Sony σειρά NEX

Re: The Sony NEX Thread.

Aν η SONY HELLAS δεν δινει stock protection, τοτε τα πραγματα ειναι ζορικα...
Εγω προσωπικα, αν ειχα στοκ, θα την ξεπουλουσα οσο οσο (ΑΝ μου ειχε μεινει)...

Είμαι απογοητευμένος με το flash της μηχανής.
Έχει κάποιος να προτείνει ένα αξιοπρεπές flash γιά την ΝΕΧ 5Ν έστω και με αντάπτορα;

Προσπαθησα μεσω του search να δω αν εχει ξανασυζητηθει το θεμα αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο...οποτε η ερωτηση μου.
Οταν βαζουμε το AF-C ειναι φυσιολογικο αυτο το μεσα εξω που κανει;; (οπως φαίνεται εδω https://www.youtube.com/watch?v=yS15lEd1_9k)
Εχω την 3n κ κανει το ιδιο. Δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ απο πρακτικης αποψης μιας κ τα θεματα μου ειναι συνηθως σταθερα, αλλα θα ηθελα να ξερω αν ειναι φυσιολογικο ή σφαλμα της μηχανης...
Ευχαριστω

Είμαι απογοητευμένος με το flash της μηχανής.
Έχει κάποιος να προτείνει ένα αξιοπρεπές flash γιά την ΝΕΧ 5Ν έστω και με αντάπτορα;

Δοκίμασε να κάνεις κάτι τέτοιο, πίστεψε με θα δεις μεγάλη διαφορά!!!

https://www.youtube.com/watch?v=sgrgfCexAt0

Περί τιμών φταίει και η Sony... Π.χ. στο Ελλάδας store το τάδε προϊόν κάνει 500 Ευρώ, στο Αγγλικό κάνει (το ίδιο προϊόν) 500 λίρες, στο Αμερικάνικο 500 δολλάρια...
Δεν ξέρει αν έχει αναφερθεί πουθενά νωρίτερα, τώρα πρωτοπέφτω στο θέμα και θέλει ξεψάχνισμα μιας και κατέχω NEX5

Περί τιμών φταίει και η Sony... Π.χ. στο Ελλάδας store το τάδε προϊόν κάνει 500 Ευρώ, στο Αγγλικό κάνει (το ίδιο προϊόν) 500 λίρες, στο Αμερικάνικο 500 δολλάρια...
Δεν ξέρει αν έχει αναφερθεί πουθενά νωρίτερα, τώρα πρωτοπέφτω στο θέμα και θέλει ξεψάχνισμα μιας και κατέχω NEX5
Αρα χαμμενοι ειναι οι Αγγλοι. Στα 500 δολαρια προσθεσε και vat + local taxes. Στην Αμερικη πληρωνεις τον φορο στο ταμειο και οχι απο το ραφι. Για Νεα Υορκη που εφερε ipad γνωστος εχει ενα φορο περιπου 8%. Παλι φτηνοτερα, Αλλα τι να πουνε και οι γειτονες Αγγλοι που ειναι εκτος ευρω;

Σημερα εβγαλα κατι δοκιμαστικες φωτογραφιες με τον 55210 κ διαπιστωσα το προβλημα που φαινεται στις παρακατω φωτο...τι μπορει να φταει;;;οπως βλεπετε ειναι σε διαφορετικο σημειο καθε φορα ενω σε αυτες με τα περιστερια δεν φαινεται καθολου...
Edit: λογω της συμπιεσης δεν φαινονται πολυ καθαρα τα σκουπιδακια...στις ασυμπιεστες ειναι εμφανεστατα....

View attachment 106279View attachment 106280View attachment 106283View attachment 106284View attachment 106281View attachment 106282

Last edited:

Με αλλον φακο εμφανιζονται; Εγω παντως προχτες οταν δοκιμαζα σε μικρα f ειδα κλασσικα σκουπιδακια στον αισθητηρα χωρις να εχει βγει ποτε ο kit φακος απο επανω. Με ενα μικρο search ανακαλυψα οτι υπαρχει θεμα με σκονη στους αισθητηρες στις sony απο το εργοστασιο. Τωρα να εχει σκονη μεσα ο φακος;...

Με αλλον φακο εμφανιζονται; Εγω παντως προχτες οταν δοκιμαζα σε μικρα f ειδα κλασσικα σκουπιδακια στον αισθητηρα χωρις να εχει βγει ποτε ο kit φακος απο επανω. Με ενα μικρο search ανακαλυψα οτι υπαρχει θεμα με σκονη στους αισθητηρες στις sony απο το εργοστασιο. Τωρα να εχει σκονη μεσα ο φακος;...
οχι δεν εμφανιζονται...βεβαια πρωτη φορα ειχα στο καδρο ασπρο συννεφο για να κανει τοσο μπαμ. στις φωτο εδω ισα που φαινεται. Στις κανονικες ασυμπιεστες φαινεται κ χωρις ζουμ οτι κατι υπαρχει στο συννεφο.
Κοιταζοντας τον φακο φωτιζοντας τον,φαινεται τζαμενιος...παντως μου το εμφανισε μονο στα 55mm και οχι στα 210 που τον εχω συνηθως..
θα ξαναδοκιμασω κ με αλλους φακους σε κανενα συννεφο παλι να δω τι θα κανει...
παντως με το ματι, δεν φαινεται να εχει προβλημα ο αισθητηρας...κ αν ηταν προβλημα σκονης του αισθητηρα...δεν θα εμφανιζοταν το προβλημα παντα στο ιδιο σημειο του καδρου;;

κάνεις το εξής:

βαζεις το ISO στο αυτοματο.
βαζεις διαφραγμα μικρο (f/13 με f/22 διαδοχικα) και κανεις δοκιμες για τις διαφορες τιμες του f.
βαζεις στο καδρο σου εναν ολοασπρο τοιχο.

