Sony σειρά NEX

Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Εμένα μου φαίνεται ότι η ΝEX υστερεί σημαντικά...

Η μεγαλύτερη φωτεινότητα κάνει τα χρώματα λίγο πιο πουσαρισμένα, ο θόρυβος πάει σύννεφο και τα νούμερα δεξιά και πάνω ("0728-800") διακρίνονται πιο δύσκολα... :nounder:

Αλλά όπως είπες και μόνο ότι μπαίνουν σε σύγκριση αρκεί... πολύ καλή μηχανή...

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

To εβαλα κυριως για να δουμε το θεμα του θορυβου... και οχι τα χρωματα, ,λεπτομερεια κλπ.
Προφανως εχει πιο πολυ λεπτομερεια η canon λογω 2 παραγοντων, μεγαλυτερη αναλυση και κυριως ΦΑΚΟ !!!
H canon ειναι με εναν φοβερο φακο, ειδικα σε crop sencor, 24-105L IS , ενω η sony me τον κιτ φακο, που δεν ειναι και κανενας σοβαρος φακος.
Οταν ερθει ο ανταπτορας για την nex5 kai eos φακους, θα κανω το ιδιο και θα δουμε περισσοτερα.

Καλά εντάξει. Αν τις βλέπατε τυχαία χωρίς να ξέρατε ποιά είναι ποιά τότε θα τα λέγαμε...
Σας ξαναθυμίζω ότι συγκρίνετε 650 ευρώ με 2500.

Καλά εντάξει. Αν τις βλέπατε τυχαία χωρίς να ξέρατε ποιά είναι ποιά τότε θα τα λέγαμε...
Σας ξαναθυμίζω ότι συγκρίνετε 650 ευρώ με 2500.

Άλλο το value for money κι άλλο η σύγκριση 2 φωτογραφιών. Καλή η SONY αλλά παραμένει SONY.
Ίσως όταν θα χρησιμοποιούν τον ίδιο φακό και οι δύο να έχουμε καλύτερο συγκριτικό δείγμα.

Δειτε και ενα παραδειγμα απο το Hand heald Twilight Program της Sony για φωτογραφηση σε χαμηλο φωτισμο.

http://www.flickr.com/photos/toxotis70/4990159337/

attachment.php

Σ αυτο το προγραμμα τραβαει 6 καρε σε μια ριπη , και τα ενωνει αυτοματα για να βγαλει το θορυβο .
Νομιzω οτι το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακο !
Χωρις καθολου φωτισμο στο γραφειο, μονο απο τον imac, sta 6400 ISO !!

Attachments

• DSC00127.jpg
    DSC00127.jpg
    45.1 KB · Views: 331
Re: Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Άλλο το value for money κι άλλο η σύγκριση 2 φωτογραφιών. Καλή η SONY αλλά παραμένει SONY.
Ίσως όταν θα χρησιμοποιούν τον ίδιο φακό και οι δύο να έχουμε καλύτερο συγκριτικό δείγμα.

Mπαμπη, οπως γνωριζεις καλα,στις dslr - mirrorless , τη μιση δουλεια τη κανει ο φακος .... οποτε καταλαβαινεις.

Αν θες να δεις τι μπορει να κανει η nex me εναν καλο φακο, δες εδω...
http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1042&thread=36295444

Γιάννη, δεν μ´αρέσουνε. Κι εννοώ χρωματικά.
Μπορεί να κάνω λάθος, μπορεί να είμαι προκατειλημμένος, μπορεί ένα σωρό πράγματα αλλά τα τελευταία χρόνια βρήκα την ηρεμία μου με τις Canon.
Καί στις φωτογραφικές μηχανές αλλά κυρίως στις βιντεοκάμερες. Προσπάθησα και κατάφερα και βρήκα για δοκιμή αρκετές από αυτές, και SONY και Panasonic και JVC... Στα μάτια μου η Canon είναι σε άλλη κατηγορία, μόνη της.
Μακάρι αυτή η μικρούλα να κάνει παπάδες, μακάρι η αντίστοιχη βιντεοκάμερα να είναι τόσο καλή όσο λένε κι ακόμα καλύτερη αλλά αν δεν τη δώ, αν δεν την πάρω στα χέρια μου δεν πείθομαι.
Ίσως είμαι κολλημένος, δεν ξέρω.

Απάντηση: Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Δειτε και ενα παραδειγμα απο το Hand heald Twilight Program της Sony για φωτογραφηση σε χαμηλο φωτισμο.

http://www.flickr.com/photos/toxotis70/4990159337/

attachment.php

Σ αυτο το προγραμμα τραβαει 6 καρε σε μια ριπη , και τα ενωνει αυτοματα για να βγαλει το θορυβο .
Νομιzω οτι το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακο !
Χωρις καθολου φωτισμο στο γραφειο, μονο απο τον imac, sta 6400 ISO !!

Μπάμπη περιττό να σου πω πόσες φωτογραφίες στην τύχη πρέπει να τραβήξουμε με τις dslr για να βγάλουμε αυτό το αποτέλεσμα έτσι;

Σημασία έχει να βγάζεις ΜΙΑ και να βγαίνει όπως πρέπει. Οχι να βγάζουμε κατά ρυπάς επειδή δεν ξέρουμε από manual ρυθμίσεις.....
Αφού δεν καθόμαστε να μάθουμε φωτογραφία, για μας δεν κάνουν οι dslr αλλά από την άλλη δεν παίρναμε compact λόγω θορύβου στα υψηλα ISO που είχαν μια ζωή και γελάγαμε.

