Sony W4500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Sony W4500 series 100Hz

ενω δεν γνωριζω κατα ποσο μπορει να γινει ανταλλαγη με νεο κομματι εδω στην Ελλαδα...
Εδω ειναι Ελλαδα και ως συνηθως,πλην ελαχιστων εξαιρεσεων,η αντιπροσωπειες δεν δειχνουν τετοια ευαισθησια.

Re: Sony W4500 series 100Hz

Αν θυμάμαι καλά από προηγούμενο post, η Sony Hellas θεωρεί το "θέμα" μέσα στα όρια του επιτρεπτού και δεν προχωράει σε αλλαγές. Έχει μιλήσει κανένας μαζί τους να τους ζορίσει να δούμε τι απάντησαν;;;

Απάντηση: Re: Sony W4500 series 100Hz

Αν θυμάμαι καλά από προηγούμενο post, η Sony Hellas θεωρεί το "θέμα" μέσα στα όρια του επιτρεπτού και δεν προχωράει σε αλλαγές. Έχει μιλήσει κανένας μαζί τους να τους ζορίσει να δούμε τι απάντησαν;;;
Δεν ειναι μονο θεμα SONY, πολλες lcd παρουσιαζουν το ιδιο προβλημα και οι αντιστοιχες αντιπροσωπειες δεν το αναγνωριζουν σαν βλαβη για να προχωρησουν σε αντικατασταση.
Τωρα εαν καποιος βρει τον τροπο να πετυχη κατι καλο ως προς την αντικατασταση τηλεορασης ας μας το πει,πραγμα που απο οτι φαινεται θα ηταν χρησιμο για αρκετους.

Εδώ και 3 ημέρες είμαι και εγώ ευτυχής κάτοχος μιας KDL-46W4500.

Όσον αφορά στις εντυπώσεις μου, μπορώ να πω ότι είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Είδα μέσω του HTPC μου, τις ταινίες KUNG FU PANDA & FANTASTIC 4 σε bluray και έπαθα την πλάκα μου όσον αφορά στην ποιότητα απεικόνισης και των χρωμάτων γενικά! Αρκετά ικανοποιημένος δηλώνω και στην παρακολούθηση αναλογικών προγραμμάτων επίγειας λήψης.

Όσον αφορά στο clouding, πράγματι υπάρχει σαν φαίνόμενο περιμετρικά της οθόνης και κυρίως στις γωνίες, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με προβλημάτησε-ενόχλησε ιδιαίτερα.

Απο ρυθμίσεις έβαλα αυτές που βρήκα εδώ σε ένα ξένο site.

Να πώ επίσης ότι τις ταίνίες τις είδα με το PowerDVD, και το refresh rate ρυθμισμένο απο την HD4870 που έχω στα 24Hz. To motionflow στο high και το film mode στο auto 1. Η κίνηση πάρα πολύ καλή χωρίς σπασίματα.

Τέλος, Α-Π-Ο-Λ-Α-Υ-Σ-Α και το NFS Undercover σε ανάλυση 1920x1080.

Να αναφέρω επίσης συγκριτικά με μια plasma PANASONIC 42'' που έχει ξάδερφος μου όπου είδα τις δύο ταινίες που προανέφερα, θα πω ότι δεν έχω να ζηλέψω απολύτως τίποτα, εκτός απο το απόλυτο μαύρο που προσφέρει. ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΥΓΑ!!! Για να δεις ταινία την μέρα στην plasma, πρέπει να κλείνεις και τις κουρτίνες -bye- και σε επίγεια λήψη, η SONY παίζει καλύτερα κατά την ταπεινή μου γνώμη και έχει και ένα σκασμό ρυθμίσεις και καλούδια σε σχέση με την PANASONIC, γρήγορο ζαπινγκ και το βασικότερο, έχει κουμπί εναλλαγής μεταξύ δύο καναλιών :BDGBGDB55:

Απάντηση: Sony W4500 series 100Hz

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους:4624:.

Καλορίζικες και καλοθέατες σε όσους πήραν πρόσφατα TV!

