- SONY TV Line-up 2011 -

Εξαρταται τι ορισμο δινει ο καθενας στο πραγματικοτητα. Βαλε αυτη την εικονα και πες μας αν το 8000:1 ισχυει η παει περιπατο.

http://i864.photobucket.com/albums/ab207/petasis/Calman/CloudingPatternWhite.png

Θες να προτείνεις νέο πάτερν μέτρησης της αντίθεσης;
Το ANSI δεν σου κάνει, ε;
Το ξέρω ότι σε ενοχλεί που η 9705 έχει την υψηλότερη ANSI αντίθεση από οτιδήποτε μπορείς να αγοράσεις σήμερα (εκτός από μεταχειρισμένη κούρο), αλλά τι να κάνουμε... Life is a b.tch που λένε και οι αγγλόφωνοι...

Όταν σου δίνει 300cd παράλληλα με 0,0cd μαύρο λόγω local dimming...λογικό δεν είναι;

Όταν σου δίνει 300cd παράλληλα με 0,0cd μαύρο λόγω local dimming...λογικό δεν είναι;

Αν θυμάμαι καλά, έχω αναρτήσει τις μετρήσεις. Και δεν νομίζω να μέτρησα 0 στην καρτέλα ANSI... :smile:

Θες να προτείνεις νέο πάτερν μέτρησης της αντίθεσης;
Το ANSI δεν σου κάνει, ε;
Το ξέρω ότι σε ενοχλεί που η 9705 έχει την υψηλότερη ANSI αντίθεση από οτιδήποτε μπορείς να αγοράσεις σήμερα (εκτός από μεταχειρισμένη κούρο), αλλά τι να κάνουμε... Life is a b.tch που λένε και οι αγγλόφωνοι...

Οντως για καποιον που βλεπει ολη μερα μια καρτελα με τετραγωνακια η 9705 εχει πολυ υψηλη αντιθεση. Την υψηλοτερη δεν ξερω αν εχει γιατι δεν μετρησα αλλες τηλεορασεις οπως την HX900 η την ΗΧ920 η την LEX8.

Στο συγκριτικο παρολα αυτα πατωσε βεβαια γιατι ειχε αλλα προβληματα και γιατι κριθηκε με πραγματικο υλικο και οχι test pattern.

Οντως για καποιον που βλεπει ολη μερα μια καρτελα με τετραγωνακια η 9705 εχει πολυ υψηλη αντιθεση. Την υψηλοτερη δεν ξερω αν εχει γιατι δεν μετρησα αλλες τηλεορασεις οπως την HX900 η την ΗΧ920 η την LEX8.

Στο συγκριτικο παρολα αυτα πατωσε βεβαια γιατι ειχε αλλα προβληματα και γιατι κριθηκε με πραγματικο υλικο και οχι test pattern.

Δηλαδή, δεν έχεις μετρήσεις, δεν ήσουν στο συγκριτικό, δεν ξέρεις πως συγκρίνεται με τις 900/920, αλλά κατηγορείς την αντίθεσή της, και μόλις δυσκολεύουν τα πράγματα γενικεύεις και γυρνάς στην ψηφοφορία του συγκριτικού. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση...

Αν δούμε το θέμα της αντίθεσης, η 9705 δεν πάτωσε, αλλά ήρθε δεύτερη. Σε αντίθεση πάτωσε η VT20.

Το θεμα ειναι με πραγματικο υλικο τι αντιθεση εχει μια τηλεοραση (και εικονα βεβαια) οχι σε καποιες καρτελες.

ΥΓ. Μια ψηφος θεωρειται καλο αποτελεσμα? Life is a bitch οντως...

Το θεμα ειναι με πραγματικο υλικο τι αντιθεση εχει μια τηλεοραση (και εικονα βεβαια) οχι σε καποιες καρτελες.

ΥΓ. Μια ψηφος θεωρειται καλο αποτελεσμα? Life is a bitch οντως...

Μα φυσικά, σε πραγματικό υλικό η αντίθεση του 8000:1 της καρτέλας γίνεται 80:1, ενώ το 4000:1 της καρτέλας γίνεται 40000:1. Το έχουν αυτό οι καρτέλες, λένε τα ανάποδα από το πραγματικό υλικό, και τις χρησιμοποιούμε για να κάνουμε πλάκα μόνο...

Το τι κάνει σε πραγματικό υλικό, το είπα 800 φορές (όσες και οι φωτογραφίες που ανέβασα). Και αυτές περιέργως συμφωνούν με τις καρτέλες...
Βέβαια, ξέρω ότι οι φωτογραφίες δεν είναι τόσο αξιόπιστες όσο οι ψηφοφορίες, και μάλιστα όσο λιγότερο μας βολεύουν, τόσο πιο αναξιόπιστες είναι...

