Soundbar προτάσεις

Παιδιά καλησπέρα. Έχω μια τηλεόραση Sony 65XR90J. Θέλω να αγοράσω μια ηχομπαρα να υποστηρίζει Dolby Atmos. Το μπάτζετ μου είναι έως 400€. Σκέφτομαι για την Samsung HW q700a

Denon DHT-S217 και Polk Signa S4 σε αυτά τα χρήματα.
Pleo επειδη σε βλεπω λιγο απολυτο (με την καλη εννοια) σε αυτα τς λεφτα η αδυναμια επεκτασης των συγκεκριμενων δεν ειναι μεγαλο αρνητικο?

Ψαχνοντας και εγω διαβαζω απο πολλους οτι αν βαλεις 2 πισω ηχεια πχ στην Q700 η εμπειρια αναβαθμιζεται παρα πολυ ειδικα αν βαλεις τα Atmos

Αλλο που τα ψαχνω και δεν υπαρχουν ουτε για δειγμα :)

Pleo επειδη σε βλεπω λιγο απολυτο (με την καλη εννοια) σε αυτα τς λεφτα η αδυναμια επεκτασης των συγκεκριμενων δεν ειναι μεγαλο αρνητικο?

Ψαχνοντας και εγω διαβαζω απο πολλους οτι αν βαλεις 2 πισω ηχεια πχ στην Q700 η εμπειρια αναβαθμιζεται παρα πολυ ειδικα αν βαλεις τα Atmos

Αλλο που τα ψαχνω και δεν υπαρχουν ουτε για δειγμα :)

Όχι δεν είναι, γιατί κερδίζεις αλλού σε ποιότητα.

Η υπερπροσφορά σε features όπως τα «ασύρματα» πίσω ηχεία (που δεν είναι ακριβώς γιατί θέλουν ρεύμα και καλώδια) στις ίδιες τιμές σημαίνει έκπτωση ποιότητας. Αν ήταν έτσι, όλοι σαν της Samsung την ηχομπάρα θα έβγαζαν σε αυτά τα χρήματα. Ευτυχώς δεν είναι έτσι.

Η Samsung δεν έχει κανονικά upfiring ηχεία. Έχει ένα υποτυπώδες σύστημα που δεν λειτουργεί με ανάκλαση στο ταβάνι και απλώς δημιουργεί diffused ήχο από εκεί (από τις τρύπες).

Έχει λάκο η φάβα δηλαδή.

Εδώ φαίνεται πως λειτουργεί το λεγόμενο acoustic beam της Samsung. Δεν πρόκειται για upfiring οδηγό, αλλά για upfiring τρύπες.

Δεν είναι το ίδιο με τους upfiring drivers που στοχεύουν απ' ευθείας στην οροφή υπό γωνία.

Samsung-Soundbar-Infografik.jpg

• Like
Reactions: Rm.Geko
πολυ κατατοπιστικος. Δεν με βλεπω να παιρνω ηχομπαρα αν δεν πεσει η JBL 9.1.

Ο χωρος μου ειναι αρκετα μεγαλος σαλονι και σε συνδιασμο που ψαχνω καποια αναβαθμιση με Atmos και surround δεν βλεπω να υπαρχει τιποτα σε λογικο budget μεχρι 600-700 ευρω αν δεν βγει καμια πρσσφορα σε JBL 9.1 η στις premium σειρες Q950 η καποια LG

• Like
Reactions: Panoramix

Ο χωρος μου ειναι αρκετα μεγαλος σαλονι και σε συνδιασμο που ψαχνω καποια αναβαθμιση με Atmos και surround δεν βλεπω να υπαρχει τιποτα σε λογικο budget μεχρι 600-700 ευρω αν δεν βγει καμια πρσσφορα σε JBL 9.1 η στις premium σειρες Q950 η καποια LG

Άμα θες πιο ολοκληρωμένη εμπειρία θα χρειαστεί να έχεις και surround ηχεία. Απλά δεν γίνονται όλα με τα ίδια λίγα χρήματα.

Τα όνειρα κοστίζουν. Αν όμως ξέρεις ότι δεν θα μπορέσεις να δώσεις όσα κοστίζει η Bar 9.1, τότε συνειδητά διαλέγεις κάτι υποδεέστερο και φτηνότερο.

• Like
Reactions: Panoramix
Αν σκοπός είναι η ποιότητα ήχου καλύτερα να πάρεις ηχεία αντί ηχομπάρας.
Αν η απόσταση ακρόασης/θέασης είναι μεγάλη...εεε πάλι όχι ηχομπάρα :D

• Like
Reactions: Pleo

Επειδη βρεθηκα περιπου στη θεση σου και πηρα πριν 2 χρονια περιπου τη Yamaha Yas109 και καποια στιγμη ειδα οτι δε μου αρκουσε μπηκα στο τριπακι να την πουλησω αρκετα χαμηλοτερα απο οτι την αγορασα και να παρω μεταχειρισμενο ενισχυτη και να κανω υπομονη μεχρι να παρω τα ηχεια. Αν ψαξεις και εδω και σε αλλα Sites θα βρεις ακομα και 7.2 ενισχυτες με atmos δυνατοτητες για 5.1.2 (περιπου στα 400-500) και σιγα σιγα να φερεις το συστημα εκει που θες. Εστω και ξεκινοντας με μικροτερα ηχεια απο αυτα που θα ηθελες για αρχη αν δε βγαινει αρχικα οικονομικα.
Σκεψου το λιγο αν υπαρχει η δυνατοτητα να βαλεις κανονικα ηχεια

Βασικά δεν έχω το μπάτζετ. Να ξεκινήσω από αυτό. Έχω δύο μικρά παιδιά. Να βάζουμε καμιά ταινία με atmos. Λίγο μουσική με ποιοτικό ήχο. Μέχρι εκεί. Όταν θα μεγαλώσουν και θα βλέπουμε όλοι μαζί ταινία θα κάνουμε το update. Οπότε σε αυτά τα λεφτά με ενδιαφέρει. Είχα συνδέσει ένα mini hifi yamaha pianocraft με τα δύο ηχεία. Και πραγματικά ο ήχος ήταν τρομερά δυνατός. Αλλά πολύ καλώδιο.

