Soundbar jbl 9.1 Dolby Atmos

δε ξερω πως.δε θα κολλανε οι 4κ ταινίες (buffering );
Αν έχεις καλό internet όχι. Έχω διαβάσει εδώ μέσα ότι το κάνουν πολλοί με PLEX.

Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί.

Η LG B7 στην ARC μπορεί να δώσει Atmos μόνο μέσω DD+.

Αν το σήμα που δίνει το pc σου είναι lossless, ίσως να οφείλεται εκεί το πρόβλημα. Κανονικά βέβαια θα έπρεπε να το μετατρέπει σε DD+, αλλά εφόσον η πηγή σου είναι pc, τα πάντα είναι πιθανά.

Παιδια καλημερα. Ποια η διαφορα του dolby bb+ απο το multi-c pcm???
Βλεπω οτι απο shield βγαζει dd+ σε ταινιες και σειρες που υποστηριζουν dolby οπως το disney + και το Netflix,Ενω τα αντιστοιχα απο την τηλεωραση(Lg cx) ειναι σε multi pcm.
Ποια η διαφορα???

Η διαφορά είναι ότι η έξοδος της TV δεν είναι ρυθμισμένη σωστά, ή δεν έχει τη δυνατότητα να στείλει dd+ το οποίο είναι το stream που χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες streaming για να φέρει τα metadata του atmos.

το shield κάνει bitstream το DD+ audio ώστε την αποκωδικοποίηση να γίνει από κάποιο δέκτη που βρίσκεται συνδεδεμένος. Έτσι το DD+ αποκωδικοποιείται σε multi pcm από το δέκτη
ο ήχος από την τηλεόραση έχει γίνει αποκωδικοποίηση από την ίδια και βγαίνει σε multi pcm.

ουσιαστικά είναι το ίδιο απλά η αποκωδικοποίηση γίνεται σε διαφορετική συσκευή εκτός αν πρόκειται για atmos, dts x οπότε αυτό χάνεται στην περίπτωση της τηλεόρασης

Re: Απάντηση: Soundbar jbl 9.1 Dolby Atmos

το shield κάνει bitstream το DD+ audio ώστε την αποκωδικοποίηση να γίνει από κάποιο δέκτη που βρίσκεται συνδεδεμένος. Έτσι το DD+ αποκωδικοποιείται σε multi pcm από το δέκτη
ο ήχος από την τηλεόραση έχει γίνει αποκωδικοποίηση από την ίδια και βγαίνει σε multi pcm.

ουσιαστικά είναι το ίδιο απλά η αποκωδικοποίηση γίνεται σε διαφορετική συσκευή εκτός αν πρόκειται για atmos, dts x οπότε αυτό χάνεται στην περίπτωση της τηλεόρασης
Όταν λες χάνεται το Atmos από την αποκωδικοποίηση της TV τι εννοείς;

Re: Απάντηση: Soundbar jbl 9.1 Dolby Atmos

βγαίνει multi pcm οπότε ότι έχει να κάνει με atmos, τα metadata, χάνονται
Οπότε καμία τηλεόραση δεν μπορεί να δώσει uncompressed True 3D φορμά ήχου μέσω eArc;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Soundbar jbl 9.1 Dolby Atmos

Οπότε καμία τηλεόραση δεν μπορεί να δώσει uncompressed True 3D φορμά ήχου μέσω eArc;

τα atmos / dts: X περνάνε μέσω hdmi earc, αν τα αφήνει η τηλεόραση είναι θέμα κατασκευαστή.

Το ζητούμενο είναι ποιος κάνει το decoding?
αν γίνεται στην τηλεόραση τότε θα σου δώσει multi pcm που θα πάει σε ένα AVR και αυτό θα το περάσει στα ηχεία. Σε αυτή την περίπτωση, από όσο ξέρω, δε μπορεί να γίνει αντιστοίχηση σε 3D ήχο. Ένα multi pcm να είναι 7.1 όπως λέμε DD TrueHD/DTS MA.

αν όμως έχεις ένα MP συνδεδεμένο πάνω στην τηλεόραση και ένα AVR με HDMI earc στην τηλεόραση τότε η τηλεόραση μπορεί να λάβει τον κωδικοποιημένο ήχο που περιλαμβάνει atmos metadata και να τα στείνει στο AVR μέσω eArc, με την προϋπόθεση να το υποστηρίζει η τηλεόραση.
Τότε το decoding γίνεται στο AVR και τα metadata του atmos είναι διαθέσιμα στο AVR ώστε να κάνει τη σωστή αποκωδικοποίηση και να βγει σωστά ο 3D ήχος από τα σωστά ηχεία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Soundbar jbl 9.1 Dolby Atmos

τα atmos / dts: X περνάνε μέσω hdmi earc, αν τα αφήνει η τηλεόραση είναι θέμα κατασκευαστή.

