- SONY TV Line-up 2010 -

Σήμερα που πήγα στο Πλαίσιο του mall athens είχα την ευκαιρία να δώ την KDL-40HX800.
Το πλάισιο έχει 3 TV με 3D στο μαγαζί,οπότε μου δόθηκε η ευκαιρία για μια mini σύγκριση!
Έχει στην είσοδο την samsung 3D να παίζει το aliens vs monsters,δεν θυμάμαι μοντέλο γιατί έκατσα σχεδόν 1 λεπτό και το θέαμα ήταν απογοητευτικό στα δικά μου μάτια.
Λίγο πιο μέσα έχει την VT20 της panasonic.Έκατσα να την δώ για πρώτη φορά,έβαλα τα γυαλιά της και είδα κάτι κλιπάκια για ιταλία και κάτι βουνά που είχε και τα βρήκα καλά.Πιο κάτω όμως είδα την καινούργια sony.ΚΟΛΛΗΣΑ!
Ήταν και ένα παλλικάρι απο την sony(ευγενέστατος!) που βοήθαγε σε κάθε απορία και έκανε μια παρουσίαση του μοντέλου.
Το player έπαιζε 3d κλιπάκια απο ποδόσφαιρο,ντοκυμαντέρ με ενυδρεία,πολική αρκούδα κάτω απο το νερό,καρναβάλια και κινούμενα σχέδια.Α και 3 ντεμάκια παιχνιδιών.(motorstorm 2,wipeout HD και ένα με κάτι διαστημοπλοιάκια...)

Η εικόνα στο 3D ήταν με διαφορά η καλύτερη στις 3 που έτυχε να δώ σήμερα!
Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το μαύρο και τα γυαλιά της επίσης.Μακράν τα καλύτερα απο τις άλλες 2!Είναι και ρυθμιζόμενα, κάτι που δεν χρειάστηκε να κάνω καθόλου,γιατί έκατσαν καλά.Στις άλλες 2 έβγαζα και έβαζα συνέχεια γιατί κάτι μου έφταιγε,συνέχεια....
Το μαύρο ήταν μαύρο.Το 3d στις γρήγορες σκηνές παρέμενε αναλείωτο και δεν με κούραζε καθόλου,εν αντιθέση με την samsung και την panasonic...
Τα περισσότερα κλιπάκια είχαν φοβερό βάθος και μερικά σημεία τους πετάγωνταν έξω!
Το μαύρο ήταν μαύρο!Κόλησα με το μαύρο γιατί έχω πλάσμα panasonic και εμείς οι νοικοκυρές ξέρουμε απο καλό...μαύρο! ΛΟΟΛ!
Το μόνο περίεργο που είδα,για τα δικά μου μάτια,είναι τα jaggies που έκαναν μερικές φορές τα πρόσωπα και κάποιες ευθείες γραμμές περιγραμμάτων...αλλά μόνο αν είσαι ψείρας...
Απο τα παιχνίδια,μόνο το motostorm μου έκανε πραγματική εντύπωση γιατί είχε αρκετό βάθος και φαινόταν μεγάλη απόλαυση στην οδήγηση του!!Έβλεπες τον δρόμο να έρχεται και τα φυτά να πατιούνται!

Γενικά η αίσθηση στην αρχή μου φάνηκε σαν να έβλεπα ξανά το avatar στο village!Αλλά μετά έγινε ακόμα καλύτερη!
Έκατσα πάνω απο 20 λεπτά για να την απολαύσω και το χάρηκα.Στην έξοδο ξαναέβαλα τα γυαλιά της panasonic και εκεί στεναχωρήθηκα....(είμαι pana fan!)
Με λίγα λόγια,αν έπρεπε να πάρω σήμερα 3d τηλεόραση θα ήταν η KDL-40HX800 και σίγουρα με ανοιχτά τα μάτια...
Να πώ επίσης οτι μιλάω για εντυπώσεις απο μή ελεγχόμενο χώρο,με χιλιάδες φώτα και πιθανότατα να ήμουν χωρίς σωστή τοποθέτηση απέναντι απο τις τηλεοράσεις...Τουλάχιστον η sony έχει στηθεί σε σαλονάκι και την βλέπεις απέναντι σου πιο σωστά απο τις αλλές 2...Και η pana είναι κάτω απο αρκετά φώτα και σχετικά ψηλά...Επίσης δεν ξέρω την συνδεσμολογία τους και τι ρυθμίσεις είχαν εκείνη την στιγμή.Μόνο για την σόνυ που ρώτησα,μου είπε το παλλικάρι οτι ήταν στο κανονικό.
Αυτά τα ολίγα...και όποιος τύχει να περάσει απο το mall σύντομα,δεν χάνει να πεταχτεί στο πλαίσιο και να κρίνει και ο ίδιος.
Η τιμή στις 40" είναι 19++ .Τα ψιλά δεν τα έπιασα λόγο πολυκοσμίας και θορύβου...

