Soundbar jbl 9.1 Dolby Atmos

Θαενκς. Όχι, δεν είναι αυτό το θέμα, μια χαρά παίρνω τα σήματα σωστά (Atmos, TrueHD, DTS HD MA, ή PCM, ανάλογα με το δισκάκι). Απλά εκεί που βλέπω πχ 20 λεπτά χωρίς το παραμικρό, ξαφνικά μπορεί να αρχίσει για 3-4 δευτερόλεπτα να κάνει 3-4 στιγμιαίες διακοπές στον ήχο (0.01ms η καθεμία, μη φανταστείς), χωρίς όμως να ξεκλειδώνει το σήμα. Για καλώδιο το κόβω, θα δοκιμάσω με κάτι άλλο.
Την έχεις σκίσει στις δοκιμές! Μπράβο σου..

Την έχεις σκίσει στις δοκιμές! Μπράβο σου..

Μα γι'αυτό την πήρα, για να παίξω, και να ξαναμάθω λίγο τι παίζει σε αυτή τη γενιά του home cinema (μετακόμισα-εγκατέλειψα το κανονικό μου σύστημα το 2012 και μέχρι πριν 1 μήνα άκουγα σε στέρεο της πλάκας, οπότε πρακτικά είχα χάσει ολόκληρη τη γενιά του lossless audio!)

Χαιρετώ την ομάδα,
Έχω τη μπάρα εδώ και λίγο καιρό και τον μόνο ήχο που έχω καταφέρει να ακούσω είναι στερεοφωνικό. Η μπάρα μπροστά δείχνει PCM. Συνδέω στην HDMI IN το laptop ή το media player και η εικόνα φεύγει από το HDMI OUT σε τηλεόραση ή projector. Διαβάζω τα σχόλια από πάνω για τρισδιάστατο ήχο και μου τρέχουν τα σάλια, καθώς δε μπορώ να έχω ούτε καν ένα "ποταπό" surround. Τι έχω κάνει λάθος; Έχω δοκιμάσει να παίξω και sound test μέσω bluetooth από το κινητό μου, τα ίδια :(

Re: Απάντηση: Soundbar jbl 9.1 Dolby Atmos

Χαιρετώ την ομάδα,
Έχω τη μπάρα εδώ και λίγο καιρό και τον μόνο ήχο που έχω καταφέρει να ακούσω είναι στερεοφωνικό. Η μπάρα μπροστά δείχνει PCM. Συνδέω στην HDMI IN το laptop ή το media player και η εικόνα φεύγει από το HDMI OUT σε τηλεόραση ή projector. Διαβάζω τα σχόλια από πάνω για τρισδιάστατο ήχο και μου τρέχουν τα σάλια, καθώς δε μπορώ να έχω ούτε καν ένα "ποταπό" surround. Τι έχω κάνει λάθος; Έχω δοκιμάσει να παίξω και sound test μέσω bluetooth από το κινητό μου, τα ίδια :(

Καλησπέρα. Αν κατάλαβα καλά τι λες, αυτό σημαίνει κατά 99.9% ότι το σήμα που δίνεις εσύ εξαρχής είναι PCM και όχι bitstream DOLBY/DTS κλπ. Από bluetooth μην περιμένεις κάτι καλύτερο, αλλά από το media player/laptop είναι θέμα ρυθμίσεων. Μάλλον πρέπει να ρωτήσεις σε σχετική κατηγορία, εξηγώντας μας και για τι μηχανήματα μιλάς συγκεκριμένα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Soundbar jbl 9.1 Dolby Atmos

Καλησπέρα. Αν κατάλαβα καλά τι λες, αυτό σημαίνει κατά 99.9% ότι το σήμα που δίνεις εσύ εξαρχής είναι PCM και όχι bitstream DOLBY/DTS κλπ. Από bluetooth μην περιμένεις κάτι καλύτερο, αλλά από το media player/laptop είναι θέμα ρυθμίσεων. Μάλλον πρέπει να ρωτήσεις σε σχετική κατηγορία, εξηγώντας μας και για τι μηχανήματα μιλάς συγκεκριμένα.

Ευχαριστώ για την ταχύτατη απάντηση!
Δοκίμασα με ένα laptop TOSHIBA και με ένα media player LG. Ειδικά το media player γνωρίζω ότι υποστηρίζει Dolby Digital και DTS ήχο, καθώς αφενός έχει αυτοκόλλητα πάνω με τα σχετικά logo και αφετέρου άκουγα surround 5.1 ήχο πριν από τον player πριν "αναβαθμιστώ" στην ηχόμπαρα (έφευγε HDMI από τον player στην τηλεόραση, η οποία έστελνε με optical τον ήχο σε ενισχυτή που τον μοίραζε σε ενσύρματα ηχεία). Πού πρέπει να ρωτήσω; Εσείς είστε οι ειδικοί, έχω διαβάσει όλο αυτό το topic (και τις 21 σελίδες)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Soundbar jbl 9.1 Dolby Atmos

Δοκίμασα με ένα laptop TOSHIBA και με ένα media player LG. Ειδικά το media player γνωρίζω ότι υποστηρίζει Dolby Digital και DTS ήχο, καθώς αφενός έχει αυτοκόλλητα πάνω με τα σχετικά logo και αφετέρου άκουγα surround 5.1 ήχο πριν από τον player πριν "αναβαθμιστώ" στην ηχόμπαρα (έφευγε HDMI από τον player στην τηλεόραση, η οποία έστελνε με optical τον ήχο σε ενισχυτή που τον μοίραζε σε ενσύρματα ηχεία). Πού πρέπει να ρωτήσω; Εσείς είστε οι ειδικοί, έχω διαβάσει όλο αυτό το topic (και τις 21 σελίδες)
VLC media player δοκίμασε από το laptop και μπες στις ρυθμίσεις,διαφορετικά θα χρειαστείς ένα καλό media player τύπου Nvidia Shield Pro στο hdmi in.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Soundbar jbl 9.1 Dolby Atmos

