Τελικά έγινε μετά από αυτό που πρότεινε ο Lobo. Επίσης -υποθέτω- ότι αυτό που δείχνει το manual είναι λάθος, και στο calibration τα ηχεία πρέπει να τοποθετούνται με το μεγάφωνο να κοιτάει προς το κεφάλι σου και η πλευρά της σύνδεσης από την άλλη μεριά. Στο manual το δείχνει ανάποδα, αλλά το αγνόησα.
Λοιπόν, πρώτες εντυπώσεις:
Θετικά:
Πραγματικά είναι αποκαλυπτικές οι διαφορές που ένιωσα. Έχω επιτέλους γεμάτο πεδίο στο πλάι που μου έλειπε, έχω πίσω κανάλια, έχω μπάσο που δεν ξέρω πως να το μαζέψω μη μου σκάσει αστυνομία σπίτι χριστουγεννιάτικα.

Ύψος δεν έχω νιώσει καλά, αλλά για την ώρα δεν έχω δει και κάτι που να ξέρω ότι έχει πληροφορία εκεί να την ψάξω. Η μπάρα κλειδώνει σε Dolby Atmos DD+ τόσο από τηλεόραση όσο και από το Fire Stick 4K. Στο PS5, κλειδώνει σε DTS Neural X. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος εκεί, αλλά αν θυμάμαι καλά δεν υποστηρίζει Atmos έτσι κι αλλιώς. Η κατασκευή φαίνεται πολύ στιβαρή, βαριά, ουσιστική, αν και είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι στην Αμερική δε συμπεριλαμβάνουν τα πλαστικά καπάκια για τα ηχεία, αλλά δε βαριέσαι.
Αρνητικά:
Το μόνο αρνητικό (αν και απολύτως αναμενόμενο): σε στέρεο ακρόαση με τα ηχεία πίσω, το πεδίο που νιώθεις μπροστά δεν είναι ιδιαίτερα πλατύ. Κατά τα άλλα όμως ο ήχος είναι πολύ ισορροπημένος, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι η μουσική δεν είναι ο λόγος που αγοράζει κανείς soundbar. Επίσης, μένει να δείξει σε καθημερινή χρήση κατά πόσο η φάση με τα αποσπώμενα ηχεία είναι βιώσιμη. Ήδη πχ σκέφτομαι ότι θα προτιμώ να τα αφήνω μπροστά όταν βλέπω κάτι νορμάλ.
Για 700$ τελική, η αναβάθμιση είναι ουσιαστική, ενώ να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω αν θα απολάμβανα στην πράξη καλύτερο ήχο με όλες τις ταρζανίες που θα χρειαζόταν να κάνω στον παρόντα χώρο για να τον κάνω για προσωρινό διάστημα να χωρέσει κανονικά ηχεία. Φυσικά όταν με το καλό μετακομίσω, μάλλον θα μπει αγγελία, αλλά τουλάχιστον μέχρι τότε επιτέλους θα απολαμβάνω λίγο σινεμά, μετά από χρόνια.