Σπαει ταμεία η Apple για μια ακομα φορά...

Απάντηση: Re: Σπαει ταμεία η Apple για μια ακομα φορά...

Eγω ξαναγυρισα!Οχι οτι εφυγα ποτε.Δεν μπορεσα να τα αντεξω τα ρημαδια.
Με το καλημερα δεν διαβαζαν ntfs , δεν εκαναν maximize τα παραθυρα , δεν μπορουσες να κανεις ευκολα dual boot και αλλα απλα.
Ειλικρινα δεν αντεξα.

Εντάξει βασικά τα κάνουν όλα αυτά, αλλά δεν βρίσκω τον λόγο και στην τελική δεν χαραμίζω τον χρόνο μου για να ψάχνω νέα tricks να κάνω αυτά που έκανα.
Και στο laptop που πήρα τώρα εννοείται έχουν μπει windows με dual boot.

Παιδια, επειδη ειμαστε φιλοι να λεμε τα πραγματα οπως ειναι:
"You can't teach old dogs new tricks"! :D
Δεν μπορεις να κανεις μεταβαση σε ενα νεο λειτουργικο συστημα, οσο ευκολο και αν ειναι, αν δεν κατσεις να ασχοληθεις μαζι του.
Ειδικα εσυ βρε Vader ουτε τα εισαγωγικα βιντεο της apple δεν ειδες!
Δεν λεω, στην ηλικια μας και με τις δουλειες ειναι δυσκολο να βρεις χρονο & ορεξη, ασε που ειναι και το "force of habit".. ΑΝ ομως ασχοληθεις σοβαρα, ειναι σπανιο να προτιμησεις τα windows..

μιας και κάνουμε σύγκριση -πλέον- και μιας και μου χρειάστηκε πρόσφατα αλλά δεν ήξερα να το κάνω...

ctrl+alt+delete υπάρχει στα mac?

γιατί προχθές που απλά σερφάριζα στο ίντερνετ ο κέρσορας έγινε χεράκι κι ενώ μπορούσα να το κουνήσω κανονικά δεν μπορούσα να κλικάρω πουθενά κι έτσι έκανα restart

Γίνεται:
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=264811

Αλλά είναι ακριβώς ένα παράδειγμα αυτών που λέω παραπάνω: πρέπει για γνωστά πράγματα να ψάχνεις συνέχεια και να ρωτάς σαν να ξεκινάς από την 1η δημοτικού την στιγμή που έχεις τελειώσει την 3η λυκείου!
Ε αυτό το πράγμα και με εκνευρίζει και με κουράζει.

Πρέπει να είσαι συνέχεια με ένα google.

Re: Απάντηση: Σπαει ταμεία η Apple για μια ακομα φορά...

μιας και κάνουμε σύγκριση -πλέον- και μιας και μου χρειάστηκε πρόσφατα αλλά δεν ήξερα να το κάνω...

ctrl+alt+delete υπάρχει στα mac?

γιατί προχθές που απλά σερφάριζα στο ίντερνετ ο κέρσορας έγινε χεράκι κι ενώ μπορούσα να το κουνήσω κανονικά δεν μπορούσα να κλικάρω πουθενά κι έτσι έκανα restart

alt cmd esc

Ευχαριστώ Τάσο!! :ernaehrung004:

Πάντως, για να συνεχιστεί η ροή της κουβέντας έχοντας στην κατοχή μου ένα macbook pro, δεν βλέπω τον λόγο για τον μεγάλο ντόρο που γίνεται για τα mac.
Ναι καλοί χρυσοί άγιοι αλλά πανάκριβοι και φυσικά έχουν κι αυτοί τα κολήματά τους.
Ειδικά όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ "κουράζεται" σαν μηχάνημα.

