Sony SLT a65/a77

Eγώ δεν βλέπω τιποτα απίστευτο σε αυτές τις φωτογραφίες.. Οποιαδήποτε μηχανή της ταξης μεγέθους της Α65/Α77 με ενα καλό φακό και ενα καλο φωτογράφο μπορεί να αποτυπώσει ανάλογα αποτελέσματα..

Μπορει στο βιντεο να ειναι ταμάμ οπως λες, αλλά σαν φωτογραφικές μηχανές .. I will not buy

Μα εχεις ολο το πακετο.

Πολυ καλη φωτογραφικη, και πολυ καλο βιντεο.

Με ευκολιες που δεν εχει καμια αλλη μηχανη, αναλυση που επισης δεν βρισκεις σε αλλη φωτογραφικη (24 Mpixels), GPS, φοβερο viewfinder, σπαστη οθονη , ενσωματομενο stabilizer, 12 Fps... συγνωμη , τι αλλο θελεις ?

Πες μου μια μονο μηχανη που να εχει ολ αυτα... και τη παιρνω ΤΩΡΑ !

Last edited:
Ο κολλητός μου πάντως που έιδε την Α77 στην IFA έμεινε κατάπληκτος από το viewfinder. Μου είπε πως αν δεν του έλεγα πως είναι οθόνη (και δεν είχε πληροφορίες δεξιά-αριστερά) δεν θα το καταλάβαινε. Αναρωτιέμαι πως κατάφεραν να χωρέσουν 1024*768 pixel σε μια οθόνη διαμέτρου κάτι παραπάνω από 1cm...Αυτό θα πει εξέλιξη. Όχι σαν κάτι άλλες εταιρίες που εδώ και 2 χρόνια δεν έχουν τίποτα καινούριο να δείξουν (Canon :flipout:)...
Βέβαια έχω τις ενστάσεις μου γιατί είναι γνωστό πως μια οθόνη δεν μπορεί να δώσει τα χρώματα 100% ούτε να πιάσει το δυναμικό εύρως του ματιού αλλά πάλι μπράβο.
Μερικές φώτος που μου έστειλε:

https://dl-web.dropbox.com/get/Photos/ifa/IMG_4383.JPG?w=94637923

https://dl-web.dropbox.com/get/Photos/ifa/IMG_4385.JPG?w=fff8fca7

Ο κολλητός μου πάντως που έιδε την Α77 στην IFA έμεινε κατάπληκτος από το viewfinder. Μου είπε πως αν δεν του έλεγα πως είναι οθόνη (και δεν είχε πληροφορίες δεξιά-αριστερά) δεν θα το καταλάβαινε. Αναρωτιέμαι πως κατάφεραν να χωρέσουν 1024*768 pixel σε μια οθόνη διαμέτρου κάτι παραπάνω από 1cm...Αυτό θα πει εξέλιξη. Όχι σαν κάτι άλλες εταιρίες που εδώ και 2 χρόνια δεν έχουν τίποτα καινούριο να δείξουν (Canon :flipout:)...
Βέβαια έχω τις ενστάσεις μου γιατί είναι γνωστό πως μια οθόνη δεν μπορεί να δώσει τα χρώματα 100% ούτε να πιάσει το δυναμικό εύρως του ματιού αλλά πάλι μπράβο.
Μερικές φώτος που μου έστειλε:

https://dl-web.dropbox.com/get/Photos/ifa/IMG_4383.JPG?w=94637923

https://dl-web.dropbox.com/get/Photos/ifa/IMG_4385.JPG?w=fff8fca7

Το Dropbox ειναι για ανεβασμα και συγχρονισμο κοινοχρηστων φακελων-αρχειων , ισως δεν εκανες copy public link για να μπορουμε να τα δουμε χωρις login .

Οσοι δεν ξερετε τι ειναι ψαξτε το , https://www.dropbox.com/gs ειναι εξαιρετικο .

