Soundbar προτάσεις

Χρειάζεσαι δηλαδή κάτι που να έχει τουλάχιστον ένα ρυθμιστικό low pass. Για να μπορείς να έχει το sub να παίζει συχνότητες από ένα σημείο και κάτω. Αν έχει και ρυθμιστικό φάσης ακόμα καλύτερα.

10053785_21.jpg

Βλέπεις το NS-SW50 δεν έχει τίποτε από αυτά. Κι ενώ αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα με έναν ενισχυτή AV γιατί τις ρυθμίσεις αυτές θα τις έκανες από τον ενισχυτή, με την ηχομπάρα δεν έχεις τη δυνατότητα αυτή.

Οκ τωρα καταλαβα, ησουν κατατοπιστικοτας . Και παλι ευχαριστω :-D

Έχω την Sony XF 9005 , και έχω και PS4 και θα παρω και Apple TV 4K.

Πόσες θύρες hdmi χρειάζεται να έχει η soundbar που θα πάρω για να συνδεθούν όλα τα παραπάνω και ποια πρέπει να είναι η σωστή συνδεσμολογία για να παίζουν όλα τα formats ήχου σωστά;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Τόσες ώστε να αρχίσεις να σκέφτεσαι σοβαρά έναν ενισχυτή AV... :rolleyes:

Η τηλεόρασή σου στο manual αναφέρει ότι υποστηρίζει μέχρι απλό Dolby και απλό DTS. Και αναφέρει ARC, δηλαδή όχι eARC. Με λίγα λόγια αν θέλεις να στριμάρεις όλα τα ηχητικά φορμά δεν σε συμφέρει να δώσεις τόσα λεφτά για ηχομπάρα που θα κοστίζει όσο ένα πλήρες σύστημα με ενισχυτή και ηχεία, γιατί θα πρέπει και να έχει πολλές εισόδους HDMI και να υποστηρίζει όλα τα format.

Από την άλλη μεριά, αν θεωρήσουμε ότι σε καλύπτει το DD και DTS μόνο, τότε κοιτάς για ηχομπάρα με τέτοιους αποκωδικοποιητές και χρησιμοποιείς μόνο το ARC της TV.

Απάντηση: Re: Soundbar προτάσεις

Τόσες ώστε να αρχίσεις να σκέφτεσαι σοβαρά έναν ενισχυτή AV... :rolleyes:

Η τηλεόρασή σου στο manual αναφέρει ότι υποστηρίζει μέχρι απλό Dolby και απλό DTS. Και αναφέρει ARC, δηλαδή όχι eARC. Με λίγα λόγια αν θέλεις να στριμάρεις όλα τα ηχητικά φορμά δεν σε συμφέρει να δώσεις τόσα λεφτά για ηχομπάρα που θα κοστίζει όσο ένα πλήρες σύστημα με ενισχυτή και ηχεία, γιατί θα πρέπει και να έχει πολλές εισόδους HDMI και να υποστηρίζει όλα τα format.

Από την άλλη μεριά, αν θεωρήσουμε ότι σε καλύπτει το DD και DTS μόνο, τότε κοιτάς για ηχομπάρα με τέτοιους αποκωδικοποιητές και χρησιμοποιείς μόνο το ARC της TV.

Καταρχάς ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Όταν πάρω Apple TV 4K και αφού θα streamαρω από εκεί ότι θέλω, δεν γλιτώνω μια θύρα; Άρα μαζί με το PS4 χρειάζομαι απλά 2 θύρες hdmi output?

Επίσης επειδή σήμερα παίζει μια προσφορά στο public με 312 σε LG Sl 8y και jbl 5.1 surround στα 380 με ποια από τις 2 θα είμαι εντάξει κατά την γνώμη σου;

Ειλικρινά με την συνδεσμολογία δεν το έχω καθόλου, γι αυτό και ρωτάω για να γλιτώσω μελλοντικά θέματα.