Εδώ και 2 εβδομάδες «βλέπω» και εγώ επιτέλους σε μια 52W4500 και είμαι σε γενικές γραμμές πολύ ευχαριστημένος.
Η αλήθεια είναι ότι ήλπιζα να έχει λίγο καλύτερο μαύρο (δεν έχει το μαύρο της 956 σε καμιά περίπτωση) και δυστυχώς πρέπει να αναφέρω ότι το clouding είναι ορατό ακόμα και με ευκρίνεια στο 2 ή στο 1 τιμές οι οποίες δεν με ικανοποιούν έτσι κιʼ αλλιώς αφού η εικόνα γίνεται απαράδεκτα (για μένα) «ψόφια» σε τιμές της ευκρίνειας κάτω του 3 (προς το παρών την έχω ρυθμισμένη στο 4).
Τα «νέφη» καταλαμβάνουν ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος της οθόνης, εκτός δηλ. του κέντρου και της άνω αριστερής γωνίας.
Παρʼ όλα αυτά όμως πρέπει να πω ότι το φαινόμενο δεν είναι ενοχλητικό αφού μόνο στα πολύ σκοτεινά κάδρα γίνεται αντιληπτό και πάλι μόνο από τους υποψιασμένους. Θα ανεβάσω όμως και μερικές φωτό με την πρώτη ευκαιρία για να κρίνετε και μόνοι σας (όσο είναι δυνατό βέβαια μέσα από μια φωτογραφία).
Στα ψηφιακά προγράμματα δεν θα έλεγα ότι έμεινα ενθουσιασμένος, ενώ για αναλογικά δεν μπορώ να κρίνω ακόμη αφού προς το παρόν χρησιμοποιώ μια εσωτερική κεραία με χάλια σήμα. Αφήνει όμως την εντύπωση (με ψάξιμο της κεραίας) ότι μπορεί να παίξει πολύ καλά!
Σε θέαση ταινιών DVD (με up scaling στα 1080p) η εικόνα είναι απλώς καταπληκτική. Με «έφτιαξε» τόσο πολύ που έστησα αμέσως και σύστημα 6,1 μέσα στο υπνοδωμάτιο (μιλάμε πάντα για υπνοδωμάτιο και θέαση στα 3 μέτρα!). Δεν νομίζω να ξαναπατήσω σε κινηματογράφο για τα επόμενα χρόνια!
Στο θέμα του gaming οι εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές με το μεγάλο ατού βέβαια να είναι οι 52 ίντσες. Το παιχνίδι βέβαια που πήρα μαζί με τη κονσόλα δώρο παίζει στα 720p και σίγουρα δεν αναδεικνύει όλες τις δυνατότητες της TV. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορώ πλέον να ξαναγυρίσω στο PS2 μετά από μια τέτοια εμπειρία. Το input lag είναι ανύπαρκτο για όσους ενδιαφέρονται!
Δυστυχώς το μοναδικό δισκάκι blue ray που είχα και το φύλαγα γιʼ αυτήν την περίσταση εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πάνω στην μετακόμιση και δεν μπορώ να σας πω προς το παρών τίποτα στο θέμα αυτό, αν και πιστεύω ότι εδώ είναι και όλα τα λεφτά…:bsanta:

Last edited:

Μολις πριν απο λιγο μιλησα με το σερβις τους και δεν ξερουν καν τι προβλημα ειναι αυτο[clouding, τι ειναι αυτο;], ποσο μαλλον να καλυπτεται απο εγγυηση!
Για τα μπαζα εναι:violent-smiley-030:

Υποσχέθηκα φωτό, ορίστε λοιπόν:

Πρώτα μία φωτογραφία της TV σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (χωρίς φλας φυσικά) για να αναδεικνύεται καλύτερα η οθόνη. Εδώ θέλω να σας δείξω ότι σε φωτεινές εικόνες είναι σχεδόν αδύνατο να παρατηρήσεις clouding, παρ’ όλο που το buck light εδώ έχει μια πολύ μεγάλη τιμή (δεν θυμάμαι πόσο πάντως πάνω από 6) και παρόλο που υπάρχουν και οι μαύρες μπάρες στα πλάγια (όπου εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο μέρος του φαινομένου):

attachment.php

Και εδώ δύο φωτογραφίες με φόντο το απόλυτο μαύρο (λέμε τώρα…), για να φανεί η «συννεφιά». Επισημαίνω εδώ, ότι τις φωτό τις πείραξα λίγο, ψηφιακά ώστε να αναδειχτούν καλύτερα τα συννεφάκια μας και σε καμιά περίπτωση δεν υπονοώ ότι αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα, η οποία σίγουρα είναι λίγο ποιο ήπια. Άλλωστε καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι εικόνες που παίρνουμε στο μόνιτόρ μας εξαρτούνται άμεσα από την κατασκευή του (του μόνιτορ) και κυρίως από τις ρυθμίσεις του. (Απεικόνιση πλησιέστερη της πραγματικότητας θα μπορούσε να γίνει μόνο σε έντυπη μορφή και πάλι μετά από πολλούς πειραματισμούς).