Εκεί που θα έβγαζα το καπέλο στην apple αν δεν είχε αυτό το γελοίο πρόβλημα με την κεραία είναι το iphone (και μιλάμε για ξεφτίλα ολκής για μια τέτοια εταιρία)δεδομένου οτι εγώ δουλεύω πάρα πολύ sms τα οποία και κρατάω και μέχρι στιγμής δεν μου έχει συμβεί να μην ανταποκρίνεται ή να αργεί να ανταποκριθεί σαν κινητό όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα κινητά που είχα.

edit: thanks Billy :ernaehrung004:

τόχω ξαναγράψει....στα mac εγώ πήγα ακριβώς για τον αντίθετο λόγο που περιγράφει ο Τάσος παραπάνω...

1)φοβερή απογοήτευση και βαρεμάρα από την χρήση του pc μου και των xp και
2) επεξεργασία φωτογραφίας και HD video που με τα pc δεν.....

με τα mac ξαναβρήκα το ενδιαφέρον μου για τους υπολογιστές γιατί γούσταρα να ξαναρχίσω από την 1η δημοτικού...τόσο πολύ με γοήτευσαν..

και βέβαια χαίρομαι να επεξεργάζομαι το υλικό μου και να δημιουργώ...όχι μόνο για μένα αλλά και για τους γνωστούς μου που με τα 4πύρηνα pc τους δεν μπορούν να δουλέψουν...

Ευχαριστώ Τάσο!! :ernaehrung004:

Πάντως, για να συνεχιστεί η ροή της κουβέντας έχοντας στην κατοχή μου ένα macbook pro, δεν βλέπω τον λόγο για τον μεγάλο ντόρο που γίνεται για τα mac.
Ναι καλοί χρυσοί άγιοι αλλά πανάκριβοι και φυσικά έχουν κι αυτοί τα κολήματά τους.
Ειδικά όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ "κουράζεται" σαν μηχάνημα.

Εκεί που θα έβγαζα το καπέλο στην apple αν δεν είχε αυτό το γελοίο πρόβλημα με την κεραία είναι το iphone (και μιλάμε για ξεφτίλα ολκής για μια τέτοια εταιρία)δεδομένου οτι εγώ δουλεύω πάρα πολύ sms τα οποία και κρατάω και μέχρι στιγμής δεν μου έχει συμβεί να μην ανταποκρίνεται ή να αργεί να ανταποκριθεί σαν κινητό όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα κινητά που είχα.

edit: thanks Billy :ernaehrung004:

έχεις χρειαστεί να ασχοληθείς με επεξεργασία HD video και φωτογραφίας???...ξέρεις τι είναι νάσαι ήσυχος ότι το υλικό σου θα το επεξεργαστείς όπως θέλεις χωρίς νάχεις εφιάλτες στον ύπνο σου???

Εχω σπιτι 2 pc και 1 laptop με Windows.
Ακομη 1 powerbook g4 ψιλοαρχαιο και ενα mac mini.
Τοσα χρονια το μπουταρισμα στα Mac εχει παραμεινει το ιδιο χωρις φορματ και φυσικα δουλευουν αψογα.
Ειδικα το G4 κραταει μετρημενα 4.5 ωρες σερφαρισμα η μπαταρια και ας εχουν περασει 5-6 χρονια απο την μερα που πρωτοανοιξε.
Τα pc μου αν δεν κανεις κανα φορματ (ή στο ενα που εχω ghost ) καθε 6 μηνες , 1 χρονο αρχισουν και σερνονται....

έχεις χρειαστεί να ασχοληθείς με επεξεργασία HD video και φωτογραφίας???...ξέρεις τι είναι νάσαι ήσυχος ότι το υλικό σου θα το επεξεργαστείς όπως θέλεις χωρίς νάχεις εφιάλτες στον ύπνο σου???

Όχι Νάσο μου ποτέ δεν έχει χρειαστεί να κάνω κάτι τέτοιο κι ούτε πρόκειται..

Άραγε όμως,πόσοι νομίζεις οτι ασχολούνται με επεξεργασία hd video κλπ?

Θεωρώ οτι οι περισσότεροι ήμαστε απλοί χρήστες..

Re: Απάντηση: Σπαει ταμεία η Apple για μια ακομα φορά...

