Sony W805A/7A: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Sony W805/7: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αγαμέμνων δες λίγο εδώ τα specs,δεν είναι όλα των ίδιων προδιαγραφών...http://www.panelook.com/modelsearch...type_category=&rohs_compliance=&button=Search

Όταν υπάρχει περιβάλλοντας φωτισμός τότε κρύβεται το όχι καλό μαύρο των ips.Δεν παρακολουθούν όλοι με εντελώς κλειστά φώτα.

[fullhd.gr]...Συνθήκες Θέασης...http://www.fullhd.gr/tips/item/2848-συνθήκες-θέασης.html

Αυτες οι τυποποιημενες αντιθεσεις δε μου λενε κ πολλα,εγω μενω σε αυτα που μετρανε στα review κ σε αυτα που εχω δει με τα ματια μου σε σπιτια γνωστων κ φιλων
οτι βελτιωνεται η κατασταση με ανοιχτα φωτα,βελτιωνεται
αλλα κ παλι η διαφορα με ενα spva βγαζει ματια
μονο σε εκθεσεις καταστηματων η εξωτερικους χωρους αμβλυνεται η διαφορα

Μάτια βγάζουν οι plasma , για τον απαιτητικό χρήστη, μαύρο,αντίθεση,γωνίες θέασης,κίνηση.Σωστή σχεδίαση από την αρχή.

Και σε εμενα εχει clouding(και πια lcd led δεν εχει?)αλλα ειναι σε ανεκτα ορια!!εσενα το συγκεριμενο φαινομενο σου εμφανιζετε και την ημερα?η μονο κυριως τις βραδυνες ωρες?Η τηλεοραση εχει ετοιμη εφαρμογη με youtube στο μενου της.

Θα παρατηρήσω αύριο και θα σου στείλω.

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι μεταξύ της w805 και της panasonic ET60 ή FT60 σε 42 ίντσες. Δυστυχώς την 805 δεν την εχω δει αλλά είδα την 685Α της sony η οποία μου φάνηκε καλύτερη από την panasonic τόσο στο 3D όσο και σε τηλεοπτικό σήμα (ποδοσφαιρο). Ποια είναι η γνώμη σας? Η w805 διαθέτει local dimming ή ρύθμιση βάθους 3D ή DLNA (όχι WiDi)? Επίσης ποια η πραγματική της συχνότητα? 100 ή 50Hz
Ευχαριστώ

:music-smiley-005:
Και σε εμενα εχει clouding(και πια lcd led δεν εχει?)αλλα ειναι σε ανεκτα ορια!!εσενα το συγκεριμενο φαινομενο σου εμφανιζετε και την ημερα?η μονο κυριως τις βραδυνες ωρες?Η τηλεοραση εχει ετοιμη εφαρμογη με youtube στο μενου της.

Το φαινόμενο clouding δεν λαμβάνει χώρο την ημέρα. Οπότε αυτό που βλέπω στο σκοτάδι είναι κλασσικό για IPS panel. Άρα δε συντρέχει λόγος για αντικατάσταση.
Πλέον που τη δούλεψα την τηλεόραση (3D,συνδεσιμότητα με android smartphone,ιντερνετ κτλ) δεν υπάρχει περίπτωση να μετανιώσω για την αγορά της. Ειδικά ότι βλέπω από το κινητό μου στο youtube,με ένα κουμπάκι το μεταφέρω σε δευτερόλεπτα στη τηλεόραση. Φοβερή ευκολία,διότι το youtube της tv είναι για πέταμα. Επίσης μπορώ και χρησιμοποιώ το κιν μου ως ποντίκι και πληκτρολόγιο για τον παγκόσμιο ιστό στην αντίστοιχη εφαρμογή της τηλεόρασης. Όλα αυτά και άλλα φαντάζομαι που δεν έχω ανακαλύψει,ανεβάζουν κατά πολύ τις μετοχές της αγοράς μου. Επίσης ΕΥΤΥΧΏΣ που δεν πήρα τη 42αρα. Ακόμη θα έκλεγα.. η 47 ίντσες που πήρα στη (φοβερή) τιμή των 699 ευρώ (+ένα πακέτο σταθερού/ινετρνετ) είναι απλά ως μέγεθος μια χαρά. Για "φοβερό" μέγεθος (στο χώρο μου) θα ήθελα μια 50αρα και αν είχα μεγαλύτερο χώρο,ακόμα μεγαλύτερη από 50''..
Ευχαριστώ που επιμείνατε να επιλέξω τη 47αρα. :fahne90:

