Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Tο μονο που μας λειπει τωρα, ειναι ενας τηλεφακος, αλλα δυστυχως δεν υπαρχει ακομη (οχι φυσικα 0 18-200), μαλλον το 2011 θα βγει.

attachment.php
 

Attachments

  • kmDFu.jpg
    kmDFu.jpg
    24.5 KB · Views: 240
Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Ρε συ Γιαννη, να σε ρωτησω κατι?

Αν δεν επαιρνε φωτογραφιες, για βιντεοκαμερα μονο, ποσα λεφτα πρεπει να δωσεις για να παρεις ισαξια?
 
Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Aυτη τη στιγμη, η μονη βιντεοκαμερα με τετοιο αισθητηρα και εναλαξιμους φακους ειναι μονο η αντιστοιχη sony nex vg10.

Το προβλημα τωρα με την nex5 και τη vg10 ,ειναι κυριως οι φακοι, δεν υπαρχουν φωτεινοι φακοι για βιντεο - με autofocus δηλ.
Ο 18-55 και ο 18-200 ειναι καλοι για εξωτερικα γυρισματα, αλλα για εσωτερικους χωρους θελεις κατω απο 2.8 διαφραγμα...
 
Last edited:
Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Σε σχεση με τις κοινες βιντεοκαμερες των 500-700, υπαρχει συγκριση του αποτελεσματος?
 
Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Προφανως οχι....

Οσον αφορα την φιλμικη αισθηση και το βαθος πεδιου φυσικα.

Στην Ελλαδα και πολυ περισσοτερο στο εξωτερικο, διαφημηστικα και σηριαλ , τα γυρνανε πια με video dslr (Canon 7D - 5D MKII ).
Μερικα απο τα τρειλερ του σταθμου μας , επισης.

Ομως θελουν πολυ δουλεια κι εξασκηση , manual focus, καλους φακους και γνωση πανω απ ολα.

Μερικα site για παρεις μια γευση...

http://blog.planet5d.com/
http://www.cinema5d.com/index.php http://www.cinema5d.com/news/
http://www.dvxuser.com/V6/
http://www.learningdslrvideo.com/
http://www.dslrnewsshooter.com/
http://blog.vincentlaforet.com/
http://philipbloom.co.uk/video-dslrs/
 
Last edited:
Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Aπο οταν ειχε παρει η μητερα μου μια SONY α100 πριν 4-5 χρονια, κανοντας τη συγκριση με τις consumer βιντεοκαμερες, μια σκεψη που εκανα ηταν οτι αν τραβουσε βιντεο η SLR θα ηταν κλασεις ανωτερο απο της βιντεοκαμερας. Τοτε ειχα μηδενικη εμπειρια, δεν ειχα ιδεα απο μεγεθη αισθητηρων κτλ, αλλα μονο λογω μεγεθους οπτικων, την ειχα κανει τη μαντεψια.

Τωρα που η τεχνολογια αυτη ειναι στις βιτρινες, το οτι χρησιμοποιουνται μηχανες του χιλιαρικου για παραγωγες της τηλεορασης, λεει πολλα.

Τωρα που ψαχνω μια συσκευη να παιρνω καθημερινο βιντεο στο απιτι, το οτοφοκους ειναι απαραιτητο. Και αφου η ΝΕΧ ειναι σχεδον η μονη που το κανει, δεν μπορω να βρω καποιο λογο να μην τη χτυπησω...Γι'αυτο ρωταω πως συγκρινεται με τις κοινες βιντεοκαμερες.

Οσο για τους φωτεινους φακους, με τετοια αποδοση σε ψηλα ISO το ξεπερνας.
 
Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Ενατξει, οπως εχω ξαναπει , δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
Στη βιντεοκαμερα εχεις πολλες ευκολιες που δεν εχεις σ αυτες τις μηχανες.
Δεν εχεις powered zoom, δηλ. το ζοομ το κανεις με το χερι, που σημαινει οχι τοσο ομαλο ζοομ.
Το focus , ακομη δεν ειναι τοσο καλο, δεν εχει ενσωματομενα φιλτρα nd , που τα θελεις σε εξωτερικο ημερησιο τραβηγμα.
Επιση , ο φακος του κιτ , και δυστυχως οσοι υπαρχουν τωρα για την nex, δεν κανουν για εσωτερικους χωρους, ανεβαζει απο μονη της το gain ΠΟΛΥ κι εχει ΠΟΛΥ κοκο.
Δεν μπορεις να κλειδωσεις speed και ISO.

Θελει πολυ φωτεινους φακους, αλλα μ αυτους δεν εχουμε autofocus.