Παιδια, επειδη ειμαστε φιλοι να λεμε τα πραγματα οπως ειναι:
Επειδη ειμαστε φιλοι δεν σημανει ότι όλοι θα τα βλεπουμε όπως εσυ.
Ειδικα εσυ βρε Vader ουτε τα εισαγωγικα βιντεο της apple δεν ειδες!
Αυτο το επιχειρημα δεν εχεις βαρεθει να το κανεις copy-paste;

Τα ιδια ελεγες και για μενα και όταν ειδα τα video δεν εμαθα τιποτα που δεν είχα ανακαλυψει μόνος μου μετά απο μερικές ώρες ενασχόλησης (με εξαιρεση ίσως 1-2 ''φανσυ'' λεπτομερειες / οχι ''ουσιας'').

Anyway, ειναι προφανες ότι δεν μπορείς να δεχτεις ότι κάποιοι δεν εχουν τις δικές σου ανάγκες και δεν εντυπωσιάζονται με όσα εσύ οπότε η κουβεντα ειναι, ως γνωστον, ατελέσφορη.

Οπότε την αναγκη σου να επιβάλλεις τη γνώμη σου σε όλους (γιατι δλδ πρεπει sony και καλά να επιχειρηματολογήσεις όταν ο vader λεει ότι δεν του έκανε και γύρισε στα win και δεν μπορεις να το δεχτείς απλώς; ) πρεπει να την ικανοποιήσεις διαφορετικά :p

Γιατι ρε παιδια δε μπορουμε να κανουμε στα PCια επεξεργασια HD video και Φωτογραφίας????? τοσα χρόνια τι κάνουμε δλδ?

ή να πληρώνεις 600-άρες και βάλε ευρώ για σοβαρά προγράμματα...ενώ στα mac έχει το iMovie από μαμά που κάνει παπάδες!!!

Last edited:
Όχι Νάσο μου ποτέ δεν έχει χρειαστεί να κάνω κάτι τέτοιο κι ούτε πρόκειται..

Άραγε όμως,πόσοι νομίζεις οτι ασχολούνται με επεξεργασία hd video κλπ?

Θεωρώ οτι οι περισσότεροι ήμαστε απλοί χρήστες..

ε..τότε να μην πάρεις macbook pro πούναι πανάκριβο...ένα απλό pc κάνει την δουλειά σου...

Oλα μπορεις να τα κανει σε pc.
Το θεμα ειναι , ποσο ευκολα, γρηγορα και αξιοπιστα.

Δουλευω και σε Pc και σε MAc , χρονια τωρα, και οταν θελω απλα να δουλεψω φυσικα πηγαινω στα Mac!

Ολοι μου οι γνωστοι στη δουλεια (και μιλαω για ΠΟΛΛΟΥΣ) ερχονται συνεχεια να με "πρηξουν" οτι τους κολλησε το pc, επιασε ιους κλπ.
Πριν 2 μερες , μου φερανε 2 laptop σε αθλια κατασταση (με panda και avast) που ηταν τιγκα σε ιους , trojan κλπ.

Συχτιρισα ακομη μια φορα τα pc ,τα φορμαρα απο την αρχη και τους ειπα γελωντας !!! Get a Mac!

Δεν ειναι ολοι τρελλοι σα κι εμας να καθονται ολη μερα να ασχολουνται με defragment, antivirus updates Κλπ.

Αν καταλαβαιναν τι κοπο και ηρεμια θα ειχαν με ενα mac , θα τον ειχαν παρει αμεσως.

Δε λεω οτι ειναι τελεια, ουτε οτι δε κολλανε.
Αλλα σε πολυ μικροτερο βαθμο, και φυσικα το software που περιλαμβανουν , απλα δεν υπαρχει !

Last edited:
Εγώ πάλι σιχτίρισα όταν τα hd .mpg βίντεο που έφτιαξα με το Pinnacle HD από την miniDV κάμερα, ΔΕΝ τα δεχόταν το imovie.

Και όχι δεν του κάνω την χάρη να ξανακάνω capture ΟΛΕΣ τις miniDV στο mac.