Sony W4500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Sony W4500 series 100Hz

Δεν γνωρίζω κανένα κατασκευαστή LCD που να αλλάζει τηλεόραση λόγω clouding ή γενικά για οποιαδήποτε ανομοιομορφία.
Εγώ γνωρίζω...

Πρώτη και καλύτερη η LG (που αλλαξε αμεσως LCD γνωστου μου με αντιστοιχο προβλημα - λιγοτερο εμφανες απο αυτο του φιλου στις φωτογραφιες)

Δευτερη η Samsung που μας αλλαξε μια Α656 στο γραφειο που δουλευω , λογω ανομοιομορφιας στα χρωματα και backlight bleeding (εκει χρειαστηκε λιγο παραπανω προσπαθεια απο επαγγελματια calibrator που τους μιλησε με ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ επιχειρηματα και έτσι πείστηκαν...)

Και εχω ακουσει και αλλες περιπτωσεις με Sharp και Philips πιο παλιά...

Υ.Γ. Για να ΜΗΝ παρεξηγηθώ, μιλάω για προβλήματα τρανταχτά που να βγαζουν ματι και οχι για κατι ανεπαίσθητο που λίγο-πολύ όλες οι LCD έχουν... :grandpa:

μα το 6 δεν ειναι τιμη που χρεισιμοποιούμε.Μπορεις να βγαλεις φωτο με ρυθμιση στο min και 2?αυτες ειναι τιμες νορμαλ για το backlight

Απάντηση: Re: Sony W4500 series 100Hz

Έχει δοκιμάσει κανείς σύνδεση με ethernet?
Εκτός από περίπτωση αναβάθμισης τί άλλο μπορεί να προσφέρει αυτή η σύνδεση?
Επίσης αν πάρω Blue Ray για τον υπολογιστή αλλά το pc δεν έχει έξοδο HDMI - πως μπορώ να πάρω ανάλυση 1080 στην tv?

Μόνο αν βρείς καλώδιο VGA σε DVI ή HDMI. Περιττό να πω πως πρέπει και η κάρτα γραφικών σου να υποστηρίζει αυτή την ανάλυση (μάλλον αυτή που έχεις δεν την υποστηρίζει γιατί αλλιώς θα είχε ήδη έξοδο ).

Να μην ξεχνάμε όμως, πως σε όλους τους τύπους πάνελ LCD (πέραν των SPVA), το μαύρο είναι πιο φωτεινό από τα "σύννεφα" των ανωτέρω φωτογραφιών... -bye-

Re: Απάντηση: Re: Sony W4500 series 100Hz

Μόνο αν βρείς καλώδιο VGA σε DVI ή HDMI. Περιττό να πω πως πρέπει και η κάρτα γραφικών σου να υποστηρίζει αυτή την ανάλυση (μάλλον αυτή που έχεις δεν την υποστηρίζει γιατί αλλιώς θα είχε ήδη έξοδο ).

vga σε vga το ίδιο δεν είναι?

Σε μαγαζι που την δοκιμασα εβαλα την ευκρινεια στο τερμα, το 7 νομιζω ειναι ,δεν ειχε ουτε clouding ουτε bleeding ή δεν ειναι τοσο ορατο οσο λενε,

Σε μαγαζι που την δοκιμασα εβαλα την ευκρινεια στο τερμα, το 7 νομιζω ειναι ,δεν ειχε ουτε clouding ουτε bleeding ή δεν ειναι τοσο ορατο οσο λενε,

Το 10 είναι η ανώτατη τιμή, νομίζω, αλλά έτσι κι’ αλλιώς για να δεις συννεφάκια πρέπει να είσαι σε σκοτεινό δωμάτιο και επιπλέον η εικόνα που παίζει στην τηλεόραση να είναι κατάμαυρη!
Γι’ αυτό και λέμε ότι σε νορμάλ συνθήκες, θα το δει μόνο αυτός που ξέρει τι περιμένει να δει και που ακριβός, και αυτό με δυσκολία.
Με λίγα λόγια ο ανυποψίαστος θεατής δεν θα δει, ποτέ, τίποτα! :stupido2:

Re: Απάντηση: Re: Sony W4500 series 100Hz

Γι’ αυτό και λέμε ότι σε νορμάλ συνθήκες, θα το δει μόνο αυτός που ξέρει τι περιμένει να δει και που ακριβώς, και αυτό με δυσκολία.
Με λίγα λόγια ο ανυποψίαστος θεατής δεν θα δει, ποτέ, τίποτα! :stupido2:
Ναι, αλλα ξεχναμε ολοι μας, ότι ΟΠΟΙΟΣ καταληξει να παρει αυτη την TV (η οποία δεν ειναι και ό,τι φθηνοτερο κυκλοφορει - αντιθετως μαλιστα) ΔΕΝ θα ειναι ανυποψίαστος θεατής....:grandpa:

Πολύ απλά, αυτή η τηλεόραση ΔΕΝ προορίζεται για την γιαγιά μου ή για καποιον που αγοραζει απλα μια TV για να κανει τη δουλειά του, αλλά για κάποιον που θα έχει ψαχτεί πολύ και θα έχει διαβάσει ΟΛΑ τα αντίστοιχα threads εδώ ή σε άλλα μέρη, οπότε και θα ξέρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι και πως πρέπει να δει...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony W4500 series 100Hz

Ναι, αλλα ξεχναμε ολοι μας, ότι ΟΠΟΙΟΣ καταληξει να παρει αυτη την TV (η οποία δεν ειναι και ό,τι φθηνοτερο κυκλοφορει - αντιθετως μαλιστα) ΔΕΝ θα ειναι ανυποψίαστος θεατής....:grandpa:

Πολύ απλά, αυτή η τηλεόραση ΔΕΝ προορίζεται για την γιαγιά μου ή για καποιον που αγοραζει απλα μια TV για να κανει τη δουλειά του, αλλά για κάποιον που θα έχει ψαχτεί πολύ και θα έχει διαβάσει ΟΛΑ τα αντίστοιχα threads εδώ ή σε άλλα μέρη, οπότε και θα ξέρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι και πως πρέπει να δει...-bye-

Συμφωνώ μαζί σου, ότι αυτό ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις.
Σίγουρα κάποιος αγοραστής με ανησυχίες που δεν αποκλείεται να περάσει και μια βόλτα από το φόρουμ μας, σίγουρα μετά απ’ αυτό μόνο ανυποψίαστος δεν θα ονομαζόταν!
Υπάρχουν όμως και διαφορετικές περιπτώσεις, και σου αναφέρω μία μόνο και μόνο επειδή το έφερε η κουβέντα:
Στον χώρο όπου εργάζομαι έμαθα από συνάδελφο ότι φίλος του αγόρασε στις γιορτές μεγάλη flattv.
Του είχε κάνει εντύπωση το μέγεθος και όπως ήταν φυσικό μου τράβηξε και μένα το ενδιαφέρον. Τον πέρασα λοιπόν από μια μικρή ανακρισούλα απ’ την οποία βγήκαν τα εξής συμπεράσματα:
Ο φίλος του συναδέρφου είχε αγοράσει την LE 55 A 956 με 2800 ε από γνωστό μεγάλο κατάστημα.
Αμέσως το πρώτο που φαντάστηκα ήταν ότι μπορεί και να είναι κάποιος συμφορουμίτης. Αυτό που έμαθα όμως ήταν ότι στην πραγματικότητα είχε προτιμήσει το συγκεκριμένο μοντέλο απλός και μόνο λόγο της καταπληκτικής ,όπως θεώρησε, έκπτωσης-προσφοράς που του είχαν κάνει, αφού η αρχική τιμή ήταν 3500. Μόνο γι’ αυτό μάλλον! Γιατί έμαθα ότι ούτε ασχολείται με το χώρο, ούτε με ταινίες ψάχνεται, ούτε παιχνίδια, ούτε υπολογιστή έχει στο σπίτι. Σήμερα έμαθα ότι σκέφτεται μήπως αγοράσει και ένα bluerayplayerαφού η τηλεόραση το υποστηρίζει…… :flipout:

Πες του να παρει και ενα PS3 και ας ΜΗΝ παιζει παιχνίδια...

Κι αυτο το υποστηριζει επίσης...:flipout::flipout::flipout:

(περα απο την πλακα παντως, αυτο ειναι μια μεμονωμενη περίπτωση.... Και προφανώς ο συγκεκριμενος καταναλωτης θα ηταν "ματσωμενος" αφου χαλασε 2800 για TV χωρις να ξερει για τι ακριβως προορίζεται .... 'Η προφανώς θα την ειδε στο κατάστημα να παίζει Blu-ray και εντυπωσιάστηκε απο την εικόνα νομίζοντας "ως άσχετος" ότι θα έχει την ίδια εικόνα και στο αναλογικό τηλεοπτικό σήμα..):grandpa:

Ξερω και αλλη μια τέτοια περιπτωση ενος φιλου γνωστου μου που ηταν ΑΣΧΕΤΟΣ με βιντεοπροβολείς, και αγόρασε για πρώτο του προβολέα τον JVC HD1 επειδή τον είχε βρει στη Γερμανια που πηγε ταξιδι στα 3800, όταν εδώ στην Ελλάδα που ρώτησε τότε είχε λίγο πάνω από 5000 ευρώ!
Στην αρχη να φανταστείς, τον είχε βάλει να παίζει σε ενα πλαστικο πανακι με τρίποδο (1,50 Χ 1,50) των 50 ευρώ από αυτά που πουλάει το Πλαίσιο... :flipout:

Last edited:

Για να συνεχίσω και εγώ ... έχω δεί στα περισσότερα σπίτια γνωστών (που δεν γνωρίζουν και δεν ψάχνονται) flat καινούργιες τηλεοράσεις να "παίζουν" σε vivid mode και να είναι ενδουσιασμένοι με το αποτέλεσμα. Σε κάποιες περιπτώσεις που προσπάθησα να τους δείξω κάποιες άλλες ρυθμίσεις πιο φυσικές...τις απέριψαν χωρίς συζήτηση. Έχω την αίσθηση ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου δεν ψάχνει παραπάνω απο αυτό που έχει default ρύθμιση ο κατασκευαστής ... και όχι μόνο δεν ψάχνει αλλά αντιδρά και σε οτιδήποτε διαφορετικό. Να μην συζητήσω για τους άσχετους που ψωνίζουν ακριβά για να το "δείχνουν" και όχι για να το απολαμβάνουν οι ίδιοι.

Vivid και wide (ουτε καν smart) σε 4:3 καναλια για να γεμιζει και η οθονη...

Μα πως χοντρυνε ετσι ο Ευαγγελατος!

Last edited:
Απάντηση: Sony W4500 series 100Hz

εδω..πηγα σε γνωστο μαγαζι και τσεκαροντας καποιες τηλεορασεις που ητανε σε δυναμικη και φουλ στα χρωματα θελοντας να δω πως παιζουν σε πιο σωστες ρυθμισεις αρχιζα να της αλλαζω απο το μενου..αμεσως με φωναξε ο υπαλληλος να μην τις πειραζω και πηγε και της εκανε παλι ολες δυναμικη και φουλ εντονα χρωματα! και ολοι απο πισω..ααα οοο τι ωραια παιζουν!!!

Παντως αυτη η καθετη πτωση τιμης της w4500 δεν θυμαμαι να εχει ξαναγινει με τη sony!

εδω..πηγα σε γνωστο μαγαζι και τσεκαροντας καποιες τηλεορασεις που ητανε σε δυναμικη και φουλ στα χρωματα θελοντας να δω πως παιζουν σε πιο σωστες ρυθμισεις αρχιζα να της αλλαζω απο το μενου..αμεσως με φωναξε ο υπαλληλος να μην τις πειραζω και πηγε και της εκανε παλι ολες δυναμικη και φουλ εντονα χρωματα! και ολοι απο πισω..ααα οοο τι ωραια παιζουν!!!

Εμ κι εσυ τι ηθελες να μπλεχτεις?
Ασε τον επιστημονα να τις ρυθμισει...:lehrer:

παντως επρεπε να επιμεινεις.Γι αυτον ακριβως το λογο βρισκονται τα μοντελα επιδειξης εκει περα.Ακομα και το calibration επιδειξη λειτουργιας θεωρειται.Κι εμενα μου κανουν το βαρυ πεπονι συνηθως διοτι βαριουνται που ζουν

Εγω παντως στο mediamark της αλλαξα τα "φωτα" και δεν βγαλαν αχνα!

Έχει παρατηρήσει κάποιος κάτοχος του μοντέλου αν στην αλλαγή των καναλιών κάνει η φωτεινότητα ένα τρεμόπαιγμα για 1-2 δευτερόλεπτα;

Έχει παρατηρήσει κάποιος κάτοχος του μοντέλου αν στην αλλαγή των καναλιών κάνει η φωτεινότητα ένα τρεμόπαιγμα για 1-2 δευτερόλεπτα;

Έχω την εντύπωση (θα το τσεκάρω) ότι όταν αλλάζω από μια είσοδο σε άλλη πχ. από HDMI 1 σε HDMI 2 ή μετά σε TV κάνει μια ακαριαία αλλαγή στην φωτεινότητα.
Στη δικιά μου περίπτωση, πτώση της φωτεινότητας.
Στην αρχή σκέφτηκα ότι έχει κάποια σχέση με το economymodeπου την έχω βάλει αλλά μάλλον έχει να κάνει με την μετάβαση που κάνει από τις defaultρυθμίσεις στις ρυθμίσεις που έχω κάνει εγώ και που είναι σαφώς ποιο χαμηλές σε φωτεινότητα από τις default.
Βέβαια αυτά είναι εικασίες…:hmmmm2:

Εμ κι εσυ τι ηθελες να μπλεχτεις?
Ασε τον επιστημονα να τις ρυθμισει...:lehrer:

παντως επρεπε να επιμεινεις.Γι αυτον ακριβως το λογο βρισκονται τα μοντελα επιδειξης εκει περα.Ακομα και το calibration επιδειξη λειτουργιας θεωρειται.Κι εμενα μου κανουν το βαρυ πεπονι συνηθως διοτι βαριουνται που ζουν

Ακριβώς! Οι τηλεοράσεις στα ράφια βρίσκονται για να τις βλέπει ο κόσμος σε λειτουργία πριν αποφασίσει να τις αγοράσει. Δεν παίρνουμε τσίχλες, αγοράζουμε κάτι που κάνει αρκετές εκατοντάδες ευρώ (στη χειρότερη) και πρέπει να απαιτούμε να κάνουμε όποιο έλεγχο θέλουμε. Αν μάλιστα μιλάμε για ψαχμένο χρήστη, καλό θα ήταν να μιλάμε αν μας πετάνε καμία παρόλα... Τι να το κάνω ρε φίλε το μηχάνημα σε vivid settings, αφού έτσι δε θα δω ποτέ; Να δω πως δείχνει θέλω...

To shop mode εχει ως λογο υπαρξης (μετα απο μαρκετιστικες μελετες) να προσελκυσει το ματι αναμεσα στις υπολοιπες τηλεορασεις στο καλοφωτισμενο κατα κανονα καταστημα.

Στο vivid απ'την αλλη βρισκω ως μονη χρησιμοτητα το να εντυπωσιαστει προσωρινα (ή μεχρι τελος παντων να αντιληφθει ποσο λαθος βλεπει) ο "ασχετος" που την βλεπει για πρωτη φορα σε λειτουργια.

Τελος wide επιλογη σε 4:3 προγραμμα θα επρεπε να τιμωρειται δια νομου, να κλειδωνει η TV ή κατι τετοιο...