Soundbar ή Ηχεία?

Geoav75

AVClub Addicted Member
12 April 2011
1,625
Προφανώς, άρα η πιο σωστή ερώτηση είναι το πόσο ζεσταίνεται. Γιατί τόσο οι 50 όσο και οι 70 βαθμοί καίνε στο χέρι, αλλά δεν είναι το ίδιο ως πρόβλημα. Βέβαια εγώ τρέχω και 9 κανάλια, όμως υπερευαίσθητα (στα χαρτιά έστω).

Εγώ σκεφτόμουν να πάρω ανεμιστηράκι, αλλά μετά την αλλαγή στον 40 μου χαλάει την αισθητική :p, εξάλλου είναι τελείως ελεύθερος από πάνω, ούτε καν έπιπλο δεν έχει σε απόσταση.

(Άσε που τον νιώθω αρκετά πιο δροσερό από τον 4800 που είχα πριν, αν και είναι και μεγαλύτερο το σασί οπότε και η απόσταση του σημείου που βάζεις το χέρι σου)
Για τον 2600 πηρα τα εξης https://www.amazon.de/-/en/dp/B00JLV4BWC?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title και εχουν κανει μια χαρα τη δουλεια τους.
Οκ σιγουρα το αλλο που εχει βαλει ο φιλος παραπανω θα ειναι καλυτερο αλλα αλλο 200+ αλλο 55.

billpeppas

Supreme Member
23 October 2013
7,783
Athens
2 noctua, ένα ρελέ, τροφοδοτικό και τέλος. Αν δεν είναι φανερό το τοπ ή πάρεις μαύρους ανεμιστήρες δεν φαίνεται τίποτα και κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από οποιοδήποτε ac infinity, στο 1/3 της τιμής, και πιο ήσυχα. Αν είσαι μερακλής τους φτιάχνεις και ένα 3D printed chassis και είσαι άρχοντας.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
Απλώς προσέξτε τη ροή να μην είναι αντίθετη με τους εσωτερικούς ανεμιστήρες και γίνει της σκόνης και του αμμοχάλικου μέσα στον ενισχυτή... 😂

• Haha
Reactions: Paradice

djmnv81

Established Member
5 July 2017
274
Προφανώς όλα αυτά κάνουν την δουλειά τους καλύπτοντας την βασική μας ανάγκη...που είναι η ψύξη. Αυτή είναι και η ουσία!

Θεωρώ πως κάθε τέτοιο μαραφέτι είναι must για κάθε χρήστη που σέβεται τον AVR του και τους ενισχυτές του. Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ο χειρότερος εχθρός των συσκευών αυτών και των ηλεκτρονικών γενικότερα και μια καλή ψύξη τους προσφέρει μακροζωία!

Από εκεί και μετά ο τρόπος που κάποιος μπορεί να το επιτυχει αυτό και τι έξτρα μπορεί να ζητάει πέρα από μια καλή ψύξη....είναι κάτι που είναι υποκειμενικό καθαρά.

- Έτσι κάποιος μπορεί να είναι μερακλής και να τα φτιάξει όλα μόνος του. Δεν συγκρίνεται η χαρά της δημιουργίας με τίποτε άλλο πραγματικά!!
- Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει ένα έτοιμο σετ με manual ρωοστάτη 2 γυμνούς ανεμιστήρες αρίστης ποιότητας χύμα πάνω στον πανέμορφο AVR του και να μην τον νοιάζει ή επειδή δεν θα είναι ορατό μέσα στο ράφι.
- Κάποιος άλλος μπορεί να μην θέλει και τίποτα γιατί θα χαλάσει η καλαισθησία που ήδη υπάρχει ή δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα υψηλών θερμοκρασιών.