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/4441-sony-bravia-kdl-40hx800.html

logo%20metriseis.jpg

• Σε παράθυρο 10% λευκό (φωτεινότητα κορυφής) η τηλεόραση απέδωσε στάθμη μαύρου 0 nits (πιθανή τιμή 0,02 nits) και φωτεινότητα 50 nits.
  • Σε παράθυρο 50% λευκό η τηλεόραση απέδωσε στάθμη μαύρου 0 nits (πιθανή τιμή 0,02 nits) και φωτεινότητα 84 nits.
  • Σε παράθυρο 100% λευκό (φωτεινότητα οθόνης) η τηλεόραση απέδωσε στάθμη μαύρου 0 (κατά εκτίμηση 0,02nits) και φωτεινότητα 102 nits.
  • Στην κάρτα τέλος Chess Board, η οποία προσεγγίζει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο της συμπεριφορά της κάθε τηλεόρασης λάβαμε στάθμη μαύρου με μέσο όρο 0,185 nits (από 0,017 έως 0,02) και φωτεινότητα από 88 έως 94 nits, η οποία προδίδει μία ανισοκατανομή της τάξεως του 9%.

Προφανώς όμως λείπει ένα μηδενικό από το "0.185", λόγω τυπογραφικού (κάτι που φαίνεται κι από τις μετρήσεις στο πινακάκι).
Καθώς ανάμεσα στο "0.017" και στο "0.02" δεν είναι το 0.185 αλλά το 0.0185

Αμφιβάλω αν υπάρχει τυπογραφικό λάθος, εγώ νομίζω ότι στο πινακάκι έχει βάλει την μικρότερη τιμή που πήρε, το γιατί μετράει σε chess board και το γιατί...

...προσεγγίζει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο της συμπεριφορά της κάθε τηλεόρασης....

το έχει εξηγήσει ο ίδιος παλαιότερα Fullhd.gr - Led-back-light-systems

...επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί να τον ρωτήσει στο site του εαν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος ή όχι...σίγουρα αυτός που τα έγραψε θα ξέρει καλύτερα ;)

Τελικά το ορθογραφικό λάθος αποκαταστάθηκε...
Είναι 0,0185 nits ο μέσος όρος.
Το μόνο που δεν ξέρει ακόμα ο Μάνος με σιγουριά είναι αν μιλάμε για UV2A πάνελ ή όχι.
[Ο καθένας με τον πόνο του... :flipout: Τελικά είναι καλά τα UV2A ή όχι; ]

Είχα πει να κάνω εγώ ένα, αλλά ξενέρωσα λίγο και δεν ασχολήθηκα ακόμα... -bye-

Με λίγα λόγια,αν έπρεπε να πάρω σήμερα 3d τηλεόραση θα ήταν η KDL-40HX800 και σίγουρα με ανοιχτά τα μάτια....

Προσεξε μην χτυπησεις την μυτη σου πανω στην τηλεοραση...:p

Η προτεινομενη αποσταση θεασης για 3D ειναι 1,5 φορα η διαγωνιος της οθονης...δηλαδη 1,5 μετρο για 40"...

Προσεξε μην χτυπησεις την μυτη σου πανω στην τηλεοραση...

Η προτεινομενη αποσταση θεασης για 3D ειναι 1,5 φορα η διαγωνιος της οθονης...δηλαδη 1,5 μετρο για 40"...

Ναι το ξέρω και μάλιστα το ανέφερε και το παλληκάρι που μου έδειχνε την tv! :)
Όταν θα πάρω 3d τηλεόραση... δεν θα χρειάζονται τα γυαλιά...;)

Τελικα η HX800 με τη HX900χρησιμοποιουν το ιδιο συστημα οπισθιου φωτισμου?Στο site της sony λεει οτι η μια εχει Dynamic Edge LED και η αλλη Intelligent Dynamic LED.Ολοι λενε ομως οτι θα εχουν μαλλον το ιδιο.....Ποσες ζωνες ελενχου εχεουν τελικα?
Απο το review της HX800 στο fullhd.gr λυθηκε η απορια οτι το πανελ ειναι UV2A αλλα οχι και αμα ειναι 10bit.....
τελικα οι διαφορες αναμεσα στις HX800 και HX900 ειναι μονο τα 200 hz και 400Hz ?

Ειχα 46αρα στα 3 μετρα.τωρα μεγαλωσε η αποσταση στα 3,8 m οποτε 52αρα ε?
60 ειναι too much.....πιο πολυ οικονομικα οχι απο θεμα διαστασεων!

Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι η HX900 έχει οπίσθιο φωτισμό Local Dimming Full led και η HX800 Local Dimming Edge Led. H ΗΧ900 υπερτερεί ξεκάθαρα σε αυτόν τον τομέα. Επίσης είμαι 99% σίγουρος ότι και οι δύο έχουν ακριβώς το ίδιο Motionflow το οποίο είναι το 200HzPro το οποίο είναι 200hz με Local Dimming (Σύμφωνα με το ιαπωνικό site, που πρεπει να είναι και πιο αξιόπιστη πηγή, αυτές οι 2 έχουν ακριβώς το ίδιο Motionflow200HzPro). Το αν έχουν το ίδιο πάνελ ή αν αυτό είναι UV2A δεν είναι ξεκάθαρο αυτή την στιγμή. Το μόνο που μπορω να πω σαν κάτοχος της HX800 είναι ότι 1) δεν έχει πανελ PVA 2) Έχει το καλύτερο επίπεδο μαύρου που έχω δεί σε LCD (Με κάποιους περιορισμούς λόγω Edge Led), πασχει κάπως σε θέαση υπο γωνία (τα μαύρα ιδίως μπλεδίζουν) και το 3D έχει πολύ λιγότερο Crosstalk απο τις αντιστοιχες Samsung (Σαφώς όχι τέλειο πάντως..)

Τελικα η HX800 με τη HX900χρησιμοποιουν το ιδιο συστημα οπισθιου φωτισμου?Στο site της sony λεει οτι η μια εχει Dynamic Edge LED και η αλλη Intelligent Dynamic LED.Ολοι λενε ομως οτι θα εχουν μαλλον το ιδιο.....Ποσες ζωνες ελενχου εχεουν τελικα?
Απο το review της HX800 στο fullhd.gr λυθηκε η απορια οτι το πανελ ειναι UV2A αλλα οχι και αμα ειναι 10bit.....
τελικα οι διαφορες αναμεσα στις HX800 και HX900 ειναι μονο τα 200 hz και 400Hz ?
ειναι και το backlight διαφορετικο στην ΗΧ900,οπως λεει και το site ειναι intelligent dynamic,δηλαδη εχει περισσοτερες ζωνες και η φιλοσοφια του ειναι direct αντι για edge

Sony EX703 (KDL-40EX703) Review

Sony-Bravia-3D-HDTVs-XBR-LX900-XBR-HX900-KDL-HX800-KDL-NX700-KDL-EX700-KDL-EX600.jpg

Pros

* Good build quality
* Slim design
* Good cinema preset with above average image accuracy
* Excellent greyscale and good gamma when calibrated
* Strong if not perfect colour accuracy
* Interesting internet TV functions
* Strong black levels when viewed direct
* Good quality remote

Cons

* Viewing angle
* Screen uniformity and visible backlight stripping/banding
* No CMS system or manual gamma control

Conclusion

As with any consumer TV there are major plus points mixed with some negatives. The out of the box image quality is good with accurate enough colours and greyscale performance. There is a slight blue cast to the image but nothing that will stand out for most viewers and consumers. The design is also slick and the added internet features are actual worth spending some time with.

However we balance this with the issues of uneven screen uniformity that does show up even with very bright images. There is a striping effect to the backlight which shows up as slight banding. Plus the off-axis viewing angles are not the widest and image quality does fall off quite quickly as you move to the sides. As always we would recommend you demo this set to see if the issues are important to you and your viewing habits and environment.

Overall the Sony EX703 offers good image accuracy with strong black levels and good dynamic range when set up correctly and viewed direct. The design is also appealing with a slim body and good looks that won’t feel out of place in most living rooms. Plus the addition of a Freeview HD tuner and some genuinely interesting internet video applications make the Sony an appealing proposition and is good enough to bag our recommended badge. However, make sure to note the slight issues mentioned and demo the TV before purchase if it interests you.

http://www.avforums.com/review/Sony-EX703-KDL-40EX703-40EX703-LCD-LED-HDTV-Review.html

Τιμές Skroutz:
http://www.skroutz.gr/s/253548/Sony-KDL-40EX700-40''.html

Μετα τον Σεπτεμβριο με τιμη 4500-5000 ευρω.Βεβαια με 5000 υπαρχει και η Panny 65vt20 ,που στην Γερμανια,κυκλοφορει τελη Αυγουστου.

δεν μας εξηγει απο που το βρηκε αυτο ομως ο φιλος μας ο μανος....τπτ θεωριες του θα ναι παλι

H μοναδική πηγή της είδησης μέχρι στιγμής, προέρχεται από το φύλλο της Παρασκευής 23/7 των Korea Times, στο οποίο γίνεται λόγος για συνομιλίες για ενδεχόμενη παροχή πάνελ για την κατηγορία μεγέθους μέχρι 30".

Τη ρήξη με τη Sharp ήθελα να ήξερα που την είδαν... :chinscratch: