Soundbar προτάσεις

Στα 9100 συνέβαινε αυτό.Στα 9200 δεν είμαι βέβαιος και τα 9500 μόνο ρεύμα θέλουν και συνδέονται απευθείας με την ηχομπαρα χωρίς να συνδέονται μεταξύ τους.

Αυτή παίρνει τα 9200 και συνδέονται όπως το έγραψα. Το γράφει και το manual.

Αυτή παίρνει τα 9200 και συνδέονται όπως το έγραψα. Το γράφει και το manual.
Υπάρχουν γενικά διαθέσιμα ακόμα αυτά τα surround σετάκια; Γι'αυτό το λόγο ίσως είναι προτιμότερη επιλογή η q700c για κάποιον που θέλει να προσθέσει μετά περιφερειακά σωστά;Νομίζω όπως και στη δικιά μου πως τα swa 9500 υποστηρίζονται από την 700 και πάνω.

Υπάρχουν γενικά διαθέσιμα ακόμα αυτά τα surround σετάκια; Γι'αυτό το λόγο ίσως είναι προτιμότερη επιλογή η q700c για κάποιον που θέλει να προσθέσει μετά περιφερειακά σωστά;Νομίζω όπως και στη δικιά μου πως τα swa 9500 υποστηρίζονται από την 700 και πάνω.

Δύσκολο να τα βρεις μελλοντικά. Θα πρέπει να τα παραγγείλεις όλα μαζί για σιγουριά. Στις αλυσίδες φυσικά απίθανο να τα βρεις αμέσως, ακόμα κι αν θέλεις να τα πάρεις όλα μαζί, ηχομπάρα και ηχεία.
Δεν ασχολούνται με περιφερειακά ηχομπάρας γιατί κυρίως οι πωλήσεις είναι του τύπου μια-κι-έξω και έτσι στοκάρουν.

Παντως όπως έχω πει ξανά στο παρελθόν τα swa 9500 ειναι καταπληκτικά.Δινουν πραγματικά αξία στην ηχομπαρα που τα υποστηρίζει.Βέβαια αν γύριζα το χρόνο πίσω δεν θα έκανα αυτήν την αγορά,θα έπαιρνα από την αρχή μια μπάρα που θα είχε στο σετ της τα περιφερειακά και δεν θα έτρωγα τον κόσμο να τα βρω και τελικά να τα πάρω σχεδόν 300 ευρώ από το Αμαζον και να φτάσουν συνολικά με τη μπάρα σχεδόν 650 ευρώ.Συν ότι χωρίς τα swa η μπάρα είναι επιεικής μέτρια.

Πάντα όταν προσθέτεις σημειακές πηγές (ηχεία στις σωστές θέσεις) το αποτέλεσμα δεν έχει σχέση με τον ήχο δια ανάκλασης.

Αλλά αυτό ξεφεύγει από τη λογική της ηχομπάρας. Εάν λοιπόν πρόκειται να βάλεις πίσω ηχεία, κοιτάς πια σοβαρά τη λύση με κανονικό ενισχυτή AV όπου εκεί η απόδοση απογειώνεται. Η διαφορά που γλυτώνεις με την ηχομπάρα που έχει πίσω ηχεία, είναι τα καλώδια από εμπρός προς τα πίσω και τα χάνεις με καλώδια τροφοδοσίας που θα χρειαστούν τα πίσω ηχεία, ή καμιά φορά και καλώδια κανονικά μεταξύ των ηχείων ή πρίζα για τον ασύρματο αναμεταδότη και καλώδια ηχείων για να συνδεθούν επάνω στον αναμεταδότη τα surround.

• Like
Reactions: Paris2018
Καλησπέρα παιδια, γνώμη για Samsung hw-c450 για κατι απλο και οικονομικο σε αναβαθμιση ηχείων από turbo x tv (κυριως αθλητικα και μουσικη)?

Καλησπέρα παιδια, γνώμη για Samsung hw-c450 για κατι απλο και οικονομικο σε αναβαθμιση ηχείων από turbo x tv (κυριως αθλητικα και μουσικη)?

Ηχομπάρα χωρίς HDMI καθόλου, προορίζεται μόνο για όσους έχουν παλιές τηλεοράσεις χωρίς HDMI ARC.

Υπάρχει κάποια ηχομπαρα πού να δείχνει τήν μορφή τού ήχου πού παίζει??? Π. Χ.. Την ώρα πού παίζει 5.1 να γράφει στην οθόνη τής 5.1...εχω το jbl 9.1 αλλά δεν το γράφει αυτό πού ψάχνω

Υπάρχει κάποια ηχομπαρα πού να δείχνει τήν μορφή τού ήχου πού παίζει??? Π. Χ.. Την ώρα πού παίζει 5.1 να γράφει στην οθόνη τής 5.1...εχω το jbl 9.1 αλλά δεν το γράφει αυτό πού ψάχνω
Υπάρχει, αλλά δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα αυτό.
Μπορείς να το ξέρεις και απλώς γνωρίζοντας τι υλικό αναπαράγεις και τι υποστηρίζει η ηχομπάρα σου.

• Like
Reactions: eri77
Υπάρχει, αλλά δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα αυτό.
Μπορείς να το ξέρεις και απλώς γνωρίζοντας τι υλικό αναπαράγεις και τι υποστηρίζει η ηχομπάρα σου.
Πολλές υπηρεσίες streaming δεν αναφέρουν τήν μορφή ήχου.. Ξέρεις να πεις κάποια ηχομπαρα να κάνει αυτό που θέλω?? (καλή όμως).... Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Πολλές υπηρεσίες streaming δεν αναφέρουν τήν μορφή ήχου.. Ξέρεις να πεις κάποια ηχομπαρα να κάνει αυτό που θέλω?? (καλή όμως).... Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δεν θα βρεις κάποια να δείχνει αναλυτικά π.χ. 5.1, 7.1, 7.1.4, κλπ. Εδώ μπαίνεις στα νερά των σοβαρών surround συστημάτων (ενισχυτές Home Cinema).
Η δικιά σου, που είναι από τις καλές ηχομπάρες, όχι τοπ, αλλά από τις παραπάνω από καλές (με βάση φυσικά τις ηχομπάρες γενικά, όχι σε σύγκριση με κανονικά ηχεία), δείχνει στιγμιαία στην αρχή τι παίζει όσον αφορά το codec (Dolby Atmos, Dolby Digital, DTS, κλπ.).

Στο streaming, δεν συναντάς τίποτα πέραν Dolby Digital Plus, Dolby Digital Plus + Atmos (lossy compressed Atmos) και ίσως σε κάποιες απλό Dolby Digital (AC-3).

Για τα "κανάλια" αναπαραγωγής, αν δείχνει Dolby Atmos, το mix είναι στις περισσότερες περιπτώσεις 7.1.4. Αν δεν έχει Atmos, τότε ακούς 5.1.

• Like
Δεν θα βρεις κάποια να δείχνει αναλυτικά π.χ. 5.1, 7.1, 7.1.4, κλπ. Εδώ μπαίνεις στα νερά των σοβαρών surround συστημάτων (ενισχυτές Home Cinema).
Η δικιά σου, που είναι από τις καλές ηχομπάρες, όχι τοπ, αλλά από τις παραπάνω από καλές (με βάση φυσικά τις ηχομπάρες γενικά, όχι σε σύγκριση με κανονικά ηχεία), δείχνει στιγμιαία στην αρχή τι παίζει όσον αφορά το codec (Dolby Atmos, Dolby Digital, DTS, κλπ.).

Στο streaming, δεν συναντάς τίποτα πέραν Dolby Digital Plus, Dolby Digital Plus + Atmos (lossy compressed Atmos) και ίσως σε κάποιες απλό Dolby Digital (AC-3).

Για τα "κανάλια" αναπαραγωγής, αν δείχνει Dolby Atmos, το mix είναι στις περισσότερες περιπτώσεις 7.1.4. Αν δεν έχει Atmos, τότε ακούς 5.1.
Κατανοητό... Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική εξήγηση

• Like
Reactions: billpeppas
Επίσης έχετε υπ όψη ότι με τη μοναδική εξαίρεση της nakamichi dragon ( που ούτε δικαιολογεί το κόστος της, ούτε και είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη) όλες οι υπόλοιπες ηχομπάρες χρησιμοποιούν αποκωδικοποίηση έως 8 καναλιών, με τα επιπλέον καναλια να δημιουργούνται από τον εκάστοτε αλγόριθμο της κάθε εταιρίας.
Ακόμα κι αν δείχνουν το είδος του σήματος που παίρνουν, π.χ. 7.1.4, δεν σημαίνει ότι κάνουν native αναπαραγωγή αυτού.

• Like
Υπάρχει κι άλλη λύση. Παθητική ηχομπάρα και ένας οικονομικός AV.

Η Nakamichi μπορεί να γίνει παραγγελία με το ανάλογο αντίτιμο φυσικα.

Πολύ ενδιαφέρουσα ηχομπάρα η πρώτη της Marshall.

Πέρα από το design, βλέπω ότι έχει και tweeter και για τα upfiring. Εδώ γίνεται πολύ ενδιαφέρον, καθώς εκεί συνήθως οι κατασκευαστές βάζουν full range μεγάφωνα μόνο.

Έχει και κάμποσα ABR (4) μαζί με δύο μικρά sub, Dolby Atmos, DTS X και app και spotify/tidal connect αλλά και κάποιο room correction. Το τελευταίο όταν το βλέπεις να υπάρχει σε ηχομπάρες, συνήθως θέλει και την ομογάλακτη τηλεόραση για να χρησιμοποιηθεί το μικρόφωνο της τηλεόρασης. Εδώ λέει ότι έχει δικό της γι' αυτόν τον σκοπό.
Και η τιμή της για το είδος είναι αρκετά καλή, 999€.