- Κάποιος άλλος θελει κατι ποιο συμμαζεμμένο και εμφανίσιμο σαν σύνολο σαν να είναι προέκταση του AVR του.
- Κάποιος άλλος θελει κατι ποιο συμμαζεμμένο και εμφανίσιμο σαν σύνολο σαν να είναι προέκταση του AVR του και επιπρόσθετα να έχει έξτρα τεχνολογίες αυτόματου ρωοστάτη ενσωματώνοντας τον ανάλογο αισθητήρα που αντιλαμβάνεται την θερμοκρασία που εκπέμπει ο AVR του χωρίς να σηκώνεται κάθε τρεις και λίγο να αλλάζει την ρύθμιση έντασης του ανεμιστήρα του ή να τον βάζει από την αρχή τέρμα στην ένταση παίρνοντασ τα υψηλότερα db του ανεμιστήρα στα αυτιά του χωρίς λόγο...ακόμα...😁
- Κάποιος άλλος πέραν των ανωτέρω θέλει επιπρόσθετα και μια οθόνη γιατί του αρέσει να βλεπει Live την θερμοκρασία που βγαίνει από τα εσώψυχα του AVR του για να ελεγχει αν το μαραφέτι που του έβαλε από πάνω κάνει δουλειά αλλά και επειδή γουστάρει τις οθόνες.
- Κάποιος άλλος θελει όλα τα παραπάνω αλλά επειδή το ράφι του δεν έχει έξτρα χώρο για να ξερνάει ο ανεμιστήρας που θα βάλει προς τα πάνω θα επιθυμούσε να υπήρχε μία συσκευή που να καθεται απο πανω αλλα να ξερνάει τον αέρα από πισω σαν εξάτμιση....και μαντέψτε ποια συσκευή είναι αυτή που κάνει αυτό συν όλα τα παραπάνω??

Γενικά το θέμα είναι και υποκειμενικό (ομορφιά , κατασκευή , ενσωματωμενη τεχνολογία , θόρυβος και ποιότητα ανεμιστήρων κτλ) και καθαρά τι επιπρόσθετα ζητας πέραν της κάλυψης τησ βασικής σου ανάγκης...Και αυτό το έξτρα κοστίζει φυσικά...η δουλειά όμως στο τέλος θα γίνει με όλους τους τρόπους που περιγράφτηκαν και αυτό είναι που έχει σημασία στο τέλος!!

Just for fan / fun !!! 😂

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-11-17 090315.jpg

• Haha

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
Θεωρώ πως κάθε τέτοιο μαραφέτι είναι must για κάθε χρήστη που σέβεται τον AVR του και τους ενισχυτές του. Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ο χειρότερος εχθρός των συσκευών αυτών και των ηλεκτρονικών γενικότερα και μια καλή ψύξη τους προσφέρει μακροζωία!

Δεν ζεσταίνονται όλοι οι ενισχυτές το ίδιο. Στους Pioneer ας πούμε τους σκίζεις σε στάθμες για ώρα και παραμένουν απλώς θερμοί. Βάζεις άνετα το χέρι σου επάνω στο σασί.

Το υποκειμενικό που λες και που αφορά τις ενδείξεις επί οθόνης και την ανάγκη επιβεβαίωσης, οσονούπω θα το έχουμε και στο παρόν θέμα. :cool:

djmnv81

Established Member
5 July 2017
274
Δεν ζεσταίνονται όλοι οι ενισχυτές το ίδιο. Στους Pioneer ας πούμε τους σκίζεις σε στάθμες για ώρα και παραμένουν απλώς θερμοί. Βάζεις άνετα το χέρι σου επάνω στο σασί.

Το υποκειμενικό που λες και που αφορά τις ενδείξεις επί οθόνης και την ανάγκη επιβεβαίωσης, οσονούπω θα το έχουμε και στο παρόν θέμα. :cool:
Πολύ καλό έξτρα πωλησιακό στοιχείο αυτο για τους pioneer . Έχουν μεγαλύτερους ανεμιστήρες μέσα και καλύτερη διάταξη των εντόσθιων του? Ποιο ευρύχωρο / ανετο σασι ? Από θόρυβο πως πάει ?

