Sony W8xxB series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σήμερα τελικά παρέλαβα την δικιά μου 805B και δυστυχώς δεν ήμουν σπίτι την ώρα της παραλαβής και έτσι όταν ήρθα η τηλεόραση είχε μπει ήδη στον τοίχο σε άλλο δωμάτιο. Έτσι δεν κατάφερα να την στήσω δίπλα με στην GT30 και χαλιέμαι λιγάκι γιατί είμαι ο μόνος στο σπίτι που η εικόνα της plasma μου φαίνεται καλύτερη.
Έκανα κάτι ρυθμίσεις έτσι στο κουτουρού αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να χειροτερέψει η εικόνα. Καλά στα απλά ψηφιακά κανάλια η διαφορά δεν είναι μεγάλη. Μόνο στο NeritHD βλέπω διαφορά.
Στα θετικά είναι ο ήχος που είναι πολύ καλύτερος απ οτι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Το μενού επίσης είναι όμορφο και εύχρηστο αλλά κλασσικά με τα δορυφορικά έχω ένα προβληματάκι αφού στην GT30 βρίσκει περισσότερα κανάλια.
Ταινία δεν έχω βάλει ακόμα. Ελπίζω εκεί να δω κάτι που θα με "παρηγορήσει" να το πω; Δεν ξέρω αλλά πιστεύω πως φέτος όποιος δεν πρόλαβε τις τελευταίες plasma δύσκολα θα πετύχει την ποιότητα των προηγούμενων χρόνων. Η τεχνολογία φέτος φαίνεται να επικεντρώνεται περισσότερα στα περιφερειακά χαρακτηριστικά κάτι που δεν είναι κακό μεν αλλά για μένα δεν είναι νο1 προτεραιότητα στην αγορά τηλεόρασης. Καλά τα bluetooth, MHL, Wi-fi Direct, κτλ. Αλλά όταν σβήνουν τα φώτα μιλάει η εικόνα.

εαν μεχρι τωρα δεν σε εχει ευχαριστησει σε συγκριση με πλασμα εαν βαλεις και ταινια και κλεισεις τα φωτα τοτε θα στεναχωρηθεις παρισσοτερο μιας και η πλασμα εκει ειναι αχτυπητη

Εγω βαρεθηκα να περιμενω την τηλεοραση απο το καταστημα που την εκλεισα!!και αναγκαστηκα να την ακυρωσω.Απο τις 5 του μηνος περιμενω(και εχθες τους πηρα τηλεφωνο για να μαθω την εξελιξη της παραγγελιας μου, και με πηγανε για μεσα ιουλιου)Αυτο που με εκνευρισε περισοτερο ηταν οτι την προηγουμενη εβδομαδα που τους ειχα ξαναπαρει,μου ειχαν υποσχεθει οτι μεχρι τελος του μηνος ολλες οι παραγγελιες θα ειχαν εξυπηρετηθει!!και θα την ειχα σιγουρα στα χερια μου.

Last edited:
Ναι άσε, έβαλα το βράδυ το oblivion σε blu-ray που δεν είναι και καμιά ταινία με σκοτεινές σκηνές και ξενέρωσα λιγάκι. Και λίγο που κοίταξα για clouding κτλ ενώ δεν έχει το πολύ που να πεις οτι είναι γτπ και την γυρνάω πίσω, για μένα ήταν και πάλι κατι που δεν έχω συνηθίσει.
Σε φωτεινά πλάνα πάντως τα πάει καλά και ίσως αν δεν είχα μέτρο σύγκρισης την plasma να μην ήμουν τόσο αυστηρός μαζί της.

