Sony σειρά NEX

Re: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

Oσον αφορα την ταχυτητα εστιασης, ειναι αδικο να συγκρινουμε τη nex me dslr (CDAF vs PDAF).

Δεν ειναι δυνατον (ουτε η επερχομενη panasonic gh2 ) να εχει την ιδια ταχυτητα , λογω του τροπου λειτουργιας των αλγοριθμων).
Κυριως στην εστιαση απο απειρο μεχρι κοντα.

Στην εστίαση άπειρο μέχρι κοντα δεν είναι σημαντικό το πρόβλημα (η GH2 είναι αστραπή). Στο τρακινγκ πλησίασμα-απομάκρυνση ζορίζονται, ειδικά όταν δεν υπάρχει κοντραστ.

Δυστυχως οσο και γρηγορες να ειναι (nex - gh2 κλπ) εχουν το μονιμο προβλημα του "hunting back - forth" , δεν γινεται να ξεφυγουν απο αυτο ολες οι μηχανεs με cdaf.
Δες εδω , ενα δειγμα απο τη νεα GH2 ...και θα καταλαβεις.
Δες πως εστιαζει απο το κοκκινο στο κιτρινο λουλουδι.

Αυτο στο ματι , οσο και γρηγορα να γινει, ειναι απαραδεκτο σε βιντεο.
Η λυση εδω ειναι μονο manual focus.

http://www.youtube.com/watch?v=GSfi-CgTRak

Απάντηση: Mολις παρελαβα...Sony NEX-5 !

άστο βρε Γιάννη, καταλάβαμε, ΔΕΝ αγοράζουμε την GH2.... υπομονή για την αντικατάσταση της Sony a55 (μπας και φτιάξουν την υπερθέρμανση)

Οχι δα... δεν ηρθε και το τελος του κοσμου!:flipout:

Η gh2 εχει πολυ ωραια στοιχεια... ετσι κι αλλιως μη περιμενεις τη τελεια μηχανη, γιατι δεν υπαρχει (ουτε αμμεσα θα υπαρξει).

Φυσικα , αν καποιος περιμενει μια video dslr ν' αντικαταστησει τη βιντεοκαμερα του για καθημερινη χρηση, μαλλον θ αργησει πολυ ακομη.

Παιδες παρασυρθηκα και χτυπησα την Νεξ5 αντι για για την 3.Πιο μικρη,πιο καλο κρατημα και πιο στιβαρη λογω μεταλου.Με δυο φακους,δευτερη μπαταρια και θηκη. Γενικα ειμαι πολυ ενθουσιασμενος! :2thumb22sup:
Απο αυριο μεθαυριο θα αρχισω να την δουλευω και θα γραψω εντυπωσεις, αποριες και με τη σειρα μου βοηθειες σε οποιον θελει. :)

Mεγεια, πηρες προφανως τον 16μμ + 18-55 ?
διαβασε το νημα απο την αρχη , βαλε το νεο firmware , αν δεν το εχει και αρχισε να παιζεις !

Σ'ευχαριστω Γιαννη!Ναι με τους δυο αυτους φακους την πηρα αφου σιγουρα θα μου χρειαστεi ο pancake.
Το νημα το χω διαβασει ηδη, μην ανυσηχεις ;) ,το firmware το περασα και πραγματικα βολευει με την παραμετροποιηση που προσφερει και το παιχνιδι γραφει ηδη πολλες ωρες σε δυσκολες δοκιμες εσωτερικου χωρου.Εντυπωσεις αναμικτες προς το παρον.
Τα δυο πιο μεγαλα φαουλ προς το παρον περιεργως τα εχει στα πιο ευκολα.Δλδ το iauto ειναι αλλου γι'αλλου και στο αγαπημενο μου πανοραμα οτι και αν ρυθμιζα εβγαινε το ιδιο θεοσκοτεινο.Παντα για εσωτερικο φωτισμενο χωρο.
Αυριο θα κανει και τα πρωτα της βηματα εξω. :)

Ασχετο. Στο καταστημα που την πηρα ειχε μια Νεχ5 μηνος με εγγυηση με 18-55 στα 450.Βολευει για οποιον εχει ταβανι αυτο το ποσο.Οποιος θελει να του πω μαγαζι, pm.

Πανοραμα μεσα σε κλειστο χωρο δυσκολο... εξω πρεπει να το δεις καλυτερα.

iauto δε δουλευω ποτε , ειδια σε εσωτερικους χωρους.

Δεν ειναι και τοσο δυσκολο.Τουλαχιστον το stitch που εχω στην κομπακτ δουλευει τελεια.Απλα για ενα περιεργο λογο απο την αρχη που κανει την πρωτη μετρηση τα δειχνει λες και ειναι εχεις κατεβασει τα στοπ τερμα οποτε και προφανως μενει ετσι.Δεν ξερω, ελπιζω να μην ειναι προβλημα της μηχανης μου.
Οσο για iauto σιγουρα δεν εχει την κυρια χρηση απλα οταν χρειαστεις καμια snapshot ειναι κριμα να σε κρεμασει..