" Το υποκειμενικό που λες και που αφορά τις ενδείξεις επί οθόνης και την ανάγκη επιβεβαίωσης " τι εννοεί ο ποιητής γιατί τώρα πίνω την δεύτερη γουλιά καφε?? :)

υγ. Τελικά το reference στους denon/marantz είναι στα 80 ή στα 82,5 που είπες ??

djmnv81

Established Member
5 July 2017
274
Δεν ζεσταίνονται όλοι οι ενισχυτές το ίδιο.
" - Κάποιος άλλος μπορεί να μην θέλει και τίποτα γιατί θα χαλάσει η καλαισθησία που ήδη υπάρχει ή δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα υψηλών θερμοκρασιών . "
Όπως βλέπεις συμπεριέλαβα και την δικια σου περίπτωση!!😁

Vuzantios

Established Member
29 September 2024
141
Εσείς προβληματίζεστε για το θέμα της θερμοκρασίας που ανεβάζουν και καλά κάνετε. Η denon που πουλάει κοντεινερ από δαύτους κάθε χρόνο δεν θα έπρεπε να προβληματιστει και να λύσει το θέμα; ας ανεβάσει ένα 50αρι τις τιμές και να δώσει μια λύση εντός κουτιού....

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
Πολύ καλό έξτρα πωλησιακό στοιχείο αυτο για τους pioneer . Έχουν μεγαλύτερους ανεμιστήρες μέσα και καλύτερη διάταξη των εντόσθιων του? Ποιο ευρύχωρο / ανετο σασι ? Από θόρυβο πως πάει ?

" Το υποκειμενικό που λες και που αφορά τις ενδείξεις επί οθόνης και την ανάγκη επιβεβαίωσης " τι εννοεί ο ποιητής γιατί τώρα πίνω την δεύτερη γουλιά καφε?? :)

υγ. Τελικά το reference στους denon/marantz είναι στα 80 ή στα 82,5 που είπες ??

Έχουν έναν μεγάλο ανεμιστήρα επάνω από τις ψύκτρες αντί δύο μικρότερων κάτω από τις ψύκτρες που έχουν οι Denon. Αυτό το τελευταίο είναι και υπεύθυνο για το πόσο πιο ζεστό είναι το καπάκι στους τελευταίους.
Πάντως από κάτω προς τα πάνω είναι η ροή του αέρα, έχει δεν έχει ανεμιστήρες ο ενισχυτής, λόγω convecting.

To Reference είναι στο 82,5 αλλά όσοι ψάχνουν κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούνται με το να έχουν γυρισμένο το scale στο 0-98. Το γυρνάνε στο -79 - +18 και έχουν reference το 0 όπως αρμόζει.
Μερικά κλασικά παραδείγματα ανάγκης επιβεβαίωσης είναι η ρύθμιση small στα ηχεία που αφορά τη σωστή ανακατεύθυνση του μπάσου, η αναζήτηση της ένδειξης Atmos στην οθόνη του ενισχυτή και η γραφική παράσταση καμπύλης απόκρισης που δείχνει ίσια αλλά δεν είναι.

djmnv81

Established Member
5 July 2017
274
Εσείς προβληματίζεστε για το θέμα της θερμοκρασίας που ανεβάζουν και καλά κάνετε. Η denon που πουλάει κοντεινερ από δαύτους κάθε χρόνο δεν θα έπρεπε να προβληματιστει και να λύσει το θέμα; ας ανεβάσει ένα 50αρι τις τιμές και να δώσει μια λύση εντός κουτιού....
Προφανώς φαντάζομαι τα έχει τσεκάρει όλα αυτά η Denon για θερμοκρασίες κτλ και δεν έχω σταυρώσει στο νετ για avr denon / marantz που έλιωσε παίζοντασ σε υψηλές στάθμες και κάηκε ολοσχερώς....έχουν κ κοφτη εξάλλου....απλά για ψυχολογικούς λόγους μιας και αν βάλεις πανω τηγανι με αυγα κατα 100% θα τα φας κιολας κομπλέ παίζοντασ ειδικά με 4ωμα speaker αλλά και επειδή οι θερμοκρασίες και τα ηλεκτρονικά μισιούνται απίστευτα μεταξύ τους καλό είναι για να έχεις το κεφαλι σου ήσυχο ένα ανεμιστηράκι από πάνω να παίζει.