Όταν λες ότι είχες surround 5.1 πριν, είσαι σίγουρος ότι ήταν "καθαρό" Dolby Digital ή μήπως απλή επεξεργασία/μετατροπή του ενισχυτή (τύπου πχ Dolby Prologic II κλπ); Αν ήταν κανονικό το κλείδωμα σε Dolby Digital, τότε κάτι έχει στραβώσει στις ρυθμίσεις της πηγής σου. Αν ήταν απλή μετατροπή από στέρεο, τότε δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί το μηχάνημα να τα βγάλει αυτά.

Θα ξεκινούσα από αυτό που είπε ο Lobo παραπάνω (αφού δεν κοστίζει τίποτα), αν δεις ότι κλειδώνει κανονικά, τότε ίσως να πρέπει να ψαχτείς για media player.

Η απάντησή του Maestro με προβλημάτισε και είδα τις ρυθμίσεις ήχου του media player, ήταν όντως στο PCM. Μόλις το άλλαξα, είχα επιτέλους surround ήχο!!!
Σχετικά με την αναπαραγωγή από laptop, το VLC χρησιμοποίησα όπως λες Lobo, θεώρησα πως ό,τι ήχο διαβάζει από το source αρχείο τον περνάει στο HDMI. Προφανώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο... Επειδή θα προβώ σε αγορά σταθερού υπολογιστή, άραγε υπάρχει κάποια σύνθεση όπου θα μπορεί να μου βγάζει από το HDMI εικόνα 4Κ και ήχο Atmos? Γιατί είδα ότι το media player που μπου πρότεινες Lobo έχει 300+ ευρώ

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αλλά τις τελευταίες ημέρες με το που ανοίγω την μπάρα πάει κατευθείαν σε mute mode με αποτέλεσμα να μην έχω ήχο παρά μόνο αφού πατήσω ένα από τα volume up/down οπότε επανέρχεται ο ήχος.

Αφήνω αυτό εδώ... μετά από τρίωρη χρήση χωρίς ζόρικες εντάσεις (αλλά με 4K/DV-DA pass, με πηγή το Fire stick 4K στην HDMI in).

cf2c55d305d11a1c6d17ca0a8f987313.jpg

Αν αυτή είναι η θερμοκρασία της εξωτερικής επιφάνειας, ποιος ξέρει τι θα γίνεται μέσα... τι τρώγομαι τώρα θα μου πείτε, ε, τέτοιος είμαι.

Μέσα θα είναι παραπάνω αλλά για να είναι η θερμοκρασία εξωτερικά τόση, θα έχει υπολογιστεί να γίνεται απαγωγή θερμότητας και με τον τρόπο αυτόν. Ο οποίος τρόπος δεν είναι επικίνδυνος για το χρήστη καθώς η επιφάνεια αυτή είναι εκτός της πρόσβασης ακόμα και κατά λάθος από τον χρήστη.

Πάντως η τακτική του heat dissipation στο σασί δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο και ειδικά εκεί που δεν υπάρχει χώρος χρησιμοποιείται ως λύση.

Παράδειγμα φορητού DAP που μεταφέρει τη θερμότητα στο εξωτερικό μέρος του σασί (εδώ είναι μεταλλικό βέβαια).

201908260604531850.jpg

Δεν νομίζω ότι ο maestro το αναφέρει σαν επικίνδυνο για την επαφή,αλλά για σωθικά της μπάρας.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καταρχάς αυτό που με ξενίζει είναι ότι το κάτω μέρος της μπάρας δε φαίνεται να είναι μεταλλικό, άρα αν υπάρχει κάποιο heat dissipation αυτό γίνεται από μέσα. Προφανώς είναι στρατηγικά χωροθετημένο σε σημείο που δε θα αγγίξεις ποτέ για να τραυματιστείς, απλά μου κάνει εντύπωση αυτή η τρομακτική θερμοκρασία.

Να πω πάντως ότι δε συμβαίνει τίποτα άλλο ανησυχητικό. Ούτε διακοπές, ούτε errors, ούτε καμία ηχητική αλλαγή. Ο μόνος λόγος που το παρατήρησα είναι επειδή τις προάλλες έπαιζα με την τοποθέτηση και έτυχε να αγγίξω εκείνο το σημείο.

Δεν νομίζω ότι ο maestro το αναφέρει σαν επικίνδυνο για την επαφή,αλλά για σωθικά της μπάρας.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Την πρόωρη γήρανση των υλικών;

Σίγουρα θα έχει ληφθεί υπ' όψη και αυτό από τον κατασκευαστή.

χρειάζομαι μια μικρη βοήθεια .συνδεω το desktop με hdmi στη lg65b7 και το jbl με hdmi στο hdmi-arc .εβαλα ταινία με dolby atmos αλλα μου λεει dolby surround dd+.τι κανω λαθος;

χρειάζομαι μια μικρη βοήθεια .συνδεω το desktop με hdmi στη lg65b7 και το jbl με hdmi στο hdmi-arc .εβαλα ταινία με dolby atmos αλλα μου λεει dolby surround dd+.τι κανω λαθος;
Η lg B7 χωρίς eArc κάνει pass-through Dolby Atmos;

Αν θυμάμαι σε παλαιότερο post σε αυτό το thread έχει απαντηθεί.