Soundbar προτάσεις

Για τα λεφτά που ζητάνε... αν εξαιρέσεις την απουσία καλωδίων μεταξύ "πηγής" και ηχείων, είναι αστεία.
Και με συνολάκι των 1000€ από τις αγγελίες έχεις ήχο που εξαφανίζει την οποιαδήποτε ηχομπάρα.

• Like
Reactions: Lobo10
Σωστά. Πίσω ηχεία δεν έχω πάρει ακόμα. Περιμένω την νέα σειρά. Την έχω ακούσει και με πίσω ηχεία και αλλάζει τελείως το σκηνικό.
Φίλε δεν θέλω να στο χαλάσω αλλά πέρσι χτύπησα την JBL 9.1 700€ - ΦΠΑ (560€) με τιμολόγιο και θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία σύγκριση σε αυτά τα χρήματα σε soundbar.

Όλα ασύρματα (αποσπώμενα πλαϊνά) και με 10αρι sub.

Έχω ακούσει την ZF9 σε φίλο και δεν πλησιάζει καν την ποιότητα της 9.1 σε καμία συχνότητα.

Το θέμα ποιότητας είναι υποκειμενικό. Άλλωστε στο είπα κιόλας ότι είχα και εγώ την JBL 5.1 η οποία ήταν στην κατηγορία της ZF9. Η JBL που λες είναι στην κατηγορία ως καθαρόαιμη atmos με την SONY HT-7000. Τελικά όλα είναι υποκειμενικά και ειδικά ο ΗΧΟΣ.

Το θέμα ποιότητας είναι υποκειμενικό. Άλλωστε στο είπα κιόλας ότι είχα και εγώ την JBL 5.1 η οποία ήταν στην κατηγορία της ZF9. Η JBL που λες είναι στην κατηγορία ως καθαρόαιμη atmos με την SONY HT-7000. Τελικά όλα είναι υποκειμενικά και ειδικά ο ΗΧΟΣ.
Υποκειμενικό είναι ότι το 10ιντσο sub είναι χειρότερο του εξαριού;

Προφανώς υποκειμενικό είναι ότι στηρίζεις την αλλαγή που έκανες και τα χρήματα που δαπάνησες.

Το μόνο υποκειμενικό μπορούν να είναι οι γνώμες δίχως τεχνικό υπόβαθρο και εμπειρία με το προϊόν.

Υποκειμενική ποιότητα ήχου δεν υπάρχει.
Ο ήχος είναι "καθορισμένο" αντικείμενο, με τεχνικά χαρακτηριστικά που μπορούν να μετρηθούν και να αξιολογηθούν.
Μπορούμε να δούμε τι ένταση πιάνει δίχως να υπάρχει ακουστή παραμόρφωση. Πόσο ομαλό είναι το frequency response της. Αν έχει θέματα όπως π.χ. timing issues, κακή ακτινοβόληση, στενό soundstage, κλπ κλπ.

• Like
Reactions: Lobo10
Τις ηχόμπαρες δεν μπορείς να τις συγκρίνεις μόνο από το sub ή μόνο από το κυρίως σώμα τους αλλά από την συνολική εικόνα τους. Δεν είναι επίσης πάντα πανάκια το μεγάλο sub διότι το υπόλοιπο σώμα της ηχόμπαρας να είναι ρηχό να μην έχει καλή συνδεσιμότητα κ.λπ. Επίσης δεν στηρίζω την αλλαγή και τα χρήματα που δαπάνησα ούτε dealer της SONY ή της JBL είμαι. Περιγράφω μια πραγματικότητα ηχητική που έχω ζήσει. Ούτε προσπαθώ να πίσω κάποιον με το να υποστηρίζω ντε και καλά κάποια μάρκα ηχόμπαρας ΟΚ? Και το γεγονός ότι την πήρες κάποια δεδομένη στιγμή την τιμή που την πήρες δεν σημαίνει κιόλας ότι είναι και TOP. Τέλος πάντων ο καθένας έχει τις απόχεις του σε αυτό το forum και μπορεί να τις εκφράζει ελεύθερα. Καλό βράδυ. φίλε LOBO10.

