Soundbar προτάσεις

Σκέφτομαι την αγορά μιας ηχομπαρας για μια lg oled 55 που έχω στο σαλόνι, απόσταση θέασης 2-2,5 μέτρα, αλλά επειδή είναι ενιαίος χώρος με την κουζίνα από την μια πλευρά ο τοίχος είναι μόνο 1 μέτρο και μετά ο χώρος ανοίγει (αυτός είναι και ο λόγος που διστάζω μέχρι τώρα να αγοράσω ηχομπαρα και χρησιμοποιώ το δικανικό σύστημα που έχω συνδέσει με την tv).
Σκέφτομαι κάτι σε lg γιατί απ ότι έχω καταλάβει συνεργάζεται καλύτερα με την τηλεόραση. Έχω δει αυτές:

https://www.skroutz.gr/s/57148036/L...Tilecheiristirio-Mayro.html?event_price=248.0 και την ακριβοτερη

Θα ήθελα την βοήθεια σας, για ποια από τις δύο ή αν υπάρχει κάτι άλλο σε αυτό το εύρος τιμών μέχρι 450 max.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Επειδή έχω δοκιμάσει κάμποσες ηχομπάρες τον τελευταίο καιρό, αυτό που βλέπω είναι τα αυτοματοποιημένα συστήματα ρύθμισης και ευκολίες όπως μενού ειδικά για την ηχομπάρα, λειτουργούν όταν η ηχομπάρα συνδεθεί σε ομόσταυλη τηλεόραση. Αλλά και να λειτουργούν σε συνδυασμό με τα ηχεία της ομόσταυλης τηλεόρασης.
Το θέμα είναι ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των συστημάτων αυτών, η διαφορά που κάνουν στον ήχο υπάρχει μεν, αλλά δεν είναι τίποτε το σπουδαίο.

Αν έχεις αποφασίσει να πας σε ίδια μάρκα ηχομπάρας με την τηλεόραση πάντως, η μεγαλύτερη και ακριβότερη παίζει και καλύτερα, πάντα.
Και δεν έχει να κάνει με τα περισσότερα μεγάφωνα μόνο. Έχει να κάνει και με τα καλύτερα μεγάφωνα πολλές φορές. Ειδικά στο subwoofer.

Σε γενικές γραμμές πάντως, ειδικά στο μπάσο, μην περιμένεις συγκινήσεις ή κινηματογραφικό χαμηλό. Περισσότερο είναι για να υπάρχει χαμηλό και να παίζει σαν full range ηχείο. Από κει και πέρα, στην αίσθηση του surround, όσα περισσότερα drivers έχει μια ηχομπάρα, τόσο καλύτερο είναι.

• Like
Reactions: hurin and vaggt
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Αρα προτιμότερη είναι η δεύτερη επιλογή, απλώς δεν ξέρω αν υπάρχει και κάποια άλλη σε lg σε αυτά τα χρήματα που θα έπρεπε να κοιτάξω.

Η LG για να "ξεχωρίσει" από τον ανταγωνισμό, βάζει και τρίτο upfiring driver. Για αυτό και το 5.1.3 αντί του 5.1.2.
Όπως και να έχει, μεταξύ τους δεν φαίνεται να έχει διαφορά το subwoofer σε απόδοση, οπότε το πιο πιθανό είναι τα έξτρα τρία μεγάφωνα upfiring να κάνουν καλύτερη δουλειά σε Dolby Atmos από την άλλη που το κάνει μεν αλλά virtually, δηλαδή με διάφορα κόλπα στο dsp και διαφορές φάσης κλπ.

• Like
Reactions: vaggt
Επίσης μια γενικότερη διαπίστωση που θέλει προσοχή εάν ο χώρος δεν είναι συμμετρικός.

Κυρίως τα κανάλια surround αναπαράγονται από το εμπρός μέρος και όχι από τα πίσω ηχεία όπως θα περίμενε κανείς.
Εάν έχετε κάποια αρχείο αναγνώρισης καναλιών και το κάνετε αναπαραγωγή στην ηχομπάρα θα δείτε ότι κυρίως η πληροφορία των surround back είναι από τα πίσω ηχεία και όχι των surround. Ειδικά σε όσες είναι 7.1.4 - 11.1.4 κ.ο.κ...

Επίσης οι ψυχοακουστικοι αλγόριθμοι μπορούν να αξιοποιούν ποσοστό και άλλων drivers, όχι μόνο εκείνων που είναι για την αναπαραγωγή καθαυτού του καναλιού.
Πρόσφατα δοκίμασα μια που άλλαζε τον ρόλο των drivers αναλόγως τοποθέτησης. Και πολλά ακόμα... .

Γενικά όσο πιο συμμετρικός ο χώρος, τόσο καλύτερα για τις καραμπόλες του ήχου που ξεκινάνε από άλλα σημεία από εκείνα που χρησιμοποιεί ένα κλασικό σύστημα με ηχεία.

• Like
Reactions: vaggt
Έτσι για ενημέρωση.

Ανακοινώθηκαν τα eisa awards 2025-2026.

Από ηχομπάρες και all in one συστήματα τα βραβεία είναι:
EISA BEST BUY SOUNDBAR 2025-2026
TCL Q65H

EISA WIRELESS SURROUND SYSTEM 2025-2026​

EISA SOUNDBAR SYSTEM 2025-2026
Sharp Q HT-SBW55121 & HT-SPR52021

Από τις denon s517h και polk signa s4, η Hisense AX5125H είναι καλύτερη, που είναι πιο πολυφωνική (5.1.2 έναντι 3.1.2) ή όχι;
Τι θα προτείνατε (ακόμα και άλλη εναλλακτική) με μπάτζετ 300€, για ταινίες, gaming, καθαρούς διαλόγους και λίγη μουσική;

Από τις denon s517h και polk signa s4, η Hisense AX5125H είναι καλύτερη, που είναι πιο πολυφωνική (5.1.2 έναντι 3.1.2) ή όχι;
Τι θα προτείνατε (ακόμα και άλλη εναλλακτική) με μπάτζετ 300€, για ταινίες, gaming, καθαρούς διαλόγους και λίγη μουσική;

Τα πράγματα δεν μένουν στάσιμα στην τεχνολογία. Για τη συγκεκριμένη Hisense δεν έχω γνώμη.

Τι εννοείς; Ότι είναι παλιά μοντέλα η polk και η denon;

Μια τριετία την έχουν. Καλά παίζουν για αυτό που είναι αλλά με τα σύγχρονα δεδομένα δεν φτάνουν μεγάλες στάθμες.

Μια τριετία την έχουν. Καλά παίζουν για αυτό που είναι αλλά με τα σύγχρονα δεδομένα δεν φτάνουν μεγάλες στάθμες.
Δεν εχουν όμως βγάλει κάτι καινούριο. Από το λίγο που ε ανά, μόνο τη Hisense βρήκα οικονομική και με καλές προδιαγραφές στα χαρτιά τουλάχιστον. Θα δω μήπως βρω κάπου, να την ;Μουσών κιόλας.