Soundbar προτάσεις

Ενώ τα σχόλια τους ήταν εγκωμιαστικά για το προηγούμενο μοντέλο jbl 5.1 με την ελευση της νέας τους ηχομπαρας και με υποστήριξη Dolby Atmos Θα περίμενα παραπλήσια σχόλια..

Παιδιά καλησπέρα.
Αποφάσισα να αγοράσω ένα soundbar για να αναβαθμιστεί λίγο η εμπειρία της τηλεόρασης.
Να πω ότι αυτή την στιγμή υπάρχει στο σπίτι μια Samsung C650 46" δεκαετίας, ενα PS4. Η χρήση της θα είναι για ταινίες και αρκετή μουσική είτε από ραδιόφωνο ή άλλες πηγές κυρίως από τάμπλετ και κινητό.
Έχω διαβάσει όλο το νήμα αλλά έχω χαθεί στις ορολογίες περί συνδεσιμότητας κωδικοποιήσεις κτλ.
Για να μην κουράζω. Το μπάτζετ είναι έως 300 και βλέπω κάτι σε Yamaha και JBL αν πέσουν οι τιμές σε καμία προσφορά πάντα σε 2.1. ή οποιαδήποτε πρόταση από εσάς.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας βάζω και μια φωτογραφία με τα specs της τηλεόρασης.
b69b19e3ef4fcb35ff06c4b96bbe34d4.jpg

Polk signa s3 για να έχεις Wi-Fi based apps.
Denon DHT-S316 για να έχεις και DTS. JBL deep bass για το ελαφρώς μεγαλύτερο sub σε σχέση με τις πρώτες 2 (και ένα πενηνταρικο πιο ακριβή).

Polk signa s3 για να έχεις Wi-Fi based apps.
Denon DHT-S316 για να έχεις και DTS. JBL deep bass για το ελαφρώς μεγαλύτερο sub σε σχέση με τις πρώτες 2 (και ένα πενηνταρικο πιο ακριβή).
Για την denon 2-3 ερωτησεις.
1. Τα 80W δεν είναι λίγα σε σχέση με τις υπόλοιπες που αναφέρουν 300W?
2. Λόγω παλαιότητας της τηλεόρασης έχω θύρα HDMI arc και αν όχι τι χάνω;
3. Ξέχασα να αναφέρω ότι μέσω PlayStation παρακολουθώ ταινίες στο Netflix. Αυτό μου δημιουργεί θέμα σε κάτι;
4. Αν θέλω να ακούσω μουσική από εξωτερική πηγή ασύρματα γίνεται μόνο μέσω Bluetooth σωστά;
5. Κάτι τελευταίο και σημαντικό που το έχω απορία με την συνδεσιμότητα. Το soundbar συνδέεται στην τηλεόραση και αυτή δίνει τον ήχο από τις άλλες πηγές; Πχ tvbox, PlayStation, laptop κτλ? Όλα περνάνε από την τηλεόραση; Γιατί με μόνο μια HDMI in αυτό καταλαβαίνω. Σόρρυ αν λέω κοτσανες αλλά ειμαι αρκετά άσχετος με ήχο.

Εδώ και καιρό έψαχνα μια soundbar για την SONY KD-8557(https://www.sony.gr/electronics/til...77-XE8588-XE8596-XE8599-Series/specifications) τηλεόρασή μου με τιμή γύρω στα 350,00 .

Υπάρχουν λοιπόν οι παρακάτω προτάσεις με σημαντική πτώση τιμής:

1. https://www.mediamarkt.gr/el/product/_lg-sl-8y-dgrcllk-1223811.html

2.https://www.mediamarkt.gr/el/product/_jbl-bar-31-1209235.html (την οποία περίμενα αρκετό καιρό να πέσει η τιμή και την παρήγγειλα)

Εσείς ποια θα επιλέγατε;

Για την denon 2-3 ερωτησεις.
1. Τα 80W δεν είναι λίγα σε σχέση με τις υπόλοιπες που αναφέρουν 300W?
2. Λόγω παλαιότητας της τηλεόρασης έχω θύρα HDMI arc και αν όχι τι χάνω;
3. Ξέχασα να αναφέρω ότι μέσω PlayStation παρακολουθώ ταινίες στο Netflix. Αυτό μου δημιουργεί θέμα σε κάτι;
4. Αν θέλω να ακούσω μουσική από εξωτερική πηγή ασύρματα γίνεται μόνο μέσω Bluetooth σωστά;
5. Κάτι τελευταίο και σημαντικό που το έχω απορία με την συνδεσιμότητα. Το soundbar συνδέεται στην τηλεόραση και αυτή δίνει τον ήχο από τις άλλες πηγές; Πχ tvbox, PlayStation, laptop κτλ? Όλα περνάνε από την τηλεόραση; Γιατί με μόνο μια HDMI in αυτό καταλαβαίνω. Σόρρυ αν λέω κοτσανες αλλά ειμαι αρκετά άσχετος με ήχο.