Καλημερα παιδια,ειμαι κι εγω κατοχος μιας KDL55W829B εδω και μια βδομαδα και μπορω να πω οτι η τηλεοραση ειναι φοβερη!οσο τουλαχιστον εχω ασχοληθει μεχρι τωρα.Εχω 2 ερωτησεις και θελω την βοηθεια σας:
Οι ενσωματωμενοι υποτιτλοι σε 3d ταινια σε τι code παιζουν?
Και δευτερη και πιο σημαντικη:χθες συνδεσα ενα εξωτερικο σκληρο μεσω usb.Ολα καλα,τον διαβασε και ειδα ταινια.οταν ομως τον αποσυνδεσα και δοκιμασα αργοτερα να τον ξαναβαλω,δεν διαβαζε τιποτα και ειχε ενα μηνυμα οτι η υπηρεσια των μεσων σναφνωσεις προσωρινα δεν λειτουργει ή καπως ετσι.Βασικα δεν τον διαβαζε.πως λυνεται αυτο?εβαλα και 2ο usb και παλι τιποτα.υπαρχει ασφαλης καταργηση;Γιατι δεν βρηκα και τον αποσυνδεσα απλα βγαζοντας τον!
Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας!!!

Καλησπέρα παιδια. είμαι και εγω κατοχος μετα από πολύ αναμονη μιας w815b εδώ και λιγες μερες. Μαλλον είμαι απο τους άτυχους γιατί η τηλεόραση παρουσιάζει εντονο clouding αν και από ότι εχω διαβασει η συγκεκριμενη σειρα δεν παρουσιαζε τετοια θεματα. Το ερωτημα μου για οποιον μπορει να βοηθησει είναι αν υπαρχει περιπτωση να βρω ακρη με την σονυ σε περιπτωση που ασχοληθώ και αν μπορει καποιος να βοηθησει με ρυθμισεις που να μειωνουν αυτό το φαινομενο χωρις να χαλαει η ποιοτητα της εικονας. Να συμπληρωσω ότι την εχω αγοράσει από σονυ σεντερ οποτε και να την επιστρεψω παλι σονυ θα παρω. Γενικα είμαι ανθρωπος που βολευεται εύκολα αλλα επειδή είμαι αρκετα σινεφιλ το πρόβλημα είναι αρκετα ενοχλητικο.

To clouding απλά βελτιώνεται ελαφρά με τις ρυθμίσεις , το καλύτερο θα ήταν να την πας πίσω στο κατάστημα όσο πιο σύντομα μπορείς. Ακόμη και αν σε αρχίσουν τις δικαιολογίες δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν δέχεσαι τίποτα άλλο παρά να σου δώσουν καινούργια αλλιώς θα αναγκαστείς να κινηθείς νομικά.

Ευχαριστω φίλε για την άμεση απάντηση. Απλά αυτό που φοβάμαι είναι η τεράστια αναμονη που προβλεπω να υπαρχει για νεα τηλεοραση και στο τελος θα μου βγει ξινη. Γιαυτο ρωτησα για ρυθμισεις μηπως και γλιτωσω την ταλαιπωρία. Το προβλημα παντως φαινεται εκτεταμενο και ορατό σε μεγαλο μερος τις οθονης (50`). Αν παντως καποιος μπορεσει να με κατατοπισει με καποιες ρυθμισεις θα με βοηθουσε πολύ για να παρω μια αποφαση. Ευχαριστω και παλι.

Ευχαριστω φίλε για την άμεση απάντηση. Απλά αυτό που φοβάμαι είναι η τεράστια αναμονη που προβλεπω να υπαρχει για νεα τηλεοραση και στο τελος θα μου βγει ξινη. Γιαυτο ρωτησα για ρυθμισεις μηπως και γλιτωσω την ταλαιπωρία. Το προβλημα παντως φαινεται εκτεταμενο και ορατό σε μεγαλο μερος τις οθονης (50`). Αν παντως καποιος μπορεσει να με κατατοπισει με καποιες ρυθμισεις θα με βοηθουσε πολύ για να παρω μια αποφαση. Ευχαριστω και παλι.
Φίλε λυπάμαι που σου το λέω, αλλά αν έχεις έντονο πρόβλημα θα πρέπει να θυσιάσεις πολύ την απόδοση της εικόνας για να καταφέρεις κάτι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το εξαλείψεις και τελείως, αν είναι πολύ το πρόβλημα μονόδρομος η επιστροφή της.

