Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Εχει δαχτυλιδι διαφραγματος ?
Αν ναι, ενας τετοιος σου ειναι αρκετος (εφοσον ειναι m42 mount)...
http://cgi.ebay.com/M42-Mount-Lens-...44884?pt=Lens_Accessories&hash=item1c14743714

Έχει δαχτυλίδι διαφράγματος οπότε σκέφτομαι να παραγγείλω : http://viewitem.eim.ebay.gr/Adapter_Ring_M42_Mount_Lens_to_Sony_E_NEX3_NEX3_NEX5/290481143454/item
Λογικά θα είναι οκ.
Για video λέτε να τα καταφέρνει, τον έχω δεί εδώ στην 550d http://vimeo.com/6720354 και φαίνεται εξαιρετικός!

Ειμαι στο τσακ να την παραγγειλω. Με τρωει το χερι μου, αλλα ξερω οτι δεν πρεπει. Αφου περιμενω και την 60D...

Νομιζα οτι ειχα τελειωσει με τις μανιες αυτες, αλλα με αυτη τη μικρουλα τρωγωμαι.

Τι να κανω, γιατρε?

Last edited:

Ειμαι στο τσακ να την παραγγειλω. Με τρωει το χερι μου, αλλα ξερω οτι δεν πρεπει. Αφου περιμενω και την 60D...

Νομιζα οτι ειχα τελειωσει με τις μανιες αυτες, αλλα με αυτη τη μικρουλα τρωγωμαι.

Τι να κανω, γιατρε?

Ακυρωσε την 60D και παρε το πιπινι (NEX 5)..
Εγώ ειμαι παντα υπέρ των πιπινίων :flipout::flipout:

Η περιστρεφόμενη οθόνη της 60d είναι όλα τα λεφτά.

Μακάρι να είχε και η NEX-5 περιστρεφόμενη.

Πλακα πλακα εχουμε διαβασει δηλαδη τοοοσα πολλα γι αυτην την NEX ...Λες και ειναι μαγικη ενα πραμα...
Μου ρχεται δηλαδη να παω να τα πεταξω ολα και να παω να παρω 2-3 ΝΕΧ...:ADFADF1:

Η περιστρεφόμενη οθόνη της 60d είναι όλα τα λεφτά.

Μακάρι να είχε και η NEX-5 περιστρεφόμενη.

Εχει αναδιπλουμενη, μια χαρα ειναι ... αυτο που σε νοιαζει κυριως ειναι το πανω-κατω, δεν εχω τραβηξει ποτε "πλαγιως".
Ασε που στην 60D , τι βιντεο να τραβηξεις πλαγιως , αφου ειναι manual focus Μονο,οποτε ....

Πλαγίως, για κάθετη λήψη τραβούσα παλιά συνέχεια, βόλευε πολύ.

Θυμάμαι με πόση λαχτάρα περίμενα την κυκλοφορία της Canon G1 το έτος 2000, λόγω της περιστρεφόμενης οθόνης της! 475.000 δρχ. τότε την πήρα...

Μολις χτες αποφασισα να δωσω τη nex στο καλο φιλο vasada... καλοριζικη Βασιλη !
Και σε μενα επισης, αφου μετα απο μια βολτα στο κεντρο για να δω τις νεες sony A33-55, απογοητευτηκα πληρως και ξαναπηρα τη nex5μαζι με τον 18-200!
Οι νεες sony a33-55 ειναι πολυ πλαστικες, και μικρες για τα γουστα μου.
Ολα τα κουμπια ειναι μικρα και "σαρδελοποιημενα" σε ενα τετοιο μικρο σωμα.
Η οθονη ειναι ιδιας ποιοτητασ με τη nex, αλλα ο μηχανισμος αναδιπλωσης ειναι πολυ "πλαστικος" και νομιζεις οτι θα σου μεινει στα χερια.
Με ολα τα γνωστα προβληματα υπερθερμανσης λογω ενσωματωμενου stabilizer που οδηγει σε cuttof μετα απο λιγα λεπτα και παντελης ελλειψη manual ρυθμισεων στο βιντεο, και βλεποντας τη φτηνοκατασκευη της νεας sony a33, η nex φανταζει απο αλλο πλανητη...
Ο φακος 18-200 εντυπωσιακος σε μεγεθος , αλλα κυριως σε ποιοτητα κατασκευης. Πολυ στιβαρη κατασκευη, ωραιο manual focus kai αρκετο σφιχτο ζοομ.
Δεν εχει καθολου τζογο ουτε "πεφτει" με το βαρος του, αν κι εχει lock στο wide end.
Περισσοτερα σε λιγο...