Σχετικά με την ποιότητα των φωτογραφιών δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα. Είναι καλύτερες από αυτές που μας είχε συνηθίσει η SONY (που μου έμοιαζαν πλαστικές), πολύ καλύτερες. Η επίδοσή της στα υψηλά iso είναι σημαντικά καλύτερη αλλά όχι από της 7D/D7000 ούτε φυσικά από τις 5D MKII/D700 πόσο μάλλον από τη D3S.

Πάντως μιλώ με μεγάλη επιφύλαξη καθώς εκεί ψηλά στα 24 μεγα το Jpg και το να κρίνεις από αυτό είναι απλά αστείο. Και η επεξεργασία των raw αρχείων ακόμη θέλει δουλειά για ένα μη χρήστη SONY.

Στο βίντεο όντως βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα γενιά.

Από και πέρα απομένει να δούμε κατά πόσο το πακέτο (κι όχι μόνο η μηχανή) με τον 16-50/2.8 θα δοθεί σε πραγματικά καλή τιμή έτσι ώστε να βρίσκεται κάτω από το αντίστοιχο σετ των CANON/NIKON. Αυτό όντως θα ήταν μια καλή είδηση κι ένα μήνυμα ότι η SONY σκοπεύει να μας δώσει φακούς σε τιμές συγκρίσιμες με εκείνες των CANON/NIKON και μιλώ για φακούς που να εκμεταλλεύονται τους νέους αισθητήρες κι όχι για φακούς-σκουπίδια.

Για μένα το σημαντικότερο στοιχείο είναι η παρουσίαση του 16-50 μαζί με τις 65/77.

Και σημαντικό αρνητικό στοιχείο ότι οι SONY/ZEISS δείχνουν ότι στο E-mount σκοπεύουν και στο μέλλον να μας δώσουν φακούς γκουμούτσες κι όχι χαριτωμένα φακουδάκια όπως π.χ. αυτά που δίνει η COSINA.

Εάν κάνει σωστή τιμολογιακή πολιτική με χαμηλές τιμές η SONY, θα γίνει πολύ ισχυρός παίκτης στον χώρο των dslr.
Εάν δε, παρουσιάσει FF με ανάλογα χαρακτηριστικά ακόμη καλύτερα.
Άντε γιατί τα 6.500 των d3x και 1ds3 παραείναι κοροϊδία....

Παιδιά συγνώμη για τα links δεν πρόσεξα ότι είναι private...

24wrhgl.jpg

6srmv5.jpg

Tα περισσοτερα δειγματα ειναι ακομη απο jpg και απο preproduction firmware.
Δεν κρινω ποτε απο αυτα.

Απο canon 7D ειναι σιγουρα καλυτερη Bλαση, την ειχα και ξερω ... η Α55 ηταν μια κλαση καλυτερη στα υψηλα Iso, ειμαι βεβαιος και η Α65-Α77 το ιδιο.

Η νεα nex 5n, ΠΟΛΥ καλυτερη και απο D7000....

Ειδικα, αν δουμε τι εκανε η Sony με τη nex 5n, που στην ουσια διελυσε τον ανταγωνισμο οσον αφορα τα υψηλα ISO, ακομη και πολυ ακριβοτερες μηχανες, περιμενω πολλα απ αυτες τις νεες Sony.

Xαριτομενα φακουδακια με καλη αποδοση δε γινεται ευκολα σε APCS mount, με τοσο μικρο αποσταση φλαντζας , autofocus kai stabilizer.

Και για να ριξει τις τιμες η Sony, θα πρεπει ο ανταγωνισμος να εχει ισχυρο αντιπαλο, και αυτη τη στιγμη δεν εχει...