Βασικά άκουσα την γνώμη των ειδικών εδώ μέσα και τράβηξα τη σκανδάλη.

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος όπως και ολα τα παιδιά που την πρότεινα στο forum ως πρώτος κάτοχος καθώς και στο οικείο μου περιβάλλον σε 2 φίλους.

Από όσες έχω ακούσει μόνο για τις ναυαρχίδες της Samsung (στο ψυχολογικό όριο του χιλιάρικου για soundbar) θα έλεγα ότι κοντράρουν την 9.1

Sonos Arc και Ambeo είναι εκτός του συγκεκριμένου προϋπολογισμού.

Κουβέντα κάνουμε, καλό σου βράδυ.

Καλώς ή κακώς το subwoofer είναι ένα μεγάλο μέρος του ηχητικού μέρους μιας ταινίας, ενός home cinema.
Αν έρθεις π.χ. στον χώρο δοκιμών μου και σου βάλω σκηνές από ταινίες με δυνατό subwoofer και με αδύναμο subwoofer η διαφορά είναι εξωφρενική.
Μπορεί να υπάρχουν στον χώρο ηχεία παντού, να σου έρχεται ο ήχος από παντού (οκ, δεν έχω βάλει ηχεία κάτω από το πάτωμα, το ψάχνω :D ), αλλά στους 100 οι 90 εντυπωσιάζονται περισσότερο από το μπάσο.
Προφανώς και δεν λέω "βάλε καλό sub, πάρε μούφα ηχεία". Όλα πρέπει να είναι σούπερ για την σούπερ εμπειρία.

Ρηχές είναι όλες οι ηχομπάρες. Και λεπτομέρειες του τύπου 1,2 εκ. μεγαλύτερη ή μικρότερη δεν επηρεάζουν καθόλου τον ήχο.
Σημαντικό είναι να έχουν καλές αποστάσεις μεταξύ των οδηγών, να ταιριάζουν με το μέγεθος της TV σου, έτσι ώστε να δένει όσο καλύτερα γίνεται ο ήχος με αυτό που βλέπεις στην εικόνα.

Έχω δοκιμάσει πάρα πολλές ηχομπάρες είτε πελατών είτε που έχουν έρθει για review.
Καμμία δεν πιάνει ούτε κατά διάνοια ακόμα και ένα από τα φθηνότερα συστήματα που έχω στήσει ποτέ (πόσο φτηνό; σκεφτείτε πως τα 5 ηχεία και το subwoofer τους μαζί έκαναν 560€, συν 60€ για 2 βάσεις, συν 200€ για ενισχυτή, +60€ σε καλώδια... και περισσεύουν και φράγκα για να σου κάνει ο εγκαταστάτης κρυφή καλωδίωση είτε με κανάλια είτε σκάψιμο τοίχου, είτε κάτω από το χαλί :D )

Το μπάσο είναι όντως το πιο δύσκολο κομμάτι. Στο sub ειδικά όταν υπάρχουν απαιτήσεις, το ακούς που μουγκρίζει όταν δεν είναι επαρκές. Αυτά στα κανονικά συστήματα.
Στις ηχομπαρες είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα καθώς το ανεπαρκές sub δεν προσπαθεί καν να παίξει μπάσο και το μαζεύει το dsp για να το προστατέψει. Εκεί λοιπόν η διαφορά μεταξύ ενός μεγαλύτερου και μικρότερου sub έχει τη διαφορά ότι το μεγαλύτερο πιάνει μεγαλύτερες στάθμες σε σχέση με το μικρότερο πριν αρχίσει να μαζεύει κι αυτό για να προστατευτεί ο κώνος του.
Σε ο,τι αφορά το πως παίζουν συνολικά οι ηχομπαρες, οι μεγαλύτερες και ακριβότερες παίζουν πιο εντυπωσιακά. Αλλά οι διαφορές μεταξύ τους σε ίδιες κατηγορίας τιμής υφίστανται και ακούγονται.
Δεν μου έχει κάνει κλικ ακόμα καμιά ηχομπαρα από κατασκευαστή τηλεόρασης πάντως, όπου έχει τύχει να ακούσω ίδιας κατηγορίας τιμής ηχομπαρα από κατασκευαστή τηλεόρασης και κατασκευαστή ήχου, πάντα εκείνη του κατασκευαστή ήχου ακούγεται πιο γεμάτη ή για να το πω ανάποδα, εκείνη του κατασκευαστή τηλεόρασης ακούγεται κατόπιν εντελώς άδεια, ανακόλουθη με αυτά που περιμένεις να ακούσεις σύμφωνα με τα features και την οπτική της παρουσία.

