[SOS] !! Ερώτηση-Πρόβλημα για Epson tw-700 !!

Απάντηση: [SOS] !! Ερώτηση-Πρόβλημσ για Epson tw-700 !!

ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΜΠΑΡΙΤΣΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ Η ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΣΕ 576Ρ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΕΛΟΙΩΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Re: [SOS] !! Ερώτηση-Πρόβλημσ για Epson tw-700 !!

Διονύση επειδή κι εγώ νευρίαζα , γι αυτό και είχα παραγγείλει την οθόνη σε κάδρο 2.35:1 . Εκεί να δεις αίσθηση. Και μεγάλη εικόνα και χωρίς μαύρες μπάρες !! Κι όταν μιά στο τόσο η ταινία είναι σε 16:9 απλά έχω κατακόρυφες μπάρες αριστερά-δεξιά. Αφού δεν πάει "ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ".

Τάσο, που μπορώ να βρω και εγώ τέτοια οθόνη ? Υπάρχουν και οικονομικές όπως οι Ultrascreen ???
Επιπλέον, από τη στιγμή που το πάνελ του Epson 700 είναι wide, (το πατερν του πιάνει ολόκληρη την οθόνη που έχω τώρα) ΠΩΣ θα γεμίζω ολόκληρη την 2:35:1 οθόνη ???
Μήπως χρειάζομαι ειδικό φακό ???

Επίσης μια οθόνη στις 100'' περίπου, 2.35.1 τι πλάτος θα έχει ???

Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω μία αποκλειστικά για ταινίες, και την ΜΟΛΙΣ 1 εβδομάδας Ultrascreen ( η οποία είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ομολογώ ), να την βάλω στις Αγγελίες, ή να την έχω για να παίζω παιχνίδια και να προβάλω εικόνες από υπολογιστή .... :operator:

Τάσο, που μπορώ να βρω και εγώ τέτοια οθόνη ? Υπάρχουν και οικονομικές όπως οι Ultrascreen ???
Επιπλέον, από τη στιγμή που το πάνελ του Epson 700 είναι wide, (το πατερν του πιάνει ολόκληρη την οθόνη που έχω τώρα) ΠΩΣ θα γεμίζω ολόκληρη την 2:35:1 οθόνη ???
Μήπως χρειάζομαι ειδικό φακό ???

Επίσης μια οθόνη στις 100'' περίπου, 2.35.1 τι πλάτος θα έχει ???

Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω μία αποκλειστικά για ταινίες, και την ΜΟΛΙΣ 1 εβδομάδας Ultrascreen ( η οποία είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ομολογώ ), να την βάλω στις Αγγελίες, ή να την έχω για να παίζω παιχνίδια και να προβάλω εικόνες από υπολογιστή .... :operator:

Bρε Διονυση μου.
Κατσε λιγο και ευχαριστησου τις αγορες σου και οταν με το καλο θελεις κατι παραπανω, τοτε συνεχιζεις. Δεν γινονται ετσι τα πραγματα.
Χανεις ολη την ομορφια....

Για ρωτα τον Τασο απο που περασε για να φτασει εκει που ειναι.
(Τασο, ορθως?)

Και κατι ακομη (ας το επιβεβαιωσουν οι γνωστες).
Αν παρεις 2,35/1 οθονη, και πας να δεις ταινια απο αυτες που εχουμε εδω, οι υποτιτλοι (αν σε ενδιαφερουν) θα πεσουν στον τοιχο.

Και οσο αναφορα τον φακο που θες (αναμορφικος θαρρω πως λεγετε) κοστιζει οσοι καμποσοι 700αρηδες μαζι (χριζει παλι επιβεβαιωσης)

Φιλικα παντα
Ντινος

Σε ευχαριστώ πολύ Ντίνο για τις πληροφορίες !!! :operator:
Δεν το ηξερα ότι έχουν έτσι τα πράγματα ....

Θέλω να απολαύσω προβολή όπως λες, και έχω δει ήδη 5-6 ταινίες μέσα σε μια εβδομάδα που έχω στήσει τα μηχανήματα ....

Νευριάζω πολύ όμως με τις μαύρες μπάρες πάνω-κάτω, που δεν είναι και τελείως μαύρες όπως το masking της οθόνης, αλλά γκρι σκούρο .... :AFADF0:

Σκέφτηκα κάτι άλλο .....

ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ, δεν ανοίγω τελείως το πανί, αλλά το αφήνω να είναι πιο ψηλα, και ανεβάσω και το φακό του προβολέα με το shift έστι ώστε η πάνω μπάρα να πέφτει στο κενό, ενώ θα έχω αφήσει από κάτω λίγο χώρο για τη δεύτερη γραμμή των υποτίτλων, ΔΕΝ θα είναι καλύτερα ????? :antlers:

Βέβαια θα μου κόβει το μισό μενού από πάνω αλλά τι να κάνουμε ??? :BXVZCBXZ6:

Μπορείς να το κάνεις αυτό που λες αλλά τι θα κερδίσεις πέρα από το να βάλεις την εικόνα σου πιο ψηλά από το ιδανικό.
Εγώ θα σου έλεγα να το πάρεις απόφαση ότι έτσι έχουν τα πράγματα και να απολαύσεις τον προβολέα σου. Προσπάθησε να μην κολήσεις το μικρόβιο του "ψάχνω πάντα ατέλειες" και ευχαριστήσου αυτό που έχεις μπροστά σου...
Στο κάτω-κάτω κι έτσι όπως είσαι τώρα τί σε ενοχλεί??? Ότι μεσολαβεί λίγο σκούρο γκρι πριν από το masking? Ξέχασέ τα όλα, ρύθμισε τα μηχανήματά σου καλά και μετά αν θες να είσαι ευτυχισμένος μην ξανασχοληθείς...

Ορθώς τα λες Ντίνο.

Διονύση τέτοιες οθόνες γίνονται ΜΟΝΟ κατα παραγγελία. Οπως είπε και ο Ντίνος υπάρχει πρόβλημα με τους υπότιτλους όταν αυτοί είναι γραμμένοι έξω από την εικόνα και πέφτουν πάνω στην μαύρη μπάρα. Γι' αυτό τον λόγο παρήγγειλα την οθόνη μου όχι αμιγώς σε 2.35:1 κάδρο αλλά λίιιιιιγο μεγαλύτερη , αφήνοντας ένα κενό από κάτω περίπου 10 πόντους για τους υπότιτλους. Οταν οι υπότιτλοι είναι γραμμένοι μέσα στην ταινία (σπάνια) τότε απλά τοποθετώ μια μαύρη μπάρα από βελούδο για να κρύβει την γκριζίλα της μπάρας και να υπάρχει ομοιόμορφο κατάμαυρο φόντο γύρω από την οθόνη. Τα παιδιά όμως που παίζουν με pc, λένε ότι μπορείς να να μεταφέρεις τους υπότιτλους μέσα στην ταινία (ακόμα δεν το έχω δει με τα μάτια μου αυτό -bye-), οπότε αν γίνεται αυτό μπορείς να παραγγείλεις μια οθόνη αμιγώς 2.35:1
Οταν προβάλλεις εικόνα που είναι 16:9 όπως τα patterns που λες, τότε υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις: είτε μειώνεις το zoom του προβολέα και έχεις μπάρες αριστερά-δεξιά, είτε το αφήνεις όπως είναι και χάνεις πληροφορία πάνω-κάτω, είτε αν έχεις κανα scaler το φέρνεις μέσα στην εικόνα αλλά θα είναι συμπιεσμένο/παραμορφωμένο.
Αν πάρεις αναμορφικό φακό που οι καλοί είναι πανάκριβοι (άλλον έναν προβολέα παίρνεις), τότε θα χάσεις τους υπότιτλους όταν αυτοί είναι γραμμένοι έξω από την εικόνα.
Αν παίζεις με pc κοίτα την περίπτωση που λένε τα παιδιά που μεταφέρονται οι υπότιτλοι, τσέκαρέ το και αν σου κάνει παρήγγειλε μια 2.35:1 και τέλος.

Το πλεονέκτημα με το έξτρα κενό από κάτω είναι ότι το χρησιμοποιώ σε περιπτώσεις 16:9 . Οπότε έτσι έχω μεγαλύτερη εικόνα σε 16:9 απ' ότι θα είχα αν ή οθόνη ήταν αμιγώς 2.35:1

...είναι τρελλοί αυτοί οι γαλάτες ......

Τουλάχιστον, μπορώ να κάνω κάτι έτσι ώστε να καλύπτω και εγώ τις γκρι μπάρες που αφήνει η εικόνα με μια μαύρη λωρίδα προκειμένου να είναι ομοιόμορφες με το masking της οθόνης ???
Και αν ναι, ΠΩΣ θα το κάνω αυτό ??? :confused:

Δημοκηδής
...είναι τρελλοί αυτοί οι γαλάτες ......

+1000

αλλά αν δεν ήταν, δεν θα ήταν και γραμμένοι στο forum
:flipout:

Απάντηση: Re: [SOS] !! Ερώτηση-Πρόβλημσ για Epson tw-700 !!

