SOS, τι προτείνουν οι ειδικοί?

Και σάμσουνγκ, και σόνυ να αγοράσεις, σε αυτή την κατηγορία τιμής μην περιμένεις σοβαρό τηλεοπτικό. Τα ίδια (ταιβανέζικα) τσιπάκια φοράνε, με την σόνυ να είναι απλά ελάχιστα καλύτερη. Για καλό τηλεοπτικό πρέπει δυστυχώς να πας στα κορυφαία (και μόνο) μοντέλα της κάθε εταιρίας.

Να κοιτάξεις με την σόνυ πόσο "εύκολα" βάζεις το στικάκι και βλέπεις αρχεία βίντεο. Δεν νομίζω να είναι και πολύ εύχρηστη η σόνυ σε αυτό.

Εγώ έχω στο υπνοδωμάτιο 50άρα σε απόσταση θέασης 2,5 περίπου μέτρα και μετά από λίγο καιρό μου φαίνεται μικρή...
Βέβαια, όποτε ανοίγει, παίζει κατά 90% Full HD υλικό και μόνο 10% για τηλεοπτικά κανάλια...
Και μια επίσης σημαντική διαφορά: Δεν έχω γυναίκα :party:

Ψαχνοντας στο νετ ειδα πως οι ελαχιστα παλιοτερες sony παιζουν υποτιτλους μονο αν ειναι ενσωματωμενοι ενω δεν βρηκα πληροφορηση για τις καινουργιες, γνωριζει κανενας αν θα μου παιζουν αυτοματα αν θα ναι στο ιδιο ονομα τα subs? Δε διαφωνω οτι ειναι ολα θεμα συνηθειας αλλα πραγματικα και στις 43 ιντσες με πολυ ζορι την επεισα να παμε για υπνοδωματιο. Το πολυ πολυ θα τραβαω το επιπλο πιο κοντα στο κρεβατι οταν θα λειπει :P Αρα για να ληξω το θεμα και να μην κουρασω περισσοτερο απ οτι καταλαβα δεν θα χει ιδιαιτερη διαφορα η εικονα ειτε παω στα 800hz της w755 με την αρκετα φθηνοτερη w705 αλλά ουτε και το 4k της samsung ju6000 θα μου κανει διαφορα σε αυτες τις ιντσες οποτε ας επιλεξω το φθηνοτερο μοντελο. Δεν θα θελα να πληρωσω περισσοτερο για πραγματα που δεν θα χρησιμοποιω και το smart δεν θα με βολεψει κ πολυ καθως στο σπιτι υπαρχουν 2 macbook retina 2 iphone και 2 ipad air οποτε συνδεσιμοτητα σχεδον μηδεν με android tv.

Προσπάθησε να βρεις ένα μοντέλο με πάνελ με καλή αντίθεση και τουλάχιστον 100 Hz.

Δεν υπαρχουν 800hz, ολες οι τηλεορασεις που κοιτας ειναι η 50 η 100hz.
H φθηνοτερη που διαθετει αυτα που προτεινει και ο petasis ειναι η Panasonic.

Δεν συμφωνω με επιλογη μεγαλυτερης απο 43" γιατι η χρηση που θα της κανεις ειναι 2ης τηλεορασης και με την πιθανοτητα καποιος να κοιμαται οσο εσυ βλεπεις. Μια εντονη πηγη φωτος μπορει να ενοχλει.

Ενδιαφερόμενος και εγώ για τηλεόραση στις 40-43", θέλω να ρωτήσω ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των τηλεοράσεων στο εύρος των 350-400 (πχ LG 43LF5400, LG 42LF561V) και εκείνων των 450-500 , όπως αυτές που προτείνονται σ' αυτό το νήμα (Panasonic, Samsung, Sony κλπ)

1. Κόψτε σε ένα χαρτόνι τις διαστάσεις της TV, βάλτε την στη θέση που θέλετε και κρίνετε αν σας φαίνεται μεγάλη. Εγώ έχω 26" στην κρεβατοκάμαρα και μου φαίνεται μικρή (λόγω της μυωπίας μου δεν βλέπω καθαρά τους υπότιτλους). Θα πήγαινα σε 32" άνετα, αλλά σε 40" δεν θα έμενε χώρος στο έπιπλο.
2. Στην κρεβατοκάμαρα βλέπετε ξαπλωμένοι, οπότε προσέξτε πολύ το ύψος που θα μπει η οθόνη. Η γυναίκα μου υποφέρει από το αυχενικό της όποτε κάθετε να δει ολόκληρη ταινία.
3. Το e-shop έστειλε email χθες για προσφορά σε smart Panasonic 40". Δυστυχώς το έσβησα, αλλά δεν θα είναι δίσκολο να την βρείτε.

