Sony W4500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Sony W4500 series 100Hz

Μετά από μία βδομάδα από την αγορά της Sony W4500 46' έχουμε και λέμε...

Τώρα θέλω βοήθεια από καποιον που έχει την ίδια τηλεόραση.Πρώτον, δεν μπορώ να αναγνωρίσω το Playstation 3 που έχω συνδέσει μέσω HDMI1 αν και παίζει κανονικά.Δεύτερον, πώς μπορώ να έχω και ήχο όταν συνδέσω το laptop μου μέσω VGA.Προσπάθησα να συνδέσω καλώδια ήχου από πίσω της tv με έξοδο από το μικρόφωνο του laptop αλλά ενώ έχω ήχο δεν έχω εικόνα ή και το αντίστροφο.Μαζι και τα δύο πώς γίνεται?Και τρίτον, ας μου πει κάποιος ρε παιδιά πως βρίσκω τα τρία διαθέσιμα ψηφιακά κανάλια.Το έψαξα αλλά μάταια.Κάτι κάνω σίγουρα λάθος.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.:a0210:
Για το 2ο θα συνδέσεις την έξοδο ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ του pc ΟΧΙ του μικροφώνου . Αν πάλι δε δουλέψει κοίτα την σύνδεση με την tv: Δώσε το σήμα με κάποιο μετροπέα RCA σε SCART.
To καλύτερο όμως είναι να στείλεις τον ήχο από το PC κατευθέίαν στον ενισχυτή για ασύγκριτα καλύτερο ήχο!
Για το 3ο Πήγαινε HOME - ψηφιακές ρυθμίσεις - Συντονισμός - Αυτόματος για να βρεις τα κανάλια.
Μετά κάθε φορά για να παρακολουθήσεις θα πατάς digital στο τηλεκοντρολ και analog για να επιστρέψεις στα αναλογικά.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!!!!!!!
ΚΑΛΕΣ ΘΕΑΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Έχει δοκιμάσει κανείς σύνδεση με ethernet?
Εκτός από περίπτωση αναβάθμισης τί άλλο μπορεί να προσφέρει αυτή η σύνδεση?
Επίσης αν πάρω Blue Ray για τον υπολογιστή αλλά το pc δεν έχει έξοδο HDMI - πως μπορώ να πάρω ανάλυση 1080 στην tv?

Re: Απάντηση: Sony W4500 series 100Hz

Για το τελευταίο σου ερώτημα.

Πάτησες στο τηλεκοντρόλ το κουμπάκι που λέει digital και δεν δείχνει τίποτα;

Έχω την εντύπωση ότι ψάχνω άδικα.Στην Κοζάνη που μένω νομίζω ότι δεν υπάρχει λήψη αυτών των καναλιών...

Πήρα το νέο μου Laptop αλλά έχω ένα προβληματάκι.Όταν το συνδέω με HDMI μου δείχνει μόνο το wallpaper και όχι την ταινία.Τι παίζει?Είμαι σίγουρος ότι κάποια πολύ απλή ρύθμιση είναι αλλά μου διαφεύγει τώρα.

Μηπως εχεις κανει extend αντι για clone mode και δεν εχεις μεταφερει την εικονα απο την κυρια οθονη (λαπτοπ) σε αυτην της τηλεορασεις?

Καλή χρονιά σε όλους.

Είμαι και εγώ κάτοχος εδώ και λίγες μέρες της 40w4500 και μπορώ να πώ οτι ειμαι ευχαριστημένος στην αγορά μου αυτή (1050 ευρώ μετρητά).

Προσπαθώντας να ρυθμίσω όσο το δυνατόν καλύτερα την τηλεόραση τελικά έκανα το λάθος και μπήκα στο service menu και μάλλον απο λάθος πείραξα κατι και τώρα η εικόνα ειναι γενικώς απαράδεκτη.

Βρήκα το reset το έκανα αλλα και πάλι δεν έχει την εικόνα που πρέπει.

