Σπαει ταμεία η Apple για μια ακομα φορά...

Μην λεμε τα ιδια και τα ιδια...
Για εμενα, ο μονος λογος να χρησιμοποιησω PC/HTPC ειναι για τα Blurays. Period.
Για οτιδηποτε αλλο, κανω πολυ καλυτερα την δουλεια μου με Mac. Αν καποιος με υποχρεωνε να παω υποχρεωτικα σε μια πλατφορμα, θα επελεγα Mac χωρις δευτερη σκεψη.

Re: Απάντηση: Σπαει ταμεία η Apple για μια ακομα φορά...

Αν καποιος με υποχρεωνε να παω υποχρεωτικα σε μια πλατφορμα, θα επελεγα Mac χωρις δευτερη σκεψη.
Θα προτιμούσες δλδ να μην βλέπεις καθόλου BD (που, απ' ότι ξέρω, είναι το μεγαλύτερο hobby σου) προκειμένου να μην κανεις τη δουλεια σου ''χειρότερα'' (αλλα οχι καθόλου) με ενα PC;

Λυπάμαι, αλλά δεν σε πιστεύω...

Ακομα και αν χρειαζοσουν 3 υπολογιστες;
Ενα HTPC, ενα για χρηση ιντερνετ, εναν φορητο.
Δηλαδη πολλαπλασια εξοδα...

Αφου λοιπον εχεις χρηματα για μηλα ενω θα μπορουσες να κανεις αλλιως την δουλεια σου με το 1/3 των χρηματων τοτε μαλλον ασκοπα συζητουμε.

Ευτυχως παντως που τα mac δεν εχουν μεγαλο μεριδιο. Θα ειχαμε καταντησει με κλειστα φορμα και δεν θα βρισκαμε player για player κατω των 200 ...
Ενω τωρα παιρνεις ενα DVB-T δεκτη και παιζει μεχρι και mkv...

Για εμενα, ο μονος λογος να χρησιμοποιησω PC/HTPC ειναι για τα Blurays. Period.

Αρα (ξαναλέω) δεν ισχύει αυτό που είπες νωρίτερα:

Εγω ασχολουμαι με PC/HTPC πανω απο 10 χρονια, αλλα οταν ειδα τι κανουν τα Mac, δεν ξαναγυρισα πισω..

Αυτό λεω χρυσε μου άνθρωπε μια ωρα....Μην την κανεις σαλατα την κουβεντα παλι.....δικηγορος άνθρωπος...:p

ΥΓ Ολο ψεματακια μου είσαι τελευταία...:p

Mπορεις να δεις bluray στα mac, ενα απλο transcoding θελει σε mkv (ασυμπιεστο, se 2-3 λεπτα).
Ετσι βλεπω εγω μεσω plex μια χαρα, αν θελω να δω bluray diskakia εχω το PS3 !!!

Ελα ρε Γιαννη τωρα, u know beta....

Μην αρχίσουμε τα γνωστα παλι...(HD ήχο κλπ κλπ)....

Ειπαμε καλα τα Mac αλλά κάποια πράγματα απλώς δεν τα κάνουν.

Γιατί πρέπει δλδ να το ''αποφεύγουμε'' συνέχεια αυτό;

Παλι αυτη η κουβεντα...

Ας το παμε λοιπον παλι και ας διαχωρισουμε καποια πραγματα...

Πρωτα απ'ολα υπαρχει το HW. Φοβερο hype, εκπληκτικο design πραγματικα, τιμες ουφφφφ, επιδοσεις απλα καλες.
Στα ιδια χρηματα, το PC που θα φτιαξει ενας ανθρωπος (το λειτουργικο δεν το ακουμπαω ακομα) θα ειναι "τουμπανο" και θα παιζει και θα κανει τα παντα. Οχι περιπου τα παντα, τα παντα! (BR κλπ.)
Α! και αν αλλαξει γνωμη για καποιο κομματι του HW το μονο που εχει να κανει ειναι να παρει ενα καινουριο και να το αλλαξει μονος του. Και σε λογικη τιμη οχι σε τιμες για εξωγηινους.

Για το service, στην Ελλαδα τουλαχιστον, μιας και εκει μενουμε οι περισσοτεροι, καλον ειναι να μην το συζηταμε γιατι ειναι κριμα και για τον ανθρωπο που ακομα τρεχει με την εταιρεια (υπαρχει εδω μεσα το θεμα).