Άρα τα καλώδια αποκλείονται, επομένως η λύση με πίσω ηχεία δεν μπορεί να είναι της Samsung αφού αυτά έχουν καλώδια.
Για πλήρως ασύρματα ανεβαίνει πολύ το budget, επομένως κοιτάς μέχρι τα 400 ευρώ τι καλύτερο σε ηχομπαρα 3.1.2 μπορείς να πάρεις.

Όπως είπα και πριν. Σε αυτά τα χρήματα οι πιο καλοηχες front surround είναι οι signa S4 και η S517.
Το επιπλέον πενηνταρικο της Denon μεταφράζεται σε μια επιπλέον είσοδο HDMI και στο pure mode. Στην Polk ακούς πάντα με upmix σε όποιο mode και να την έχεις, στην Denon σου δίνει την επιλογή να ακούς και χωρίς upmix.

Μικρές διαφορές στον ήχο όπου η Polk εμφανίζεται λίγο πιο γεμάτη και η Denon λίγο πιο αναλυτική. Αυτά σε μουσική όπου για ηχομπαρες παίζουν τουλάχιστον χωρίς να ακούγεται ο ήχος να βγαίνει μέσα από πηγάδι, όπως συμβαίνει συνήθως.
Σε ταινίες θα σε ικανοποιήσουν και οι δύο.

Άρα τα καλώδια αποκλείονται, επομένως η λύση με πίσω ηχεία δεν μπορεί να είναι της Samsung αφού αυτά έχουν καλώδια.
Για πλήρως ασύρματα ανεβαίνει πολύ το budget, επομένως κοιτάς μέχρι τα 400 ευρώ τι καλύτερο σε ηχομπαρα 3.1.2 μπορείς να πάρεις.

Όπως είπα και πριν. Σε αυτά τα χρήματα οι πιο καλοηχες front surround είναι οι signa S4 και η S517.
Το επιπλέον πενηνταρικο της Denon μεταφράζεται σε μια επιπλέον είσοδο HDMI και στο pure mode. Στην Polk ακούς πάντα με upmix σε όποιο mode και να την έχεις, στην Denon σου δίνει την επιλογή να ακούς και χωρίς upmix.

Μικρές διαφορές στον ήχο όπου η Polk εμφανίζεται λίγο πιο γεμάτη και η Denon λίγο πιο αναλυτική. Αυτά σε μουσική όπου για ηχομπαρες παίζουν τουλάχιστον χωρίς να ακούγεται ο ήχος να βγαίνει μέσα από πηγάδι, όπως συμβαίνει συνήθως.
Σε ταινίες θα σε ικανοποιήσουν και οι δύο.
Τι σημαίνει upmix;

Τι σημαίνει upmix;

Ότι σε κάθε mode αναπαραγωγής ήχου παίζουν όλα τα μεγάφωνα. Στην Polk έτσι είναι, στην Denon έχει και ένα Pure Mode που αν βάλεις π.χ. stereo σήμα θα παίξει σε 2.1 και όχι σε 3.1.2 όπως κάνει πάντα η Polk. Δηλαδή στο Pure Mode δεν παίζουν επιπλεον DSP στον ήχο το οποίο αφορά και άλλα πράγματα όπως το EQ της ηχομπάρας σε κάθε mode.

Παιδιά αυτή τη Visio M512a υπάρχει περίπτωση να την βρω κάπου για αγορά;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει στην Ελληνική αγορά, όπως δεν υπάρχουν ούτε οι τηλεοράσεις της εταιρίας.

Εξ' άλλου η συγκεκριμένη ηχομπάρα θέλει καλώδια για τα πίσω ηχεία στο subwoofer, οπότε είναι πολύ άβολη γενικότερα και το subwoofer πολύ δύσκολο στην τοποθέτηση. Χωρίς EQ μάλιστα και μακριά από το κυρίως σώμα της ηχομπάρας, θα πρέπει να παίζει τελείως εκτός.

Η Polk Audio Signa S4 δεν έχει DTS. Είναι αρνητικό αυτό; Τι σημαίνει;

Σημαίνει ότι αν η τηλεόρασή σου υποστηρίζει DTS, που θα το αναπαράγεις από κάποια εξωτερική συσκευή ή και το ενσωματωμένο USB player της TV μια και δεν υπάρχει σε streaming υπηρεσίες αυτό το format, θα πρέπει να το ακούσεις μέσω Downmix σε PCM από την TV και Upmix από την ηχομπάρα.

Εμένα υποστηρίζει DTS η Sony. Θα έχω θέμα ή όχι; Sorry παίδες δεν το κατέχω και τόσο με τις ορολογίες αυτές. Δηλαδή δεν θα παίξει την ταινία όπως πρέπει; Θέλω μια ηχομπαρα μέχρι τα 350€. Να την πάρω ή πάω σε Samsung hw q700a που έχει DTS;