Re: Απάντηση: SOS, τι προτείνουν οι ειδικοί?

Ενδιαφερόμενος και εγώ για τηλεόραση στις 40-43", θέλω να ρωτήσω ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των τηλεοράσεων στο εύρος των 350-400 (πχ LG 43LF5400, LG 42LF561V) και εκείνων των 450-500 , όπως αυτές που προτείνονται σ' αυτό το νήμα (Panasonic, Samsung, Sony κλπ)

Οι LG έχουν μεγάλη πιθανότητα να έχουν IPS panel, που έχει χαμηλότατη αντίθεση. Δεν κάνει για τηλεοράσεις.

Re: Απάντηση: SOS, τι προτείνουν οι ειδικοί?

Ευχαριστω ολους οσους με βοηθουν να επιλεξω. Πανω απο 43 δεν θα παω σιγουρα,ισως ιδανικοτερα να πρεπει να παρω παραπανω αλλα θα μεινω σε αυτο το νουμερο. Χθες πηγα ειδα παλι τηλεορασεις, ειδα κ panasonic αλλα διπλα στην kdl w75 μου φανηκαν φτωχα τα χρωματα της. Χθες το βραδυ ημουν σε ενα φιλικο σπιτι που ειχαν την kdl το περσινο μοντελο και βαζοντας το φλασακι μου ειδα πως δε διαβαζε τους υποτιτλους αν δεν αλλαζα την κωδικοποιηση τους πριν περασω την ταινια στο φλασακι. Ξενερωσα ασχημα γιατι ημουν ετοιμος για την kdl w755. Αυτο το προβλημα δεν το χω ουτε με την φιλιπς στο σαλονι ουτε με την παλια hitachi στο εξοχικο μου. Θα εχω το ιδιο προβλημα και με την android w755? Ηθελα να αποφυγω την σαμσουνγκ λογω σχεδιασμου και κακου τηλεοπτικου απ οτι διαβαζω αλλα αν ειναι να χω τετοια θεματα με τους υποτιτλους της sony θα πρεπει να παω προς τα εκει.

Γιατί θεωρείς ότι η σάμσουνγκ και η σόνυ έχουν διαφορά στο τηλεοπτικό; Είναι και οι 2 κακές, φοράνε τα ίδια τσιπάκια επεξεργασίας. Το ότι η σόνυ είναι απειροελάχιστα καλύτερη από την σάμσουνγκ, δεν την κάνει καλή.
Οι σάμσουνγκ γενικά δίνουν περισσότερες ευκολίες από την σόνυ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: SOS, τι προτείνουν οι ειδικοί?

Οι LG έχουν μεγάλη πιθανότητα να έχουν IPS panel, που έχει χαμηλότατη αντίθεση. Δεν κάνει για τηλεοράσεις.

Ευχαριστώ για την πληροφορία, η LG 42LF561V έχει IPS panel. Δεν βρήκα πληροφορία για τις υπόλοιπες.
Εάν εννοείς ότι αυτή είναι η μόνη διαφορά μεταξύ των 2 ενοτήτων τιμών, ΟΚ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SOS, τι προτείνουν οι ειδικοί?