Sunset+1.jpg

Βαλε για παραδειγμα αυτη την εικονα και πες μας τι αντιθεση μετρας στο φωτεινο τμημα (ηλιος) και στο σκοτεινο τμημα (φοινικες).

Ξαφνικα το υποτειθεμενο 8000:1 γινεται 800:1 , πολυ απλα γιατι τα λαμπακια εχουν συγκεκριμενο αριθμο. Οσο και να προσπαθησουμε να υπερβουμε τις αδυναμιες της τεχνολογιες θα τις βρισκουμε μπροστα μας.

Αυτο ισχυει ακομη και για την Toshiba Cell με τις 512 ζωνες.

Last edited:
Βαλε για παραδειγμα αυτη την εικονα και πες μας τι αντιθεση μετρας στο φωτεινο τμημα (ηλιος) και στο σκοτεινο τμημα (φοινικες).

Ξαφνικα το υποτειθεμενο 8000:1 γινεται 800:1 , πολυ απλα γιατι τα λαμπακια εχουν συγκεκριμενο αριθμο. Οσο και να προσπαθησουμε να υπερβουμε τις αδυναμιες της τεχνολογιες θα τις βρισκουμε μπροστα μας.

Αυτο ισχυει ακομη και για την Toshiba Cell με τις 512 ζωνες.

Ορίστε οι μετρήσεις:

Sunset1-Measurements.png

Αντίθεση 70, φωτεινότητα 42, αισθητήρας φωτός ανοιχτός, φως γύρω στα 5 nits στο δωμάτιο:

Το λευκό μέτρησε 138 cd/m2.

Το "μαύρο" στον κεντρικό φοίνικα (που ΔΕΝ έχει μαύρο εκεί, αλλά 6% κόκκινο) είναι 0.0367 (αντίθεση 3785:1).
Το μαύρο 2 φοίνικες πιο πέρα: 0.016/0.015 (αντίθεση 8682:1)
Κάτω στα φυλλώματα, το "μαύρο" μετρήθηκε 0.0228 (αντίθεση 6092:1).
Δίπλα από τα φυλλώματα, στην μαύρη μπάρα: 0.01 (αντίθεση 13891:1).
Μαύρη μπάρα δίπλα από το τελείωμα του φωτός, κάτω από τον κορμό του δέντρου 0.025 (όπου φαινόταν το "halo"): αντίθεση 5556:1.

Το 800:1, πού το βρήκες;

Αισθητήρας το σπεκτρο-φωτόμετρο ColorMunki που ως γνωστόν έχω...

Κατι δεν παει καλα με τις μετρησεις που μας δινεις. Η μαυρη μπαρα δεξια και αριστερα που βρεθηκε?

Φυσικά και κάτι δεν πάει καλά με τις μετρήσεις που σας δίνω. Είπαμε, όταν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με την θεώρηση που έχουμε, αλλάζουμε την πραγματικότητα...

Η εικόνα που ζήτησες, ήταν 16:9; Γιατί εγώ μια εικόνα 1024*768 βρήκα, και όταν την πρόβαλα σε μια 16:9 τηλεόραση, από το PC μου, με 1:1 pixel mapping, με το πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών των windows, ένα μυστήριο πράμα, έβαλε μπάρες δεξιά και αριστερά...

Και άσε, μεγάλη ατυχία λέμε... Η προσαρμογή του 4:3 σε 16:9 με μπάρες, κάνει τις μετρήσεις "κάτι να μην πάει καλά", ε;

Για πες, τι ακριβώς δεν πάει καλά;

Σε λίγο οι κατασκευαστές θα συνυπολογίζουν και το τρεμόπαιγμα των ματιών μας στα Hz της οθόνης :Banane0:

Πολύ καλή η φώτο πάντως :a0210:

Ασχέτως με το marketing και τα νούμερα, θα ´θελα να δω το Motionflow εν δράσει, μόνο του ή (ιδανικά) σε σύγκριση με υλοποιήσεις άλλων κατασκευαστών (Philips κ' Samsung κυρίως).

Last edited:
Νομιζω οτι θα ηταν καλο να βλεπαμε ενα συγκριτικο των δυο καλυτερων συστηματων κινησης σε LCD , δηλαδη Sony Motionflow εναντιον Samsung Motion Plus.

Πιστεύω ότι θα ήταν καλή ιδέα να το ενσωματώσουμε σε κάποια ''συγκέντρωση'' εάν γίνει.Μια HX920 και μια D8000 θα μας διαφώτιζαν :)

Το βασικό είναι να βρεθεί "δύσκολο" υλικό... Κάτι που να ζορίζει τουλάχιστον έναν αλγόριθμο, για να δούμε πως το χειρίζονται οι υπόλοιποι.