Soundbar προτάσεις

Re: Απάντηση: Soundbar προτάσεις

Καλησπέρα παιδιά.
Έχω αγοράσει την παρακάτω τηλεόραση και με ενδιαφέρει η αγορά μίας ηχόμπαρας χωρίς να έχει sub. Δεν θέλω sub γιατί θα μπει σε βάση με ροδακιά για να μεταφέρεται...
Το ποσό που διαθέτω είναι έως 250 -300 . Η χρήση θα είναι για καμία ταινία με την τηλεόραση και μουσική μέσω bluetooth σε αρκέτα μεγάλο σαλόνι. Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου χαρακτηριστικά όπως amazon alexa κτλ...
https://www.skroutz.gr/s/23909488/Samsung-UE65TU7172-Smart-4K-UHD-65.html
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια εδω μέσα σε αυτά τα χρήματα χωρίς sub για τις yamaha 107 & 109..

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

CREATIVE STAGE V2

Με Clear Dialog και Surround by Soundblaster.

Ενδιαφέρον ότι το manual δείχνει πως η USB (που μετακόμισε στο πίσω μέρος) μπορεί να συνδεθεί με PC ή και με PS4.

To sub παραμένει ενσύρματο.

Η τιμή αν μετατρέψει κανείς τα δολάρια σιγκαπούρης είναι λίγο πάνω από τα 90 ευρώ.

H Stage V2 της Creative θα είναι διαθέσιμη σίγουρα τον Δεκέμβριο από το Creative Store για την Ελλάδα, ενώ μια μικρή ποσότητα αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, η οποία όμως ενδέχεται να προωθηθεί πρώτα σε καταστήματα λιανικής.

Όπως με πληροφόρησαν από την Creative team. Τιμή ακριβώς δεν γνωρίζω αλλά Creative είναι αυτή, που σημαίνει ότι έχει τις ίδιες τιμές πανευρωπαικά και πολλές φορές βγάζει και τιμές promo.

Παιδιά καλησπέρα. Ενόψει και της black friday λέω να κάνω μία τελική έρευνα αγοράς ώστε να είμαι έτοιμος αν βγει καμία αξιόλογη προσφορά να την χτυπήσω.
Το μπάτζετ είναι στα 300 και έχω τις εξής επιλογές.
1. DENON DHT-S416 ή S316 με σαφή προτίμηση στην S416 λόγω ότι πλέον υποστηρίζει wifi συν το dolby digital 5.1. Δεν ξέρω αν υποστηρίζει 4Κ.
2. POLK SIGNA S3 στην οποία έχουμε 4Κ και wifi αλλά όχι dolby ή DTS, συν ότι δεν την έχουν πολλά καταστήματα, ειδικά Θεσσαλονίκη που είμαι εγώ.
3. YAMAHA YAS-207 με DTS και DOLBY καλύτερο sub αλλά δεν υποστηρίζει wifi που το θέλω. Δεν ξέρω αν το έχει η YAS-209 αλλά ξεφεύγουμε σε χρήματα αλλά ίσως υπάρξει κάποια προσφορά, οπότε ίσως την κοιτάξω σαν επιλογή.

Εσείς τι προτείνετε; Ευχαριστώ.

Το 4Κ σε ηχομπάρες που δεν έχουν είσοδο εικόνας HDMI δεν υφίσταται ως feature. Το HDMI ARC δεν είναι είσοδος εικόνας αλλά ήχου. Άρα το χαρακτηριστικό αυτό (4K) σε ενδιαφέρει μόνο σε ηχομπάρα που έχει τέτοια είσοδο, εφ' όσον το χρησιμοποιήσεις. Στις βασικές ηχομπάρες συνήθως δεν υπάρχει καθώς γενικότερα χρησιμοποιείται η TV για πηγή αλλά και ως hub άλλων πηγών με HDMI.

Polk και Denon υποστηρίζουν Dolby και σε 5.1.

Το sub στην περίπτωση των 207 και 209 επίσης δεν έχει διαφορά σε απόδοση από εκείνα των πρώτων δύο.

Αν θέλεις DTS, η Yamaha το υποστηρίζει, Polk και Denon όχι. Θα πρέπει να τσεκάρεις όμως και αν το υποστηρίζει η TV σου σε περίπτωση που θέλεις από αυτήν να στείλεις τέτοιο format ήχου προς την ηχομπάρα.. Αν θέλεις WiFi, που φαίνεται ότι το θέλεις, είναι πλεονέκτημα να έχει η ηχομπάρα chromecast για να έχεις περισσότερες επιλογές μουσικού streaming από πρακτικά οποιοδήποτε app.