Όχι δεν είναι γιατί ειδικά στις ηχομπάρες, η ονομαστική ισχύς δηλώνεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε κατασκευαστή.

Οι τρεις προτάσεις μου γίνονται με το σκεπτικό των όσο το δυνατό καλύτερων features και ήχο. Ξεκινώντας από το τελευταίο αυτομάτως αποκλείονται οι ηχομπάρες κατασκευαστών τηλεοράσεων ίδιας κατηγορίας τιμής.

Τόσο η Denon, όσο και η Polk είναι "ξαδερφάκια" και στη μια και την άλλη περίπτωση διαλέγεις τα features που θα σου φανούν χρήσιμα. Στη Denon δεν θα έχεις WiFi αλλά θα έχεις DTS. Στην Polk θα έχεις Wi-Fi αλλά δεν θα έχεις DTS.
Τι σημαίνει αυτό; Πως όταν δεν υπάρχει Wi-Fi (συνήθως σε αυτή την κατηγορία μιλάμε για Chromecast) το streaming μουσικής ασύρματα γίνεται μόνο μέσω Bluetooth. Δηλαδή θες οπτική επαφή, αναπαραγωγή από το smartphone (τελειώνει η μπαταρία γρήγορα) και ο ήχος θα είναι ποιότητας... SBC (όχι ό,τι καλύτερο) δηλαδή αρκετά συμπιεσμένος.
Με το Chromecast τρέχεις app (Google Home) και το smartphone λειτουργεί ως UI μεταξύ εσένα και της ηχομπάρας. Η Ηχομπάρα στριμάρει κατ' ευθείαν από το internet αν χρησιμοποιείς μουσικές υπηρεσίες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα cast από τη συσκευή σου προς την ηχομπάρα.
Η JBL 2.1 Deep Bass παίζει λίγο πιο δυνατά, αλλά δεν έχει ούτε WiFi ούτε DTS.
Διαλέγεις αναλόγως αναγκών (και τιμής καθώς υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ τους).

Σε ό,τι αφορά τα HDMI, στην οικονομική κατηγορία οι ηχομπάρες είναι σχεδιασμένες να παίρνουν ήχο από την TV και η TV να είναι το hub των πηγών σου (εκτός από την ίδια την TV που είναι και αυτή πηγή με τα ενσωματωμένα apps και τον USB player).
Για να βρεις ηχομπάρα που να έχει πολλές εισόδους HDMI θα πρέπει να ανέβεις κατηγορία τιμής.

Επειδή στην πράξη μιλάμε για αναπαραγωγή ήχου μέσω ηχομπάρας, περισσότερο νόημα έχει να υποστηρίζεται ένα (ή δύο) βασικά codec ήχου (Dolby ή/και DTS). Για ηχομπάρα πρόκειται και δη οικονομική, αναπαραγωγής 2.1 καναλιών, δεν έχει πολύ νόημα να υποστηρίζεται κάτι περισσότερο.

Όχι δεν είναι γιατί ειδικά στις ηχομπάρες, η ονομαστική ισχύς δηλώνεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε κατασκευαστή.

Οι τρεις προτάσεις μου γίνονται με το σκεπτικό των όσο το δυνατό καλύτερων features και ήχο. Ξεκινώντας από το τελευταίο αυτομάτως αποκλείονται οι ηχομπάρες κατασκευαστών τηλεοράσεων ίδιας κατηγορίας τιμής.

Τόσο η Denon, όσο και η Polk είναι "ξαδερφάκια" και στη μια και την άλλη περίπτωση διαλέγεις τα features που θα σου φανούν χρήσιμα. Στη Denon δεν θα έχεις WiFi αλλά θα έχεις DTS. Στην Polk θα έχεις Wi-Fi αλλά δεν θα έχεις DTS.
Τι σημαίνει αυτό; Πως όταν δεν υπάρχει Wi-Fi (συνήθως σε αυτή την κατηγορία μιλάμε για Chromecast) το streaming μουσικής ασύρματα γίνεται μόνο μέσω Bluetooth. Δηλαδή θες οπτική επαφή, αναπαραγωγή από το smartphone (τελειώνει η μπαταρία γρήγορα) και ο ήχος θα είναι ποιότητας... SBC (όχι ό,τι καλύτερο) δηλαδή αρκετά συμπιεσμένος.
Με το Chromecast τρέχεις app (Google Home) και το smartphone λειτουργεί ως UI μεταξύ εσένα και της ηχομπάρας. Η Ηχομπάρα στριμάρει κατ' ευθείαν από το internet αν χρησιμοποιείς μουσικές υπηρεσίες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα cast από τη συσκευή σου προς την ηχομπάρα.
Η JBL 2.1 Deep Bass παίζει λίγο πιο δυνατά, αλλά δεν έχει ούτε WiFi ούτε DTS.
Διαλέγεις αναλόγως αναγκών (και τιμής καθώς υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ τους).

