χρόνο από κάπου τώρα..

Έχω τη sony nex 3n και όπως έγραψα σε προηγούμενο Thread είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Θα με ενδιέφερε να αγοράσω ένα τρίποδο. Υπάρχει καμία πρόταση? Για εξωτερικό χώρο με ενδιαφέρει και νυχτερινές λήψεις. Πάνω από 1,50 1,60 ύψος, εύκολα μεταφερόμενο (όσο γίνεται) , να αντέχει την 3Ν πάνω και να κάνει μέχρι 50ε. Ευχαριστώ!

Έχω τη sony nex 3n και όπως έγραψα σε προηγούμενο Thread είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Θα με ενδιέφερε να αγοράσω ένα τρίποδο. Υπάρχει καμία πρόταση? Για εξωτερικό χώρο με ενδιαφέρει και νυχτερινές λήψεις. Πάνω από 1,50 1,60 ύψος, εύκολα μεταφερόμενο (όσο γίνεται) , να αντέχει την 3Ν πάνω και να κάνει μέχρι 50ε. Ευχαριστώ!

με τις προδιαγραφές που θέτεις και το ποσό, όχι δεν υπάρχει.

Κατι τετοιο Βλαση ?

t880ex.jpg

http://www.skroutz.gr/c/721/tripoda-videocameras.html?keyphrase=benro+t-880+ex

με τις προδιαγραφές που θέτεις και το ποσό, όχι δεν υπάρχει.

τι θα πρότεινες ανεξαρτήτως ποσού? Αν και από ότι καταλαβαίνω με βλέπω να ψάχνω για πεζούλια...

Εχει δοκιμασει κανεις αυτα τα power bank που εχουν τα public;;;Απο οτι καταλαβα ειναι μπαταριες απο τις οποιες φορτιζει μεσω usb η μπαταρια της μηχανης. Αραγε ειναι συμβατα;;

Εχει δοκιμασει κανεις αυτα τα power bank που εχουν τα public;;;Απο οτι καταλαβα ειναι μπαταριες απο τις οποιες φορτιζει μεσω usb η μπαταρια της μηχανης. Αραγε ειναι συμβατα;;
Ειναι συμβατα με καθε συσκευη που φορτιζει απο usb. Στην εξοδο τους πολλα βγαζουν 5v 1A.

Last edited:

για φωτογραφικές μηχανές με 1Α δεν κάνεις δουλειά.
έχω παραγγείλει αυτό από amazon.co.uk
είναι 20.000mAh και λογικά θα είναι σε θέση να φορτίσει κάμερες όπως η Α7, Α6000 και η RX10 με σχετική ευκολία. Δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα τις φορτίζει και πόση ώρα θα κάνει, αλλά μόλις το δοκιμάσω θα ενημερώσω.
Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να τις χρησιμοποιείς την ώρα που φορτίζουν..

Έχω ενα power bank για το κινητο, μια χαρα για ωρα αναγκης.

Γιατι ομως να μη παρεις extra μπαταριες και να παρεις power bank;

out of focus, δεν θα το έλεγα εύκολα. ήταν περίεργη συμπεριφορά για αυτό με εντυπωσίασε.
ίσως κούνημα. ηταν και 2 το βράδυ, δεν ειχα και πολλά κουράγια είναι η αλήθεια, θα δοκιμασω ξανά και θα δείξει.

μενει να αγοράσω και χρόνο από κάπου τώρα..

δες εδω, κατι θε σε βολεψει...
http://www.ebay.com/itm/DSLR-Camera...05&prg=10050&rk=1&rkt=6&sd=261037918718&rt=nc

http://www.ebay.com/itm/Weifeng-WF-...05&prg=10050&rk=2&rkt=6&sd=111186104717&rt=nc

http://www.ebay.com/itm/Beike-BK-555-Tripod-Ball-Head-for-DSLR-Camera-Nikon-Canon-Sony-Pentax-Olympus/321044239707?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D23423%26meid%3D7726303280269620527%26pid%3D100005%26prg%3D10050%26rk%3D3%26rkt%3D6%26sd%3D111186104717&rt=nc

Last edited:

τα λινκ για σενα ειναι ...εκανα λαθος και τα εβαλα ενα ποστ πιο πανω.....:grandpa:

http://www.ebay.com/itm/Universal-P...114?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4621f6dc5a

Last edited:

για φωτογραφικές μηχανές με 1Α δεν κάνεις δουλειά.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι powerbank 1A δεν κανει για να φορτισει μια μπαταρια οπως της a6000 που ειναι 1020mAh... Λογικα σε μια ωρα θα ειναι γεματη.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι powerbank 1A δεν κανει για να φορτισει μια μπαταρια οπως της a6000 που ειναι 1020mAh... Λογικα σε μια ωρα θα ειναι γεματη.