To μικρο "κτηνος" !!!:firstprize:

attachment.php

attachment.php

Οπως βλεπετε , εγκατελειψα την ιδεα της "compact" λυσης , ταυτοχρονα ειδα και την panasonic lx5, πολυ καλη... ημουν ετοιμος να τη παρω, οταν καποιος μπροστα μου πηρε το τελευταιο κομματι!!!:twoguns:

Τελικα δεν θα γλυτωσω τις 2 μηχανες μου φαινεται... ισως μονο οταν βγουν καποιο καλοι και μικροι prime για τη nex5.

Attachments

• IMG_0132.jpg
    IMG_0132.jpg
    47.3 KB · Views: 225
  • IMG_0135.jpg
    IMG_0135.jpg
    41.2 KB · Views: 227

Μολις χτες αποφασισα να δωσω τη nex στο καλο φιλο vasada... καλοριζικη Βασιλη !
Και σε μενα επισης, αφου μετα απο μια βολτα στο κεντρο για να δω τις νεες sony A33-55, απογοητευτηκα πληρως και ξαναπηρα τη nex5μαζι με τον 18-200!
Οι νεες sony a33-55 ειναι πολυ πλαστικες, και μικρες για τα γουστα μου.
Ολα τα κουμπια ειναι μικρα και "σαρδελοποιημενα" σε ενα τετοιο μικρο σωμα.
Η οθονη ειναι ιδιας ποιοτητασ με τη nex, αλλα ο μηχανισμος αναδιπλωσης ειναι πολυ "πλαστικος" και νομιζεις οτι θα σου μεινει στα χερια.
Με ολα τα γνωστα προβληματα υπερθερμανσης λογω ενσωματωμενου stabilizer που οδηγει σε cuttof μετα απο λιγα λεπτα και παντελης ελλειψη manual ρυθμισεων στο βιντεο, και βλεποντας τη φτηνοκατασκευη της νεας sony a33, η nex φανταζει απο αλλο πλανητη...
Ο φακος 18-200 εντυπωσιακος σε μεγεθος , αλλα κυριως σε ποιοτητα κατασκευης. Πολυ στιβαρη κατασκευη, ωραιο manual focus kai αρκετο σφιχτο ζοομ.
Δεν εχει καθολου τζογο ουτε "πεφτει" με το βαρος του, αν κι εχει lock στο wide end.
Περισσοτερα σε λιγο...

:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0

αν πω ότι μας κούφανες....είναι πολύυυυυυυυυυυυυ λίγο

To ξερω... εδω πουλησα την canon 7d... στη nex θα κολαγα ?:flipout:

Ο λογος που την εδωσα αρχικα, ηταν οτι δεν υπαρχουν ακομη φακοι αρκετοι prime και φωτεινοι (για βιντεο) , δεν εχω κανενα προβλημα με την εικονα που δινει η μικρη...

Η sony ανακοινωσε οτι θα βγαλει φακους , αλλα αργοτερα - μεσα στο 2011 οι πρωτοι και το 2012 οι υπολοιποι !
Ειμαι γενικα ανυπομονος, και αυτη την εποχη θελω να δοκιμασω 2-3 μηχανες ακομη.
Εχω επισης το "ιδιωμα" , οτι αν δε πιασω με τα χερια μου μια μηχανη , δε μπορω να βγαλω ακρη... αν μου αρεσει κλπ.

Η μικρη nex ειναι "θαυματουργη" αλλα θελει κι αλλους φακους , ειδικα για βιντεο που μ ενδιαφερει περισσοτερο.

Γι αυτο, στην αρχη ειπα να τη δωσω, και να δοκιμασω τη νεα Α33, και να δω τη νεα panasonic lx5 για compact.
Με οσα ειδα ομως για τη Α33 και διαβασα, δεν κανει για μενα... οπως ειπα και πιο πανω.
Η μονη ενναλακτικη λοιπον ειναι για μενα , αυτη τη στιγμη, για compact τη panasonix lx5 - canon s95 kai th sony νεχ 5 + 18-200 για μεγαλυτερες αποστασεις και καλυτερη ποιοτητα βιντεο.
Αργοτερα , αν βγουν καλυτεροι φακοι για τη μικρη, ισως δωσω την οποια compact εχω.