Σε ό,τι αφορά τα HDMI, στην οικονομική κατηγορία οι ηχομπάρες είναι σχεδιασμένες να παίρνουν ήχο από την TV και η TV να είναι το hub των πηγών σου (εκτός από την ίδια την TV που είναι και αυτή πηγή με τα ενσωματωμένα apps και τον USB player).
Για να βρεις ηχομπάρα που να έχει πολλές εισόδους HDMI θα πρέπει να ανέβεις κατηγορία τιμής.

Επειδή στην πράξη μιλάμε για αναπαραγωγή ήχου μέσω ηχομπάρας, περισσότερο νόημα έχει να υποστηρίζεται ένα (ή δύο) βασικά codec ήχου (Dolby ή/και DTS). Για ηχομπάρα πρόκειται και δη οικονομική, αναπαραγωγής 2.1 καναλιών, δεν έχει πολύ νόημα να υποστηρίζεται κάτι περισσότερο.
Φίλε μου σε ευχαριστώ.
Όπως μου τα λες φαίνεται πολύ δελεαστικο το WiFi της polk. Εν συνεχεία η jbl έχει Dolby οπότε σε αυτό το κομμάτι με καλύπτει. Δυσκολη η επιλογή. Η JBL αυτή την περίοδο είναι και σε προσφορά.

Το θέμα είναι ότι την Polk δεν την βρίσκω πουθενά για πώληση στην Ελλάδα. Κάνω λάθος;

Τέλος, από θέμα εγγύησης και αντιπροσωπείας ποια ειναι καλύτερη στην Ελλάδα;

Να πω κάτι για το bluetooth....
Το πρόβλημα για μένα δεν είναι τόσο η ποιότητα ήχου, όσο ότι γίνεται αναπαραγωγή αυτού που παίζει το κινητό σαν καθρέπτης. Δηλαδή αν χτυπήσει το κινητό, αν έρθει ένα μύνημα, τότε θα ακουστεί και από τα ηχεία, πράγμα ενοχλητικό. (δεν ξέρω αν έχει αλάξει αυτό)
Αντίθετα σε λύσεις όπως chromecast και airplay γίνεται μόνο αναπαραγωγή της μουσικής.
Επίσης δεν ξέρω αν στο bluetooth υπάρχει το εξής πρόβλημα: Να παίζεις τη μουσική χαμηλά και όταν χτυπήσει το τηλέφωνο επείδη έχεις βάλει το κουδούνισμα στο τέρμα ξαφνικά και η ηχομπάρα να παίξει στο τέρμα και να γίνει ένας χαμός.

Φίλε μου σε ευχαριστώ.
Όπως μου τα λες φαίνεται πολύ δελεαστικο το WiFi της polk. Εν συνεχεία η jbl έχει Dolby οπότε σε αυτό το κομμάτι με καλύπτει. Δυσκολη η επιλογή. Η JBL αυτή την περίοδο είναι και σε προσφορά.

Το θέμα είναι ότι την Polk δεν την βρίσκω πουθενά για πώληση στην Ελλάδα. Κάνω λάθος;

Τέλος, από θέμα εγγύησης και αντιπροσωπείας ποια ειναι καλύτερη στην Ελλάδα;

Την Signa S3 δεν την βρίσκεις γιατί είναι πολύ νέο μοντέλο, παρουσιάστηκε επίσημα μόλις τον προηγούμενο μήνα. Η τιμή της θα είναι 299 πάντως, αν αυτό σε ενδιαφέρει και μπορείς να περιμένεις. Μέχρι τότε θα υπάρχει η Signa S2, αλλά αυτή είναι σαν την Denon χωρίς το DTS όμως (και προφανώς χωρίς chromecast).

To WiFi βασικά το ανέφεραν στην παρουσίαση ως ένα πολύ καλό feature. Δύσκολα θα βρεις άλλη σε αυτή την τιμή με WiFi.

https://avclub.gr/forum/showthread....s-2020?p=1058520362&viewfull=1#post1058520362

Ερώτηση για να τα ξεμπερδεψω.
Αγοράζω την Denon και την συνδέω στην τηλεόραση. Αγοράζω επίσης το Chromecast 3. Στην ουσία δεν αποκτάει το soundbar με έμμεσο τρόπο WiFi σύνδεση ώστε να αποφύγω το Bluetooth?
Επισης, επί της ουσίας για να παίζει το soundbar πρέπει να παίζει και η τηλεόραση. Σωστά; Γίνεται να βάλω το Chromecast πανω στο soundbar ή μήπως έτσι χάνω την σύνδεση με την tv λόγω μιας HDMI?

Απλά θέλω την μουσική μου μέσω τάμπλετ ή κινητού να την ακούω χωρίς να παίζει η τηλεόραση. Υπάρχει τέτοιος τρόπος;

Θα πρέπει να έχεις ηχομπαρα με περισσότερες εισόδους HDMI, πράγμα που σημαίνει ότι θα πας σε πιο ακριβή ηχομπαρα που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει WiFi.
Άσε που θα πρέπει να υπολογίσεις το επιπλέον κόστος του Chromecast dongle. Δηλαδή με λίγα λόγια θα έχεις με επιπλέον κόστος υποδεέστερη ηχομπαρα.

Λεωνίδα καλημέρα θα μπορούσες να μας πεις λίγα λόγια για την ήχο μπάρα Bang & Olufsen Beosound Stage , αν δεν κάνω λάθος την έχεις στημένη στο μαγαζί; Ενδιαφέρεται η γυναίκα μου, της άρεσε πάρα πολύ λέει αν και τη θεωρώ πανάκριβη! Θα μπει σε ένα χώρο 20 τετραγωνικά περίπου για τηλεόραση, σειρές, μουσική Apple music, ευχαριστώ! Υ.Γ υπάρχει κάτι καλύτερο με λιγότερα χρήματα;

Οκ.
Αν το Chromecast το συνδέσω στην τηλεόραση και την ηχομπαρα στην τηλεόραση, έμμεσα έχει η ηχομπαρα σύνδεση WiFi, ώστε να απαλλαγώ από τα μειονεκτήματα του bt? (Ανεπιθύμητες διαφημίσεις, κλήσεις τηλεφώνου κτλ)

Οκ.
Αν το Chromecast το συνδέσω στην τηλεόραση και την ηχομπαρα στην τηλεόραση, έμμεσα έχει η ηχομπαρα σύνδεση WiFi, ώστε να απαλλαγώ από τα μειονεκτήματα του bt? (Ανεπιθύμητες διαφημίσεις, κλήσεις τηλεφώνου κτλ)

Επειδη εχω ψαξει αρκετα τον τελευταιο καιρο για soundbar κυριως που να εχει και hdmi in & hdmi out γιατι η tv μου εχει μονο 3 hdmi δυστυχως, κι εχω δει τι κυκλοφορει, μια soundbar που συνδυαζει καλο ηχο (απ'οσο εχω καταλαβει κι απο τις συζητησεις με τον Pleo) και παραλληλα και αρκετες ευκολιες ειναι η Yamaha Yas-109 που εχει 2 hdmi (1in&1out) και wifi & wired network και δυνατοτητα να προσθεσεις αργοτερα ενεργο sub. Αυτη ειναι στα 250 περιπου. Υπαρχει βεβαια και η 207 που εχει ολα τα παραπανω και το sub μεσα στην τιμη αλλα παει κοντα 400.
Μιας και αναφερθηκα σε αυτο, Pleo I need your help once more.
Οπως εχεις καταλαβει συνεχιζω να ψαχνω κι οσο ψαχνω σιγα σιγα τοσο ανεβαινει και το πιθανο budget. Αναρωτιομουν το εξης. Αν παρω Yamaha της σειρας 10x οπως αναφερω πριν που δεν εχει Sub και προσθεσω εγω αργοτερα δικο μου, υποθετω οτι χανει απο θεμα αποδοσης η soundbar αφου αχρηστευονται τροπο τινα το ενσωμετωμενο Sub ή δεν ισχυει αυτο? Εν ολιγοις συμφερει να δωσω παραπανω κοντα 350-400 δλδ που εχει η σειρα 20x και να παρω με το sub ετοιμο το συστημα μια και καλη? ή δεν υπαρχει διαφορα ουσιαστικη?

Οκ.

Με μπερδεύεις λίγο...

Απλά θέλω την μουσική μου μέσω τάμπλετ ή κινητού να την ακούω χωρίς να παίζει η τηλεόραση. Υπάρχει τέτοιος τρόπος;

Pleo I need your help once more.
Οπως εχεις καταλαβει συνεχιζω να ψαχνω κι οσο ψαχνω σιγα σιγα τοσο ανεβαινει και το πιθανο budget. Αναρωτιομουν το εξης. Αν παρω Yamaha της σειρας 10x οπως αναφερω πριν που δεν εχει Sub και προσθεσω εγω αργοτερα δικο μου, υποθετω οτι χανει απο θεμα αποδοσης η soundbar αφου αχρηστευονται τροπο τινα το ενσωμετωμενο Sub ή δεν ισχυει αυτο? Εν ολιγοις συμφερει να δωσω παραπανω κοντα 350-400 δλδ που εχει η σειρα 20x και να παρω με το sub ετοιμο το συστημα μια και καλη? ή δεν υπαρχει διαφορα ουσιαστικη?

Είναι δύσκολο να βρεθεί η πληροφορία σχετικά με το αν εφαρμόζεται υψιπερατό φίλτρο αυτόματα με το που συνδέεις εξωτερικό sub.

Στην 109 το manual αναφέρει ότι τα ενσωματωμένα sub συνεχίζουν να παίζουν πάντως.
NOTE
Sound is output from both the built-in subwoofers and external subwoofer.

Υπάρχουν προϊόντα που "καταλαβαίνουν" αυτόματα πότε συνδέεται sub στην έξοδό τους και εφαρμόζουν αυτόματα υψιπερατό φίλτρο. Το έχω δει σε ενεργά ηχεία. Σε ηχομπάρες... το ψάχνω αλλά δεν έχει τύχει να το δω να αναφέρεται πουθενά.

Είναι δύσκολο να βρεθεί η πληροφορία σχετικά με το αν εφαρμόζεται υψιπερατό φίλτρο αυτόματα με το που συνδέεις εξωτερικό sub.

Στην 109 το manual αναφέρει ότι τα ενσωματωμένα sub συνεχίζουν να παίζουν πάντως.
NOTE
Sound is output from both the built-in subwoofers and external subwoofer.

Υπάρχουν προϊόντα που "καταλαβαίνουν" αυτόματα πότε συνδέεται sub στην έξοδό τους και εφαρμόζουν αυτόματα υψιπερατό φίλτρο. Το έχω δει σε ενεργά ηχεία. Σε ηχομπάρες... το ψάχνω αλλά δεν έχει τύχει να το δω να αναφέρεται πουθενά.

Οκ καταλαβα τι εννοεις.
ειδα τα specs και για την 109 πχ λεει
Drivers : Front L/R: 5.5 cm (2-1/8“) cone × 2, Tweeter: 2.5 cm (1”) dome × 2, Built-in subwoofer: 7.5 cm (3") cone × 2
ενω για την 209
Drivers : Center unit: Front L/R: 4.6 cm (1-3/4”) cone × 4, Tweeter: 2.5 cm (1") dome × 2, Subwoofer: 16 cm (6-1/2”) cone

Οποτε εχοντας αυτο στο μυαλο μου θεωρησα οτι η 209 θα παιζει καλυτερα απ'οτι η 109 με προσθετο sub . Ή αν προσθεσω sub στην 109 (πχ το Yamaha NS-SW050) θα ειναι καλυτερο το συνολικο αποτελεσμα ?

Σε συνέχεια των προηγούμενων σχετικά με την WiFi αναπαραγωγή.

Στις YAS-109 και 209 χρησιμοποιείται μια έκδοση του app της Linkplay

Η Yamaha την ονομάζει Sound Bar Controller

Συμβαίνει να τη γνωρίζω καλά την εφαρμογή αυτή, καθώς είναι ανοιχτού τύπου, τη χρησιμοποιούν και άλλοι κατασκευαστές. Η εφαρμογή λειτουργεί με DLNA. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα cast, όπως θα γινόταν σε μια ηχομπάρα με chromecast.
Μην περιμένετε δηλαδή να ανοίξετε το youtube στο tablet/smartphone και να κάνετε cast μέσω WiFi τον ήχο. Η αναπαραγωγή του ήχου μπορεί να γίνεται από τα υποστηριζόμενα music services του app και τα περιεχόμενα ήχου που είναι ορατά στο ίδιο δίκτυο (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του tablet/smartphone σας).

Εδώ οι ηχομπάρες με chromecast είναι λίγο καλύτερες... λειτουργικά, αν και το U.I. του Google Home app εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει πολύ.