Δοκίμασε να ρίξεις την ευκρίνεια βαριά μέχρι το 5, παίξε και λίγο με το gamma στο -1 και διόρθωσε την διόρθωση μαύρου στο μεσσαίο ως υψηλό καθώς επίσης και την προηγμένη αντίθεση στο μεσσαίο ως υψηλό,αν και πάλι φαίνεται τότε δεν πρόκειται να καταφέρεις κάτι, πας για αντικατάσταση

Last edited by a moderator:

Ταλαιπωρία θα είναι να κρατήσεις μια τηλεόραση που έχει πρόβλημα και να πρέπει να την ανεχθείς για τα επόμενα χρόνια ταυτόχρονα κλαιγοντας και τα λεφτά που έδωσες. Άκου την συμβουλή μου και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κάνε τις ανάλογες κινήσεις (ο χρόνος μετράει εις βάρος σου , ήδη χάνεις και το Σ/Κ).

Καλησπέρα παιδια. είμαι και εγω κατοχος μετα από πολύ αναμονη μιας w815b εδώ και λιγες μερες. Μαλλον είμαι απο τους άτυχους γιατί η τηλεόραση παρουσιάζει εντονο clouding αν και από ότι εχω διαβασει η συγκεκριμενη σειρα δεν παρουσιαζε τετοια θεματα. Το ερωτημα μου για οποιον μπορει να βοηθησει είναι αν υπαρχει περιπτωση να βρω ακρη με την σονυ σε περιπτωση που ασχοληθώ και αν μπορει καποιος να βοηθησει με ρυθμισεις που να μειωνουν αυτό το φαινομενο χωρις να χαλαει η ποιοτητα της εικονας. Να συμπληρωσω ότι την εχω αγοράσει από σονυ σεντερ οποτε και να την επιστρεψω παλι σονυ θα παρω. Γενικα είμαι ανθρωπος που βολευεται εύκολα αλλα επειδή είμαι αρκετα σινεφιλ το πρόβλημα είναι αρκετα ενοχλητικο.

Αν μπορεις ανεβασε φωτογραφιες για να δουμε ποσο εντονο ειναι το συγκεκριμενο φαινομενο στην τηλεοραση σου.

Πάντως και εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον Yperion, αν σε ενοχλεί στο βαθμό που λες, άμεσα επιστροφή. Με ότι ρυθμίσεις και να κάνεις πολύ μικρή θα είναι η βελτίωση στο πρόβλημα και δυσανάλογα μεγάλη η πληροφορία που θα χάσεις από την οθόνη. Δεν είναι λύση αυτό.
Επιστροφή τώρα, λίγη ταλαιπωρία ακόμα, αλλά θα έχεις να χαίρεσαι μετά και όχι να είσαι συμβιβασμένος και να συχτηρίζεις τα επόμενα χρόνια.
Η μόνη μου αμφιβολία είναι αν έχεις γνωρίσει και δει και αλλού αυτό το φαινόμενο ( clounding ) είσαι δηλαδή γνώστης του γενικότερου << προβλήματος >> αυτής της τεχνολογίας που υπάρχει πάντα έστω και σε ένα πολύ μικρό βαθμό, και απλά και μόνο έχεις το φυσιολογικό και πιστεύοντας πως σου είναι θέμα, ψάχνεσαι άδικα;
Αν πάλι γνωρίζεις και είσαι σίγουρος πως είναι το γνωστό πρόβλημα που όμως είναι άνω του φυσιολογικού, τότε μόνο επιστροφή και αλλαγή.
Επίσης με τι τηλεόραση έβλεπες πριν;

Οι γνώσεις μου όσων αφορά τις led τηλεοράσεις είναι ελάχιστες. Εδώ και 8 χρόνια έβλεπα με μια 42άρα lg plasma η οποια τα`φτυσε. Αποφάσισα μετά από πολύ σκεψη να πάω σε led αφου μέτρησα τα υπέρ και τα κατά. Leonid το εχω σκεφτει και εγω αυτό που λες και ισως εχεις, δικιο αλλα νομιζω πως το πρόβλημα είναι ανω του φυσιολογικου.
Οι ρυθμισεις δεν βελτιωσαν την κατασταση και ηδη μιλησα με την σονυ. Μεχρι την τριτη εχω δικαιωμα επιστροφης και μαλλον εκει θα καταληξουμε. Την δευτερα θα τη δει το sevice της sony να δω τι θα μου πουν και αυτοι και αποφασιζω. Θα προσπαθήσω να ανεβασω και μια φωτογραφια να την δειτε και αν θελετε να μου πειτε την αποψη σας, αν και στην πραγματικοτητα η φωτογραφια εντεινει καπως το πρόβλημα.