Αν δεν εχω παρει μεχρι τοτε την panasonic gh2 !!!:2thumb22sup:

Kαι για να ξεκαθαρισω λιγο τα πραγματα.... αυτο που θελω , οπως εγραψα στην αρχη του νηματος, ειναι μια σχετικα μικρη μηχανη (μεγεθος μεταξυ nex kai A55 ), με καλο αισθητηρα , φωτεινους φακους και manual ρυθμισεις για τα παντα, χωρις περιορισμους .
Δεν υπαρχει ακομη τετοια μηχανη, η nex την πλησιαζει περισσοτερο απο αλλες, γι αυτο και την εχω ακομη, μεχρι την επομενη φυσικα.

Aφου πω και δημοσιως ποσο με κουφανε ο Γιαννης, να τον ευχαριστησω αφου παρελαβα εχθες τη μηχανουλα σε πολυ καλη κατασταση και με μπολικα αξεσουαρ.

Δεν εχω προλαβει να ασχοληθω πολυ, μερικες φωτογραφιες στο γραφειο και 2-3 βιντεο τη μικρη στο σπιτι πηρα. Οι φωτογραφιες σε "τρελα" ISO, 3200 και 6400. Εχουν θορυβο, αλλα οσο η 450 στα 1600. Τα jpg ηταν υπερφωτισμενα, σημερα θα βγαλω και RAW με τα οποια θα φανει καλυτερα τι γινεται.

Ο φακος ειναι καλη κατασκευη, λιγο πιο αργος απο οτι ειχα συνηθισει εχει και λιγο. Εχει και μπολικη βαρελοειδη παραμορφωση, οπως αναμενοταν.

Το AF στο βιντεο, δουλευει μια χαρα, σιγουρα πολυ καλυτερα απο το χερι μου. Για σπιτικο βιντεο μοιαζει υπεραρκετο.

Περισσοτερα απο Δευτερα.

Η σονυ υπερεκθετει λιγο, γι αυτο και τις περισσοτερες φορες κανω 0.3-0-.7 αντισταθμιση εκθεσης.
Σε raw εχεις περισσοτερες δυνατοτητες να φτιαξεις τα πραγματα.
Για τη παραμορφωση στα ακρα, το lightroom εχει ετοιμα προτυπα για raw, και με καποιο κολπο και για jpg.

H sony ανακοινωσε δυστυχως επισημα οτι η A33-55 εχει προβλημα υπερθερμανσης και εδωσε τα time limits...
attachment.php

Attachments

• Sony-sensor-overheating-during-video.jpg
    Sony-sensor-overheating-during-video.jpg
    43.2 KB · Views: 266

Ποιο κολπο ειναι αυτο?

Καπου στο μενου λεει MF assist. Αυτο τι ακριβως ειναι?

Οσομ αφορα το focus assist (on βαλε το), ειναι κυριως για manual φακους , με ανταπτορα.
Σ αυτους , οταν πατησεις το κατω-κατω κουμπι , μεγεθυνει την εικονα ωστε να μπορεις να κανεις καλυτερα focus.
Δουλευει και με τον κιτ φακο αν βαλεις, DMF κι εστιασεις σε ενα σημειο (κεντρο ή επιλογης) , εχεις τη δυνατοτητα override focus (κατι σαν full time autofocus της canon).

Για lens correction σε jpg υπαρχει το http://epaperpress.com/ptlens/
και καποιο τρικ για lightroom , αλλα δε μπορω να το βρω τωρα, ειμαι στη δουλεια .

ΥΓ. Νομιζω οτι ειναι αυτο , για δοκιμασε... http://forums.adobe.com/thread/682641

http://paul300.com/nex/NEX-5.lcp

put that file in these directories
•Mac OSX: Library/Application Support/Adobe/CameraRaw/LensProfiles/1.0/Sony
•Windows 7 or Vista: ProgramData\Adobe\CameraRaw\LensProfiles\1.0\Sony

and that should show up for jpegs.

Last edited:

Λογω δουλειας σημερα ... :bigcry:, δε προλαβα να τεσταρω και πολυ το νεο φακο 18-200.
Απο το λιγο που δοκιμασα, ειναι λιγο πιο αργος σε εστιαση απο τον 18-55 (αλλα δεν ειμαι απολυτα σιγουρος ακομη) , αλλα ειναι ΠΟΛΥ πιο σταθερος σε βιντεο.
Εχει τρομερη αποδοση το συστημα σταθεροποιησης, καμια σχεση με τον μικρο 18-55.
Περισσοτερες λεπτομερειες απο βδομαδα !