Τουλάχιστον, μπορώ να κάνω κάτι έτσι ώστε να καλύπτω και εγώ τις γκρι μπάρες που αφήνει η εικόνα με μια μαύρη λωρίδα προκειμένου να είναι ομοιόμορφες με το masking της οθόνης ???
Και αν ναι, ΠΩΣ θα το κάνω αυτό ??? :confused:

Με πτυσσόμενη οθόνη όχι. Μόνο με σταθερή κάνεις τέτοια κόλπα. Με πτυσσόμενη μόνο αυτό που λες μπορείς να κάνεις: να παίζεις με το lens shift και να ανεβάζεις την οθόνη.

Ενημερωτικά σου λέω, ότι στις πτυσσόμενες οθόνες υπάρχουν έτοιμες με ηλεκτρικά masking και πάνω κάτω μάλιστα (υπάρχει δεύτερο ρολό τυλιγμένο με μαύρο ύφασμα μπροστά από το ρολό με την οθόνη) και κάνεις ότι θες . Και προγραμματισμός με μνήμες γίνεται για να σταματάει το masking εκεί ακριβώς που θες και ωραία κόλπα. Βέβαια μιλάμε για νούμερα όσο κάνουν 6-7 epson μαζί με το ηχοσύστημα και λίγα σου λέω.......

Last edited:

Τασε, μιας και σε πετυχα.

Το ποσο γκρι θα φαινονται οι πανω κατω μπαρες, εχει να κανει με το ποσο καλο/μετριο/κακο μαυρο βγαζει ο προβολεας?
Δηλαδη ενας που εχει ΠΟΛΥ καλο μαυρο (απο οτι λενε), το φαινομενο θα ειναι - σχετικα - λιγοτερο εντονο??

Μια απαντηση στο προβλημα του φιλου με τις μπαρες ειναι και αυτη SIM2 Flex

Χρειαζεται βεβαια και εναν προβολεα της ιδιας εταιριας...

Τελεια!
Παω να τον παρω τωρα!

Απάντηση: Re: [SOS] !! Ερώτηση-Πρόβλημσ για Epson tw-700 !!

Μια απαντηση στο προβλημα του φιλου με τις μπαρες ειναι και αυτη SIM2 Flex

Χρειαζεται βεβαια και εναν προβολεα της ιδιας εταιριας...

Αναμορφικό φακό διαφημίζουν. Τίποτα xtreme. Αλλά είπαμε τα αρνητικά:
-Τρελλό κόστος (σε σχέση με έναν normal προβολέα)
- Χάνεις τους υπότιτλους όταν αυτοί είναι γραμμένοι έξω από την εικόνα.

Εχω να νιωσω τοσο αγωνια απο τοτε που ημουνα φανταρος και βγηκα αναφορα σε ενα ταξιαρχο.
(πολυ περιεργο πραμα αυτη η ψυχολογια βρε παιδι μου)

Διονύση τι να σου πω... Ειτε το παραδεχεσαι ειτε οχι... ετσι ειναι οι ταινίες που παιζεις!! Μην κολλάς στο μέγεθος- δε διαφωνω οτι ειναι σπαστικό να μην χρησιμοποιείται ολοκληρη η οθόνη- αλλα δε γινεται διαφορετικα. Ζουμ, παπαριές κτλπ- δεν ειναι κάν επιλογή.Μην σε επηρεάζουν γνωστοι που δεν ξέρουν απο αυτά και λένε διάφορα - (π.χ οι γονείς μου με την νεα τους 16:9) Το να "πειράζεις" το ratio , με διάφορες διαδικασίες για εμένα ειναι αμαρτία και μέγα λάθος.Στην 16:9 τηλεόραση που αγοράσαμε ελάχιστες εκπομπές βλέπω με σμαρτ- και ακομα πιο λιγες σε γαιντ. Προτιμώ μάυρες μπαρες αριστερα δεξία παρα παραμορφωση (ολες χοντρες τις δείχνει :/ )

Pixel mapping 1:1 ειναι το πρώτο πραγμα που πρέπει να σε νοιάζει - και τίποτα αλλο. Η μόνη λυση νομίζω στην είπαν ήδη είναι κάποιες οθόνες με κάποια μαυρα καλύμματα για να αλλάζεις το ratio... αλλα δε ξερω πολλα...

Και μιάς και το θέσαμε σαν ζητημα αναρωτιέμαι αν ειναι δυνατό να "μετακινήσουμε" την εικόνα ωστε να μην ειναι στο κέντρο, αλλα κάτω η πανω; (εξίσου καλή λυση, ειδικα εαν οι υπότιλοι παίζουν εξω απο το πραγματικο ratio - εαν και δεν με νοιάζουν τοσο :p)