Vuzantios

Established Member
29 September 2024
141
Άρα οι άλλοι κατασκευαστές είναι κορόιδα που φροντίζουν και μεγαλύτερα ψηλότερα σασί με εσωτερικούς ανεμιστήρες και μεγαλύτερη ευρυχωρεια ώστε να κρατούν πιο δροσερα τα εξαρτήματα τους...

djmnv81

Established Member
5 July 2017
274
Άρα οι άλλοι κατασκευαστές είναι κορόιδα που φροντίζουν και μεγαλύτερα ψηλότερα σασί με εσωτερικούς ανεμιστήρες και μεγαλύτερη ευρυχωρεια ώστε να κρατούν πιο δροσερα τα εξαρτήματα τους...
Αυτη η κατηγορία των avr που αναφέρθηκες σε αυτό το κομάτι δεν χρειάζονται προφανώς έξτρα ανεμιστήρα και μόνο κορόιδα δεν είναι...βέβαια δεν ξέρω τι db παίζει ο εσωτερικός ανεμιστήρας τους και τι ποιότητας είναι...γιατί παλαιότερα είχα διαβάσει σε ξένα Thread για τρελό θόρυβο ανεμιστήρων AVR πολλαπλάσιας τιμής ...βλέπε Athem MRX όλη η σειρά...από χρήστες τους...και εκεί δύσκολα παρεμβαίνεις.....δηλαδή μπορεί με τα μικρά και ελλειπή ανεμιστηράκια του denon σε συνδυασμό με ένα ac infinity ή κάποιο άλλο σοβαρό κ αξιόλογο χαμηλών db ανεμιστήρα να επιτυγχάνονται λιγότερα db συνολικά από έναν αλλο AVR με τεραστια και θορυβώδη ανεμιστηράκια μέσα του...Αλλά τι σημασία έχει στο τέλος αφού οι εντάσεις του ήχου φαντάζομαι θα επισκιάσουν τον όποιο θόρυβο σε κάθε περίπτωση!!Εγώ το έχω πίσω μου ακριβώς στους 30 πόντους...και δεν ακούω κιχ στα 2/4 της σκάλας βαθμονόμησησ του...

Το υπεραναλύσαμε πιστεύω για να μην χαλάμε και το thread του φίλου εδω αλλιώς είναι σοβαρό θέμα ανάπτυξης...

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
Στον δικό μου Marantz SR8002 χωρίς ανεμιστήρες πάντως δεν υπάρχει θέμα ζέστης. Πακτωμένος είναι κι αυτός, βέβαια με 7 κανάλια και όχι 9 ή 11 όπως γίνεται σήμερα που προσθέτουν κανάλια αλλά το σασί παραμένει ίδιο σε διαστάσεις (για να βολεύει προφανώς).

Και είναι και θηρίο από πλευράς ισχύος.

• Like

Paradice

Established Member
20 May 2022
111
Το υπεραναλύσαμε πιστεύω για να μην χαλάμε και το thread του φίλου εδω αλλιώς είναι σοβαρό θέμα ανάπτυξης...
Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι χρήσιμες για κάποιον που ξεκινάει να μπαίνει στο άθλημα και όχι μόνο ;) Η αλήθεια είναι ότι η αγορά ενισχυτή και ηχείων είναι το 50% περίπου, μετά θέλει ρυθμίσεις και σωστό στήσιμο και δοκιμές και πολλά ακόμα. Το thread έτσι και αλλιώς ολοκλήρωσε τον βασικό του σκοπό, τώρα μένουν οι λεπτομέρειες (και κάποια στιγμή και τα atmos).

