Sony TA-AN1000 αξιζει η καποια απο τις ηχομπαρες της sony.

KDinos

New member
3 June 2016
58
Kαλησπερα σας.
Υπαρχει ενα πιστωτικο απο sony center της ταξης των 700ε και με δυνατοτητα τιμολογιου και μπηκα στην σκεψη για τον Sony TA-AN1000. Και ισως ενα PS5
Αυτη την στιγμη υπαρχει ενας yamaha RX-V1400 με ηχεια τα HECO VICTA 500-κεντρικο HECO VICTA 100 - surround HECO VICTA 200 - HECO VICTA SUB 25A.
Ποια η αποψη σας.Αξιζει η αγορα του sony ?Θα δω διαφορα με τα υφισταμενα ηχεια ?Να σας ενημερωσω οτι οι γνωσεις ειναι τυπικες και θελω σε ενα κλασικο σαλανι να εχω ενα αξιοπρεπες αποτελεσμα. Παραθετω φωτογραφιες.
Αξιζει η αγορα του sony? Βρισκομαι επαρχια ,νησιωτικη Ελλαδα και δεν υπαρχει δυνατοτητα ακροασης.
Η αποψη σας ειναι σημαντικη .
Σας ευχαριστω πολυ!
1000002848.jpg1000002850.jpg1000002852.jpg1000002848 (1).jpg1000002855.jpg

tasanto

AVClub Addicted Member
31 August 2006
1,729
Athens
Ο Sony είναι πρόσφατο μοντεό και έχει πάνω του όλες τις εξελιξεις στα ψηφιακό κομμάτι κλπ,από την άλλη ο Yamaha είναι καλύτερος ενισχυτής ηχητικά. Αρα αν δεν σου λείπει κάτι που προσφέρει ο Sony, δεν έχει νόημα η αλλαγή (ηχητικά δεν έχει σίγουρα).

KDinos

New member
3 June 2016
58
Και εχω διαβάσει σχετικά καλά πράγματα για τον sony. Ειδικά για το 360 που διαθέτει. Η σκέψη είναι να αγοραστούν και 2 ηχεία atmos ,για να έχω ότι atmos μπορώ να έχω στον συγκεκριμένο χώρο.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,619
Αθήνα
Μεγάλο μέρος του κόστους σου γίνεται δώρο, έχεις ήδη ηχεία και τώρα μπορείς να βάλεις άλλα δύο για να έχεις Atmos.

No Brainer. Φυσικά τον χτυπάς. Κι ας μην είναι το ίδιο δυνατός σε ισχύ με τον παλιό σου Yamaha.

Έχει και κολπάκια για να κάνει virtual μεταφορά του ήχου ακόμα και από ηχεία που δεν είναι άψογα τοποθετημένα.

Στο EQ του δεν είναι δυνατός, αλλά και πάλι ούτε και ο Yamaha που έχεις είναι δυνατός εκεί, καθώς έχει παλιά έκδοση YPAO.

KDinos

New member
3 June 2016
58
Στο χώρο έτσι όπως τον είδατε και με τα συγκεκριμένα ηχεία θα δουλέψει,θα δω διαφορά;Δεν με απασχολεί η ένταση όσο ο διαχωρισμός των ήχων και η καθαρότητα(αν το εκφράζω σωστά)σε χαμηλή ένταση. Ποια ηχεία προτείνετε για atmos, να είναι αξιοπρεπή με λογικό κόστος για το δικό μου σύστημα.Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν δεν εκφράζω σωστά τις απορίες μου,καθώς δεν είμαι ειδικός

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,619
Αθήνα
Heco δεν είναι τα ηχεία σου;

Ένα πεντάιντσο για upfiring σε αντίστοιχη τιμή.

AM200_Start.png

KDinos

New member
3 June 2016
58
Ευχαριστώ πολύ. Στο χώρο μου ,μπορώ να κάνω κάτι έτσι ώστε να βελτιωθεί το συνολικό αποτέλεσμα. Να εχω δηλαδή καλύτερη απόδοση στις ταινίες .Δύσκολο μ αυτά που διαβάζω εδώ, αλλά ρωτάω μήπως μπορώ κάτι να κάνω στα όρια του εφικτού.

KDinos

New member
3 June 2016
58
1000003739.jpg,Ο ενισχυτής λέω από 6-8 Ohm.Τα ηχεία 4-8.Ειναι εντάξει;Όλως βλέπετε είμαι αδαής

KDinos

New member
3 June 2016
58
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.
Ο SONY πηρε τελικα την θεση του YAMAHA .Οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικές για μενα .
Αποφάσισα να παω σε ηχεία atmos ψηλα και οχι πανω στα κεντρικα..Θα μπορούσα να τα τοποθετήσω στο πάνω ράφι (φωτογραφία στο 1ο post)Το ένα αριστερά στην γωνία και το άλλο διπλα από την κάθετη στήλη?
Πως το βλέπετε σαν σκέψη?

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,619
Αθήνα
Ηχεία height εννοείς. Ηχεία Atmos δεν μπαίνουν σε τέτοιες θέσεις.

θα πρέπει να είναι τουλάχιστον στην ίδια ευθεία με τα εμπρός L-R και όχι πιο μέσα.

KDinos

New member
3 June 2016
58
Ναι ,αυτά εννοω.
Έλεγα μηπως έστω και εκεί είναι καλύτερα σε σχέση με αυτά πάνω στα ηχεία.
Ο ενισχυτής μπορεί εικονικά να τα φέρει στην ιδανική θέση? Πίστευα ότι μπορεί.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,619
Αθήνα
Δοκιμάζεις και βλέπεις πως δουλεύει αυτή η λειτουργία στον Sony.

Βλέπω και το κεντρικό είναι παράκεντρο και επίσης βλέπω στη δεξιά πλευρά ότι η κολώνα θα εμποδίζει τον ήχο από τη μία πλευρά του ηχείου.

Αν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς βέβαια, κάπως έτσι θα πορευτείς.

KDinos

New member
3 June 2016
58
Ολα τα ηχεια ειναι σε λαθος θεση ,δυστυχώς. Και δεν ξερω αν γινεται κατι καλυτερο.
Το κεντρικο δεν χωράει για να μπει κάτω απο την τηλεοραση.Τωρα το εχω πάει όσο δεξιότερα γινεται.

KDinos

New member
3 June 2016
58
Καλησπέρα και παλι.
Αποφάσισα να βάλω 2 ηχεία στο ταβάνι.
Μπορείτε να προτείνετε ένα ζεύγος που να ταιριάζει με αυτά που εχω .Υπάρχουν αραγε ηχεία που μπαίνουν ελεύθερα χωρίς να χρειάζεται γυψοσανίδα?
Και ποια θέση είναι η καλυτερη ,βάση της τοποθετήσεις των βασικών ηχείων.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,619
Αθήνα
On-ceiling λοιπόν.

Κάτι που να είναι flush με το ταβάνι όσο γίνεται. Για παράδειγμα.

Μια μικρή λεπτομέρεια εδώ. Καλό είναι να μην έχουν ενσωματωμένη απόκριση για upfiring κατά Dolby. Γιατί θα κάνει αρκετή διόρθωση μετά στη φυσική απόκριση του ηχείου και αυτό δεν είναι κάτι που προτείνεται γενικώς.
Άρα εάν κοιτάξεις για upfiring να τα βάλεις ψηλά, φρόντισε να έχουν επιλογή για την απόκρισή τους από τον κατασκευαστή. Δείχνει ότι ο κατασκευαστής έχει προβλέψει και για τα δύο.

Αυτά που σου προτείνω είναι μόνο για overhead (ή height).

Όσο για το που θα μπει, κι αυτό εύκολο.

5.1.2.PNG

Last edited:

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,619
Αθήνα
Δεν θα είναι απόλυτα flush mount όμως. Κάποιο Polk OWM3 με μια βάση που να βιδώνει στο σπείρωμα ίσως.

Ή αν βρεις κάτι λίγο πιο ποιοτικό σε ηχείο. Το θέμα είναι να μπορούν να στηριχτούν κι όλας από την οροφή χωρίς να φαίνεται άσχημο.

KDinos

New member
3 June 2016
58
Ευχαριστω πολυ.
θα ψαξω και θα επανερθω να μου πειτε την γνωμη σας.
Ίσως βαλω γυψοσανίδα..Γίνονται συζητήσεις πειθους...:):)

kef2566

Established Member
30 June 2006
144
Athens
Φίλε μου τον έχω αγοράσει εγώ εδώ και κάτι μήνες. Είναι εξαιρετικός. Μόνο μειονέκτημα (σε σχέση με έναν ONKYO) που έιχα πρίν ότι δεν μπορείς να ακούς άλλη πηγή και να βλέπεις άλλη. Πρέπει εικόνα και ήχος να είναι από μια πηγή. Κατα τα λοιπά ακόμη και σαν δικάναλος αποδίδει πολύ καλά . Στο τομέα του ήχου γενικά με το 360 Spatial που παρέχει στις ταινίες είναι εντυπωσιακός.