DSC00427

file:///C:/Users/GMTX2001/Pictures/2014-06-25%20001/DSC00427.JPG

Νομιζω παιδια δεν τα καταφερνω (είμαι και λιγο ασχετος..) να ανεβασω φωτογραφια. Ζητω και συγνωμη για τα ακυρα τελευταια μυνήματα. Ευχαριστω παντως για την βοηθεια σας και ετσι για την ιστορια θα σας ενημερωσω για τις εξελιξεις.

Αν θες τη γνώμη μου , αφού πιστεύεις οτι το πρόβλημα είναι άνω του φυσιολογικού, τη παίρνεις και τη πας στο κατάστημα κάνοντα χρήση DOA, και δε περιμένεις να σου έρθουν από το σπίτι, γιατί να σε καθυστερήσουν θα κοιτάξουν και θυμησου με θα στο βγάλουν και φυσιολογικό. Πάρε τη και πηγαινέ τη μόνος πίσω και απαίτησε άμεση αλλαγή με άλλη χωρίς συζητήσεις με το τεχνικό τμήμα.

Μα για να κανω χρηση doa δεν πρεπει να διαπιστωθεί καποιου είδους βλαβη του κατασκευαστή? με ποια αιτιολογια θα την επιστρεψω χωρις να με "υποχρεώσουν" να παρω άλλη τηλεόραση η οποία ενδεχομένως να είναι ακριβοτερη ή φθηνότερη με αλλα χαρακτηριστικά? θελω να πω ότι κανοντας χρήση doa πως μπορω να παρω το ιδιο μοντέλο?
Πάντως επειδή η προθεσμία ληγει την τριτη, αν την δευτερα δεν βγάλω ακρη θα τους την πάω και θα κανω αυτό που λες.

Νομιζω παιδια δεν τα καταφερνω (είμαι και λιγο ασχετος..) να ανεβασω φωτογραφια. Ζητω και συγνωμη για τα ακυρα τελευταια μυνήματα. Ευχαριστω παντως για την βοηθεια σας και ετσι για την ιστορια θα σας ενημερωσω για τις εξελιξεις.

Ευκολο ειναι φιλε μου(αποθηκευσε την φωτογραφια που εβγαλες στον υπολογιστη σου)επειτα μπες σε αυτο το σαιτ http://s1374.photobucket.com/ (φτιαξε εναν λογαριασμο,πανω απο 5 λεπτα δεν θα σου παρει) και πατα στην πανω επιλογη που λεει upload.Μολις την ανεβασει κανει αντιγραφη το direct link που θα σου βγαλει!!και το περνας εδω μεσα στο φορουμ στην επιλογη πανω δεξια που λεει insert image.Και εισαι ετοιμος.

DSC00427_zps143f4a61.jpg

Ευχαριστώ spartan27gr.
Ορίστε και η φωτο. Βεβαια να συμπληρωσω εδώ ότι το πρόβλημα στην φωτογραφια φαινεται εντονότερο αλλά δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. .

Ευχαριστώ spartan27gr.
Ορίστε και η φωτο. Βεβαια να συμπληρωσω εδώ ότι το πρόβλημα στην φωτογραφια φαινεται εντονότερο αλλά δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. .
Δεν συζητιέται καθόλου ειναι πολύ, πας για αντικατάσταση

Ευχαριστώ spartan27gr.

Αυριο πρωι πρωι με την δροσουλα την πας πισω με την μια(επιπλεον παρε μαζι σου και την φωτογραφικη μηχανη και δειξτους την εικονα)Με τετοια χαλια σε θεμα συννεφου που εχει το πανελ,δεν νομιζω οτι μπορουν να κανουν και αλλιως.