Αυτό που είπες παραπάνω το κάνω μια ζωή προσέχω τα ηλεκτρονικά και τις θερμοκρασίες τους και δεν μου έχει χαλάσει τίποτα εδώ και 25 χρόνια. Έχω πετύχει σε υπολογιστή άλλου να χαλάει RAM από σκόνη επειδή είχε ανεβασμένη θερμοκρασία μόνιμα με κλειστό κουτί καλοκαιριάτικα. Απλά πράγματα είναι που πρέπει να τα ακολουθούμε μας αρέσει δεν μας αρέσει :giggle:

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
Στο άθλημα που μπαίνεις με γκολ από τα αποδυτήρια γιατί πρόκειται για σύστημα κανονικό και όχι ηχομπάρα, μετά το πρώτο και δεύτερο βήμα που περιέγραψα, θα χρειαστεί και μια επίσκεψη από calibrator για να απογειωθεί η εμπειρία. Μέχρι τότε βέβαια έχεις καιρό γιατί οι πειραματισμοί θα διαρκέσουν κανα δίμηνο. Αλλά θα είναι ένα καλό χριστουγεννιάτικο δώρο αυτό ας πούμε.

Paradice

Established Member
20 May 2022
111
Νομίζω λύθηκε το μυστήριο γιατί δεν είχα ενθουσιαστεί τόσες μέρες με το σύστημα... γιατί η TV στο Auto ή στο PCM στέλνει μάλλον επεξεργασμένο τον ήχο στο AVR... μόλις το γύρισα στο Pass Through νομίζω ακούγεται πολύ καλύτερα.. έκανα δοκιμές:

• PC -> AVR και ακούγεται τέλεια
  • PC -> TV -> AVR με pass through και νομίζω ακούγεται όπως πρέπει
  • TV (Disney +) -> AVR με Pass Through και ακούγεται μια χαρά
  • TV (Disney +) -> AVR με Auto και ακούγεται περίεργα - όπως το άκουγα τόσες μέρες δηλαδή
Σε ενδείξεις η διαφορά στο AVR είναι ότι στο Pass through γράφει DD+

edit: τα έχει γράψει και ο billpeppas στο τοπικ που έχω "ξεκινήσει" αλλά δεν τα διάβαζα ποτέ :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Last edited:

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,706
Θεσσαλονίκη
Πάρε κάποια στιγμή ένα nvidia shield. Εκεί θα ακούσεις σοβαρή διαφορά. Αλλά όντως, με τα ηχεία αυτά θα χρειαστείς ένα τελικό για τα front.

Paradice

Established Member
20 May 2022
111
Atmos θα πρέπει να γράφει.

Σε 4K Dolby Vision με Dolby Atmos το γράφει ναι. Σε 5.1 απλό δείχνει DD+ μόνο με το pass through αλλιώς το χαλάει. Γενικά νομίζω είναι καλύτερο το pass through αν και δεν έχω καταλάβει ακριβώς τις διαφορές τους στην TV μου. Στην LG διάβασα ότι το Auto = ARC και Passthrough = eARC οπότε μπορεί να ισχύει κάτι παρόμοιο και εδώ.

Paradice

Established Member
20 May 2022
111
Για να μην λέτε και εσείς αλλά και εγώ ότι είμαι τρελός το έψαξα παραπάνω. Ο Denon μπορεί να γράφει Dolby Atmos και στα δύο αλλά στέλνει αυτές τις πηγές από Disney+

Auto:

uE7ciRx.jpeg

Pass Through:

wySmLGO.jpeg