attachment.php

attachment.php

Να πω και σκέψη :idea: που μου ήρθε μόλις τώρα και αν θέλετε ρίξτε ντομάτες…

Όλοι μας θα έχει τύχει να πιέσουμε κατά λάθος μια οθόνη LCD (TFT) και στο σημείο επαφής να γίνεται τις «τρελής» μέσα στην οθόνη…
Λέω λοιπόν μήπως τα σημεία που εμφανίζουν συννεφάκια που είναι συνήθως περιφερικά και σε γωνίες, έχουν να κάνουν με τη συναρμολόγηση του πάνελ και του πόσο σφιχτά (βλέπε πίεση) είναι προσαρμοσμένο στο σασί σε γωνίες κτλ.?
Λέω μήπως?
Καλά μη βαράτε…:slapface::damnyou:

Re: Απάντηση: Sony W4500 series 100Hz

Να πω και σκέψη :idea: που μου ήρθε μόλις τώρα και αν θέλετε ρίξτε ντομάτες…

Όλοι μας θα έχει τύχει να πιέσουμε κατά λάθος μια οθόνη LCD (TFT) και στο σημείο επαφής να γίνεται τις «τρελής» μέσα στην οθόνη…
Λέω λοιπόν μήπως τα σημεία που εμφανίζουν συννεφάκια που είναι συνήθως περιφερικά και σε γωνίες, έχουν να κάνουν με τη συναρμολόγηση του πάνελ και του πόσο σφιχτά (βλέπε πίεση) είναι προσαρμοσμένο στο σασί σε γωνίες κτλ.?
Λέω μήπως?
Καλά μη βαράτε…:slapface::damnyou:
Δεν βαράμε... ΔΕΡΝΟΥΜΕ !!! :flipout:
και τις ντοματες τις θελουμε γιατί ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ αυτή την εποχή ... :-) -bye-

H άποψή σου ειναι πολυ σωστη και λογική... Μάλιστα, καποιοι κατοχοι άλλων μοντέλων LCD,σε ελληνικα και ξενα φόρουμ, υποστήριζαν φανατικά ότι το φαινόμενο Clouding/backlight bleeding στις LCD τους μειώνεται δραματικά όταν χαλαρώνουν ελαφρώς τις 4 βίδες από πίσω που συγκρατουν το πανελ επανω στο πλαστικό....

Κάποιοι άλλοι πάλι λενε ότι με "ελαφρύ μασαζ" με το δάχτυλο στα "προβληματικά" σημεία, και πάλι διορθώνεται το φαινόμενο σε μαγάλο βαθμό...

Προσωπικά, ΔΕΝ εχω δοκιμασει τίποτα από τα παραπάνω και δεν μπορω να εκφέρω άποψη...
Η δικη μου LCD (LG47lg7000) έχει πολύ ελάχιστο clouding στις γωνίες που ΔΕΝ με ενοχλεί καθόλου , οπότε την αφήνω όπως είναι ....:grandpa:

Last edited:

Ουφ τη γλίτωσα…:cool4:

Πάντως αν δεν με ανησυχούσε η εγγύηση θα την έκανα την αμαρτία :AFADF0: με το κατσαβίδι… παρ’ όλο που τα συννεφάκια μου δεν με ενοχλούν και ιδιαίτερα!

Ουφ τη γλίτωσα…:cool4:

Πάντως αν δεν με ανησυχούσε η εγγύηση θα την έκανα την αμαρτία :AFADF0: με το κατσαβίδι… παρʼ όλο που τα συννεφάκια μου δεν με ενοχλούν και ιδιαίτερα!
Kάνε πρώτα την αμαρτία με το "μασάζ" και μετά αυτήν με το κατσαβίδι....

Μην την βάζεις από την αρχή στα δύσκολα και είναι και πρωτάρα...:flipout::flipout::flipout:

(sorry για το offtopic)

Μάλιστα, καποιοι κατοχοι άλλων μοντέλων LCD,σε ελληνικα και ξενα φόρουμ, υποστήριζαν φανατικά ότι το φαινόμενο Clouding/backlight bleeding στις LCD τους μειώνεται δραματικά όταν χαλαρώνουν ελαφρώς τις 4 βίδες από πίσω που συγκρατουν το πανελ επανω στο πλαστικό....

