Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις , μου έφυγε ένα άγχος..
Θα αρχίσω το τράβηγμα σε RAW ακολουθόντας τις συμβουλές σας.

Το κιτ της ΝΕΧ5 με 18-55 στα 593 και το διπλο κιτ στα 700. Υπαρχουν αυτες οι τιμες για τον απλο λογο οτι τοσο την αγορασα -bye-

Το κιτ της ΝΕΧ5 με 18-55 στα 593 και το διπλο κιτ στα 700. Υπαρχουν αυτες οι τιμες για τον απλο λογο οτι τοσο την αγορασα -bye-

μπορεις να γραψεις απο που την πηρες?

Sorry αν επανερχομαι αλλα τελικα ρε Γιαννη απαξ και της κοτσαρεις οποιονδηποτε ζουμ και οχι τον σταθερο (που νομιζω οτι καλυπτει ελαχιστες περιπτωσεις - ειδικα αν θελουμε χρηση all around - οπως αρμοζει σε μια compact replacement) δεν χανεται ολο το νοημα της φορητοτητας;

Δλδ αν δεν μπαινει σε μια τσεπη ή σε μια θηκουλα που να μη θελει κρεμασμα απο τον ωμο, τελικα παιρνεις και την ''κανονικη'' dslr μαζι και τελειωνεις...

Μηπως θελεις να σου δανεισω την canon 7d+ fako 24-105, να συγκρινεις μεγεθος και βαρος ?
2 κιλα εναντιον 450 γραμμαριων , ογκος το 1/4, και autofocus στο βιντεο που δεν εχει καμια dslr ακομη ?-bye-

Η καλυτερη λυση, αν θες πολυ μικρο ογκο, ειναι να παρεις τον 16mm κα οταν βγουν 1-2 σταθερους ακομη και τελειωσες.

Last edited:

Απλώς λέω ότι άπαξ και δεν μπαίνει σε τσέπη / αντίστοιχη θήκη ίσως κατέληγα να την κουβαλαω όποτε θα κουβαλαγα και την slr...

Και βέβαια βασικά έχω στο μυαλό μου την 550d και τον 17-50 (δλδ βάρος κανά κιλό +)...

Last edited:

Αυτο ισχυει και για μια SLR.

Ενα μικρο σωμα (το 450) με ενα φακο σταθερο, το εχω κυκλοφορησει σε μια τσαντα (της μπεμπας)....

Αν θελεις 70-200, 400/2.8 κτλ δεν μπορεις να μιλας για φορητοτητα ετσι κι αλλιως. Τοτε θα πρεπει να συγκρινεις με τις σουπερζουμ κομπακτ, που ομως απο ποιοτητα δεν μπαινουν καν σε συγκριση.

Αν θες απολυτη φορητοτητα με ζοομ και καλη εικονα, μονο με μικρη καλη compact, πχ canon s95.
Αλλα και παλι δεν εχεις την εικονα της nex5 (κυριως βαθος πεδιου και θορυβος)... δεν μπορεις να τα εχεις ολα!

Δεν με καταλαβατε...

Λεω απλως οτι το μεγεθος με τον ζουμ φακο δεν με πειθει οτι θα την κουβαλαω συχνοτερα απο την dslr.

Me ton zoom, ισως οχι, αλλα με τους σταθερους ναι.

Οι dslr σιγα-σιγα, οπως τις ξεραμε θα φυγουν απο την επικαιροτητα, ειναι πολυ παλιας και αναχρονιστικης σχεδιασης.

Εμενα μ αρεσει που πολλες εταιρειες ψαχνονται και σγουρα και οι παραδοσιακες εταιρειες οπως η canon + nikon , θ ακολουθησουν αναγκαστικα.

Καλησπέρα! Τελικά αγόρασα κ εγώ την NEX 5 κ είμαι αρκετά ενθουσιασμένη αν κ δεν ξέρω πάρα πολλά. Πήρα το πακέτο με τον φακό 18-200. Ασχολούμαι από χθες που την πήρα κ εχω βρει αρκετά πράγματα, αλλά θα ήθελα να μάθω (όπως είχα αναφερθεί κ σε προηγούμενο ποστ) πως τραβάς φωτό κινούμενου αντικειμένου που φαίνεται η τροχιά του (νυχτερινό τοπίο που φαίνονται τα φώτα των αυτοκινήτων).

Ναι οκ, δεν είμαι κ πολύ σχετική...:coool::coool::coool:

Ouaou !!!
Aυτο το φακο ηθελα, αλλα προς το παρον ηταν εκτος προυπολογισμου...
Πως σου φαινεται ο φακος?

Οσον αφορα την ερωτηση σου, βαλε τη μηχανη στο mαnual, iso 200, διαφραγμα 8, και ταχυτητα αναλογα με το θεμα... δοκιμασε 10'' και βλεπεις.
Εννοειται σε τριποδι.
Αν σου βγει φωτεινη , μειωσε το χρονο , αλλιως αυξησε τον.

Σε ευχαριστώ! Είναι πολύ καλός ο φακός από αυτά που μπορώ να καταλάβω, αλλά ψάχνω να βρω κ μερικά tutorials για να μάθω αρκετά παραπάνω κ το πως μπορώ να χειριστώ τη μηχανή.