Γνωρίζει κάποιος φίλος πώς μπορώ να κάνω εργοστασιακές ρυθμίσεις ?

Εχει στο μενου επιλογη factory default με την επιλογή (0) αλλα δίστασα να παω εκεί και να το πειράξω.

Σας ευχαριστώ και πάλι καλη χρονιά.

Αν μπορει κάποιος ας γράψει τις τιμές που έχει default το RGB ... εκει ειναι το πρόβλημά μου.
Για ενημέρωση αυτές βρίσκονται μέσα στο service menu ( I , 5 , Vol up , On/off )

white balance , πατάμε initialize και βλεπουμε τις τιμές.

Μπορεί να βλέπουμε 0 σε όλες τις τιμές αλλα δεν ειναι 0 μπορουμε να δουμε τις πραγματικές τιμές αν αλλαξουμε απο 0 σε 1 απο τις 4 που εχει παραπανω και θα δουμε οτι έχει τιμές μέσα.

Για ενημέρωση ψιλοέφτιαξα την εικόνα με τιμή για R = 130 , G = 135 , B = 135.

Αλλα θέλω τις εργοστασιακές εκεί.

Ευχαριστω και πάλι.

Μετά από πολύ ψάξιμο και τρέξιμο κατέληξα και τελικά αγόρασα και εγώ την 40w4500 την προηγούμενη βδομάδα. Την βρήκα στα Media Markt Κηφισού και Πέτρου Ράλλη. Την είχε σε τιμή 1099 αν και την πήρα λίγο φθηνότερα λόγω γνωστού και πληρωμής μετρητών. Η πλάκα είναι ότι το ίδιο κατάστημα επί της Καβάλας και Θηβών την είχε στα 1199 ευρώ, διαφορά τιμής που έχω παρατηρήσει και σε κάποια άλλα πράγματα που έχω πάρει στο παρελθόν.

Το κακό είναι ότι μέχρι στιγμής λόγω ταξιδιών και δουλειάς δεν έχω προλάβει να την ευχαριστηθώ ακόμα όσο θα ήθελα. Η πρώτη εικόνα είναι άκρως ικανοποιητική και σχετικά με το πρόβλημα που διάβασα πέρι clouding και bleeding κτλ. είμαι από αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα.

Επίσης θα πρέπει μόλις ανοίξει λίγο ο καιρός να αλλάξω κάποια πράγματα για να πετύχω όσο το δυνατόν πιο τέλειο τηλεοπτικό σήμα. Η υπάρχουσα κεραία είναι αρκετών χρόνων αλλά μου έδινε μέχρι πριν την αλλαγή της 25'' crt SONY πολύ καλό σήμα. Πλέον όμως το μέγεθος της καινούργιας τηλεόρασης βγάζει στο φως τις όποιες ατέλειες. Αρχικά λοιπόν σκέφτομαι να αλλάξω το καλώδιο της και αν δεν δω κάποια διαφορά να αλλάξω και την κεραία. Επειδή είμαι εντελώς άσχετος επί του θέματος για τι καλώδιο πρέπει να κοιτάξω και περίπου ποιο το κόστος ανά μέτρο?

Μηπως εχεις κανει extend αντι για clone mode και δεν εχεις μεταφερει την εικονα απο την κυρια οθονη (λαπτοπ) σε αυτην της τηλεορασεις?

Μάλλον...:idea:

Αν μπορει κάποιος ας γράψει τις τιμές που έχει default το RGB ... εκει ειναι το πρόβλημά μου.
Για ενημέρωση αυτές βρίσκονται μέσα στο service menu ( I , 5 , Vol up , On/off )

Μπορεί να βλέπουμε 0 σε όλες τις τιμές αλλα δεν ειναι 0 μπορουμε να δουμε τις πραγματικές τιμές αν αλλαξουμε απο 0 σε 1 απο τις 4 που εχει παραπανω και θα δουμε οτι έχει τιμές μέσα.

