Soul shadows.......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Soul shadows.......

γιατί η Birkin?

αν ήταν το mainstream έτσι, τότε θα ζούσαμε σε παράδεισο...

:firstprize:

Ενας κολλητος μου ειχε γραψει καποτε μια κασσετινα του Gainsbourg,που ειχε κυκλοφορησει πριν καμμια 12αρια χρονια.
Απο αυτα που ακουσα παντως τιποτα δεν ηταν mainstream,ακομα και τα ποπ του.Καταπληκτικη συλλογη.
Δυστυχως τα σιντια κολλανε πλεον και το κοληταρι εχει ξενιτευτει γαμωτο...

Ο Gainsbourg είναι δύσκολο να χαρακτηρισθεί, ακριβώς γιατί ασχολήθηκε με πολλά και διαφορετικά. Κινήθηκε από τη ποπ και τη γαλλική γιέ-γιέ μουσική στα '60ς, ακόμη συμμετείχε με την Gall και στη Eurovision το 1965, μέχρι τζαζ, ρέγγε, ντίσκο, ηλεκτρονική, φανκ αλλά και προγκρέσιβ για τις επόμενες δεκαετίες. Ναι όντως συνεργάστηκε και με αβανγκαρντίστες αλλά δεν ξέρω αν και ο ίδιος θα ήθελε αυτή την ταμπέλα. Άλλωστε ήταν τόσο ανήσυχος καλλιτεχνικά που είναι ρίσκο να τον χαρακτηρίσουμε.

Πάνο, η συγκεκριμένη περίοδος, με τα καλλίγραμμα θηλυκά που τον περιστοίχιζαν στα μέσα της δεκαετίας του '60 και τα ποπ τραγούδια που έγραψε γι' αυτά, τον εντάσσει στη γαλλική ποπ και σαφώς όχι το πλήρες έργο του.

Τέλος πάντων, αυτός, όντως είναι μια καλή περίπτωση για παρουσίαση. Έχω συλλογές με την ποπ και την τζαζ φάση του, αλλά και το κλασικό Histoire de Melody Nelson με το επετειακό βιογραφικό DVD. Στη διάθεσή σου, όποτε τα θελήσεις...

Απάντηση: Re: Soul shadows.......

Ο Gainsbourg είναι δύσκολο να χαρακτηρισθεί, ακριβώς γιατί ασχολήθηκε με πολλά και διαφορετικά. Κινήθηκε από τη ποπ και τη γαλλική γιέ-γιέ μουσική στα '60ς, ακόμη συμμετείχε με την Gall και στη Eurovision το 1965, μέχρι τζαζ, ρέγγε, ντίσκο, ηλεκτρονική, φανκ αλλά και προγκρέσιβ για τις επόμενες δεκαετίες. Ναι όντως συνεργάστηκε και με αβανγκαρντίστες αλλά δεν ξέρω αν και ο ίδιος θα ήθελε αυτή την ταμπέλα. Άλλωστε ήταν τόσο ανήσυχος καλλιτεχνικά που είναι ρίσκο να τον χαρακτηρίσουμε.

Πάνο, η συγκεκριμένη περίοδος, με τα καλλίγραμμα θηλυκά που τον περιστοίχιζαν στα μέσα της δεκαετίας του '60 και τα ποπ τραγούδια που έγραψε γι' αυτά, τον εντάσσουν στη γαλλική ποπ και σαφώς όχι το πλήρες έργο του.

Τέλος πάντων, αυτός, όντως είναι μια καλή περίπτωση για παρουσίαση. Έχω συλλογές με την ποπ και την τζαζ φάση του, αλλά και το κλασικό Histoire de Melody Nelson με το επετειακό βιογραφικό DVD. Στη διάθεσή σου, όποτε τα θελήσεις...

Καλα μου φαινεται θα "σηκωσω" το σπιτι σου οταν ερθω....:worshippy:
Να λυσσαξει κι ο Φραγκ που κανει οτι δεν καταλαβαινει....:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Soul shadows.......

Καλα μου φαινεται θα "σηκωσω" το σπιτι σου οταν ερθω....:worshippy:
Να λυσσαξει κι ο Φραγκ που κανει οτι δεν καταλαβαινει....:flipout:

Θα έχω κάνει ταχύρυθμα μαθήματα μέχρι να πάς επίσκεψη :Banane0::Banane0::Banane0: