Soundbar jbl 9.1 Dolby Atmos

Λοιπόν αφού ο pleo σε παραδίπλα θέμα με είχε κουρδίσει σε αναζητήσεις για το αν θα σκάσω 2μιση χιλιάρικα για ξεκίνημα καλού μόνιμου συστήματος, πέτυχα προσφορά στη 9.1 άλλα 200$ κάτω, οπότε είμαι έτοιμος να την κάνω, έστω δοκιμαστικά να δω τι διαφορά θα ακούσω από την τωρινή μου μπάρα της πλάκας.

Το μόνο που με κρατάει πίσω είναι ότι διαβάζω για πολύ συχνές (δηλαδή αρκετές τη μέρα, όχι το μήνα) αποσυνδέσεις των πίσω ηχείων. Έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο;
Ποσο;

700;

1. Σου έγραψα τη γνώμη μου στο δίπλα θέμα μεταξύ KEF και ELAC.

2. Η 5.1 Bar surround είναι front surround ηχομπάρα. Δεν έχει αποσπώμενα ηχεία. Είχε το προηγούμενο μοντέλο που τότε ήταν το μεγαλύτερο της γκάμας. Μετά βγήκε η νέα γενιά στην οποία το μεγαλύτερο μοντέλο της γκάμας είναι η 9.1 και η 5.1 έγινε front surround (χωρίς αποσπώμενα ηχεία).

3. Εναλλακτική είναι η Polk MagniFi Max SR της οποίας τα πίσω ασύρματα ηχεία μπαίνουν στην πρίζα. Μπορείς να την αγοράσεις και ως MagniFi Max (λίγο πιο οικονομικά) και να προσθέσεις όποτε θες τα πίσω ηχεία.

Ναι αλλά αν τα πίσω κανάλια δεν είναι αξιόπιστα όπως διαβάζω, τότε καλύτερα να πάω σε μια 5.1 bar surround με τα μισά χρήματα.
Ποιος το λέει ότι δεν είναι αξιόπιστα;

Σούπερ είναι η ηχόμπαρα με αυτά τα χρήματα..

Εγώ την έχω από αρχές Σεπτεμβρίου

Λοιπόν, το έκανα το πείραμα, μόλις την εγκατέστησα, η διαφορά με την προηγούμενη Samsung μου (HW550) 5ετίας+ είναι χαώδης, και το Dolby Atmos κλειδώνει οπουδήποτε κι αν το δοκίμασα.

Στα στραβά τώρα. Προσπαθώ εδώ και μια ώρα να κάνω calibration, κάνει τα γνωστά ηχάκια, μετά έναν ήχο σαν αποσύνδεση subwoofer, και μετά μου λέει RETRY. Ιδέες;

Λοιπόν, το έκανα το πείραμα, μόλις την εγκατέστησα, η διαφορά με την προηγούμενη Samsung μου (HW550) 5ετίας+ είναι χαώδης, και το Dolby Atmos κλειδώνει οπουδήποτε κι αν το δοκίμασα.

Στα στραβά τώρα. Προσπαθώ εδώ και μια ώρα να κάνω calibration, κάνει τα γνωστά ηχάκια, μετά έναν ήχο σαν αποσύνδεση subwoofer, και μετά μου λέει RETRY. Ιδέες;
Αν έχεις κάνει τα update , κάνε αποσύνδεση από το Internet και δοκίμασε πάλι σύμφωνα με το manual..

επίσης, προαπαιτούμενο είναι το ήσυχο περιβάλλον την ώρα του calibration. Όπως σε όλα τα calibration.

Τελικά έγινε μετά από αυτό που πρότεινε ο Lobo. Επίσης -υποθέτω- ότι αυτό που δείχνει το manual είναι λάθος, και στο calibration τα ηχεία πρέπει να τοποθετούνται με το μεγάφωνο να κοιτάει προς το κεφάλι σου και η πλευρά της σύνδεσης από την άλλη μεριά. Στο manual το δείχνει ανάποδα, αλλά το αγνόησα.

Λοιπόν, πρώτες εντυπώσεις:

Θετικά:

Πραγματικά είναι αποκαλυπτικές οι διαφορές που ένιωσα. Έχω επιτέλους γεμάτο πεδίο στο πλάι που μου έλειπε, έχω πίσω κανάλια, έχω μπάσο που δεν ξέρω πως να το μαζέψω μη μου σκάσει αστυνομία σπίτι χριστουγεννιάτικα. :D Ύψος δεν έχω νιώσει καλά, αλλά για την ώρα δεν έχω δει και κάτι που να ξέρω ότι έχει πληροφορία εκεί να την ψάξω. Η μπάρα κλειδώνει σε Dolby Atmos DD+ τόσο από τηλεόραση όσο και από το Fire Stick 4K. Στο PS5, κλειδώνει σε DTS Neural X. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος εκεί, αλλά αν θυμάμαι καλά δεν υποστηρίζει Atmos έτσι κι αλλιώς. Η κατασκευή φαίνεται πολύ στιβαρή, βαριά, ουσιστική, αν και είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι στην Αμερική δε συμπεριλαμβάνουν τα πλαστικά καπάκια για τα ηχεία, αλλά δε βαριέσαι.

Αρνητικά:

Το μόνο αρνητικό (αν και απολύτως αναμενόμενο): σε στέρεο ακρόαση με τα ηχεία πίσω, το πεδίο που νιώθεις μπροστά δεν είναι ιδιαίτερα πλατύ. Κατά τα άλλα όμως ο ήχος είναι πολύ ισορροπημένος, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι η μουσική δεν είναι ο λόγος που αγοράζει κανείς soundbar. Επίσης, μένει να δείξει σε καθημερινή χρήση κατά πόσο η φάση με τα αποσπώμενα ηχεία είναι βιώσιμη. Ήδη πχ σκέφτομαι ότι θα προτιμώ να τα αφήνω μπροστά όταν βλέπω κάτι νορμάλ.

Για 700$ τελική, η αναβάθμιση είναι ουσιαστική, ενώ να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω αν θα απολάμβανα στην πράξη καλύτερο ήχο με όλες τις ταρζανίες που θα χρειαζόταν να κάνω στον παρόντα χώρο για να τον κάνω για προσωρινό διάστημα να χωρέσει κανονικά ηχεία. Φυσικά όταν με το καλό μετακομίσω, μάλλον θα μπει αγγελία, αλλά τουλάχιστον μέχρι τότε επιτέλους θα απολαμβάνω λίγο σινεμά, μετά από χρόνια.

Τελικά έγινε μετά από αυτό που πρότεινε ο Lobo. Επίσης -υποθέτω- ότι αυτό που δείχνει το manual είναι λάθος, και στο calibration τα ηχεία πρέπει να τοποθετούνται με το μεγάφωνο να κοιτάει προς το κεφάλι σου και η πλευρά της σύνδεσης από την άλλη μεριά. Στο manual το δείχνει ανάποδα, αλλά το αγνόησα.

Λοιπόν, πρώτες εντυπώσεις:

Θετικά:

Πραγματικά είναι αποκαλυπτικές οι διαφορές που ένιωσα. Έχω επιτέλους γεμάτο πεδίο στο πλάι που μου έλειπε, έχω πίσω κανάλια, έχω μπάσο που δεν ξέρω πως να το μαζέψω μη μου σκάσει αστυνομία σπίτι χριστουγεννιάτικα. :D Ύψος δεν έχω νιώσει καλά, αλλά για την ώρα δεν έχω δει και κάτι που να ξέρω ότι έχει πληροφορία εκεί να την ψάξω. Η μπάρα κλειδώνει σε Dolby Atmos DD+ τόσο από τηλεόραση όσο και από το Fire Stick 4K. Στο PS5, κλειδώνει σε DTS Neural X. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος εκεί, αλλά αν θυμάμαι καλά δεν υποστηρίζει Atmos έτσι κι αλλιώς. Η κατασκευή φαίνεται πολύ στιβαρή, βαριά, ουσιστική, αν και είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι στην Αμερική δε συμπεριλαμβάνουν τα πλαστικά καπάκια για τα ηχεία, αλλά δε βαριέσαι.

Αρνητικά:

Το μόνο αρνητικό (αν και απολύτως αναμενόμενο): σε στέρεο ακρόαση με τα ηχεία πίσω, το πεδίο που νιώθεις μπροστά δεν είναι ιδιαίτερα πλατύ. Κατά τα άλλα όμως ο ήχος είναι πολύ ισορροπημένος, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι η μουσική δεν είναι ο λόγος που αγοράζει κανείς soundbar. Επίσης, μένει να δείξει σε καθημερινή χρήση κατά πόσο η φάση με τα αποσπώμενα ηχεία είναι βιώσιμη. Ήδη πχ σκέφτομαι ότι θα προτιμώ να τα αφήνω μπροστά όταν βλέπω κάτι νορμάλ.

Για 700$ τελική, η αναβάθμιση είναι ουσιαστική, ενώ να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω αν θα απολάμβανα στην πράξη καλύτερο ήχο με όλες τις ταρζανίες που θα χρειαζόταν να κάνω στον παρόντα χώρο για να τον κάνω για προσωρινό διάστημα να χωρέσει κανονικά ηχεία. Φυσικά όταν με το καλό μετακομίσω, μάλλον θα μπει αγγελία, αλλά τουλάχιστον μέχρι τότε επιτέλους θα απολαμβάνω λίγο σινεμά, μετά από χρόνια.
Θα λυπηθείς να τη δώσεις στο τέλος.. Βάλε Witcher στο Netflix όταν είσαι μόνος στο σπίτι, όχι σε ώρα κοινής ησυχίας και πλησίασε ένταση λίγο πάνω από 20..

Έφτιαξαν και τη συμβατότητα με το fire stic..

Χαίρομαι που οι πρώτες σου εντυπώσεις είναι όμοιες με τις δικές μου..

Καλορίζικη

Ευχαριστώ!

Σε πρακτικά ζητήματα τώρα, επειδή ούτε καν για τέτοια λύση έχω σωστό χώρο, σκεφτόμουν να αγοράσω δυο δίδυμα τραπεζάκια να μπουν αριστερά και δεξιά από τον καναπέ για να ακουμπάω τα πίσω ηχεία.

Υπάρχει σωστό ή λάθος ύψος γι'αυτή την τοποθέτηση; Έχω βρει ένα σετ που ταιριάζει ταμάμ στο χώρο και είναι πάμφθηνο, αλλά έχουν ύψος 50cm. Θα είναι πρόβλημα λέτε;

Σκεφτείτε ότι για την ώρα τις δοκιμές τις έκανα βάζοντας τα σε δυο ψηλές... καρέκλες. :afro:

Ευχαριστώ!

Σε πρακτικά ζητήματα τώρα, επειδή ούτε καν για τέτοια λύση έχω σωστό χώρο, σκεφτόμουν να αγοράσω δυο δίδυμα τραπεζάκια να μπουν αριστερά και δεξιά από τον καναπέ για να ακουμπάω τα πίσω ηχεία.

Υπάρχει σωστό ή λάθος ύψος γι'αυτή την τοποθέτηση; Έχω βρει ένα σετ που ταιριάζει ταμάμ στο χώρο και είναι πάμφθηνο, αλλά έχουν ύψος 50cm. Θα είναι πρόβλημα λέτε;

Σκεφτείτε ότι για την ώρα τις δοκιμές τις έκανα βάζοντας τα σε δυο ψηλές... καρέκλες. :afro:
Νομίζω οι 50 πόντοι είναι χαμηλό ύψος..

Θεωρώ καλύτερα στο ίδιο ύψος που έχεις το κεντρικό σώμα του soundbar και πάνω..

Σε αυτό θα σου απαντήσει καλύτερα ο Pleo..

Νομίζω οι 50 πόντοι είναι χαμηλό ύψος..

Θεωρώ καλύτερα στο ίδιο ύψος που έχεις το κεντρικό σώμα του soundbar και πάνω..

Σε αυτό θα σου απαντήσει καλύτερα ο Pleo..

Μα τόσο είναι και το κεντρικό, λίγο παραπάνω, στους 53 πόντους. Είναι ακριβώς μπροστά στην τηλεόραση.

Μα τόσο είναι και το κεντρικό, λίγο παραπάνω, στους 53 πόντους. Είναι ακριβώς μπροστά στην τηλεόραση.
Το ύψος στα πλαϊνά και τα μαξιλάρια του καναπέ πόσο είναι;

To tweeter ή το ακουστικό κέντρο των ηχείων πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των αυτιών σου όταν κάθεσαι να δείς.
Αν δεν μπορείς να τα φέρεις στο ύψος σου ακριβώς, προτιμότερο αρχικά είναι να μπούν πιο ψηλά από τα αυτιά και να δώσεις ελαφρώς κλίση πρός τα κάτω, αν δεν γίνεται, τότε πιο κάτω από τα αυτιά, αλλά να τα κάνεις angle up ώστε να στοχεύουν τα αυτιά σου.
Αυτό ισχύει για όλα τα ηχεία και όχι μόνο τα surround.

Το ύψος στα πλαϊνά και τα μαξιλάρια του καναπέ πόσο είναι;

Το μπράτσο του καναπέ είναι λίγο παραπάνω (64cm), δηλαδή δε θα βλέπει το κάθετο μεγαφωνάκι του ηχείου το αυτί μου σε κάθε περίπτωση, αυτό με προβληματίζει. Από την άλλη βέβαια, αυτό έτσι κι αλλιώς θα συμβαίνει όσο τα ηχεία είναι τόσο κοντά (δηλαδή πχ όταν κάθεται δίπλα μου η γυναίκα μου, το ένα ηχείο δε θα βλέπει το αυτί μου κλπ.).

Νομίζω αν είναι στο πλάι (3 και 9 η ώρα από τον καναπέ, αντί για 5 ή 7), και σε σχετική απόσταση, θα γίνεται η δουλειά αξιοπρεπώς.

To tweeter ή το ακουστικό κέντρο των ηχείων πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των αυτιών σου όταν κάθεσαι να δείς.
Αν δεν μπορείς να τα φέρεις στο ύψος σου ακριβώς, προτιμότερο αρχικά είναι να μπούν πιο ψηλά από τα αυτιά και να δώσεις ελαφρώς κλίση πρός τα κάτω, αν δεν γίνεται, τότε πιο κάτω από τα αυτιά, αλλά να τα κάνεις angle up ώστε να στοχεύουν τα αυτιά σου.
Αυτό ισχύει για όλα τα ηχεία και όχι μόνο τα surround.

Πολύ σωστά όλα αυτά που λες, αλλά εδώ δε μιλάμε για κανονικά ηχεία: το πάνω μέρος τους πυροβολεί το κανάλι ύψους στο ταβάνι, οπότε η κλίσεις μάλλον δεν είναι καλή ιδέα.

Νομίζω με βλέπω να παίρνω βάσεις. Έχει κανείς ιδέα για βάσεις με ραφάκι που να μπορείς να ακουμπήσεις και όχι να βιδώσεις το ηχείο; Με βιδώματα δε γίνεται δουλειά αφού θα πρέπει να πηγαίνουν μπροστά να φορτίζουν κάθε λίγο και λιγάκι.

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, με βλέπω για την ώρα να μένω μ'αυτές τις καρέκλες, και να τις βάζω στη θέση ακρόασης κάθε φορά που φέρνω τα ηχεία πίσω. Έτσι κι αλλιώς, πάλι από τις πρώτες δοκιμές, μου φαίνεται ότι με τα ηχεία μπροστά μεγαλώνει το soundstage στη μουσική, οπότε τη βλέπω αυτή να είναι η πιο συνήθης κατάστση.

Έβγαλα φωτό να πάρετε μια ιδέα περί τοποθέτησης.

3bd3353efed1daa4b904026d8c44872b.jpg
d96ef2bf438a6eb48e02c547d86a0c25.jpg
6dc438d87ee396d02a809a6b4aa2d70a.jpg