Δεν θέλω ενισχυτές και ολοκληρωμένα συστήματα προτιμώ ευκολία και κατώτερω ήχο, για να είναι όλα πιο συμμαζεμενα.

Re: Απάντηση: Re: Soundbar προτάσεις

Καταρχάς ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Όταν πάρω Apple TV 4K και αφού θα streamαρω από εκεί ότι θέλω, δεν γλιτώνω μια θύρα; Άρα μαζί με το PS4 χρειάζομαι απλά 2 θύρες hdmi output?

Επίσης επειδή σήμερα παίζει μια προσφορά στο public με 312 σε LG Sl 8y και jbl 5.1 surround στα 380 με ποια από τις 2 θα είμαι εντάξει κατά την γνώμη σου;

Ειλικρινά με την συνδεσμολογία δεν το έχω καθόλου, γι αυτό και ρωτάω για να γλιτώσω μελλοντικά θέματα.

Δεν θέλω ενισχυτές και ολοκληρωμένα συστήματα προτιμώ ευκολία και κατώτερω ήχο, για να είναι όλα πιο συμμαζεμενα.

Αν δεν κανω λαθος μπορεις να συνδεσεις ολα οσα θες στην tv στις 3 θεσεις hdmi που εχει και στην hdmi arc να συνδεσεις τη soundbar. Η JBL δεν εχει dts και η LG οπως θα σου πει και ο pleo δεν ειναι αντιστοιχης κλασης με denon, jbl ή yamaha.
Μπορεις να δεις και τη Yamaha Yas 209 ή την Denon dht 216 (και να προσθεσεις ξεχωριστο sub) που εχουν και DTS και εισοδο hdmi εκτος της εξοδου, αν οντως χρειαζεσαι κι αλλη hdmi θυρα (εχεις δλδ 4 πηγες που θες να συνδεσεις )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Soundbar προτάσεις

Αν δεν κανω λαθος μπορεις να συνδεσεις ολα οσα θες στην tv στις 3 θεσεις hdmi που εχει και στην hdmi arc να συνδεσεις τη soundbar. Η JBL δεν εχει dts και η LG οπως θα σου πει και ο pleo δεν ειναι αντιστοιχης κλασης με denon, jbl ή yamaha.
Μπορεις να δεις και τη Yamaha Yas 209 ή την Denon dht 216 (και να προσθεσεις ξεχωριστο sub) που εχουν και DTS και εισοδο hdmi εκτος της εξοδου, αν οντως χρειαζεσαι κι αλλη hdmi θυρα (εχεις δλδ 4 πηγες που θες να συνδεσεις )

Από αυτά που διαβάζω το μόνο βέβαιο είναι η Soundbar συνδέεται στο arc της τηλεόρασης.
Όμως πρέπει ή δεν πρέπει να συνδεθούν πάνω της σε όσα hdmi in έχει όλες οι συσκευές ;
Εγώ θα έχω ένα Apple TV 4K και ένα PS4.
Νομίζω για να αποδώσει σωστά ο ήχος και η εικόνα πρέπει να συνδεθούν πάνω στην ηχομπαρα...
Γιατί αν πχ το Apple TV το βάλω στην θύρα hdmi 3 της τηλεόρασης εικόνα θα έχει 4K αλλά ήχο θα έχει τον απλό της τηλεόρασης.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Soundbar προτάσεις

Από αυτά που διαβάζω το μόνο βέβαιο είναι η Soundbar συνδέεται στο arc της τηλεόρασης.
Όμως πρέπει ή δεν πρέπει να συνδεθούν πάνω της σε όσα hdmi in έχει όλες οι συσκευές ;
Εγώ θα έχω ένα Apple TV 4K και ένα PS4.
Νομίζω για να αποδώσει σωστά ο ήχος και η εικόνα πρέπει να συνδεθούν πάνω στην ηχομπαρα...
Γιατί αν πχ το Apple TV το βάλω στην θύρα hdmi 3 της τηλεόρασης εικόνα θα έχει 4K αλλά ήχο θα έχει τον απλό της τηλεόρασης.