Το 4Κ σε ηχομπάρες που δεν έχουν είσοδο εικόνας HDMI δεν υφίσταται ως feature. Το HDMI ARC δεν είναι είσοδος εικόνας αλλά ήχου. Άρα το χαρακτηριστικό αυτό (4K) σε ενδιαφέρει μόνο σε ηχομπάρα που έχει τέτοια είσοδο, εφ' όσον το χρησιμοποιήσεις. Στις βασικές ηχομπάρες συνήθως δεν υπάρχει καθώς γενικότερα χρησιμοποιείται η TV για πηγή αλλά και ως hub άλλων πηγών με HDMI.

Polk και Denon υποστηρίζουν Dolby και σε 5.1.

Το sub στην περίπτωση των 207 και 209 επίσης δεν έχει διαφορά σε απόδοση από εκείνα των πρώτων δύο.

Αν θέλεις DTS, η Yamaha το υποστηρίζει, Polk και Denon όχι. Θα πρέπει να τσεκάρεις όμως και αν το υποστηρίζει η TV σου σε περίπτωση που θέλεις από αυτήν να στείλεις τέτοιο format ήχου προς την ηχομπάρα.. Αν θέλεις WiFi, που φαίνεται ότι το θέλεις, είναι πλεονέκτημα να έχει η ηχομπάρα chromecast για να έχεις περισσότερες επιλογές μουσικού streaming από πρακτικά οποιοδήποτε app.
Η τηλεόραση που έχω τώρα δεν υποστηρίζει πολλά πράγματα. Μιλάμε για samsung c650 δεκαετίας. Αλλά το πιο πιθανό είναι να αντικατασταθεί στο άμεσο μέλλον.

Τώρα διάφορες dolby και dts δεν τις ξέρω. Τι μου δίνει το dts και τι το dolby?

Επειδή θέλω να έχει wifi πιο πολύ κλείνω σε denon ή polk. Η YAS-209 έχει;

Πιο θεωρείς πιο ολοκληρωμένο πακέτο μεταξύ των δύο;

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η τηλεόραση που έχω τώρα δεν υποστηρίζει πολλά πράγματα. Μιλάμε για samsung c650 δεκαετίας. Αλλά το πιο πιθανό είναι να αντικατασταθεί στο άμεσο μέλλον.

Τώρα διάφορες dolby και dts δεν τις ξέρω. Τι μου δίνει το dts και τι το dolby?

Επειδή θέλω να έχει wifi πιο πολύ κλείνω σε denon ή polk. Η YAS-209 έχει;

Πιο θεωρείς πιο ολοκληρωμένο πακέτο μεταξύ των δύο;

Δεν υπάρχει κάποια που να είναι πιο ολοκληρωμένη από την άλλη στις ίδιες τιμές. Όλες έχουν υπέρ και κατά.

Όπως είπες κι εσύ η YAS 209 που τα συνδυάζει όλα, ανεβαίνει πολύ. Και πάλι, το WiFi της δεν είναι το Chromecast που σημαίνει πως τις εφαρμογές μουσικού streaming θα τις ανοίγεις μέσα από το συνοδευτικό app (πλην του spotify που λειτουργεί σαν cast έτσι κι αλλιώς) πράγμα που σημαίνει ότι αφενός θα πρέπει να δεις ποιες υπηρεσίες μουσικού streaming υποστηρίζει το app της συγκεκριμένης Yamaha αν σε καλύπτουν, και αφετέρου να υποχρεωθείς στο interface της συγκεκριμένης εφαρμογής. Για παράδειγμα αν ανοίξεις από εκεί το tidal, το interface του θα διαφέρει από του κανονικού tidal.
Σε εκείνες με Chromecast, απλά ανοίγεις το app που σου αρέσει και το κάνεις cast σε συσκευή που είναι chromecast. Επομένως εδώ μιλάμε πρακτικά για άπειρa app.

Σε ό,τι αφορά το DTS, στην πραγματικότητα θα το χρειαστείς σε αναπαραγωγή υλικού με ήχο DTS. Θα έχεις κάποιο media box συνδεμένο στην TV για αναπαραγωγή αρχείων; Και αν ναι η TV σου το υποστηρίζει, ή θα το υποστηρίζει μια και βλέπω ότι μιλάς για 4Κ; Αν όχι θα χρειαστείς ηχομπάρα με HDMI in όπως η Yamaha για να συνδέσεις εκεί την εξωτερική πηγή που έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής DTS.

Τα υπέρ και τα κατά στις denon και Polk είναι πάνω κάτω τα ίδια. Οπότε πάμε μόνο βάσει τιμής; Δεν υπάρχει κάτι που να γέρνει την επιλογή προς μια από αυτές;
Από θέμα εγγύησης και αντιπροσωπείας τι παίζει σε denon και polk?

Τα υπέρ και τα κατά στις denon και Polk είναι πάνω κάτω τα ίδια. Οπότε πάμε μόνο βάσει τιμής; Δεν υπάρχει κάτι που να γέρνει την επιλογή προς μια από αυτές;
Από θέμα εγγύησης και αντιπροσωπείας τι παίζει σε denon και polk?

Ξαδελφάκια είναι ως εταιρίες η Denon και η Polk και ίδια είναι η αντιπροσωπεία (Κινοτεχνική).

Και οι τρεις μάρκες έχουν καλούς αντιπροσώπους στη χώρα μας.

H Denon έχει ένα επιπλέον DSP που το ονομάζει Pure Music και τη δυνατότητα να ξεκινάς και να κάνεις παύση στην αναπαραγωγή και από το remote στο Bluetooth. Κατά τα λοιπά είναι πανομοιότυπες με την Polk.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πρακτικά πως δουλεύει το WiFi Google Chromecast Streaming σε μία soundbar?
Μπορώ να αναπαραγάγω μουσική από οποιαδήποτε συσκευή μέσα στο σπίτι όπως κινητό laptop κτλ. Είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που λέμε mirroring στην τηλεόραση;

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πρακτικά πως δουλεύει το WiFi Google Chromecast Streaming σε μία soundbar?
Μπορώ να αναπαραγάγω μουσική από οποιαδήποτε συσκευή μέσα στο σπίτι όπως κινητό laptop κτλ. Είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που λέμε mirroring στην τηλεόραση;
Yeap

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

1. Ανοίγεις το app που θες και πατάς κάτω αριστερά το εικονίδιο ηχειάκι των συσκευών αναπαραγωγής.

2. Επιλέγεις συσκευή αναπαραγωγής.

Στο παράδειγμα έχω και μια Polk MagniFi mini.

Attachments

• Screenshot_2020-11-05-13-04-08-827_com.aspiro.tidal.jpg
    Screenshot_2020-11-05-13-04-08-827_com.aspiro.tidal.jpg
    110.1 KB · Views: 99
  • Screenshot_2020-11-05-13-04-26-096_com.aspiro.tidal.jpg
    Screenshot_2020-11-05-13-04-26-096_com.aspiro.tidal.jpg
    46.7 KB · Views: 98
Η αναπαραγωγή μπορεί να γίνει με κλειστή τηλεόραση; Λειτουργεί από μόνο του το sound bar?

Τι εννοείς; Αν έχεις για πηγή την τηλεόραση ή με κάποιο τρόπο εμπλέκεται η TV στην αναπαραγωγή, προφανώς και πρέπει να χρησιμοποιείται η TV.

To soundbar είναι αυτό που λέει η λέξη. SOUNDbar. Με την εικόνα ελάχιστη σχέση έχει και όπου έχει αυτό είναι passthrough.

Το προηγούμενο παράδειγμα με το Chromecast και το Tidal δεν προϋποθέτει τηλεόραση. Από το music service κατ' ευθείαν ο ήχος στην ηχομπάρα.

Δεν το έγραψα σωστά ώστε να γίνω κατανοητός. Μερικά παραδείγματα.
Μέσω του WiFi google Chromecast που έχει η denon και polk:
1. Μπορώ να ακούω μουσική στην μπάρα με κλειστή τηλεόραση μέσω κάποιας εφαρμογής μουσικής από το tablet ή κινητο; deezzer Spotify etc
2. Μπορώ να αναπαραγαγω από κινητό ή tablet μουσική και βίντεο ταυτόχρονα πχ ένα video clip από YouTube ή να παίξω μια ταινία;
3. Όλα τα παραπάνω γίνονται από app της denon ή Polk ή από ξεχωριστό app της κάθε εφαρμογής όπως deezzer Spotify YouTube κτλ.
4. Τέλος για ραδιόφωνο τι επιλογές υπάρχουν για να μπορώ να ακούσω από το sound bar αλλά όχι από την τηλεόραση καθώς δεν είναι smart.

Ευχαριστώ pleo και τα υπόλοιπα παιδιά για την βοήθεια. Απλά θέλω να κάνω μια σωστή επιλογή με κάτι που θα με εξυπηρετήσει.

Το app που θέλεις ανοίγεις και αν έχει google cast δυνατότητα, επιλέγεις την ηχομπάρα ως ηχείο αναπαραγωγής. Και το youtube σε αυτή την περίπτωση δηλαδή (αν και θα έχεις ένα μικρό latency μεταξύ ήχου και εικόνας στην περίπτωση αυτή).

Τηλεόραση σβηστή εννοείται.

Για ραδιόφωνο εγώ χρησιμοποιώ το Tune In. Σε αυτό πατάς το εικονίδιο cast και επιλέγεις συσκευή αναπαραγωγής συμβατή με Chromecast. Θα σου δείξει τη λίστα με τις συσκευές, όπως και πιο πριν στο Tidal.