Last edited:

Το φαινόμενο clouding δεν λαμβάνει χώρο την ημέρα. Οπότε αυτό που βλέπω στο σκοτάδι είναι κλασσικό για IPS panel. Άρα δε συντρέχει λόγος για αντικατάσταση.
Πλέον που τη δούλεψα την τηλεόραση (3D,συνδεσιμότητα με android smartphone,ιντερνετ κτλ) δεν υπάρχει περίπτωση να μετανιώσω για την αγορά της. Ειδικά ότι βλέπω από το κινητό μου στο youtube,με ένα κουμπάκι το μεταφέρω σε δευτερόλεπτα στη τηλεόραση. Φοβερή ευκολία,διότι το youtube της tv είναι για πέταμα. Επίσης μπορώ και χρησιμοποιώ το κιν μου ως ποντίκι και πληκτρολόγιο για τον παγκόσμιο ιστό στην αντίστοιχη εφαρμογή της τηλεόρασης. Όλα αυτά και άλλα φαντάζομαι που δεν έχω ανακαλύψει,ανεβάζουν κατά πολύ τις μετοχές της αγοράς μου. Επίσης ΕΥΤΥΧΏΣ που δεν πήρα τη 42αρα. Ακόμη θα έκλεγα.. η 47 ίντσες που πήρα στη (φοβερή) τιμή των 699 ευρώ (+ένα πακέτο σταθερού/ινετρνετ) είναι απλά ως μέγεθος μια χαρά. Για "φοβερό" μέγεθος (στο χώρο μου) θα ήθελα μια 50αρα και αν είχα μεγαλύτερο χώρο,ακόμα μεγαλύτερη από 50''..

Να ρωτήσω από ποιό μαγαζί τη βρήκες σε αυτή τη τιμή?

Χαιρομαι απολυτα με τα τελευταια νεα που μου ανεφερες!!η τηλεοραση ειναι μια χαρα!!οπωτε αραξε και απολαυσε την απο εδω και στο εξης οπως της αρμοζει.:ernaehrung004:

Να ρωτήσω από ποιό μαγαζί τη βρήκες σε αυτή τη τιμή?

Από τα public. Αν κάνεις συμβόλαιο με τη wind που βγαίνει κάπου στα 25 ευρώ με απεριόριστα στα σταθερά,24αρι ίντερνετ και 1 ώρα κιν,τότε η τιμή της tv από 1000 πάει στα 700 (+20 ευρώ το υλικό για τη συνδεσιμότητα,ρουτερ κτλ) . Σύνολο 720 για τη 47αρα και πετάς. Ελπίζω να ισχύει ακόμη. Πήγαινε στα Public και ρώτα. Ίσως αν δεν ισχύει αυτή,να έχει βγει κάτι άλλο για άλλη tv. Ρώτα τον πωλητή για προσφορές.. :Banane0:

Χαιρομαι απολυτα με τα τελευταια νεα που μου ανεφερες!!η τηλεοραση ειναι μια χαρα!!οπωτε αραξε και απολαυσε την απο εδω και στο εξης οπως της αρμοζει.:ernaehrung004:

Να´σαι καλά φίλε Σπαρτιάτη!! :fahne90:

Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ φίλε Ίων. Καλοδούλευτη.
Στην ηλεκτρονική που εχουν και 50 άτοκες έχουν την 42άρα W805 στα 780 και την w807 στα 900. Καλά μόνο στο χρώμα δε διαφέρουν αυτές? Τρελλάθηκαν?

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει αν εχει ρύθμιση για το βάθος του 3d και dlna? Στα specs βλέπω αυτόματη ρύθμιση βάθους. Χειροκίνητα δε μπορώ?

Last edited by a moderator:

ηλεκτρονικό εγχειρίδιο χρήσης i-manual W8 series:Παρακολούθηση 3D...http://pdf.crse.com/manuals/13MW802111/GR/index_1_1.html

[Ρύθμιση βάθους 3D]
Ρυθμίζει το βάθος των εικόνων 3D στην οθόνη (διατίθεται μόνο για περιεχόμενο με σήματα 3D). Επιλέξτε [Αυτόμ.(Μεγάλη)], για να γίνεται πάντα βελτιστοποίηση σε ένα οπτικά άνετο βάθος. Επιλέξτε [Αυτόμ.(Μικρή)], για ένα οπτικά άνετο βάθος με ποιότητα κοντά σε αυτήν της αρχικής εικόνας. Επίσης, μπορείτε να ορίσετε την τιμή ρύθμισης χειροκίνητα.