Γι'αυτο χρησιμοποιεις το ARC της TV γιατι ειναι 2-way. Οποτε αν η soundbar υποστηριζει και DTS & Dolby, η TV θα στελνει αυτοματα τον αναλογο ηχο στη soundbar για να παιξει χωρις απωλειες. Αν, οπως η JBL, δεν υποστηριζει DTS ας πουμε τοτε θα πρεπει να αλλαζεις καθε φορα την εξοδο σε PCM ή Dolby αναλογα με το φορμα ηχου της πηγης.
Ουσιαστικα θες soundbar με HDMI in μονο αν η TV ΔΕΝ εχει ARC, που η δικη σου εχει, ή εχεις παραπανω απο 3 πηγες μιας και τη μια εισοδο της TV (την ARC) θα την πιασει η soundbar. Στη δικη σου περιπτωση που εχεις μονο 2 πηγες μπορεις να παρεις μια καλη ηχομπαρα χωρις να εχει extra HDMI in. Υπαρχουν πολλες καλες στα 350-400 με DTS & Dolby αλλα οκ ο Pleo θα σου δωσει καλυτερες προτασεις.

Ανταγωνιστική της jbl 5.1 surround είναι η Polk MagniFi 2. Στην πρώτη περίπτωση έχεις δεκάιντσο sub αλλά όχι DTS και όχι ήχο 3D, στη δεύτερη περίπτωση έχεις 8άιντσο sub που είναι κι αυτό δυνατό και DTS και 3D ήχο. Βέβαια βλέπω ότι είναι η τιμή της Bar 5.1 surround σε προσφορά οπότε θα σου βγει λίγο παραπάνω η MagniFi 2. Η οποία όμως έχει 3 εισόδους HDMI εκτός από την ARC.

Ποια LG... ; :rolleyes:

Ανταγωνιστική της jbl 5.1 surround είναι η Polk MagniFi 2. Στην πρώτη περίπτωση έχεις δεκάιντσο sub αλλά όχι DTS και όχι ήχο 3D, στη δεύτερη περίπτωση έχεις 8άιντσο sub που είναι κι αυτό δυνατό και DTS και 3D ήχο. Βέβαια βλέπω ότι είναι η τιμή της Bar 5.1 surround σε προσφορά οπότε θα σου βγει λίγο παραπάνω η MagniFi 2. Η οποία όμως έχει 3 εισόδους HDMI εκτός από την ARC.

Ποια LG... ; :rolleyes:

1.Τελικά ποια είναι η σωστή σύνδεση βρε Pleo όταν έχεις πχ 2 συσκευές όπως Apple TV και PS4 για να παίζει σωστά ήχος και εικόνα;
2. Αν πάρω μπάρα που δεν παίζει Dts όταν η ταινία έχει dts τι θα συμβεί;
3. Η LG σίγουρα έχει κατώτερω ήχο όμως παίζει όλα τα φορματ και είναι στα 312 ευρώ για λίγο ακόμη. Την Polk magnify 2 δεν την βρήκα σε ελληνικό μαγαζί αν θες βάλε Λίνκολν. Εύχαριστω για τη βοήθεια

Εδώ καλά καλά δεν έχει βγάλει επίσημο τιμοκατάλογο η αντιπροσωπεία για τους Denon, θα είχε για την ολόφρεσκια MagniFi 2; Τεσπα, για να ξέρεις, οι τιμές οι κανονικές τόσο στην MagniFi 2, όσο και στην JBL Bar 5.1 surround κανονικά είναι 499 και 599 αντίστοιχα.
Τώρα για τις προσφορές... δεν ξέρω.

Τι θα συμβεί εάν δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει η ηχομπάρα κάποιο ηχητικό format; Τότε θα πρέπει να πεις στην TV να βγάλει έξοδο ήχου PCM. Αυτό δεν βολεύει, αν και σε λιγότερες περιπτώσεις θα έχεις περιεχόμενο με ήχο DTS ας πούμε, οπότε εκεί ζυγίζεις τα πράγματα και αποφασίζεις.
Και επιπλέον, η ηχομπάρα δεν θα κάνει αποκωδικοποίηση με το ενσωματωμένο της decoder (αφού δεν θα έχει τον αντίστοιχο) αλλά θα κάνει upmix το... δικάναλο PCM που θα λαμβάνει. Αυτό σημαίνει υποδεέστερο ήχο γενικότερα.

Πάντως επειδή εγώ πάω από τις ανάγκες προς το προϊόν και όχι από το προϊόν στις ανάγκες, θα σου πω ότι εκείνη που σε καλύπτει απόλυτα στις ανάγκες σου είναι η MagniFi 2.

Εγώ ως γνωστόν δεν συμπαθώ ηχομπάρες κατασκευαστών τηλεοράσεων, γιατί έχουν αστείο ήχο σε σύγκριση με εκείνες κατασκευαστών ήχου στις ίδιες κατηγορίες τιμής, αλλά αυτό είναι η δική μου γνώμη. Την τσέπη σου εσύ την ορίζεις.

Έχει πολλές προσφορές το public μόνο για σήμερα και βρήκα την LG Sl 8y στα 312 ευρώ και την jbl 5.1 surround στα 385 ευρώ, μα τον κωδικό publicsunday.

Καλές οι ανάγκες όμως εδώ μιλάμε πως γλιτώνουμε πολλά χρήματα..

Re: Απάντηση: Soundbar προτάσεις

Έχει πολλές προσφορές το public μόνο για σήμερα και βρήκα την LG Sl 8y στα 312 ευρώ και την jbl 5.1 surround στα 385 ευρώ, μα τον κωδικό publicsunday.

Τη βγάζει κατευθείαν την εκπτωτική τιμή αν πατήσεις πάνω στο προϊόν.. δίχως να βάλεις τον κωδικό στο καλάθι.

Αξίζει η 5.1 surround στα 380;

Την 9.1 την έχουν 800 .

Κλειδωσα και τις 2 προσφορές για να το σκεφθώ.

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Soundbar προτάσεις

Τη βγάζει κατευθείαν την εκπτωτική τιμή αν πατήσεις πάνω στο προϊόν.. δίχως να βάλεις τον κωδικό στο καλάθι.

Αξίζει η 5.1 surround στα 380;

Την 9.1 την έχουν 800 .

Κλειδωσα και τις 2 προσφορές για να το σκεφθώ.

Μετά από τρελό ψάξιμο που έχω κάνει σε ηχομπαρες δεν αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά.
Εκτός βέβαια αν σου περισσεύουν.
Οι τιμές πάντα κατεβαίνουν και σίγουρα αξίζει να περιμένεις.

Παιζει να την πάρω με τιμολόγιο την 9.1 και να μου βγει γύρω στα 600 ευρώ.. έχει dolby atmos, 10αρι sub και αποσπώμενα ηχεία..

Sonos arc πάει πολύ ακριβά..

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τα λεγόμενά σου..

Re: Απάντηση: Soundbar προτάσεις

Πάρε ένα ηχείο Bluetooth τότε. Δεν θα καταλάβεις διαφορά έτσι κι αλλιώς εφ' όσον σε ενδιαφέρει μόνο η τιμή. Και ακριβότερη ηχομπάρα να πάρεις. Είναι σαν να θες να πάρεις ένα δραπανοκατσάβιδο και επειδή είδες σε προσφορά ένα σακί αμμοχάλικο, προτίμησες την προσφορά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Soundbar προτάσεις

Μετά από τρελό ψάξιμο που έχω κάνει σε ηχομπαρες δεν αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά.
Εκτός βέβαια αν σου περισσεύουν.
Οι τιμές πάντα κατεβαίνουν και σίγουρα αξίζει να περιμένεις.