Παιδια η samsung ue40ju6000 και η LG 43UF6407 που ειναι 4κ αξιζουν τα λεφτα τους? Μου φαινεται παραξενο που ειναι τοσο φθηνες. Ναι μεν δεν υπαρχει σημερα υλικο 4k αλλα σε κανα 2 χρονια θα υπαρχει. Γενικα οσο σας διαβαζω και οσο το ψαχνω μπερδευομαι και περισσοτερο. Ηθελα να αγορασω αυτο το ΣΚ αλλα μαλλον θα περιμενω μεχρι τις γιορτες για να δω τις τιμες. Ναι μεν ειναι λιγες οι 40 και οι 43 για 4κ σε αποσταση 2,2 μετρα αλλα οι πωλητες μου ειπαν πως με το upscaling θα καταλαβω διαφορα και σε αυτες τις ιντσες και στο υλικο που δεν ειναι 4κ. Ισως σημερα ειναι αχρηστο το 4κ αλλα δεν θα ναι καλη λυση αφου η τιμη ειναι καλη να ειμαστε futureproof?

Υπαρχει καποια 4κ μεχρι 43 ιντσες σε χρηματα μεχρι 650 που να αξιζει τον κοπο η καλυτερα να ξεχασω το 4κ και να παρω μια sony/samsung σε 40 43 ιντσες? Για sony εχω καταληξει σε ποια θα παω αν δεν δωσω βαση στο προβλημα της κωδικοποιησης των υποτιτλων, απο samsung δηλαδη σε αυτες τις ιντσες και σε αυτα τα χρηματα μαξιμουμ ποιο μοντελο προτεινετε? Γιατι μαλλον οπως ολα δειχνουν θα επιλεξω αναμεσα σε sony samsung σε αυτες τις ιντσες αλλα δεν εχω καταλαβει ποια samsung αξιζει περισσοτερο σε αυτη την κατηγορια. Συγνωμη για το ζαλισμα παιδια, ευχαριστω πολυ που προσπαθητε να βοηθησετε.

Δεν αξίζει το επιπλέον ποσό, για αγορά, κάποια τηλεόραση με 4Κ ανάλυση. Οι περισσότερες τηλεοράσεις μέσα στο budget σου είναι είτε 50 είτε 100 Hz. Επίσης, κάθε τηλεόραση μπορεί να συνοδευθεί από κάποιο εξωτερικό media player, χωρίς μεγάλο κόστος.

Σε ποια σόνυ έχεις καταλήξει και πόσο κάνει; (Εγώ όπως σου είπα θα έπαιρνα σάμσουνγκ).

Οι επιλογες που χω καταληξει ειναι αυτες

1) http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/150441-samsung-ue43j5500

2) http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/150704-sony-kdl40w705c

3) http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/150444-samsung-ue40j6300

4) http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/150373-sony-kdl43w756c-silver

Επειδη ομως εχω αρρωστησει με τις τηλεορασεις το τελευταιο διαστημα σκεφτομαι να παρω την 32αρα που χουμε στο σαλονι και να την παμε στο υπνοδωματιο και να παρουμε λιγο μεγαλυτερη απο 40-43 για το σαλονι γιατι ετσι το δεχεται καλυτερα η κυρια του σπιτιου το μεγεθος μιας μεγαλης fullhd. Αποσταση στο σαλονι 3 μετρα και στο υπνοδωματιο 2,2 περιπου. Το μπατζετ ειναι μαξιμουμ 650 οπως και να χει. Οποτε αν θα παει κρεβατοκαμαρα οπως σχεδιαζαμε εξ αρχης θα ναι μια απ τις παραπανω και αν κανουμε την τραμπα κ τελικα την βαλουμε σαλονι μπορουμε να φτασουμε και τις 50. Αυτο που θελω ειναι η μεγιστη χρησιμοτητα που μπορω να παρω με 650 ευρω μαξιμουμ.

Σκεφτομαι να ζητησω την προσφορα που ειχαν παλιοτερα αν παω για την 50αρα σαμσουνγκ με το προσχημα οτι θα πληρωσω μετρητα, κανουν τετοια κολπα σε αυτο τον κλαδο η ξεχναμε τετοιο ειδους συννενοησεις; Με τις σαμσουνγκ δεν θα χω κσνενα θεμα με τις κωδικοποιησεις των υποτιτλων; Θελω να μπορω να επιλεγω απ την τηλεοραση κ οχι να πρεπει να αλλαζω το codec σε καθε υποτιτλο απ το λαπτοπ.

Στις αρχές της επόμενης χρονιάς ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις, αν μπορείς να περιμένεις μέχρι τότε. Με τους υπότιτλους μάλλον δεν θα έχεις πρόβλημα με το encoding.