Καλησπέρα παιδιά.

Θέλω μια ηχομπαρα για υπνοδωμάτιο για την lg c1. Περίπου 8-9 τετραγωνικά μέτρα εμβαδον.

Δε με νοιάζει η ένταση όσο η γρήγορη απόκριση της ώστε να μην έχει καθυστερηση με την εικόνα και να έχει πολύ καλή ποιότητα ήχου σε όλες τις συχνότητες. Ηχομπαρα και sub 2 ηχεια δηλαδή.

Σας ευχαριστώ.

Καλησπέρα παιδιά.

Θέλω μια ηχομπαρα για υπνοδωμάτιο για την lg c1. Περίπου 8-9 τετραγωνικά μέτρα εμβαδον.

Δε με νοιάζει η ένταση όσο η γρήγορη απόκριση της ώστε να μην έχει καθυστερηση με την εικόνα και να έχει πολύ καλή ποιότητα ήχου σε όλες τις συχνότητες. Ηχομπαρα και sub 2 ηχεια δηλαδή.

Σας ευχαριστώ.

JBL 2.1 Deep Bass...

• Like
Reactions: dpap12
Ξεκίνα να κάνεις παραχωρήσεις... ειδικά το "πολύ καλό ήχο"... διέγραψε το ακόμα και αν έδινες 1000€.

• Like
Ηχομπάρα και καλή ποιότητα ήχου το ξεχνάς, όπως αναφέρθηκε ακόμα και 1.000 ευρώ να δώσεις θα είναι ίσως οκ για ταινίες, ψιλοχάλια σε μουσική. Στα 200 ευρώ που θέτεις σαν όριο δύσκολα θα βρεις κάτι αξιόλογο, ίσως καμιά ηχομπάρα από Samsung, sony κλπ. που βγάζουν κάποιες σε αυτά τα χρήματα, αλλά όπως είπα δεν θα είναι κάτι τρομερό, καλύτερος ήχος βέβαια από την τηλεόρασή σου, αν σε παίρνει θα έλεγα να πας τουλάχιστον στην jbl 2.1 Deep Bass που αναφέρθηκε.

• Like
Κάτι φθηνότερο και εξίσου καλό; Να είχε 200€ οκ αλλά ξέφυγε η τιμή.

Αν δεν σε πειράζει το ενσύρματο sub (2μ. μήκος καλωδίου) δες την Creative stage 360. Δεν φτάνει την JBL 2.1 Deep Bass αλλά έχει Virtual Dolby Atmos και καναδυο extra εισόδους HDMI 2.0.

καλησπερα, εχω την tv Sony KD55XH9077 και μπατζετ γυρω στα 400-450ε για soundbar.. εχω δει την Sony HT-S40R που βγαινει στα 400ε, καθως και την samsung HW-Q700A που μαζι με τα 2 πισω ηχεια φτανει στα 570ε.. αξιζει να ανεβω στα 570ε για την samsung; ή αν εχετε καποια αλλη προταση..

Σας ευχαριστω.

Υποτίθεται ότι την ηχομπάρα τη θες για να αποφύγεις και τα καλώδια. Τώρα αυτή η HT-S40R με ένα καλώδιο ανά ηχείο τι σόι ηχομπάρα είναι; Τη Samsung μακράν θα διάλεγα. Έχει και Atmos και DTS X.