Οσον αφορα το SW τωρα... ναι το OSX ειναι *nix based πραγμα που σε καποια θεματα του δινει ενα προβαδισμα απο τα Win αλλα μην τρελαθουμε κιολας. Δεν ανακαλυψε η apple τον τροχο. Αν καποιος θελει να εχει cutting edge λειτουργικο συνδιασμενο με, σχεδον, κορυφαια ασφαλεια, eyecandy εξω απο αυτον τον κοσμο και να κανει και κυριολεκτικα τα παντα, δεν θα πλησιασει κοντα σε μηλα, μαλλον για κανενα πιγκουϊνο θα ψαξει. Και για να φυγει και αυτος ο μυθος περι δυσκολιας, υπαρχουν διανομες που στηνονται και ολα δουλευουν out of the box. Αν δε, προσεξει κανεις και λιγο (λιγο, οχι πολυ οπως κανει η apple πριν απο μας για μας) την επιλογη HW τοτε μιλαμε πραγματικα out of the box.

Κανοντας μια σουμα, κοστος μηλου (HW+SW με ολους τους περιορισμους) και κοστος PC (HW, γιατι SW ισως και να μην χρειαζεται χρηματα) τοτε το ισοζυγιο γερνει προς το PC...

My 2 poor cents...

Με μια σημαντική διαφορά. Αυτός που προτίθεται να πάρει μήλο από κινητό μέχρι mac pro , ΔΕΝ κοιτάει το κόστος.

Καλώς ή κακώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή η εταιρεία δεν απευθύνεται σε αυτούς που θα κάνουν virtual λίστες στα online shops και θα μπιανοβγάζουν υλικά motherboard-κάρτες γραφικών για να τους βγει πιό οικονομικά.

Είναι ή δεν είναι έτσι; Και από την στιγμή που δεν έχει αυτό το αγοραστικό κοινό σαν πρωταρχικό παράγοντα το κόστος, η ζυγαριά "ταλαντεύεται".

Και όπως είπε και ο Σύριος παραπάνω , ο πρώτος παράγοντας είναι το eye catching κοινώς: design

Ενα πρόσφατο τεστάκι από δική μου εμπειρία. Στο σπίτι κυκλοφορούν laptop χρόνια τώρα και καλά και pcιά κλπ. Ε με το που είδαν τα παιδιά το νέο macbook pro που αγόρασα (και μιλάμε για δημοτικό) έχει γίνει στόχος αγοράς τους "όταν μεγαλώσουν". Μιλάμε για πόρωση χωρίς να τους πω εγώ τίποτα.
Μόνο και μόνο στο design κόλλησαν τρελά. Αντε εξηγησέ τους τώρα ότι έχει μόνο 2 usb, δεν έχει hdmi και θέλει αντάπτορα ότι κοστίζει όσο δύο άλλα laptop, αδιάφορο. Και έχουν δει τα μάτια τους αρκετά μηχανήματα γενικώς...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σπαει ταμεία η Apple για μια ακομα φορά...

Αρα (ξαναλέω) δεν ισχύει αυτό που είπες νωρίτερα:

Αυτό λεω χρυσε μου άνθρωπε μια ωρα....Μην την κανεις σαλατα την κουβεντα παλι.....δικηγορος άνθρωπος...:p

ΥΓ Ολο ψεματακια μου είσαι τελευταία...:p

Συριε, ευτυχως που δεν εγινες εσυ δικηγορος γιατι μονο για κανενα υπερασπιστη Αθιγγανων θα εκανες! :p
Μου βαζεις ανεδαφικα διλληματα (διαλεξε ενα απο τα δυο) και σου απανταω σαφως: ΑΝ ειμασταν στην Βορεια Κορεα και ο Κιμ Ιλ Σουγκ μας υποχρεωνε να επιλεξουμε ΕΝΑ λειτουργικο, θα επελεγα MacOSX.
Επειδη ομως δεν ειμαστε, για πραγματα που ΔΕΝ κανει (bluray support) λογω ΚΟΛΛΗΜΑΤΟΣ του Steve, θα ανεχτω την χρηση πισι. Capisce?
Η εμπειρια χρησης των apple για εμενα ειναι αξεπεραστη και δεν την αλλαζω πλεον για τιποτα...

Αντε εξηγησέ τους τώρα ότι έχει μόνο 2 usb, δεν έχει hdmi και θέλει αντάπτορα ότι κοστίζει όσο δύο άλλα laptop, αδιάφορο. Και έχουν δει τα μάτια τους αρκετά μηχανήματα γενικώς...