Μιλάω για το output και όχι για τη χωρητικότητα. χωρίς να είμαι ειδικός και μιλώντας απλά εμπειρικά, τα κινητά έχουν πιο αδύναμους φορτιστές (συνήθως 1Α) από άλλες πιο ενεργοβόρες συσκευές (πχ. τάμπλετ). έτσι τυχαίνει πολλές φορές να προσπαθέις να φορτίσεις ένα τάμπλετ με το φορτιστή του κινητου´και όχι με τον δικό του και να κάνει διπλάσια ή και 3πλάσια ώρα να φορτίσει. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην φορτίζει καν (πχ. το ipad δε φορτίζει με φορτιστές μικρής απόδοσης). Αν το output του powerbank είναι 1Α νομίζω ότι είναι πολύ αδύναμο για να φορτίσει μια φωτογραφική μηχανή και ακόμα κι αν τη φορτίζει θα πάρει πάρα πολύ χρόνο.

Σε μια ώρα δε γεμίζει ούτε από το ρεύμα η Α6000. πώς θα γεμίσει από το powerbank? Αυτό που πρότεινα παραπάνω βγάζει 4,5Α και όχι 1Α

Last edited:

Έχω ενα power bank για το κινητο, μια χαρα για ωρα αναγκης.

Γιατι ομως να μη παρεις extra μπαταριες και να παρεις power bank;

γιατί μπορείς να φορτίσεις και άλλα πράγματα (άλλες φωτογραφικές, gopro, τάμπλετ, κινητά κτλ)

Μιλάω για το output και όχι για τη χωρητικότητα. χωρίς να είμαι ειδικός και μιλώντας απλά εμπειρικά, τα κινητά έχουν πιο αδύναμους φορτιστές (συνήθως 1Α) από άλλες πιο ενεργοβόρες συσκευές (πχ. τάμπλετ). έτσι τυχαίνει πολλές φορές να προσπαθέις να φορτίσεις ένα τάμπλετ με το φορτιστή του κινητου´και όχι με τον δικό του και να κάνει διπλάσια ή και 3πλάσια ώρα να φορτίσει. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μην φορτίζει καν (πχ. το ipad δε φορτίζει με φορτιστές μικρής απόδοσης). Αν το output του powerbank είναι 1Α νομίζω ότι είναι πολύ αδύναμο για να φορτίσει μια φωτογραφική μηχανή και ακόμα κι αν τη φορτίζει θα πάρει πάρα πολύ χρόνο.

Σε μια ώρα δε γεμίζει ούτε από το ρεύμα η Α6000. πώς θα γεμίσει από το powerbank? Αυτό που πρότεινα παραπάνω βγάζει 4,5Α και όχι 1Α
αν η συσκευή τραβάει συγκεκριμένα A για να φορτίσει όσο και να δώσεις παραπάνω τα ίδια θα τραβήξει. Πχ το ipad mini που έχω τραβάει μέγιστο 1.6Α και ας έχει φορτιστη 2.1Α. τα κινητά μπορεί να έχουν 850μΑ φορτιστές αλλά μπορεί να τραβήξουν και παραπάνω από 1Α στην αρχή και μετά να πέφτει μέχρι και 500μΑ όσο γεμίζει η μπαταρία. μια μπαταρία 1000mA αν τραβάει σταθερά 1Α θα γεμίσει σε μια ώρα. άρα ή α6000 δεν τραβάει 1Α ή ο φορτιστής της.

Καλησπερα. Πριν ενα μηνα πηρα την Nen3n κ γενικα ακομη την ψαχνω. Ηθελα να ρωτησω εαν οι in camera διωρθωσεις του distortion, vignetting και chromatic aberration ριχνουν την γενικοτερη ποιοτητα ή την οξυτητα της εικονας.Πχ διαβασα στο photozone οτι ''Distortion auto-correction is essentially a combination of image stretching, cropping and upscaling - which is a lossy procedure as you can imagine''
Γενικα τα εχετε ενεργοποιημενα ή off;

Πόσο καλες τεχνικές γνώσεις έχεις; Μπορείς να διακρίνεις ποιά φωτογραφία έχει διαφορετικό white balance σε σχέση με αυτό που πρέπει (π.χ. 4800 Κ αντί για 5500Κ) ή αν υπάρχει "αύρα" (Halo) στις ακμές των περιγραμμάτων από υπερβολική όξυνση; Μπορείς να δεις μωβ αποχρώσεις στα κλαδιά των δένδρων, όταν έχουν πολύ φωτεινό background? Μπορείς να καταλάβεις αν ένα κτίριο το τράβηξες ως έχει κάθετο ή σου έχει φύγει μια μοίρα;

Αν ναι, τότε ναι να ανησυχείς για την ποιότητα των διορθώσεων. Αν όχι ή περίπου, τότε keep going on.

υστ. εγώ τα είχα ενεργοποιημένα

Σχετικά με τον θόρυβο που ανέφερα σε προηγούμενο μύνημα μου.
Φταίει η ασχετοσύνη μου. Τραβούσα σε raw. Το preview στη μηχανή αλλά και γιά ένα δευτερόλεπτο στο Lightroom είναι το jpeg της μηχανής και επομένως επεξεργασμένο.
Ήθελα κάποιο preset που να φτάνει το raw σε σημείο που βρίσκεται το jpeg της μηχανής γιά να μην ξεκινάω από το μηδέν.
Τελικά βρήκα αυτό http://www.piraccini.net/2011/02/profili-colore-sony-a900-per-adobe-lr.html?m=1

Έχει βρει κανείς κάτι άλλο;