Ευχαριστω και πάλι.

Αν τα είδα σωστά είναι:
R 150
G 144
B 148
Όταν πειραματίζεσαι με το σερβις μενου και κάνεις ρυθμίσεις που δε σου πετύχουν μην πατάς αποθήκευση και αν σβήσεις την TV από το κουμπί ΟΝ-Οff πάνα στην ΤV τότε οι ρυθμίσεις επανέρχονται στην προηγουμενη κατάσταση.

Ευχαριστω και πάλι.
Αν τα είδα σωστά είναι:
R 150
G 144
B 148
Όταν πειραματίζεσαι με το σερβις μενου και κάνεις ρυθμίσεις που δε σου πετύχουν μην πατάς αποθήκευση και αν σβήσεις την TV από το κουμπί ΟΝ-Οff πάνω στην ΤV τότε οι ρυθμίσεις επανέρχονται στην προηγουμενη κατάσταση.

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου , νασαι καλα.

Αν τα είδα σωστά είναι:
R 150
G 144
B 148
Όταν πειραματίζεσαι με το σερβις μενου και κάνεις ρυθμίσεις που δε σου πετύχουν μην πατάς αποθήκευση και αν σβήσεις την TV από το κουμπί ΟΝ-Οff πάνω στην ΤV τότε οι ρυθμίσεις επανέρχονται στην προηγουμενη κατάσταση.

καλημερα φιλοι μου,
περιμενω εδω και καμποσο καιρο να αγορασω την 52 w4500 αλλα μου ειπαν οτι μετα την πρωτοχρονια θα ειναι διαθεσιμη. Τα τελευταια σχολια παντως για το προβλημα φωτισμου στις γωνιες αρχιζει και με βαζει σε σκεψεις για το αν αξιζει να δωσεις 2100e για μια tv που κατα πασα πιθανοτητα θα σου παρουσιασει αυτη την ατελεια.
Ισως να μπορει καποιος να δωσει τα φωτα του..

μα το θεμα ειναι οτι αυτο το προβλημα μπορει να στο βγαλει οποιαδηποτε lcd δεν πα να κανει και 4 χιλιαρικα αν δεν ειναι led local dimming ή πλασμα

Το λεω αυτο επειδη ειχα ως πρωτη επιλογη μου την TH-50PZ80E. :)

α οκ τοτε,η πλασμα δεν εχει τετοιο προβλημα,εχει ομως phosphor trails και η καταναλωση της ψήνει κοτοπουλο...

Μιας και ενδιαφερομαι για τη συγκεκριμένη αγορα, διαβαζα πριν λιγο στο Forum του Whathifi.com αναφορες κατοχων της 40W4500:
Οι 8 στους 10 περιπου αγορασαν προβληματικό προιον με εντονα blacklight και bleeding clouding effects, λιγοι απο αυτους καταφεραν να τα μειωσουν ή και να τα εξαλλειψουν αλλαζοντας τις ρυθμισεις.
Καποιοι αλλοι ανταλλαξαν την τηλεοραση με καινουρια πάλι ελαττωματική (μετα κάνανε εκ νεου ανταλλαγη!) ή μη ελαττωματική (οπότε και λύσανε το πρόβλημα).
Το συμπερασμα μου λοιπον ειναι πως το συγκεκριμενο μοντελο ειναι κατα κανονα προβληματικό, με τα 'καθαρα' κομματια να αποτελουν εξαιρεση, κατι το οποιο δεν ισχυει για το συνολο των LCD TV (αλλωστε πολλοι αναφερουν την προκατοχο της W4500, την εξισου δημοφιλη W4000 ως πολυ καλο και αξιοπιστο μοντελο.)
Το ρισκο λοιπον της αγορας της μοιαζει μεγαλο, ενω δεν γνωριζω κατα ποσο μπορει να γινει ανταλλαγη με νεο κομματι εδω στην Ελλαδα...