Υποστηρίζει DLNA,Χρήση οικιακού δικτύου...http://pdf.crse.com/manuals/13MW802111/GR/index_605_322.html

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας.
Επειδή τα χρήματα είναι συγκεκριμένα. Τί θα προτιμούσατε την 42-άρα w805 ή την 47-άρα LG LA690S ας πούμε?
Θεωρείτε την διαφορά στην ποιότητα εικόνας σημαντική? Εχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε αυτά τα επίπεδα τιμής (μέχρι 850)?
thanks

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας.
Επειδή τα χρήματα είναι συγκεκριμένα. Τί θα προτιμούσατε την 42-άρα w805 ή την 47-άρα LG LA690S ας πούμε?
Θεωρείτε την διαφορά στην ποιότητα εικόνας σημαντική? Εχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε αυτά τα επίπεδα τιμής (μέχρι 850)?
thanks

Δεν έχω δει τη διαφορά εικόνας ανάμεσα σε αυτές τις δυο,αλλά μια 47αρα σου δημιουργεί την αίσθηση ενός αποδεκτού και αρμονικού σε μέγεθος συνόλου. Η 42 είναι πολύ μικρή. Κι εγώ είχα αυτό το δίλημμα με το μέγεθος και δόξα τω θεω δεν επέλεξα τη 42αρα,γιατί άκουσα τα παιδιά εδώ μέσα. Πήγαινε να τη δεις σε καμιά έκθεση και αν σε ικανοποιεί τσίμπα τη. Είναι όμορφη πάντως και η lg.
Επειδή είμαι λίγο άσχετος με τεχνολογίες,το DLNA τι κάνει ακριβώς;; Θέλω σιγά σιγά να μάθω και να εκμεταλλευτώ όλες τις δυνατότητες της τηλεορασής μου. Πάντως αυτό με το 3d το επιβεβαιώνω. Είχα δει κι εγώ τη ρύθμιση βάθους όταν τη σκάλιζα. Στο youtube που έχει κάτι 3d βίντεο (τη ρυθμίζεις σε παράθεση πχ) και έχει πολύ καλύτερο 3D απο το σινεμά που το τελευταίο με ζάλιζε συνήθως. Πολύ εντυπωσιακό 3d.

Καλησπέρα! Προχθές έγινα τελικά κάτοχος της 55αρας w805. Δεν έχω προλάβει να την ψάξω και πολύ λόγο έλλειψης χρόνου αλλά παρατήρησα κάτι σήμερα το βράδυ που με ανησύχησε... Παρατήρησα έντονο clouding. Στη κάτω αριστερή γωνία είναι πολύ έντονο και εκτείνεται σχεδόν μέχρι το κέντρο της tv και επίσης είναι πολύ έντονο και στη πάνω δεξιά γωνία. Στις σκοτεινές σκηνές και ιδιαίτερα το βράδυ φαίνεται έντονα. Αυτό που μ’ ενοχλεί κυρίως είναι η « πανάδα» (αν μπορώ να το πω έτσι) στο κέντρο. Είναι σύνηθες τόσο clouding για αυτή τη tv ή η δικιά μου ξεπερνάει το συνηθισμένο?

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω καθότι όχι και πολύ έμπειρος, αυτός είναι λόγος επιστροφής και αν ναι γίνετε δεκτό σαν πρόβλημα ώστε να γίνει αντικατάσταση? Θα ήθελα τη βοήθειάς σας άμεσα ώστε να ζητήσω αντικατάσταση αν χρειαστεί..

Η πρώτη φωτογραφία είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα. Στη δεύτερη φωτογραφία, δεν είναι τόσο έντονο το clouding απλά πείραξα λίγο τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής ώστε να φαίνεται καλύτερα.

lml9.jpg

wcnp.jpg

Καλησπερα φιλε μου,σε τι ρυθμισεις εισαι?Δοκιμασε μια να βαλεις την λειτουργια της εικονας σε κανονικη,και πες μας αν το προβλημα παραμενει τοσο εντονο.Αν παραμενει,βαλτην στο κουτι και παρε μια αλλη(στην δικια μου το προβλημα δεν ειναι τοσο εντονο)

Καλησπέρα! Για να πω την αλήθεια δε θυμάμαι αν ήταν σε κανονική λειτουργεία όταν έβγαλα τις φωτογραφίες γιατί είχα κάνει διάφορες δοκιμές. Αυτό που θυμάμαι σίγουρα είναι ότι σε λειτουργία παιχνίδι το πρόβλημα ήταν έντονο… Επειδή ο χώρος που έχω τη τηλεόραση είναι πολύ φωτεινός (τζαμαρία) θα βγάλω μόλις βραδιάσει φωτογραφίες σε κανονική λειτουργεία και σε λειτουργεία παιχνιδιού και θα επανέλθω.

Μια ερώτηση ακόμα, αν χρειαστεί να γίνει αλλαγή θα πρέπει να απευθυνθώ στο κατάστημα (αγοράστικε από κοτσόβολο) ή στο επίσημο service? Sorry για τις «παιδικές» ερωτήσεις αλλά δε μου έχει ξανατύχει κάτι παρόμοιο…

Καλησπέρα! Για να πω την αλήθεια δε θυμάμαι αν ήταν σε κανονική λειτουργεία όταν έβγαλα τις φωτογραφίες γιατί είχα κάνει διάφορες δοκιμές. Αυτό που θυμάμαι σίγουρα είναι ότι σε λειτουργία παιχνίδι το πρόβλημα ήταν έντονο… Επειδή ο χώρος που έχω τη τηλεόραση είναι πολύ φωτεινός (τζαμαρία) θα βγάλω μόλις βραδιάσει φωτογραφίες σε κανονική λειτουργεία και σε λειτουργεία παιχνιδιού και θα επανέλθω.

Μια ερώτηση ακόμα, αν χρειαστεί να γίνει αλλαγή θα πρέπει να απευθυνθώ στο κατάστημα (αγοράστικε από κοτσόβολο) ή στο επίσημο service? Sorry για τις «παιδικές» ερωτήσεις αλλά δε μου έχει ξανατύχει κάτι παρόμοιο…

Πήγαινε στη σελίδα 7 και δες και τη δική μου. Μήπως η φωτογραφική σου το κάνει να φαίνεται πιο έντονο το πρόβλημα σε εμάς και στη πραγματικότητα είναι πολύ λιγότερο έντονο;;

Δοκιμασε την στην λειτουργια που σου ειπα!!και πιστευω οτι το clouding δεν θα ειναι τοσο εντονο οσο δειχνει στην συγκεκριμενη λειτουργια που την εχεις τωρα.

Αρχικά έκανα μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στη tv (μην τυχών και έχω κάνει μαντάρα τις ρυθμίσεις). Όντως η φωτογραφική το κάνει να φαίνεται πιο έντονο απ’ ότι είναι αλλά όσο και να προσπάθησα αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες δε κατάφερα να βγάλω… Θα δοκιμάσω αύριο με μια άλλη φωτογραφική. Όσον αφορά τις φωτογραφίες που έχεις βάλει ο φίλος Ίων Δραγούμης, έχοντας τις ρυθμίσεις «Επιλογή σκηνικού: Αυτόματο» και «Εικόνα: Κανονική» βλέπω περίπου την ίδια εικόνα οπότε τείνω να πειστώ ότι το clouding είναι σε φυσιολογικό επίπεδο για edge led ips panel. Επίσης τη μέρα σε κανονική θέαση (εκτός τις πολύ σκοτεινές σκηνές) δε παρατήρησα κάτι αλλά θα παρατηρήσω πιο προσεκτικά το πρωί. Εκεί που το clouding γίνετε εντονότερο είναι στις ρυθμίσεις, «Επιλογή σκηνικού: Παιχνίδι» και «Εικόνα: Κανονική».

Καλημερα παιδια!

Επειδη δε βλεπω καποιο αντιστοιχο thread για την W905. Εδω γραφουμε τις εντυπωσεις / αποριες;

Ευχαριστω!

Μεγειά και καλές θεάσεις. Ξεκίνησε καλύτερα νέο νήμα.

Ωραίος ο χώρος σου τον είχα δει στις φωτογραφίες με την LG που είχες.