Kαι κατι ακομη... ο εξοπλισμος για να γυρισεις ενα διαφημιστικο ή σηριαλ κλπ , κανει ΠΟΛΛΕΣ χιλιαδες ευρω... το μικροτερο κοστος ειναι η μηχανη!
Εμενα ας πουμε, η μηχανη (canon 7D) κανει 1500 ευρω το σωμα, αλλα ο εξοπλισμος μου κανει πανω απο 10.000 ευρω !!!
Και δεν ειμαι και επαγγελματιας !
 
Last edited:
Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Καλησπερα! Μηπως μπορειτε να με πληροφορησετε για το τι ικανοτητες εχει η Nex 5 σε νυχτερινη ληψη (ή και γενικοτερη) σε moving αντικειμενα?
 
Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Καλησπερα! Μηπως μπορειτε να με πληροφορησετε για το τι ικανοτητες εχει η Nex 5 σε νυχτερινη ληψη (ή και γενικοτερη) σε moving αντικειμενα?

Διάβασε προσεκτικά όλο το θέμα από την αρχή, δες και τα βίντεο από τη συναυλία και αποφάσισε...
 
Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Δυστυχως , το νεο firmware εχει τα καλα και τα κακα του.
Μας δινει καποια πραγματα, αλλα οχι ολα αυτα που θελαμε.
Μας δινει τη δυνατοτητα να ορισομε τις δικες επιλογες στα 2 κουμπια, αλλα δε μας δινει manual ρυθμισεις στο βιντεο, παρα μονο το διαφραμα.
Η μηχανη εξακολουθει να βαζει οτι ταχυτητα και iso θελει, χωρις επισης να μπορουμε να κλειδωσουμε την εκθεση.

Ειναι μεγαλος ο εσωτερικος ανταγωνισμος για τη sony, που εχει πολλα προιοντα που καλυπτουν παρομοιο κοινο.
Ειναι βλεπετε στη μεση και η nex vg10 αλλα και οι a33-a55.
απ οτι φαινεται, κρατανε τα καλα για τα μεγαλα μοντελα.

Επισης , το autofocus με τον ανταπτορα, ειναι τοσο αργο που τον καθιστα πρακτικα αχρηστο!
Απ οτι διαβαζω , το ιδιο περιπου ισχυει και για το m4/3 συστημα.

Στη φωτογραφια, μετα και απο αυτη την αναβαμιση, εξακολουθω να μην θελω κατι αλλο... στο βιντεο ομως ?

Τελος, για μενα προσωπικα, η μεγαλυτερη ελλειψη ειναι η πολυ μικρη επιλογη σε φακούς σε μοντουρα Ε.
Αργουν πολυ ακομη , κι εχω την εντυπωση οτι ο ανταγωνισμος τρεχει...
 
Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Καλησπέρα και από εμένα.
Μετά από πολύ σκέψη έκανα το μεγάλο βήμα και μετά από την ταπεινή μου αρχαία compact (olympus C740) ,απόκτησα την ΝΕΧ5.
Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος από τις επιδόσεις της και την ταχύτητά της με μια μικρή όμως απογοήτευση:Το χρώμα στους εσωτερικούς χώρους.
Συγκεριμένα στο σαλόνι μου τα χρώματα δεν εμφανίζονται φυσικά αλλά πολύ θερμά.Ακόμα και η ταπεινή μου Olympus έχω την εντύπωση πετυχαίνει πιο φυσικά χρώματα.
Ρύθμισα την θερμοκρασία του λευκού για πιο ψυχρά χρώματα , είχα καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και πάλι απέχει από την πραγματικότητα!
Είναι δυνατόν η Olympus ρυθμισμένη στο autoWB να έχει καλύτερη χρωματική απόδοση από την NEX;
Τους φόβους μου επιβεβαίωσε και αυτό το review http://www.digitalcamerainfo.com/content/Sony-NEX-5-Digital-Camera-Review-21774/White-Balance.htm
Ποια είναι η άποψή σας;
 
Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Δεν βλεπω καποιο προβλημα.

Τραβας σε RAW και το διορθωνεις με ενα κλικ στον υπολογιστη. Οπως και τις παραμορφωσεις του φακου στα 18mm.

Δεν θεωρουνται προβληματα αυτα. Καλοριζικη και να την ευχαριστηθεις.
 
Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Ακριβως, με τετοια μηχανη που εχει RAW, τραβας και φτιχνεις οπως θες στο lightroom - aperture - photoshop κλπ.
Aλλιως, εχει manual ρυθμιση με βαθμους kelvin, ή τραβα ενα καρε σε ενα ασπρο τοιχο και χρησιμποιησε το για manual wb.
Γενικα, αυτες οι μηχανες δειχνουν τι αξιζουν μονο σε manual καταστασεις.

Ακομη και η περιφημη canon 7D που εχω και κοστιζει 5απλασια λεφτα με το φακο της, εχει μετριο auto wb...