Για δες τα 6400 ISO τώρα. Σ' ακούω.

Τάσο, δεν είναι μία αλλά 6 φωτογραφίες. Δεν αμφιβάλω οτι θα είναι πολύ καλή μηχανή και ειδικά αν έχει και τέτοια κολπάκια που είναι θέμα software.
Είδες τι κάνει το ταπεινό iPhone με σωστό software (HDR) έτσι;

Ti σημασια εχει Μπαμπη πως το κανει?
Το αποτελεσμα μετραει...

Παντως μου κανει εντυπωση που λες οτι δεν σ αρεσει χρωματικα... εγω ειχα δοκιμασει πολλες Sony στο παρελθον και δεν μου αρεσε καμια χρωματικα.

Αλλα αυτη εδω νομιζω οτι ειναι πολυ καλη, αυτο δειχνουν και οι μετρησεις σε ολα τα τεστ που εχω διαβασει, αλλα επισης μη ξεχνας οτι τραβας raw , και μετα ειναι υποθεση λιγων κλικ να τη φερεις εκει που θελεις.

Επισης, οι canon και ειδικα οι φακοι σειρας L, εχουν πιο "ζεστα" χρωματα, που δεν ειναι παντα απολυτα σωστα, αλλα αρεστά στο ματι.

Τελος, εγω σ αυτην μονο το χρωμα δεν κοιταω, υπαρχουν αλλα που προσπαθω να λυσω...

Δηλαδη, θα γκρεμισουμε το θρυλο των raw (ουδεμια κατα το δυνατον σοφτγουερικη επεμβαση απο τη μηχανη λογω πολλαπλα καλυτερης επεξεργασιας στο pc), οπου δεν εμπιστευομαστε στο ελαχιστο τις εως σημερα δυνατοτητες του ενσωματωμενου στις μηχανες software και θα υποκλιθουμε στις εσωτερικες μετατροπες της σονυ, και μαλιστα σε τομεις οπως HDR, stuck, denoise κτλ κτλ...διεργασιες που γονατιζαν μεχρι πριν λιγο και διπυρηνους...:nounder:

Α ρε ερμη adobe....

Απάντηση: Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Ti σημασια εχει Μπαμπη πως το κανει?
Το αποτελεσμα μετραει...

Παντως μου κανει εντυπωση που λες οτι δεν σ αρεσει χρωματικα... εγω ειχα δοκιμασει πολλες Sony στο παρελθον και δεν μου αρεσε καμια χρωματικα.

Αλλα αυτη εδω νομιζω οτι ειναι πολυ καλη, αυτο δειχνουν και οι μετρησεις σε ολα τα τεστ που εχω διαβασει, αλλα επισης μη ξεχνας οτι τραβας raw , και μετα ειναι υποθεση λιγων κλικ να τη φερεις εκει που θελεις.

Επισης, οι canon και ειδικα οι φακοι σειρας L, εχουν πιο "ζεστα" χρωματα, που δεν ειναι παντα απολυτα σωστα, αλλα αρεστά στο ματι.

Τελος, εγω σ αυτην μονο το χρωμα δεν κοιταω, υπαρχουν αλλα που προσπαθω να λυσω...

Εσύ τις βλέπεις και ξέρεις καλύτερα. Εμένα μπορεί να μην είναι σωστά καλιμπραρισμένο και το μόνιτορ (iMac 24). Αυτό που βλέπω πάντως μου φαίνεται υπερβολικό και ψεύτικο. Σαν να τσίτωσα το saturation.

Σ αυτο το προγραμμα τραβαει 6 καρε σε μια ριπη , και τα ενωνει αυτοματα για να βγαλει το θορυβο .!!

Σε ποσο χρονο τραβαει τα 6 καρε? Κρατωντας τη στο χερι, η ευκρινεια παραμενει ή εχουμε μια αθορυβη μεν, κουνημενη δε ληψη?

Ρε παιδια, ξεκοληστε λιγο... η μηχανη σου δινει τη δυνατοτητα να κανεις οτι θελεις.
Αν θες την ευκολια του jpg την εχεις.
Αν θες αυτουσιο RAW εχεις.
Αν θες κολπα τυπου HDR, Panorama kai 3D panorama, Handheld klp , εχεις...
Ειναι πολυ ευελικτη και σου δινει δυνατοτητες που δεν τις βρισκεις ολες μαζι ευκολα.
Δεν σ αναγκαζει να χρησιμοποιησεις κατι συγκεκριμενο...

Η παραπανω φωτο ειναι στο χερι, με ταχυτητα περιπου 1/8 , αν δεν τρεμεις απο παρκινσον μια χαρα βγαινει.

Εχει και προγραμμα για κινουμενο θεμα, με λιγοτερο εντυπωσιακα αποτελεσματα

Δειτε κι αυτη με iso 2000 , και φωτισμο μονο απο το λαπτοπ, ταχυτητα 1/40 , στο χερι φυσικα...
Καθολου κουνημενη, το αντιθετο θα λεγα !

attachment.php

Attachments

• DSC00132.jpg
    DSC00132.jpg
    39.4 KB · Views: 263

Φοβερά όλα αυτά πραγματικά.

Δείτε κι εδώ ένα live demo της μηχανής.

http://www.sony.co.uk/hub/dslr/nex5-nex3/intuitive-operation

Φαντάζομαι θα βγουν και άλλοι φακοί σιγά σιγά και ίσως και κανα firmware. Αυτό το κουμπάκι information αν μπορούσαν να το κάνουν custom θα ήταν καλό.