Ναι αυτο λεω.Και τελικα το επιβεβαιωσα οτι κατι τρεχει με τον 16αρη.Ενω με τον 18αρη μετραει κανονικα, ρυθμιζεις κανονικα το ev και τραβαει κανονικα, οταν βαζω τον 16αρη το κλειστρο κλειδωνει στα 1/500(εξου και το θεοσκοτεινο) οποτε και ακυρωνονται οι αυξομοιωσεις του ev, ενω επισης δυσκολευεται τρελα να ολοκληρωσει το πανοραμα(1 στις 10 φορες),λογω της ταχυτητας του κλειστρου προφανως.
Εννοειται οι ιδιες συνθηκες και ιδιες ρυθμισεις και στους δυο φακους.
Προβλημα μηχανης ή φακου λες?

Με τον 16αρη προφανως , λογω του ευρυγωνιου, τον θεωρουν φακο για τοπια (αρα πολυ φως) , και ισως γι αυτο κλειδωνει σε υψηλες ταχυτητες.
Αλλωστε, για να πετυχει το πανοραμα, θελει υψηλες ταχυτητες κλειστρου , αρα πολυ φως , αλλιως θα βγει κουνημενο πανοραμα !

Eχει μια λογικη αυτο που λες για τη σχεση ευρυγωνιου/τοπια αλλα το θεωρω παραλογο να κλειδωνει ταχυτητα 500 μερα-νυχτα κ να αχρηστευει αυτη τη τοσο χρησιμη λειτουργια παντου εκτος μονο απο ανοιχτους χωρους νταλα μεσημερι οταν στον 18αρη ρυθμιζει την ταχυτητα αυτοματα για να το χρησιμοποιεις παντου.Ακομα και με 1/60 μια χαρα βγηκαν στο δωματιο.
Εχω μια εντονη υποψια οτι προκειται για προβλημα.
Μπορεις σε παρακαλω να δεις αν συμβαινει το ιδιο κ σε σενα ή σε οποιονδηποτε αλλον οποτε και ειναι fail της Sony και οχι βλαβη, μην τρεχω ακομα δεν την πηρα στα σερβις;

Με ενδιαφέρει αρκετά μια τέτοια μηχανή αλλά δεν έχω καταλάβει αν τελικά είναι κατάλληλη για τον τρόπο που θα ήθελα να την χρησιμοποιήσω.

Μόνο primes. Ο 16αρης αρχικά, οι pentax μου μόλις βρώ αντάπτορα και μετέπειρα πιθανών στο στυλ των voigtlander που είχε αναφέρει ο Βλάσσης. O 35αρης πχ.

Δλδ μιλάμε κυρίως σε μάνουαλ ρυθμίσεις κατα τις οποίες να μπορώ να αλλάξω τα δύο πράγματα που με ενδιαφέρουν (ταχύτητα και iso) γρήγορα. Και κατα πόσο είναι εύκολη/λειτουργική η χειροκίνητη εστίαση.

Ψάχνω το ψηφιακό αντίστοιχο της pentax MX μου σε μέγεθος και λειτουργικότητα, αλλά με όλη την κουβέντα δεν κατάλαβα αν μπορεί να σταθεί ως τέτοιο ή όχι. Αν μπορεί να ικανοποιήσει τις συνθήκες που περιέγραψα παραπάνω το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να την κάνω την κίνηση.

Γιαννη σ'ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση σου.
Σιγουρα με καθησυχασες αλλα απο την αλλη απογοητευτηκα που χανω μια βασικη χρηση της γιατι οπως φαινεται τη μηχανη+16αρη θα τη λιωσω αφου παιρνει ανετα τη θεση της κομπακτ στο τσαντακι μαζι με κντ και πορτοφολι. ;)
AlexTheodin, χωρις να εχω μετρο συγκρισης, τις βασικες ρυθμισεις τις κανεις ανετα και γρηγορα απο το κεντρικο κουμπι χωρις να χρειαζεται να μπεις σε καποιο μενου ενω και το μανουαλ φοκους μου φανηκε μια χαρα δειχνωντας στην οθονη μια 7x μεγενθυνση(ή 14x αν πατησεις ενα κουμπι) για να εστιασεις.

Eχει μανουαλ ρυθμισεις φυσικα στη φωτογραφια, και μπορεις ρυθμιζοντας τα κουμπια με το νεο firmeare να κανεις οτι θελεις.
Μπορεις δηλ. (με manual prime) να βαλεις προγραμμα προτεραιοτητας ταχυτητας (αρα ρυθμιζεις με τον περιστροφικο επιλογεα τη ταχυτητα) και το iso με το πατημα του κεντρικου κουμπιου.
Μεγεθυνση εχει χ7 και χ14 , και με τετοιο μονιτορ , ειναι πολυ ευκολο να κανεις χειροκινητη εστιαση.
Καλυτερα παντως , να την δεις και να τη δουλεψεις αν μπορεις.
Αν ησουν Αθηνα, πολυ ευχαριστως να την εβλεπες απο κοντα.