Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Επισης , για να δειτε οτι πολλα μπορει να παιξουν ρολο, δειτε αυτο το συγκριτικο, που βγαζει καλυτερη σε θεματα θορυβου την nex5 απο την EP2 αλλα και την NIKON D90 !!!

http://cameralabs.com/reviews/Sony_Alpha_NEX_3_5/high_ISO_noise.shtml

Last edited:

Συμφωνω με τα λεγομενα του, εκτος απο τα μενου της.
Εγω τα συνηθισα πια, ειμαι και "κουμπακιας" βλεπετε και δεν με ενοχλουν τωρα.
Αυτο που πραγματικα μου λειπει , και μπορει να το αποκτησει, ειναι οι manual ρυθμισεις στο βιντεο.
Επισης , οντως το κλειστρο του ακουγεται πολυ δυνατα... περιεργο γιατι.
Κραταω το τελος ....

Now that they've started manufacturing adapters for the NEX, I got myself a Canon FD lens adapter which has really taken the camera to a whole new level. Understand that you will only have manual focus with any adapter but Sony makes it very easy by dedicating the bottom button to MF Assist which zooms in so you can make sure that your focus is sharp! Even though some of the lenses dwarf the tiny little NEX, it still handles very comfortably and efficiently. If you love this camera but are frustrated with the selection (or lack of) of lenses, check out the options on ebay - those old lenses are a real bargain now.

The shutter is surprisingly loud. The first day I got it I took a picture of my wife taking a nap on the couch and it actually woke her up!

Τόσο δυνατά ακούγεται πια ; :p

Επισης , για να δειτε οτι πολλα μπορει να παιξουν ρολο, δειτε αυτο το συγκριτικο, που βγαζει καλυτερη σε θεματα θορυβου την nex5 απο την EP2 αλλα και την NIKON D90 !!!

http://cameralabs.com/reviews/Sony_Alpha_NEX_3_5/high_ISO_noise.shtml

Το κακό με όλα αυτά τα noise-tests είναι οτι γίνονται σε συνθήκες "καλού" φωτισμού (με καλή θερμοκρασία).
Δεν μπορώ να πω οτι βλέπω ακριβώς αυτά που διαβάζω , αλλά το nr της sony είναι πολύ καλό. Στο θέμα λεπτομέρεια δεν βλέπω τόση διαφορά που γράφει. Δεν τολμάω να πω οτι η d90 έχει περισσότερη αλλά ούτε και το αντίθετο.

Εντύπωση μου κάνει ο κούτσικος αισθητήρας της oly στα 1600. Τον είχα για πολύ χειρότερο.

Ο 16άρης πως είναι ; Ισχύει το τεστ του photozone για τα άκρα ; Ή σε πραγματικές συνθήκες είναι αρκετός ;

Οχι, Βλάση.
Οι mirrorless αυτής της γενιάς έχουν μηχανικό κλείστρο. Και οι Πανασόνικ ακούγονται δυνατούτσικα.

Τώρα με έστειλες... κι είπα ότι βρήκα καλές μηχανές για κρυφές λήψεις.

Οχι, Βλάση.
Οι mirrorless αυτής της γενιάς έχουν μηχανικό κλείστρο. Και οι Πανασόνικ ακούγονται δυνατούτσικα.

Mηχανικο κλειστρο ε?
Υπαρχει κανα λινκ με σκαριφημα, ή/και σε συγκριση με SLR?

Τώρα με έστειλες... κι είπα ότι βρήκα καλές μηχανές για κρυφές λήψεις.

Βλάση απόσο κατάλαβα απο τα γραφόμενά σου θέλεις κάτι πιό μικρό και αθόρυβο ακόμη και απο μ4/3.
Μάλλον θα σε καλύψουν οι επερχόμενες (Φεβρουάριο ??) mirrorless των Canon & Nikon που απότι διαβάζω προσανατολίζονται σε πιο μικρό φορματ αισθητήρα. Κατι σαν 2,2-2,5 κροπ σε αναλογίες 3/2 φαίνεται οτι θα παρουσιάσουν (εναντι κροπ 2,0 παρα κάτι των μ4/3). Ακόμη και μηχανικό κλείστρο να βάλουν σαν πιο μικρό θα ακούγεται και λιγότερο.

Mολις πηρα σtα χερια μου τον ανταπτορα για canon eos φακους !

Πολυ καλη κατασκευη, μεταλικη και στιβαρη.
Κουμπωνει σφιχτα αλλα με ακριβεια χωρις τζογους.

Eχει φυσικα και κολαρο για να μπαινει το τριποδι στο φακο και οχι στο σωμα...

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

attachment.php

Attachments

• IMG_0083.jpg
    IMG_0083.jpg
    45.5 KB · Views: 246
  • IMG_0084.jpg
    IMG_0084.jpg
    45.7 KB · Views: 246
  • IMG_0086.jpg
    IMG_0086.jpg
    34.3 KB · Views: 245
  • IMG_0087.jpg
    IMG_0087.jpg
    57.3 KB · Views: 247
  • IMG_0088.jpg
    IMG_0088.jpg
    59.5 KB · Views: 245

Ενα πρωτο δειγμα me ton canon 50mm f/1.4 !!!
Δειτε βαθος πεδιου ....
Eτυχως που η σονυ κανει μεγεθυνση 7χ και 14χ, γιατι αλλιως αντε να κανεις focus με αυτο το διαφραγμα.

attachment.php

Attachments

• DSC00170resized.jpg
    DSC00170resized.jpg
    27.5 KB · Views: 247

Γιάννη μπορείς να μας βάλεις και ίδιες φωτό για σύγκριση
μεταξύ των φακών Sony vs Canon?

Ολα καλά και άγια ρε παιδια αλλα αμα ειναι να κουμπώνουμε αντάπτορες και να χώνουμε ευμεγεθεις φακους τότε παει το πλεονέκτημα του μικρου μεγέθους..

Επισης η εικονα του Γκουφη απο τον Canon 50 f1.4 + converter δεν μπορω να πω οτι με εντυπωσιάζει δεδομενης της ποιοτητας του εν λογω Prime. Να φταει ο ανταπτορας η επεξεργασια (αν υπάρχει) η η οθόνη του laptop μου, δεν ξερω.

Last edited: