Christos84
New member
- 16 November 2018
- 60
Ενώ τα σχόλια τους ήταν εγκωμιαστικά για το προηγούμενο μοντέλο jbl 5.1 με την ελευση της νέας τους ηχομπαρας και με υποστήριξη Dolby Atmos Θα περίμενα παραπλήσια σχόλια..
Για την denon 2-3 ερωτησεις.Polk signa s3 για να έχεις Wi-Fi based apps.
Denon DHT-S316 για να έχεις και DTS. JBL deep bass για το ελαφρώς μεγαλύτερο sub σε σχέση με τις πρώτες 2 (και ένα πενηνταρικο πιο ακριβή).
Για την denon 2-3 ερωτησεις.
1. Τα 80W δεν είναι λίγα σε σχέση με τις υπόλοιπες που αναφέρουν 300W?
2. Λόγω παλαιότητας της τηλεόρασης έχω θύρα HDMI arc και αν όχι τι χάνω;
3. Ξέχασα να αναφέρω ότι μέσω PlayStation παρακολουθώ ταινίες στο Netflix. Αυτό μου δημιουργεί θέμα σε κάτι;
4. Αν θέλω να ακούσω μουσική από εξωτερική πηγή ασύρματα γίνεται μόνο μέσω Bluetooth σωστά;
5. Κάτι τελευταίο και σημαντικό που το έχω απορία με την συνδεσιμότητα. Το soundbar συνδέεται στην τηλεόραση και αυτή δίνει τον ήχο από τις άλλες πηγές; Πχ tvbox, PlayStation, laptop κτλ? Όλα περνάνε από την τηλεόραση; Γιατί με μόνο μια HDMI in αυτό καταλαβαίνω. Σόρρυ αν λέω κοτσανες αλλά ειμαι αρκετά άσχετος με ήχο.
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φίλε μου σε ευχαριστώ.Όχι δεν είναι γιατί ειδικά στις ηχομπάρες, η ονομαστική ισχύς δηλώνεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε κατασκευαστή.
Οι τρεις προτάσεις μου γίνονται με το σκεπτικό των όσο το δυνατό καλύτερων features και ήχο. Ξεκινώντας από το τελευταίο αυτομάτως αποκλείονται οι ηχομπάρες κατασκευαστών τηλεοράσεων ίδιας κατηγορίας τιμής.
Τόσο η Denon, όσο και η Polk είναι "ξαδερφάκια" και στη μια και την άλλη περίπτωση διαλέγεις τα features που θα σου φανούν χρήσιμα. Στη Denon δεν θα έχεις WiFi αλλά θα έχεις DTS. Στην Polk θα έχεις Wi-Fi αλλά δεν θα έχεις DTS.
Τι σημαίνει αυτό; Πως όταν δεν υπάρχει Wi-Fi (συνήθως σε αυτή την κατηγορία μιλάμε για Chromecast) το streaming μουσικής ασύρματα γίνεται μόνο μέσω Bluetooth. Δηλαδή θες οπτική επαφή, αναπαραγωγή από το smartphone (τελειώνει η μπαταρία γρήγορα) και ο ήχος θα είναι ποιότητας... SBC (όχι ό,τι καλύτερο) δηλαδή αρκετά συμπιεσμένος.
Με το Chromecast τρέχεις app (Google Home) και το smartphone λειτουργεί ως UI μεταξύ εσένα και της ηχομπάρας. Η Ηχομπάρα στριμάρει κατ' ευθείαν από το internet αν χρησιμοποιείς μουσικές υπηρεσίες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα cast από τη συσκευή σου προς την ηχομπάρα.
Η JBL 2.1 Deep Bass παίζει λίγο πιο δυνατά, αλλά δεν έχει ούτε WiFi ούτε DTS.
Διαλέγεις αναλόγως αναγκών (και τιμής καθώς υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ τους).
Σε ό,τι αφορά τα HDMI, στην οικονομική κατηγορία οι ηχομπάρες είναι σχεδιασμένες να παίρνουν ήχο από την TV και η TV να είναι το hub των πηγών σου (εκτός από την ίδια την TV που είναι και αυτή πηγή με τα ενσωματωμένα apps και τον USB player).
Για να βρεις ηχομπάρα που να έχει πολλές εισόδους HDMI θα πρέπει να ανέβεις κατηγορία τιμής.
Επειδή στην πράξη μιλάμε για αναπαραγωγή ήχου μέσω ηχομπάρας, περισσότερο νόημα έχει να υποστηρίζεται ένα (ή δύο) βασικά codec ήχου (Dolby ή/και DTS). Για ηχομπάρα πρόκειται και δη οικονομική, αναπαραγωγής 2.1 καναλιών, δεν έχει πολύ νόημα να υποστηρίζεται κάτι περισσότερο.
Φίλε μου σε ευχαριστώ.
Όπως μου τα λες φαίνεται πολύ δελεαστικο το WiFi της polk. Εν συνεχεία η jbl έχει Dolby οπότε σε αυτό το κομμάτι με καλύπτει. Δυσκολη η επιλογή. Η JBL αυτή την περίοδο είναι και σε προσφορά.
Το θέμα είναι ότι την Polk δεν την βρίσκω πουθενά για πώληση στην Ελλάδα. Κάνω λάθος;
Τέλος, από θέμα εγγύησης και αντιπροσωπείας ποια ειναι καλύτερη στην Ελλάδα;
Οκ.
Αν το Chromecast το συνδέσω στην τηλεόραση και την ηχομπαρα στην τηλεόραση, έμμεσα έχει η ηχομπαρα σύνδεση WiFi, ώστε να απαλλαγώ από τα μειονεκτήματα του bt? (Ανεπιθύμητες διαφημίσεις, κλήσεις τηλεφώνου κτλ)
Οκ.
Αν το Chromecast το συνδέσω στην τηλεόραση και την ηχομπαρα στην τηλεόραση, έμμεσα έχει η ηχομπαρα σύνδεση WiFi, ώστε να απαλλαγώ από τα μειονεκτήματα του bt? (Ανεπιθύμητες διαφημίσεις, κλήσεις τηλεφώνου κτλ)
Απλά θέλω την μουσική μου μέσω τάμπλετ ή κινητού να την ακούω χωρίς να παίζει η τηλεόραση. Υπάρχει τέτοιος τρόπος;
Pleo I need your help once more.
Οπως εχεις καταλαβει συνεχιζω να ψαχνω κι οσο ψαχνω σιγα σιγα τοσο ανεβαινει και το πιθανο budget. Αναρωτιομουν το εξης. Αν παρω Yamaha της σειρας 10x οπως αναφερω πριν που δεν εχει Sub και προσθεσω εγω αργοτερα δικο μου, υποθετω οτι χανει απο θεμα αποδοσης η soundbar αφου αχρηστευονται τροπο τινα το ενσωμετωμενο Sub ή δεν ισχυει αυτο? Εν ολιγοις συμφερει να δωσω παραπανω κοντα 350-400 δλδ που εχει η σειρα 20x και να παρω με το sub ετοιμο το συστημα μια και καλη? ή δεν υπαρχει διαφορα ουσιαστικη?
Είναι δύσκολο να βρεθεί η πληροφορία σχετικά με το αν εφαρμόζεται υψιπερατό φίλτρο αυτόματα με το που συνδέεις εξωτερικό sub.
Στην 109 το manual αναφέρει ότι τα ενσωματωμένα sub συνεχίζουν να παίζουν πάντως.
NOTE
Sound is output from both the built-in subwoofers and external subwoofer.
Υπάρχουν προϊόντα που "καταλαβαίνουν" αυτόματα πότε συνδέεται sub στην έξοδό τους και εφαρμόζουν αυτόματα υψιπερατό φίλτρο. Το έχω δει σε ενεργά ηχεία. Σε ηχομπάρες... το ψάχνω αλλά δεν έχει τύχει να το δω να αναφέρεται πουθενά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.