Φακοι ?
Επειδη εχει πιστευω συνεχεια στο τοπικ που εχω αρχίσει συνεχιζω εδω.
Φανταζομαι πως ειναι αρκετοι αυτοι που δεν μπορουν να αντιληφθούν ποιοι ειναι οι ιδανικοι φακοι αναλογα στο θεμα που θελεις να φωτογραφισεις.
Οπως τι σημαίνουν τα χαρακτηριστικα που βλεπεις σε ενα φακο και τι μπορεις ή δεν μπορεις να κανεις με αυτα.
Ετσι λοιπον θετω καποιες αποριες μου. Δεν θα νιωσω ασχημα εαν δεν λαβω απαντησει γιατι ξερω πως ειναι να εξηγεις σε καποιον ασχετο πως θα κανει εγκατασταση τα ... xp....
Παραθετω καποιους φακους οπως και καποιες φωτο που βρηκα στο νετ για παραδειγματα.
NIKON AF 50mm f/1.4
NIKON AF 35mm f/2.0 D AF
NIKON LENS 24-70mm f/2.8G ED AF-S
NIKON AF-S 18-200mm VR DX 3.5-5.6G IF-ED
Βλεπω πως στο 2 πρωτους εχει σταθερο mm και σταθερο f
Στους 3-4 εχουμε μεταβλητο mm αλλα στο 4ο μεταβλητο και το f
Ξερω ( ελπιζω ) πως το mm το σταθερο δεν κανει zoom
Το f προσφερει την δυνατοτητα να εχεις φλου ή νετ το backround σωστα ?
Βαζω κοπελες στις φωτο για μεγαλυτερο ενδιαφερων
αλλα ηταν ευκολο και στην αναζητηση τους.
Στην 1η βλεπουμε 2 κοπελες:
ι) θα μπορουσα με ποιο φακο να εχω την καλυτερη ληψη?
ιι) Θα μπορουσα με σταθερο f να εχω ποιο νετ τη δευτερη κοπελα πισω?
Στη 2η :
ιιι) με ποιο f θα μπορουσα να εχω τοσο φλου backround ?
ιv) Με το πρωτο φακο, το δευτερο ή μπορω ακομα και με τον 4ο φακο με αρκετο zoom παρολο που ειναι στο f 3.5 ? ( αν και με zoom νομιζω οτι το f αναγκαστικα αυξανει μονο του )
Στη 3η :
v) Ποιος φακος θα μας εδινε αυτο το αποτελεσμα ?
vi) Εαν ηθελα να ειναι ποιο νετ και το χερι της κοπελας γιατι ισως να ειχε ενα πολυ ωραιο ταττου εκει τι θα αλλαζε?
Στη 4η : Ωραια στιγμη ( βεβαια δεν μου αρεσει που γερνουν τοσο πολυ, ισως εαν τα πιτσιρικια ηταν καθετα να φαινοταν καλυτερα για μενα )
viι ) Σε αυτη σιγουρα δεν θελεις να εχουν την ανασα σου στο προσωπο τους οποτε πας σε 200 mm ?
Στη 5η :
vιιι) Ολοκληρη την κοπελα και με πισω τοπιο ( περισσοτερο απο αυτο στη συγκεκριμενη ) ποιος φακος μας το προσφερει ?
δεν εχω δει μεσα απο αλλο φακο εκτος απο το δικο μου αλλα ουτε και φιλους επαγγελματιες ή το ιδιο χομπιστες με εμενα.
Να αγοραζω φακους χωρις να εχω ιδεα τι περνω ειναι θεωρω αρκετα ανοητο ισως ( αν και το εχω κανει, ε ! μην το ξανακανω )
Ευχαριστω