Last edited:
Εγώ κυρίως αναφέρομαι στην εξέλιξη των εταιριών. Η Canon μετά την 7D (μιλάμε για 2 χρόνια πίσω) δεν έχει ουσιαστικά τίποτα καινούριο στις μηχανές της. Δεν πιστεύω να θεωρείτε την αποσπώμενη οθόνη κάτι καινούριο. Εντάξει η 5D έχει καλύτερη απόδοση σε θόρυβο αλλά πέρα από εκεί τίποτα. Ποιά είναι η εξέλιξη? Και η Canon το 2010 ήταν η 3η εταιρία παγκοσμίως σε αριθμό πατέντων πίσω από την IBM και Samsung.
Βέβαια έχω μια υπόνοια ότι ετοιμάζει κάτι μεγάλο. Γι'αυτό και καθυστερεί τόσο. Πιστεύω ότι θα δούμε μια 1D που θα συνδυάζει FF και 10fps σε ένα μοντέλο. Για να δούμε...

Κι εγω περιμενω κατι μεγαλο απο τη Canon, αλλα θα ηθελα κατι μεγαλο και στην οικονομικη κατηγορια, για εμας τους απλου χρηστες και οχι για τους επαγγελματιες μονο.

Απο canon 7D ειναι σιγουρα καλυτερη Bλαση, την ειχα και ξερω ... η Α55 ηταν μια κλαση καλυτερη στα υψηλα Iso, ειμαι βεβαιος και η Α65-Α77 το ιδιο.

Σιγά μην αφήσεις να πέσει κάτι κάτω χωρίς να το σκουπίσεις ρε Γιάννη... Τώρα τί μου λές.... ότι το σύστημα εστίασης της Α55 ήταν καλύτερο από το σύστημα εστίασης της 7d? Ότι η SONY μπορούσε να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη εξαίρετη μηχανή στον τρόπο που επικοινωνούσε με την χειριστή της; Γιατί η 7D είχε την ποιότητα του focus tracking της 1D με όλα τα καλά του... Πόσο ανταγωνιστικό ήταν το AF της SONY A55 ? Καθόλου.

Πόσο φυσικά ήταν τα χρώματα της Α33/55? Καθόλου.... Πόσο εύκολα μπορούσες να βγάλεις τη λεπτομέρεια από τα σκιερά; Καθόλου.

Καλά να παραμιλούμε από τη χαρά μας για τα καινούρια μοντέλα, αλλά όχι να θάβουμε ενσυνείδητα και τους άλλους. Μην μεταφέρουμε στην κατηγορία μας τα θέματα πίστης των οπαδών της APPLE προς τα προιόντα της.

Bλαση, συνωμη , αλλα μαλλον μιλας με λαθος ανθρωπο για funboισμο!!!

Εγω εχω δοκιμασει πολλα απο τα μοντελα της Canon (550d - 7D ) τα οποια ειχα για πολλα χρονια και οπως ειπα δε διστασα να τ αλλαξω οταν βρηκα κατι καλυτερο...

Το διαπιστωσα με τα ματια μου, και οχι απο συγκριτικα.

Δυστυχως , απ οτι βλεπω, επικρατει κι εδω το ιδιο κλιμα με αλλες κατηγοριες... στενομυαλια και φανατισμος !

Σιγα μη θιξουμε τη canon και τη nikoν.

H εστιαση της Α55 ηταν ταχυτατη και ακριβης.Που τη δοκιμασες και για ποσο εσυ για να εχεις τετοια αποψη ?

Ολα τα ξενα φορουμ και συγκριτικα , μονο καλα λογια εχουν να πουν για τη δυνατοτητα εστιασης των SLT...

Εγω , τις δοκιμασα και τις 2 και μονο καλα λογια εχω να πω για το συτημα της Sony. Ασε που εχει 10 fps , εναντι 7 kai malista oxi με predective focus που εχει η 7D , αλλα με πραγματικο phase detection (λογω SLT).

Oσον αφορα τα χρωματα, τραβαω παντα σε RAW kai δεν υπαρχει κανενα θεμα με τη φυσικοτητα στις SLT- NEX.

