Δεν εχω κανένα πρόγραμμα για ιους και κάνω μια χαρα την δουλεια μου με photoshop kai premiere elements. Δεν ειμαι επαγγελματιας, χομπίστας ειμαι και τις δοκιμες μου με τα βαρια προγραμματα τις κανω μια χαρα.
Εγώ πάλι σιχτίρισα όταν τα hd .mpg βίντεο που έφτιαξα με το Pinnacle HD από την miniDV κάμερα, ΔΕΝ τα δεχόταν το imovie.
Και όχι δεν του κάνω την χάρη να ξανακάνω capture ΟΛΕΣ τις miniDV στο mac.
@ PETRAN:
ποιός σου είπε ότι είμαι φανατικός???
με απόλυτη συνείδηση αγόρασα mac και ήξερα τι θέλω να κάνω...
ειρήσθω εν παρόδω πριν από μερικούς μήνες αγόρασα ένα super duper ουαο Sony Vaio για την σύζυγο με win 7-που άμα αγόραζα macbookpro θα πλήρωνα 2700 ευρώ και πλήρωσα 1.200-ευρώκαι κάνει τα excel-άκια της !!:ernaehrung004:
τα elements NAI
γιατί αρπάζεσαι Νάσο?
δεν είπα οτι είσαι φανατικός.
τουλάχιστον εσύ δεν θυμάμαι να έκανες ποτέ δήλωση οτι αγαπάς αυτήν την εταιρία![]()
δεν ήξερες???...δεν ρώταγες???
και γιατί πήρες macbook pro πούναι πανάκριβο???
όχι βρε δεν αρπάζομαι!!!...:ernaehrung004:
απλά δεν μπορώ να ακούω παράπονα από κάποιους που δίνουν πολλά λεφτά σε mac και δεν τα αξιοποιούν..ή δεν τάχουν δουλέψει ποτέ και κάνουν τους ξερόλες!!!
και την Apple την αγαπάω(γιατί μουχει κάνει την ζωή μου πιο εύκολη...)..αλλά αγαπάω και τα ευρώ μου επίσης!!!
Επειδη ειμαστε φιλοι δεν σημανει ότι όλοι θα τα βλεπουμε όπως εσυ.
Αυτο το επιχειρημα δεν εχεις βαρεθει να το κανεις copy-paste;
Τα ιδια ελεγες και για μενα και όταν ειδα τα video δεν εμαθα τιποτα που δεν είχα ανακαλυψει μόνος μου μετά απο μερικές ώρες ενασχόλησης (με εξαιρεση ίσως 1-2 ''φανσυ'' λεπτομερειες / οχι ''ουσιας'').
Anyway, ειναι προφανες ότι δεν μπορείς να δεχτεις ότι κάποιοι δεν εχουν τις δικές σου ανάγκες και δεν εντυπωσιάζονται με όσα εσύ οπότε η κουβεντα ειναι, ως γνωστον, ατελέσφορη.
Οπότε την αναγκη σου να επιβάλλεις τη γνώμη σου σε όλους (γιατι δλδ πρεπει sony και καλά να επιχειρηματολογήσεις όταν ο vader λεει ότι δεν του έκανε και γύρισε στα win και δεν μπορεις να το δεχτείς απλώς; ) πρεπει να την ικανοποιήσεις διαφορετικά![]()
Το ποσο εχω ασχοληθεί απλώς δεν το γνωρίζεις (όπως πολλά άλλα άλλωστε).Δεν προκειται για επιχειρημα, αλλα για ενδειξη του επιπεδου ενασχολησης ορισμενων με τα Mac: Δεν μπορεις να φτασεις στο Ω αν δεν εχεις μαθει το Α, Β.
Χαρακτηριστικο παραδειγμα εσυ: Δυο χρονια μετα την αγορα του Mac, αγνοεις βασικα πραγματα και το χρησιμοποιεις μονο...ως remote desktop για τον server!![]()
Αυτο βεβαια το κανεις (λογω ελλειψης χρονου) και με αλλα gadgets που αγοραζεις (δεν θα επεκταθω περαιτερω).
Το οτι αγοραζουμε ενα mac δεν σημαινει οτι αυτοματως γινομαστε experts.
Χρειαζεται ενα "learning curve" που θα ελεγε και ο Ντιμης.
Αν δεν εχουμε το κουραγιο, τον χρονο, την ορεξη να το κανουμε, σεβαστο. Αλλα πως να κρινεις ενα λειτουργικο αν ειναι καλυτερο ή χειροτερο αν δεν το εχεις πραγματικα χρησιμοποιησει; Και σε αυτο δεν συμπεριλαμβανεται το σερφαρισμα στο ιντερνετ και οι φωτογραφιες...