Ούτε ψάξιμο έχεις κάνει, ούτε το συμπέρασμα στο οποίο έχεις προβεί προκύπτει από κάποια σοβαρή έρευνα. Απλά συγκρίνεις τιμές που σου βγαίνουν σαν προσφορές στο google και τίποτε παραπάνω. Μπορείς να περιμένεις στον αιώνα τον άπαντα όσο κάποιος άλλος απολαμβάνει ήδη. Το θέμα είναι πως οι τιμές είναι ίδιες παντού πια και απλώς οι προσφορές είναι εποχικές και καθόλου αντιπροσωπευτικές της πραγματικής τιμής.

Ούτε ψάξιμο έχεις κάνει, ούτε το συμπέρασμα στο οποίο έχεις προβεί προκύπτει από κάποια σοβαρή έρευνα. Απλά συγκρίνεις τιμές που σου βγαίνουν σαν προσφορές στο google και τίποτε παραπάνω. Μπορείς να περιμένεις στον αιώνα τον άπαντα όσο κάποιος άλλος απολαμβάνει ήδη. Το θέμα είναι πως οι τιμές είναι ίδιες παντού πια και απλώς οι προσφορές είναι εποχικές και καθόλου αντιπροσωπευτικές της πραγματικής τιμής.

Ψάξιμο έχω κάνει και μάλιστα πολύ. Γνωρίζω άριστα τι προτείνουν τα κορυφαία site ήχου και εικόνας και σίγουρα ότι προτείνεται εδώ για κάποιον πολύ περίεργο λόγο δεν αναφέρεται.
Για παράδειγμα που είναι το Sonos beam και arc? Που είναι η πρόταση των q90,q80 της Samsung? Που είναι το Sony St 8500? Το sennheiser ambeo? Vizio 36512?

Όμως συνέχεια προτείνεις Jbl λόγω του φοβερού μπάσου.

Άρα τελικά όλοι οι κριτικοί αλλά και οι αγοραστές των προϊόντων που μένουν ευχαριστημένοι από ότι προϊόν εσύ δεν προτεινεις δεν έχουν την παραμικρή ιδέα.
Εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους.

Το ότι το jbl παίρνει παντού μέτριες κριτικές, όχι δεν θα μας απασχολήσει. Χαζοί είμαστε να πάρουμε Sonos beAm που δεν υπάρχει λίστα top 5 soundbar που να μην το συμπεριλάβει, και στο amazon οι 5στερες κριτικές κυμαίνονται σε ποσοστό άνω του 80%;
Όχι , όχι οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα. Jbl 3.1 έπρεπε να πάρουν!
Το κακό είναι ότι πήρανε. Και δεν έμειναν ευχαριστημένοι τόσο όσο στο beam.
Μια καλή έρευνα θα σε πείσει.

Εδώ λέμε ότι το LG Sl 8y ήταν χτες στα public στην χαμηλότερη τιμή που έχει φτάσει ποτέ στα 312 ευρώ, αλλά όχι δεν έχει κανένα νόημα η αγορά του. Δηλαδή για να καταλάβω τι εννοείς;

Ότι αν το έδιναν και 100 ευρώ θα λέγαμε όχι;
Είσαι σοβαρός η σου ξεφεύγουν όσα λες;

Όλα τα προιοντα κρίνονται βάσει τιμής.

Με λίγα λόγια η χτεσινή προσφορά για το LG soundbar ήταν υπεραριστη και έχουν μεινει αρκετοί ευχαριστημένοι.

Άστο ρε φίλε. Θα προτιμήσω το rrtings, το avforums, το trusted reviews, το techguide, το whathifi.

Δεν είναι μόνο ότι ξέρουν καλύτερα.
Έχουν ήθος και ευγένεια , αξίες που Εσυ ούτε ξέρεις τι σημαίνουν.

Άντε στην τρύπα σου η στο δέντρο σου δεν ξέρω που μένεις.

Πρόσεχε μόνο μην βάλεις δυνατά το woofer και πέσεις από το δέντρο.

Έχει κάποιος κλειδωμένη προσφορά της SY8L στα 310 ευρώ από τη χθεσινή προσφορά του public ;

Ψάξιμο έχω κάνει και μάλιστα πολύ. Γνωρίζω άριστα τι προτείνουν τα κορυφαία site ήχου και εικόνας και σίγουρα ότι προτείνεται εδώ για κάποιον πολύ περίεργο λόγο δεν αναφέρεται.
Για παράδειγμα που είναι το Sonos beam και arc? Που είναι η πρόταση των q90,q80 της Samsung? Που είναι το Sony St 8500? Το sennheiser ambeo? Vizio 36512?

Όμως συνέχεια προτείνεις Jbl λόγω του φοβερού μπάσου.

Άρα τελικά όλοι οι κριτικοί αλλά και οι αγοραστές των προϊόντων που μένουν ευχαριστημένοι από ότι προϊόν εσύ δεν προτεινεις δεν έχουν την παραμικρή ιδέα.
Εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους.

Το ότι το jbl παίρνει παντού μέτριες κριτικές, όχι δεν θα μας απασχολήσει. Χαζοί είμαστε να πάρουμε Sonos beAm που δεν υπάρχει λίστα top 5 soundbar που να μην το συμπεριλάβει, και στο amazon οι 5στερες κριτικές κυμαίνονται σε ποσοστό άνω του 80%;
Όχι , όχι οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα. Jbl 3.1 έπρεπε να πάρουν!
Το κακό είναι ότι πήρανε. Και δεν έμειναν ευχαριστημένοι τόσο όσο στο beam.
Μια καλή έρευνα θα σε πείσει.

Εδώ λέμε ότι το LG Sl 8y ήταν χτες στα public στην χαμηλότερη τιμή που έχει φτάσει ποτέ στα 312 ευρώ, αλλά όχι δεν έχει κανένα νόημα η αγορά του. Δηλαδή για να καταλάβω τι εννοείς;

Ότι αν το έδιναν και 100 ευρώ θα λέγαμε όχι;
Είσαι σοβαρός η σου ξεφεύγουν όσα λες;

Όλα τα προιοντα κρίνονται βάσει τιμής.

Με λίγα λόγια η χτεσινή προσφορά για το LG soundbar ήταν υπεραριστη και έχουν μεινει αρκετοί ευχαριστημένοι.

Άστο ρε φίλε. Θα προτιμήσω το rrtings, το avforums, το trusted reviews, το techguide, το whathifi.

Δεν είναι μόνο ότι ξέρουν καλύτερα.
Έχουν ήθος και ευγένεια , αξίες που Εσυ ούτε ξέρεις τι σημαίνουν.

Άντε στην τρύπα σου η στο δέντρο σου δεν ξέρω που μένεις.

Πρόσεχε μόνο μην βάλεις δυνατά το woofer και πέσεις από το δέντρο.

Ό,τι νάναι. Γνωρίζεις άριστα τι γράφουν οι κατάλογοι, αλλά ούτε καν έχεις ψάξει να ακούσεις, να πιάσεις στα χέρια σου ηχομπάρες.

Άστο, δεν περιμέναμε εσένα να έρθεις να μας πεις για το ποια μαγιονέζα είναι σε ποιο ράφι στο Βασιλόπουλο.

Σαφώς και έχω προτείνει και Sonos ηχομπάρα και B&O. Αλλά εσύ είσαι τόσο σουπερμαρκετάκιας που δεν καταλαβαίνεις ότι η Sonos Beam για παράδειγμα δεν μπορεί να παίξει στις ίδιες στάθμες με μια JBL γιατί η πρώτη δεν έχει sub. Νομίζεις ότι είναι άριστη αγορά, αλλά αυτό το νομίζεις γιατί κάπου την είδες πιο πάνω σε κατάταξη.
Ούτε καν γνωρίζεις τις προτεραιότητές σου. Αλλά επειδή εσύ είσαι σουπερμαρκετάκιας, δεν σημαίνει ότι είναι και οι υπόλοιποι που μπορεί να παρασυρθούν και να νομίζουν ότι επειδή η Sonos Beam είναι εξαιρετική γι' αυτό που είναι, ότι θα κάνει για να γεμίσει με ήχο ένα σαλόνι.
Αυτό δεν στο είπαν οι κατάλογοι που παρακολουθείς όμως... .

Τι ακριβώς ήρθες να μας πεις; Ότι στο Άμαζον έχουν καλές κριτικές άλλα προιόντα, ή στο ρομάντζο και τον ταχυδρόμο δείχνουν καλύτερα οι φωτογραφίες; Ή μήπως ότι όσοι έχουν πάρει π.χ. JBL δεν έχουν μείνει ευχαριστημένοι; Είδες τι εύκολα που έβαλες ήδη αυτογκόλ με αυτά που λες;
Δεν θες να σε πάω με τα δικά σου επιχειρήματα. Είμαι πολύ καλό στα εκτός έδρας, το έγραψα παραπάνω με παράδειγμα. Αλλά αν θες, εύκολα be my guest. Το ταμπλό θα γράψει 10-0.

Δεν ξέρεις από που ξημερώνει ο ήλιος επάνω στο θέμα.

Τα περί ήθους και ευγένειας στα επιστρέφω αυτούσια, καθώς μάλλον έχεις μπερδέψει το χώρο που βρίσκεσαι. Αυτά θα τα λες στους οικείους σου και εκεί που συχνάζεις, προφανώς σε κάποια ζούγκλα αν κρίνω από τις λέξεις που χρησιμοποιείς, όχι σε εμένα. Κατανοητό;

Υ.Γ. Εγώ να πέσω από το δέντρο σχετικά με subwoofer; Όντως δεν ξέρεις από που ξημερώνει ο ήλιος... :flipout:

Κάποιος με ρώτησε ποια από τις δύο θα έπαιρνα, JBL Bar 9.1 ή Bar 5.1 surround και αν αξίζει η διαφορά τιμής μεταξύ τους.

Την 9.1 θα έπαιρνα γιατί έχει atmos και αποσπώμενα ηχεία. Ειδικά αν ο χώρος σου δεν είναι συμμετρικός, τα surround ηχεία θα μπορέσεις να τα τοποθετήσεις εκεί που θέλεις και ο ήχος θα προέρχεται από εκεί που πρέπει. Στις ηχομπάρες που είναι front surround, το surround εφέ "υποφέρει" αν δεν υπάρχει συμμετρία στο χώρο. Δηλαδή ειδικά εάν ο ένας τοίχος απέχει περισσότερο από τον άλλον η ανάκλαση από την ηχομπάρα υποφέρει κι αυτή.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για την ανάκλαση των upfiring ηχείων στην περίπτωση της Bar 9.1 αλλά εδώ αφενός η απόσταση από το ταβάνι είναι πάντα η ίδια και αφετέρου το θέμα λύνεται με υπολογισμό της απόστασης της γωνίας ανάκλασης, μετακινώντας τα ηχεία και τη θέση ακρόασης κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ο ακροατής να είναι εντός της ανάκλασης.

Υ.Γ. τέτοιες ερωτήσεις μην μου τις στέλνετε σε pm. Γράφτε τις εδώ γιατί είναι ακριβώς εκείνο που ενδιαφέρει τους χρήστες ηχομπάρας.