Εάν είναι σκονη στον αισθητηρα θα εμφανιζεται συνεχεια στα ιδια σημεια.
Εάν τα σημεια μετακινουνται οταν στρεφεις τον φακό - τοτε η σκονη ειναι στον φακο και οχι στον αισθητηρα.
Ακομα και ακινητα να ειναι ενδεχεται να ειναι στο πισω κομματι του φακου που δεν κινειται οταν τον στρεφεςις.
Οποτε δοκιμαζεις και με αλλο φακο.
Εάν εμφανιζονται στα ιδια σημεια τα σημαδια, τοτε η σκονη ειναι πανω στον αισθητηρα.

κάνεις το εξής:

βαζεις το ISO στο αυτοματο.
βαζεις διαφραγμα μικρο (f/13 με f/22 διαδοχικα) και κανεις δοκιμες για τις διαφορες τιμες του f.
βαζεις στο καδρο σου εναν ολοασπρο τοιχο.

Εάν είναι σκονη στον αισθητηρα θα εμφανιζεται συνεχεια στα ιδια σημεια.
Εάν τα σημεια μετακινουνται οταν στρεφεις τον φακό - τοτε η σκονη ειναι στον φακο και οχι στον αισθητηρα.
Ακομα και ακινητα να ειναι ενδεχεται να ειναι στο πισω κομματι του φακου που δεν κινειται οταν τον στρεφεςις.
Οποτε δοκιμαζεις και με αλλο φακο.
Εάν εμφανιζονται στα ιδια σημεια τα σημαδια, τοτε η σκονη ειναι πανω στον αισθητηρα.

οκ σε ευχαριστω πολυ φιλε!!θα το δοκιμασω

Τελικα τις πολλες σκονες δεν τις ξαναειδα...να ειχε τοσο πολυ σκονη ο φακος μπροστα μου φαινεται πολυ παραξενο αλλα δεν το αποκλειω...απο εκει κ περα στα f16 κ πανω εμφανιζονται 2-3 κυλιδες στην φωτο που ειναι παντα στο ιδιο σημειο του καδρου κ με διαφορετικους φακους...λογικα εχει να κανει με τον αισθητηρα..
αλλα εμφανιζονται μονο στα υψηλα f τα οποια κ δεν χρησιμοπειω...λετε οτι χρειαζεται καθαρισμα ή να το αφησω ετσι;;

Αρα χαμμενοι ειναι οι Αγγλοι. Στα 500 δολαρια προσθεσε και vat + local taxes. Στην Αμερικη πληρωνεις τον φορο στο ταμειο και οχι απο το ραφι. Για Νεα Υορκη που εφερε ipad γνωστος εχει ενα φορο περιπου 8%. Παλι φτηνοτερα, Αλλα τι να πουνε και οι γειτονες Αγγλοι που ειναι εκτος ευρω;
Ναι, όπως το λες. Αυτό που με εντυπωσιάζει, όμως είναι το εξής: Για να μην νοιάζει τη Sony αυτή η διακύμανση στην τιμή, σημαίνει πως ακόμα και στην Αμερική, με τη φθηνότερη πώληση, βγάζει το κέρδος που θέλει... Άρα στην Ευρωπή και Αγγλία βγάζει ΥΠΕΡΚΕΡΔΟΣ. Αυτό με βάζει σε σκέψεις για το πώς πρέπει να κινούμαι σαν καταναλωτής. ( Συγγνώμη παιδιά, έχω μια απορία: Ο μόνος τρόπος για να απαντήσω σε κάτι που ειπώθηκε κάποια σχόλια παραπάνω είναι να το βάλω με quote; Επίσης, ό,τι νέο σχόλιο βγαίνει για αυτό το θέμα, πώς μπορώ να το ανακαλύψω χωρίς να ψάχνω στο "new posts"; Υπάρχει κάποια λειτυοργία ειδοποίησης; )

Παιδια αν και πρεπει να εχω ξαναρωτησει, αλλα επειδη απο σονυ δεν σκαμπαζω τιποτα, εχετε κανενα αξιοπιστο λινκ για αγορα εξτρα, μαιμου, μπαταριων (ισως και με εξωτερικο φορτιστη γιατι νομιζω η 6 δεν εχει στο κιτ) για την ΝΕΧ 6?

Ευχαριστω εκ των προτερων...

Ευχαριστω Γιαννη, με αυτον που δινει τις DSTE με αξιολογηση 97,8 λες να υπαρχει προβλημα? Να κοιταξω κανενα αλλο μαγαζι?

Τα ελάχιστα αρνητικά feedback αν δεις είναι από αγοραστές που παρόλο που αποζημιώθηκαν από τον πωλητή, άφησαν αρνητικό feedback.