Κατα τα αλλα, εγω απλα κατεθεσα την εμπειρια μου η οποια προερχεται απο καθημερινη και πολυωρη χρηση ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ λειτουργικων. Δεν προσπαθω να πεισω εσενα, περισσοτερο απο οσο εσυ εμενα... απλα κουβεντα κανουμε..
To ποσο καλο και σωστα φτιαγμενο ειναι ενα συγχρονο μηχανημα τεχνολογιας, δεν κρινεται απο εμας τους τρελλαμενους , αλλα κυριως απο το πολυ κοσμο , που σα στοχο του εχει "να κανει τη δουλεια του" .
Ενας γραφιστας , δεν χρειαζεται να ξερει τα παντα απο υπολογιστες για να κανει graphics, οπως επισης ενας μοντερ-μηχανικος-web designer και φυσικα ο καθημερινος απλος χρηστης που σα σκοπο του εχει να οργανωσει και να φτιαξει τη μουσικη - φωτογραφιες - προσωπικα βιντεα , εγγραφα κλπ.
Ετσι λοιπον, αν δωσετε εναν mac σε ενα τετοιο χρηστη , απλα θα δουλεψει στα mac !
Εχω κανει το ιδιο "πειραμα" με αρκετους ανθρωπους που δεν εχουν καμια προηγουμενη εμπειρια με υπολογιστες.
Ολοι δουλεψαν πολυ γρηγορα σε Mac, ενω αντιθετα , ακομη και σημερα, με windows μηχανημα, δεν μπορουν να κανουν ευκολα τα βασικα.
Φυσικα, αν εχεις συνηθισει σε καποιο τροπο σκεψης και λειτουργιας , θελει δουλεια να αλλαξεις συνηθειες.
Γι αυτο (και οχι μονο) , πολλοι windoαδες γυρνανε πισω.
Πάντως χωρίς υπερβολή αυτό που λέει ο Γιάννης ισχύει. Το έχω κάνει ο ίδιος τεστ στην οικογένεια...
Και κολλάει με αυτό που έγραψα στο #115 και γιατί τελικά σπάει τα ταμεία....
Το ποσο εχω ασχοληθεί απλώς δεν το γνωρίζεις (όπως πολλά άλλα άλλωστε).
Κρίνεις εκ του γεγονότος ότι δεν το χρησιμοποιω για αυτα που το χρησιμοποιείς εσύ.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν το γνωρίζω αλλά απλώς ότι αυτα που κάνει ή δεν μου κάνουν εντύπωση, ή δεν με εξυπηρετούν ή ή ή ....όχι όμως ότι δεν τα γνωρίζω.
Εγω τα πήρα (Mac), τα έμαθα και κατέληξα ότι αυτά που μου προσφέρουν παραπάνω από τα PC είναι το design, η ποιότητα κατασκευής και η ''ομορφια'' του λειτουργικού σε διαφορα (όχι όλα) πράγματα.
Πιθανόν έχουν και δυνατότερο λειτουργικό αλλά αυτό απλώς δεν με απασχολεί ιδιαίτερα (γιατί απλώς υποκαθίσταται άνετα από δυνατό hardware στα PC αλλά και επειδή για τη δουλειά δεν μου δίνει όσα θέλω).
Το ότι αυτά δεν αξίζουν τη διαφορα τιμής αντικειμενικά το ξέρω. Αλλά εγώ τα δίνω τα χρηματα. Από την άλλη αναγνωρίζω όμως το ''παράλογο'' του πράγματος. Ειναι όμως επιλογή μου. Και αυτή δεν με εμποδίζει να βλέπω και να κρίνω όλα τα στραβά (κάτι που δεν κάνετε εσείς οι φανατικοί - με εξαίρεση τον Ρομποτζον (και αυτό όταν είναι ήρεμος) - λόγω των γνώσεών του).
Ακόμα όμως και το επιχείρημα ότι χρειάζεται χρόνος για να τα μάθεις έρχεται σε αντίθεση με αυτό που λένε όλοι (και ισχύει) ότι δλδ στο mac κάνεις τα πάντα εύκολα και γρήγορα. Το επιχείρημα σου δλδ καταργεί το βασικότερο πλεονέκτημα που έχουν τα Mac!
Simple as that
ΥΓ Το ποιος προσπαθει να πεισει ποιον ειναι προφανες και από το ύφος και από τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί....''δεν θα επεκταθώ περαιτέρω'' tm....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.