Κάποιοι άλλοι πάλι λενε ότι με "ελαφρύ μασαζ" με το δάχτυλο στα "προβληματικά" σημεία, και πάλι διορθώνεται το φαινόμενο σε μαγάλο βαθμό...

:grandpa:[/quote]

Εγω που τα δοκίμασα όλα αυτά - όπως και το τρίψιμο με πανάκι-
... δεν δούλεψε τίποτα !

ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΑΣΩ 1000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ "ΣΥΝΝΕΦΑΚΙΑ" !!!

Στο μαγαζι αν πεις δεν γουσταρω την τηλεοραση θελω αλλη δεν μπορεις να την πας πισω??εδω ως και τα λεφτα μπορεις να παρεις πισω δεν θα μπορεις να απαιτησεις να στην αλλαξουν

ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΑΣΩ 1000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ "ΣΥΝΝΕΦΑΚΙΑ" !!!

Στο μαγαζι αν πεις δεν γουσταρω την τηλεοραση θελω αλλη δεν μπορεις να την πας πισω??εδω ως και τα λεφτα μπορεις να παρεις πισω δεν θα μπορεις να απαιτησεις να στην αλλαξουν

Εντός 14 ημερών και εφόσον δεν έχεις πειράξει την συσκευασία του προιόντος. Άπαξ και την βγάλεις από το κουτί, καμία αλλαγή δεν γίνεται δεκτή. Εκτός κι αν το προιόν είναι προβληματικό. Στην προκειμένη περίπτωση η Sony δεν θεωρεί το clouding πρόβλημα και δεν δέχεται τις τηλεοράσεις ως ελλατωματικές.

Οσο περναει ο καιρος και βλεπω καινουργια posts για το clouding/bleeding και ολα τα υπολοιπα για την σειρα W4500, τοσο απομακρυνομαι απ την αγορα της.
Ειναι μακραν η ακριβοτερη 50-52" και απ οτι καταλαβα δεν αξιζει 2100ε για την αγορα της.
H 50" lg7000 ειναι στη μιση τιμη κυριολεκτικα.
ελεος δλδ :)

Προσωπικά, ΔΕΝ εχω δοκιμασει τίποτα από τα παραπάνω και δεν μπορω να εκφέρω άποψη...
Η δικη μου LCD (LG47lg7000) έχει πολύ ελάχιστο clouding στις γωνίες που ΔΕΝ με ενοχλεί καθόλου , οπότε την αφήνω όπως είναι ....:grandpa:

Μεχρι τωρα ηξερα οτι θελει δαχτυλο αλλο πραγμα....αχαχαχα βρε που φτασαμε και μασαζ στη TV να κανουμε...:grinning-smiley-043

Μάλιστα, καποιοι κατοχοι άλλων μοντέλων LCD,σε ελληνικα και ξενα φόρουμ, υποστήριζαν φανατικά ότι το φαινόμενο Clouding/backlight bleeding στις LCD τους μειώνεται δραματικά όταν χαλαρώνουν ελαφρώς τις 4 βίδες από πίσω που συγκρατουν το πανελ επανω στο πλαστικό....
Link και φωτογραφίες πριν και μετά υπάρχει?

Το μασαζάκι ενδείκνυται για κολλημένα pixels, τώρα κάνει και για backlight bleeding?
Εγώ λέω να τις ποτίσουμε φραπελιά! :flipout:

Last edited:

Μίλησα με τον εξουσιοδοτημένο τεχνικό της Sony για την Θράκη και την Παρασκευή που με είπε ότι θα έρθει να δει τη δική μου θα του θέσω τις απόψεις αυτές. Εννοείται θα σας ενημερώσω για οτιδήποτε.
Δεν ξέρω αν η Sony Hellas γνωρίζει τι είναι το "backlight bleeding", οι τεχνικοί της πάντως το γνωρίζουν και το επεξηγούν κανονικότατα στους πελάτες.

Μπορεί κάποιο απο τα παιδιά τα οποία αναφέρουνε ότι έχουνε πρόβλημα με το clouding/bleeding στην W4500 που έχει ώστε να καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος;

Και εγώ έχω στην δικιά μου clouding/bleeding αλλά ακόμη και με το baklight στο μισο, μπορώ να πω δεν είναι και ΤΟΣΟ ενοχλητικό όσο μερικοί γράφουν εδώ.

Θα ήθελα να δω κάποιες φωτο πάντως. Θα ανεβάσω και εγώ κάποια στιγμή δικές μου.