Δεν εχω να κερδισω τιποτα απο τη sony , το αντιθετο... εχασα πολλα χρηματα αλλαζοντας στρατοπεδο, αλλα δε το μετανοιωσα.

Νομιζω οτι δικαιουμαι να μιλαω , γιατι τουλαχιστον εγω εχω δοκιμασει και τα 2 στρατοπεδα, για ΠΟΛΥ καιρο (6-7 χρονια ειχα canon και πριν Nikon) κι εχω σαφεστατη γνωμη.

Bλαση, συνωμη , αλλα μαλλον μιλας με λαθος ανθρωπο για funboισμο!!!

Εγω εχω δοκιμασει πολλα απο τα μοντελα της Canon (550d - 7D ) τα οποια ειχα για πολλα χρονια και οπως ειπα δε διστασα να τ αλλαξω οταν βρηκα κατι καλυτερο...

Το διαπιστωσα με τα ματια μου, και οχι απο συγκριτικα.

Δυστυχως , απ οτι βλεπω, επικρατει κι εδω το ιδιο κλιμα με αλλες κατηγοριες... στενομυαλια και φανατισμος !

Σιγα μη θιξουμε τη canon και τη nikoν.

H εστιαση της Α55 ηταν ταχυτατη και ακριβης.Που τη δοκιμασες και για ποσο εσυ για να εχεις τετοια αποψη ?

Ολα τα ξενα φορουμ και συγκριτικα , μονο καλα λογια εχουν να πουν για τη δυνατοτητα εστιασης των SLT...

Εγω , τις δοκιμασα και τις 2 και μονο καλα λογια εχω να πω για το συτημα της Sony. Ασε που εχει 10 fps , εναντι 7 kai malista oxi με predective focus που εχει η 7D , αλλα με πραγματικο phase detection (λογω SLT).

Oσον αφορα τα χρωματα, τραβαω παντα σε RAW kai δεν υπαρχει κανενα θεμα με τη φυσικοτητα στις SLT- NEX.

Δεν εχω να κερδισω τιποτα απο τη sony , το αντιθετο... εχασα πολλα χρηματα αλλαζοντας στρατοπεδο, αλλα δε το μετανοιωσα.

Νομιζω οτι δικαιουμαι να μιλαω , γιατι τουλαχιστον εγω εχω δοκιμασει και τα 2 στρατοπεδα, για ΠΟΛΥ καιρο (6-7 χρονια ειχα canon και πριν Nikon) κι εχω σαφεστατη γνωμη.

Ούτε κι εγώ είμαι funboy μην το ξεχνάς. Έχω μηχανή SONY (μια παλιά R1) είχα κι άλλες. Είχα σύστημα CANON, τώρα έχω ΝΙΚΟΝ. Είχα παλιότερα SONY A350, η οποία έφυγε αμέσως διότι είχε τη σπαστή οθόνη που με βόλευε αλλά από contrast ήταν δράμα. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα σύστημα για το εργαστήριο, άρα ψάχνω σοβαρά.

Τις CANON 7D/SONY A55/NIKON D700 είχαμε σε ένα ταξίδι στην Ευρώπη (2 άτομα για 6 μέρες) και σε ένα διήμερο για πουλιά στις Πρέσπες. Στα πουλιά έχασε τα αυγά και τα πασχάλια. Ήταν καλή στο αυτόματο, αλλά όταν ήθελες να επέμβεις στο AF άρχιζαν τα μπαρμπούτσαλα. Φυσικά είχε και υποδεέστερο φακό σε σχέση με τις άλλες αλλά δεν ήταν εκεί το πρόβλημα. Για να μην πω ότι σε κόντρα φως, σχεδόν χάναμε το θέμα μέσα από το σκόπευτρο, μέχρι να προσαρμοστεί η αντίθεση. Έτσι δεν είναι ;