Το ζητούμενο είναι ποιος κάνει το decoding?
αν γίνεται στην τηλεόραση τότε θα σου δώσει multi pcm που θα πάει σε ένα AVR και αυτό θα το περάσει στα ηχεία. Σε αυτή την περίπτωση, από όσο ξέρω, δε μπορεί να γίνει αντιστοίχηση σε 3D ήχο. Ένα multi pcm να είναι 7.1 όπως λέμε DD TrueHD/DTS MA.

αν όμως έχεις ένα MP συνδεδεμένο πάνω στην τηλεόραση και ένα AVR με HDMI earc στην τηλεόραση τότε η τηλεόραση μπορεί να λάβει τον κωδικοποιημένο ήχο που περιλαμβάνει atmos metadata και να τα στείνει στο AVR μέσω eArc, με την προϋπόθεση να το υποστηρίζει η τηλεόραση.
Τότε το decoding γίνεται στο AVR και τα metadata του atmos είναι διαθέσιμα στο AVR ώστε να κάνει τη σωστή αποκωδικοποίηση και να βγει σωστά ο 3D ήχος από τα σωστά ηχεία.

Αν κουμπώσεις δηλαδή έναν MP στην TV και από το eArc της TV ένα HDMI καλώδιο στον ενισχυτή ή σε SOUNDBAR, θα πάρεις uncompressed 3d audio φορμά Metadata;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Soundbar jbl 9.1 Dolby Atmos

με arc περνάει μέχρι DD / DTS core και με eArc από ότι ξέρω περνάει True HD και DTS MA + atmos /dts x metadata
αυτά είναι lossy compressed & lossless compressed

σαν uncompressed audio ξέρω τα pcm, lpcm

ποια εννοείς uncompressed 3d audio φορμά;

Dolby Atmos με Dolby True HD ρωτάει αν γίνεται που είναι atmos με uncompressed format.

Το οποίο φυσικά γίνεται εάν η TV έχει eARC.

Τώρα τα netflix κλπ δεν είναι η περίπτωση για να έχει uncompressed format με atmos. Μόνο με το lossy DD+ που χρησιμοποιούν οι πλατφόρμες streaming on demand ως stream για τα metadata του atmos.

Re: Απάντηση: Re: Soundbar jbl 9.1 Dolby Atmos

τα DD TrueHD και DTS-MA είναι lossless compressed

Ναι ΟΚ, αλλά δεν είναι lossy όταν γίνεται uncompressed. Αυτό μας ενδιαφέρει.

Όπως μας ενδιαφέρει αν ένα εξωτερικό player στείλει Atmos με Dolby True HD (προφανώς αναπαράγοντας τέτοιο περιεχόμενο) στην TV, περνάει ως τέτοιο stream στην HDMI eARC του ενισχυτή (μέσω HDMI eARC της TV).
Αυτό γίνεται όντως.

soundbar.ashx

HDMI_2.1_eARC_2.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Soundbar jbl 9.1 Dolby Atmos

Ναι ΟΚ, αλλά δεν είναι lossy όταν γίνεται uncompressed. Αυτό μας ενδιαφέρει.

Όπως μας ενδιαφέρει αν ένα εξωτερικό player στείλει Atmos με Dolby True HD (προφανώς αναπαράγοντας τέτοιο περιεχόμενο) στην TV, περνάει ως τέτοιο stream στην HDMI eARC του ενισχυτή (μέσω HDMI eARC της TV).
Αυτό γίνεται όντως.

soundbar.ashx

HDMI_2.1_eARC_2.jpg

Ναι, όταν γίνεται decode.

Επειδή στη μέση βρίσκεται η τηλεόραση, έχω μία επιφύλαξη με τους κατασκευαστές των τηλεοράσεων και την υλοποίηση που έχουν κάνει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Soundbar jbl 9.1 Dolby Atmos

Ναι, όταν γίνεται decode.

Επειδή στη μέση βρίσκεται η τηλεόραση, έχω μία επιφύλαξη με τους κατασκευαστές των τηλεοράσεων και την υλοποίηση που έχουν κάνει.
Οπότε όλοι εκείνοι που προτείνουν να κουμπώνουμε την πηγή κατευθείαν σε hdmi in slot ενισχυτή ή soundbar και από εκεί στο Arc της TV έχουν δίκιο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Soundbar jbl 9.1 Dolby Atmos

Οπότε όλοι εκείνοι που προτείνουν να κουμπώνουμε την πηγή κατευθείαν σε hdmi in slot ενισχυτή ή soundbar και από εκεί στο Arc της TV έχουν δίκιο.

Να προχωρήσω δηλαδή σε αλλαγή της συνδεσμολογίας μου? να στείλω hdmi απο zidoo Z9x σε jbl 9.1 (hdmi 1) και μετά στην sony tv μέσω earc?
θα συνεχίσω να παίρνω τα ίδια αποτελέσματα σε εικόνα ήχο αποφεύγοντας κάποια κολπάκια της συνεργασίας zidoo και sony earc??