Η οθόνη δείχνει Atmos έτσι και αλλιώς. Αλλά το σήμα είναι διαφορετικό. Το Auto είναι η ρύθμιση της TV για το digital sound output που είχα τόσες μέρες, το Passthrough είναι αυτό που έβαλα σήμερα. Νομίζω το Dolby Atmos/Dsurr είναι καλύτερο τουλάχιστον αυτό γράφει στο manual του MarantzΔεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς εννοείς, αλλά στον Denon έχοντας τον στο Auto (τον Denon) θα πρέπει να δείχνει Atmos η οθόνη του (του Denon). Εφόσον βέβαια του στέλνεις υλικό atmos. Αλλιώς κάτι γίνεται λάθος.
Η οθόνη δείχνει Atmos έτσι και αλλιώς. Αλλά το σήμα είναι διαφορετικό. Το Auto είναι η ρύθμιση της TV για το digital sound output που είχα τόσες μέρες, το Passthrough είναι αυτό που έβαλα σήμερα. Νομίζω το Dolby Atmos/Dsurr είναι καλύτερο τουλάχιστον αυτό γράφει στο manual του Marantz
edit: και στο manual του Denon το ίδιο γράφει.
Έκατσα χτες το βράδυ και τα έψαξα αρκετά για να καταλάβω τι γίνεται. Το ότι δείχνει Atmos ο Denon λέει απλά ότι μεταφέρει τα metadata του Atmos (είτε σε Dolby Digital+ είτε σε Dolby Atmos MAT 2.0, είτε σε Dobly TrueHD). Τα streams έρχονται συμπιεσμένα από τις υπηρεσίες (Netflix, Disney+, κτλ) με Dolby Digital+ (E-AC-3).Πάτα κυκλικά το πλήκτρο pure στο remote μέχρι να πάς στο Auto. Αυτό το mode ατομάτως θα παίξει Atmos και θα το δείξει στην οθόνη εφόσον τα έχεις κάνει όλα σωστά. Όχι Dolby Surround. Αυτό δείχνει ότι λειτουργεί ο upmixer.
Συμφωνώ, και περιμένω να βγει κανα Black Friday deal για Blu-ray player. Έχω και το PS5 βέβαια και Blu-ray στο PC αλλά νομίζω το dedicated player είναι καλύτερο.Η κάθε εταιρία τηλεοράσεων κάνει τα δικά της και όπως εκείνη νομίζει, ένας από τους πολλούς λόγους που δεν είναι και πολύ σοβαρές πηγές.
Ναι τα έχω σετάρει αυτά (PS5 5.1 με Dolby Atmos ανοιχτό), (PC σεταρισμένο mpv με spdif output σε επιλεγμένα codecs), όλα στέλνουν atmos και ανάβει και η ένδειξη στον ενισχυτή. Δεν ξέρω ακριβώς πως δουλεύει (και αν) το spatial audio με 5.1 μόνο αλλά δεν τα πάει και άσχημα μέχρι τώρα.Από τη στιγμή που το setup των ηχείων σου δεν είναι Dolby Atmos, για να δουλέψει η επεξεργασία Atmos θα χρειαστεί να ανοίξεις την κατάλληλη επιλογή μέσα από το μενού του ενισχυτή.
Έτσι θα δεις να γράφει Dolby Atmos στην οθόνη του ενισχυτή. Αλλιώς θα ακούς μόνο το φέρον stream του atmos κάθε φορά.
Όπως πολλές επιλογές ρυθμίσεων, για να εμφανιστεί, θα πρέπει εκείνη την ώρα να παίζει αντίστοιχο περιεχόμενο.
σε stereo τα δοκίμασες ;;
Ναι τα έχω σετάρει αυτά (PS5 5.1 με Dolby Atmos ανοιχτό), (PC σεταρισμένο mpv με spdif output σε επιλεγμένα codecs), όλα στέλνουν atmos και ανάβει και η ένδειξη στον ενισχυτή. Δεν ξέρω ακριβώς πως δουλεύει (και αν) το spatial audio με 5.1 μόνο αλλά δεν τα πάει και άσχημα μέχρι τώρα.
σε stereo τα δοκίμασες ;;
Το δοκίμασα και σε direct και σε pure direct αλλά ακούγεται ψόφιο - μάλλον γιατί αγνοεί το sub? Μου αρέσει περισσότερο με Audyssey ανοιχτό και κλειστό το Dynamic EQ... αλλά νομίζω παίρνει λίγο ακόμα ψάξιμο.Σε pure direct θα εννοεί. Για να καταλάβεις πως παίζουν τα ηχεία σε κλασικό στέρεο (με αυτόν τον ενισχυτή βέβαια).
Το δοκίμασα και σε direct και σε pure direct αλλά ακούγεται ψόφιο - μάλλον γιατί αγνοεί το sub? Μου αρέσει περισσότερο με Audyssey ανοιχτό και κλειστό το Dynamic EQ... αλλά νομίζω παίρνει λίγο ακόμα ψάξιμο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.