2 usb και χωρις HDMI? :BDGBGDB55:

Και μετα συζηταμε για κερδος?

HP%20G62-361TX.jpg

Design που μοιαζει με Apple και τιμη στο 1/3.

Εχει HDMI και 3 usb.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σπαει ταμεία η Apple για μια ακομα φορά...

2 usb και χωρις HDMI? :BDGBGDB55:

Και μετα συζηταμε για κερδος?

Φωτιζόμενο πληκτρολόγιο έχει; :jester:

Τι μόνο αυτά; ούτε PCMCIA ούτε Express Card κλπ...

που πας μακριά; εδώ το iphone πρέπει να κάνεις χίλιες δυό πατέντες για να αποφύγεις το iTunes. wmv αρχείο;;;; ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ! Flash; ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!

Κι όμως το αποτέλεσμα ποιό είναι;; πουλάει. Αυτό πράγματι είναι από τα μυστήρια του σύγχρονου κόσμου. :nounder:

Εκατο φορες εχει γινει η ιδια συζητηση χωρις αποτελεσμα,παντως για πολλους η αντιπαθεια στα μηλα :eviltongue: εχει να κανει με τα "κολληματα" του Jobs (bd,usb,και κυριως $#$%@# itunes) και οχι με την τιμη.

Εγω θαυμαζω σχεδιαστικα μερικα Apple οπως ειναι το Macbook Air.

Καποια αλλα ομως το iphone δεν βρισκω οτι εχουν καποιο ιδιαιτερο design.

Επισης ο πρωτοποριακος καποτε σχεδιασμος πλεον εχει αντιγραφει απο ολες τις μαρκες οποτε δεν ειναι πια τοσο ξεχωριστος.

Και όπως είπε και ο Σύριος παραπάνω , ο πρώτος παράγοντας είναι το eye catching κοινώς: design

Αν θες να σου πω την προσωπική μου αποψη. Οταν αγορασα τον imac πριν 2+ χρονια ητανε γιατι ειχα αγανακτήσει τοσο πολυ με τα windows εκεινη την εποχη που ητανε αγορα μονόδρομος για μενα. Και να στο πω απλα το imac σαν design δεν με πολυενθουσιαζει. Ουτε καν μου γυαλισε σαν προϊόν τοσο οσο αυτα που γραφανε οι χρηστες για το λειτουργικο του. Και αυτος ητανε και ο λογος που το πήρα και απο τοτε δεν το αλλαζω.

Ναι εντάξει μην κοιτάς τώρα που όπως λες κι εσύ έχουν αντιγραφεί από όλους.....

Το 2007 όταν έβγαζα το iPhone σε τραπέζι , ψάρωναν ακόμα και γνώστες της τεχνολογίας.....

εγώ πάντως δεν θεψρώ τον εαυτό μου macάκια επειδή πήρα ένα laptop (που είναι κλειστό) αλλά από την αλλη τι στο καλό κάνετε με αυτά τα windows ρε παιδιά και σας κολλάνε; Ειλικρινά στις τελευταίες εκδόσεις δεν έχω πρόβλημα και μάλιστα με εκδόσεις πειραγμένες από Team. Βέβαια αν αρχίζετε τα overclocking και το μηχάνημα κάνει reboot στα καλά καθούμενα δεν φταίνε τα windows.

Από την άλλη μην μου λένε υπερβολές ότι και τα mac είναι στο απειρόβλητο......πόσες φορές δεν σας έχει τύχει εκεί που δεν κάνετε τίποτα ή εκεί που γράφετε κανά email δεν σας πετάγετε ο "τροχός της τύχης" στα καλά καθούμενα και σταματάει το σύμπαν μέχρι να φύγει;

εγώ πάντως δεν θεψρώ τον εαυτό μου macάκια επειδή πήρα ένα laptop (που είναι κλειστό) αλλά από την αλλη τι στο καλό κάνετε με αυτά τα windows ρε παιδιά και σας κολλάνε; Βέβαια αν αρχίζετε τα overclocking και το μηχάνημα κάνει reboot στα καλά καθούμενα δεν φταίνε τα windows.

YAUL (Yet Another Urban Legend). Έτσι ακριβώς όπως τα λες! Ειδικά με τα windows 7 δε νομίζω οι χρήστες να βλέπουν και πολύ συχνά τα μηχανήματα τους να κολλάνε, εκτός κι αν δεν κάνουν άλλη δουλειά παρά να τα πειράζουν συνέχεια...